Már nem marad olyan ember, aki ne hallott volna a Bitcoinról. Ez a kriptopénz lehetővé teszi, hogy egyesek rendkívüli gazdagságot szerezzenek, mások pedig nagy veszteségeket szenvedjenek el. Hajnalban a Bitcoin egy fillért ért a 2017-2018 közötti értékhez képest, így csak azoknak volt szerencséjük, akik a múltban egyszer úgy döntöttek, hogy hisznek a kriptovalutában, és legalább több Bitcoint megszereztek. Voltak olyanok is, akik nem két vagy három, hanem több ezer BTC vásárlását választották, és manapság ezeket az embereket Bitcoin milliomosoknak hívják.

Ebben a cikkben eláruljuk a milliomosokról és a milliárdosokról, akik vagyonukat kriptóban szerezték.

Satoshi Nakamoto

satoshi nakamoto

Becsült tulajdonosi bitcoinok száma: 1 millió.

Helytelen lenne olyan emberek listáját kezdeni, akik vagyonukat a Bitcoinra építették, bárki mással, csak annak alkotójával, aki természetesen nagy mennyiségű kriptopénzzel rendelkezik. Satoshi Nakamoto annak a férfinak az álneve, aki 2008-ban feltalálta a Bitcoint.

Eleinte a blokk jutalma 50 BTC volt, és a bányászat bonyolultsága olyan alacsony volt, hogy bármely hétköznapi laptop is kezelni tudta volna. Nem ismert, hogy a „Nakamoto” vezetéknév egy személy vagy egy embercsoport fedőneve-e, és mi a jelenlegi tartózkodási helyük. A Nakamoto-hoz tartozó bitcoinokat azonban soha nem költötték el és nem ruházták át. Különböző jelentések szerint Satoshi eszközei körülbelül 1 millió BTC-t tartalmaznak.

Tyler és Cameron Winklevoss

tyler és cameron kacsint

Becsült tulajdonosi bitcoinok száma: 1,5 millió.

Tyler és Cameron Winklevoss meglepő módon nem arról híresek, hogy több mint egymilliárd dollár értékű Bitcoint tartalmaznak (a teljes kriptovaluta körülbelül 1% -a) – híresek arról, hogy olimpiai érmesek, profi evezős atléták.

A Winklevoss ikrek akkor váltak ismertté, amikor beperelték Mark Zuckerberget a Facebook Inc. állítólag ellopott ötlete miatt. A tárgyalás után 65 millió dollárt kaptak. 2013-ban az elszámolási pénz egy részét 1,5 millió BTC vásárlására használták fel. Azóta ezek a beruházások több mint 31 000% -kal növekedtek. Feltételezzük, hogy Winklevossék lettek az első milliárdosok a világon, akik vagyonukat a Bitcoin-on szerezték meg.

A Winklevoss ikrek azonban nem csak Bitcoin-befektetők. Elindították az egyik vezető cserewebhelyet (Gemini Bitcoin exchange) és kidolgoztak egy javaslatot egy Winklevoss Bitcoin Trust-ra, amelyet az amerikai SEC többször elutasított.

A Winklevossok szándékosan nem adják el érmeiket, jelezve, hogy tervük hosszú távú befektetést tartalmaz. Az Bitcoin továbbfejlesztett változatának hívják a Bitcoint.

Roger Ver

Roger Ver

Becsült tulajdonosi bitcoinok száma: 0,3 millió.

Roger Ver volt az egyik első támogatója a Bitcoin-nak. Még Bitcoin Jézusnak is hívták. Még 2011-ben, amikor a BTC körülbelül 10 dollárért kereskedett, bátran megjósolta, hogy a következő két évben a digitális valuta százszor értékesebbé válik, mint az összes többi eszközosztály. 2013 végén a Bitcoin ára kevesebb mint négy hónap alatt 100 dollárról 1200 dollárra emelkedett, és így Roger Ver szavai igaznak bizonyultak.

Ver, egy híres szabadelvű, otthagyta az egyetemet, és a kriptográf projektekre összpontosított. Más szigetekkel és repülőgépeket vásárló gazdagokkal ellentétben Ver arról álmodozik, hogy létrehozza saját szabadelvű országát, ahol minden ember életének egyedüli tulajdonosa, és bármit megtehet vele és tulajdonával..

2013-ban, a növekedés csúcsán, a Bitcoin 300-szor értékesebb volt, mint más eszközök. Ebben az időszakban Ver sok Bitcoin-alapú startupba is befektetett. Ma a Bitcoin.com vezérigazgatója, egy népszerű weboldal, amelynek célja az emberek megismertetése a Bitcoin-val. 2014-ben lemondott amerikai állampolgárságáról, és egy kis karibi szigetre költözött.

Charlie Shrem

Charlie Shrem

Becsült tulajdonosi bitcoinok száma: 0,1 millió.

