A kriptovaluta magával ragadta a világ képzeletét, mert azt ígéri, hogy egyedülálló élményt nyújt a felhasználók számára, ahol a pénznem nem egyetlen kormány tulajdonát képezi, és így nem nyitott a politikai erők beavatkozására és manipulációjára. A blockchain technológia bevezetése miatt rendkívül biztonságos és biztonságos valutatárolási és -átviteli lehetőséget is képes biztosítani. Alapján Forbes, A digitális valuta iránti növekvő bizalom, különösen az évezredes online kereskedők iránt, máris megrázta a kormányokat és a bankokat, akik arra figyelmeztettek, hogy ez egy buborék lehet, amely hamarosan felrobban. Bár a befektetőknek óvatosnak kell lenniük ezzel kapcsolatban, figyelniük kell a sok csalásra is, amelyek már jelentős károkat okoztak a felhasználók bizalmában, különösen, ha elhatározták, hogy felkapaszkodnak a kriptovaluta sávjába az általa megszerzett magas megtérülés miatt. Néhány a legnépszerűbb csalások közül, amelyek már kitépték a gyanútlan befektetőket:

Árnyékos cserék, amelyek eltűnhetnek egyik napról a másikra

A Bitcoin robbanásszerű népszerűségére ösztönözve nagy mértékben megnőtt az altcoinok használata a különféle kriptovaluta-tőzsdéken, amelyek mind a figyelmedért és a tranzakciós díjakért versengenek, amelyekre azután vállalkozást kereshetnek. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy az összes olyan csere, amely egyik napról a másikra felmerül és nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében, nem mindig érdekli a lógást. Úgy tűnik, jó néhány csere egyik napról a másikra eltűnt, természetesen a kriptovaluták is eltűntek velük.

Jó példa erre az Mt. Gox, amely egy adott időpontban a globális Bitcoin tranzakciók több mint 70% -át tette ki. 2014 februárjában abbahagyta a kereskedelmet, és egyszerűen eltűnt 850 000 Bitcoinnal 450 millió dollár értékben (most már több mint 3,5 milliárd dollár). Ha valóban érdekel a kriptovalutába történő befektetés, akkor végezze el a kellő gondosságot. Tegye azt is célul, hogy ne tárolja a pénzét a tőzsdén, hanem minden nap utaljon offline pénztárcára. Amikor kereskedni kell, a pénzt nagyon gyorsan vissza lehet utalni.

Lehetőség van a kriptovaluta cseréjére, és egyáltalán feleslegessé teszi a kriptográfia felkeresését. Ez az opció az azonnali, nem őrizetbe vett rejtjelcsere-szolgáltatás, például a Changelly használata. Ez a fajta tőzsde nem rendelkezik a felhasználók pénzeszközeivel, így a kriptográfiai megtakarítások elvesztésének kockázata nullára csökken.

Kezdő érmeajánlatok

A kriptovaluta startupok IPO-szerű kezdeti érmekínálatok létrehozásával próbálnak jelentős összegeket előteremteni. Míg sokan közülük túlértékelik vállalkozásuk értékét, mások egyszerűen álcázott pump-and-dump rendszerek. Értékpapír-tőzsdei Bizottság (SEC) szigorú figyelmeztetéseket ajánl a befektetőknek arra vonatkozóan, hogy hiányozhatnak az érméről szóló aktuális vagy akár pontos információk, a sajtóközlemény és a nyilvánosság számára elérhető egyéb információk megkérdőjelezhető eredetiséggel és pontossággal bírhatnak. A SEC arra is figyelmezteti a befektetőket, hogy legyenek figyelmesek a bennfentes kereskedelemre és a piaci manipulációra. Sajnos ezen figyelmeztetések ellenére a befektetőket általában az ICO-kat körülvevő tipikus piaci hisztéria és az óriási profitszerzés mohósága viszonylag rövid idő alatt.

Előfordul, hogy a befektetők türelmetlenségükért és tudatlanságukért fizetnek azzal, hogy feliratkoznak azoknak a vállalatoknak az ajánlataira, akik bejelentették ajánlatukat, anélkül, hogy a technológiát felkészítették volna. Kiváló példa erre a DAO, amely több mint 434 milliót gyűjtött kritikai elismerésre, hogy csak egy hacker áldozataivá váljon, aki szoftveres sebezhetőség kihasználásával pénzeszközeinek közel egyharmadát szippantotta el. Az eset a DAO végső kivezetését vonta maga után az összes főbb cseréből.