Charlie Shrem kétségtelenül az egyik legvitatottabb Bitcoin milliomos. Nagy összegeket fektetett a kriptopénzbe még annak fennállásának hajnalán. Shrem aktív tagja volt a Bitcoin Alapnak, és 22 évesen megalapította a BitInstantot.

2014. december végén pénzmosás miatt elítélték, és két év börtönbüntetést kapott. Miután ennek vége volt, megalapította az Intellisys Capital startupot, amely blockchain projektekből álló befektetési portfóliókat értékesít. Nem pontosan ismert, hogy Shrem mennyi kriptot tartalmaz. Különböző jelentések szerint több ezer Bitcoint vásárolt, amikor az ár nem haladta meg a pár száz dollárt. Most ezek milliókat fognak érni.

Erik Finman

finman

Becsült tulajdonosi bitcoinok száma: 450

Eric Finman az egyik legfiatalabb Bitcoin milliomos, és nem szégyenlős erről mesélni az egész világnak. A 19 éves tinédzser Instagram-fiókja tele van magángépekben vagy pénzzel borított ágyon készült képekkel.

Eric Finman tudós családban született. Szülei doktori fokozattal rendelkeznek villamosmérnök és fizika szakon. Eric édesanyja a nyolcvanas években együttműködött a NASA-val, és majdnem az egyik űrhajós lett a Challenger misszióban. Szerencsére azonban teherbe esett Eric testvérével, és így megúszta ezt a szörnyű tragédiát.

Finman először 12 évesen vásárolta meg a Bitcoins-t, nagymamája által megajándékozott 1000 dollár felhasználásával. Akkor értesült a Bitcoinról, amikor az idősebb bátyja a Capture Wall Street nevű tiltakozó tüntetésre vitte. Eric saját szavaival élve, a kriptopénz forradalmi potenciálja inspirálta. Finman, csakúgy, mint más úttörők, akkor vette meg az első Bitcoin-ját, amikor csak 10 dollár volt.

Egy ponton Finman eladta érméit, és a bevételeket a Botangle nevű online iskola létrehozására fektette. 2015-ben Eric eladta agyszüleményét 300 bitcoinért. 2017 decemberére a Finman körülbelül 400 BTC-vel rendelkezett. Miután bekövetkezett az első fellendülés, a fiatal befektető összes vagyona meghaladta a 8 millió dollárt.

Vállalkozók, akik gazdagok lettek az altcoinokban

Sokan milliomos státuszt is kaptak a Bitcoinon kívüli kriptovalutáknak köszönhetően. 2009 és 2019 között rengeteg altcoin jelent meg, amelyek szintén a blockchain technológiát használják. Néhányuk nagyon sikeresnek bizonyult, és alkotóik (és a korai befektetők) hatalmas nyereséget kaptak.

Vitalik Buterin

buterin

Vitalik Buterin orosz kanadai, aki híressé vált az egyik legsikeresebb Ethereum nevű altcoin létrehozásával. Vagyonát a becslések szerint körülbelül 500 millió dollárra teszik. Nemcsak Etherből, hanem harmadik féltől származó projektekből is jövedelmet kap, de tőkéjének oroszlánrésze mégis ETH érmék.

Chris Larsen

Chris Larsen

Chris Larsen a Ripple webhely és belső XRP érméjének megalkotója. Vagyont szerzett a Bitcoin növekedése után 2017-ben. Ma Larsen tőkéje 8 milliárd dollár. Chris Satoshi Nakamoto után a második leggazdagabb kriptomilliárdos.

Changpeng Zhao

Changpeng Zhao

Changpeng Zhao az alapítója a Binance kriptotőzsdének. Zhao vagyonát 2 milliárd dollárra becsülik, a tőzsdén kereskedők száma szinte naponta növekszik. Ezenkívül Changpeng Zhao volt az, aki új életet lehelt az ígéretes blockchain projektek kidolgozásába. 2019 februárjában az első IEO-k egyikét a Binance-n tartották. E sikeres IEO után számos csere követte a példát, és maguk kezdték megtartani az ilyen eseményeket.

Dan Larimer

Dan Larimer sikeres programozó, aki az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumában dolgozott. Egy ponton elkezdett részt venni az ígéretes blockchain startupokban, ezek egyike az EOS projekt. Különböző források szerint most Larimer körülbelül 700 millió dollárral rendelkezik.

A lényeg

Mint látható, sokan vannak, akiknek sikerült meggazdagodniuk a kriptóval. Ezeknek az embereknek a példája azt tanítja nekünk, hogy nem kell félni új dolgoktól. Érdeklődnie kell a technológiai újítások iránt, és meg kell próbálnia befektetni ezekbe. Bár nem minden ígéretes startup hoz sokmilliós nyereséget, ha valamilyen elemző munkát végez, és van némi szerencséje, akkor Ön lehet a következő a sorban, akit Bitcoin Millionaire-nek hívnak.