Szivattyú és lerakó rendszerek

A pump-and-dump rendszerek nem új keletűek a pénzügyi piacokon, és a hagyományos tőzsdéken illegálisnak nyilvánultak, azonban a kriptovaluta szabályozatlan piacán az érmék árának bármilyen vad ingadozása gyanúsnak tűnhet. Bár nehéz lehet kitalálni, hogy a lendület a piaci erőknek vagy átverésnek köszönhető-e, az átverés lehúzásának ismerete segíthet abban, hogy ne vegyen részt. Lényegében a befektetők egy csoportja együttesen léphet fel, hogy növelje egy adott kis mennyiségű érme mennyiségét egy általa választott cserén, jellemzően a kisebbek között, hogy az árat diktálhassa a rendelkezésre állás ellenőrzésével. A valuta árát agresszív eladás hajtja, és a szóbeszéd kampány segít felhívni a gyanútlan befektetőket, hogy tovább emeljék az árakat, majd a központi csoport kilép azáltal, hogy eladta részesedéseit a felfújt áron, ami óvatosságtól mentes. a befektetők magas és száraz érmék, amelyek hirtelen jelentősen elvesztették értéküket.

Ponzi rendszerek

Az átverés elhúzódott OneCoin, egy mumbai székhellyel rendelkező vállalat példája annak, hogy az okos előadások és a befektetők körében a tényleges technológia ismeretének kihasználásával átverték az átverést. Természetesen a pozitív médiavisszhang és a virágzó kriptovaluta-piac szerepet játszott a befektetők kapzsiságának táplálásában, akiket 350 millió dollárral tévesztettek meg, mielőtt az elkövetőket elkapták és elítélték volna egy Ponzi-rendszer működtetése miatt. Míg az emberek többsége, különösen a hozzáértő befektetők, azt hiszik, hogy több mint képesek a csalások észlelésére, az ismeretlen technológia és a zsargon kombinációja kiszorítja őket az őrökből, és meggondolatlan befektetéseket ösztönöz a bizonyított, magas hozamot ígérő rendszerekbe. Az adósságkonszolidációval ellentétben kölcsönök, egy kriptovaluta, amelynek alapja mélyen gyökerezik a digitális technológiában, mint például a blockchain, az idősebb generáció megzavarására szolgálhat, akik esetleg nem szeretnék felfedni tudatlanságukat.

Fiktív érmék

Legutóbb 2017 augusztusában a londoni rendőrség bezárta azt a kriptovaluta üzletágat, amely korábban hamis érméket adott el befektetőknek. Az átverést egy közép-londoni iroda követte el, amelyet hitelezésre hoztak létre egy férfi, aki a potenciális befektetőket megszólította, hogy sajnos nem létező kriptovalutákat vásároljon. Jelentések szerint kilenc áldozattól több mint 150 000 fontot csaltak át. Ne feledje, hogy a valódi befektetési lehetőségek nem a nem kívánt telefonhívások vagy e-mail útján jönnek el. Ha felkérést kap, hogy fektessen be, jegyezze fel az összes részletet, és jelentse azt a SEC-nek mint lehetséges csalást. A közösségi média egyre nagyobb fenyegetést jelent; Jelentős kriptovaluta-társaságok adathalász közösségi fiókjait csalók hozzák létre, és befektetésekért vagy érmékért fordulnak egyénhez borsos kedvezménnyel.

Következtetés

Ha a kriptovalutába történő befektetés túl veszélyesnek tűnik, akkor szem előtt kell tartani, hogy minden új, magas megtérülést ígérő technológia változatlanul vonzza a gátlástalanokat. Alapos kutatás, sok józan ész és mérsékelt kapzsiság segít megalapozott döntéseket hozni, és megalapozza a megtérülés növelését.

Ezt a cikket kifejezetten a Changelly blog számára készítette a vendégszerző – Marina Thomas. Marina marketing és kommunikációs szakértő. Sokéves tapasztalattal rendelkező tartalomfejlesztőként is szolgál. Marina hosszú távú vagyontervekben segít az ügyfeleknek. Korábban számos témával foglalkozott posztjain, többek között pénzmegtakarítással, költségvetés-tervezéssel, kriptovalutával, üzleti adósságkonszolidációval, vállalkozással és induló vállalkozásokkal..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me