A kriptopénzek a 21. század jelenségévé váltak. 2019-ben a kriptovaluták egy évtizedét ünnepeljük életünkben. Nemcsak kereskedőket és befektetőket érdekel ez a terület. A digitális pénz inspirálta művészeket és tervezőket szerte a világon. Itt található Changelly listája a blockchainhez és az új technológiákhoz kapcsolódó legjobb műalkotásokról.

cryptograffiti

A cryptograffiti 2012-ben kezdte meg a kriptovaluta művészet létrehozását. Célja a kriptográfiai mozgalom terjesztése. A сryptograffiti feltárta, hogy a kriptopénzek alternatív bevételi forrásokon keresztül milyen előnyökkel járhatnak a művészek számára. Összehasonlította a nyilvános pénztárcát az utcai művészettel, lehetővé téve a járókelők számára, hogy bitcoinokat küldjenek művészete támogatására.

A művészt arra ösztönzi, hogy a blockchain technológia hogyan alakítja át a művészet világát, és szerepet játszik ennek az új iránynak a népszerűsítésében.

  • cryptograffiti, BTC szoborBTC szobor. Újrahasznosított hitelkártya gyantában
  • satoshiNakamoto. Újrafeldolgozott hitelkártyák és ragasztó fa.
  • hodl szerelemHODL. Gépjármű festék a fa. Tisztelgés Robert Indiana ikonikus LOVE műve előtt
  • decentralizálja a képetDECENTRALIZÁLJ! Újrafelhasznált pénzszalagok a fán
  • Az enyémBitcoin. Szitanyomás és akril a használt Federal Reserve pénzeszsákon

A Cryptograffiti munkáját a Bloomberg, The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, International Business Times, VICE, CNNMoney, Bitcoin, CoinDesk, Art Daily, Bitcoin.com, CoinJournal, CryptoCoinsNews, CoinTelegraph, Inside Bitcoins, Free Talk mutatták be. Élő, SF heti és egyéb média.

Részt vett a Satoshi, a CoinDesk Consensus, a CoinDesk Construct, a LaBitConf, az éves Coin Center vacsorán, d10e konferencián, Digital Garage konferencián, Distributed, Blockchain Supper Club, BlockCon, Proof of Art és Blockchain for Good.

Munkái a Ledger, Blockchain Capital, Kraken, Pantera Capital, Shapeshift, Binary Financial, Digital Currency Group, Wachsman PR, Ribbit Capital, Xapo, eToro, The Montreal Bitcoin Embassy, ​​TokenSoft, Jesse Powell, Wences Casares, Matthew gyűjteményeiben találhatók. Roszak, Brock Pierce, Erik Voorhees, Dan Morehead, WhalePanda, Brad & Bart Stephens, Jill Carlson, Marc Andreessen, Matt Corallo, Brian Hoffman, Charlie Shrem, Mike Novogratz, Linda Xie, Samson Mow, Francis Pouliot, Ted Rogers, Jason King, Marshall Hayner és más híres kriptográfusok.

thisisludo

Ludo Párizsban élő francia művész, aki Milanóban tanult. 30 éves, és ennyit tudunk a magánéletéről.

Munkája összeköti a növények és állatok világát a technológiai univerzummal és a modernizmus törekvésével. Beszél arról, mi vesz körül minket és mi hat ránk. Van egy darabja a kriptopénzeknek szentelve.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagram-on

R.I.P bankrendszer … Hatalom az embereknek … #ludo #thisisludo #rip #dollar #rip # jüan #rip # font #rip # euro #rip # banki # Bitcoin # hatalomemberek # virág #installation #paris # 2018

Egy bejegyzés, amelyet megosztott ludo / ludovic vernhet (@thisisludo) 2018. február 12-én, PST 8: 38-kor

Pascal Boyart

A PBOY festőművész Párizsban él. Már fiatal korától rajong a rajzolásért. Pascal Boyart La Chapelle pusztaságának közelében, az európai graffiti bölcsője közelében nőtt fel. Hatásai között szerepel Bruegel, JayOne, Caravaggio, Pollock, Seurat.

Gondolkodását a tekintet ábrázolására és annak kifejező potenciáljának feltárására összpontosítja. Így tiszteleg az emberi arc és a lélek kapcsolatának végtelen bonyolultsága mellett, amely utóbbi egyszerre az egyes emberek legfontosabb és legrejtettebb része.

Ugyanúgy, mint kreatív megközelítése, amely éppúgy a városi kultúra öröksége, mint a klasszikus érzékenység, a festészet anyagi megközelítése ötvözi az új technológiákat a hagyományos festési technikákkal.

Ő az első falfestő, aki a Bitcoinhoz ajándékokat adott a munkáihoz csatolt QR-kódon keresztül. Ő is az első, aki falfestményeiben rejtett digitális valutát mutat.

Ki Satoshi

Kevin Abosch

https://twitter.com/kevinabosch/status/1148248406244151297

Kevin Abosch ír konceptuális művész. 2018-ban Abosch 10 000 000 virtuális műalkotást hozott létre, amelyek crypto tokenekből álltak az Ethereum blokkláncon. A művész vérével 100 valódi „festményt” is kinyomtatott, 42-alfanumerikus blokklánc címmel, amely megfelel virtuális alkotásainak. A kripto tokeneket IAMA érméknek hívják, és a blokkláncon található „IAMA” szimbólummal jelölik.

abosch vér

Abosch létrehozott egy Forever Rose című művet is. Ez egyetlen ERC-20 tokenből áll, és egymillió dollárért kelt el.

örökké rózsa

Abosch együttműködött Ai Weiwei neves kínai művészpel. Az Ethereum blokkláncán két szabványos ERC-20 tokent hoztak létre PRICELESS néven (a PRCLS a szimbóluma). Ezen jelek egyike örökre senki számára nem lesz elérhető. Egy másik token 18 tizedesjegyre van felosztva, vagyis egyszerre egy kvintmilliárd adható.

Az elosztott token névleges mennyiségét „elégették” (digitális pénztárcákba helyezték, kiadott kulcsokkal). Ezeket a pénztárca címeket papírra nyomtatták és 12 fizikai alkotás sorozatában adták el a művészet vásárlóinak. Minden egyes pénztárca alfanumerikus címe proxykiszolgáló az Abosch és Ai közötti megosztásra.

abosch és weiwei

Vidak Zsolt

Vidak Zsolt elképesztően fényes műalkotásokkal rendelkező művész. Magyar illusztrátor, Budapesten él. 2008-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Számos egyéni és csoportos kiállítása volt Magyarországon, Hollandiában, Norvégiában és a Dél-afrikai Köztársaságban..

  • Decentralizáljon mindentDecentralizáljon mindent
  • Crypto RockstarCrypto Rockstar
  • Borges és a BlockchainBorges és a Blockchain

Daniel Loveday

Daniel Loveday készített egy Satoshi Mennybemenetele című művet, amelyet 2133,75 euróért adtak el. A darab olajfestmény, vászon, szürreális stílusban készült.

Satoshi mennybemenetele

Végső gondolatok

Nyilvánvaló, hogy bármilyen jelenség inspirálhatja az alkotókat. Tehát a kriptovaluták. A kriptográfia világát a fenti művészek nem korlátozzák. Vannak olyan alkotók is, akik titkos ékszereket készítenek kriptográfiai dekorációval és egyéb anyagokkal.

Fedezhet fel további műveket, amelyeket a kriptopénz inspirált BitcoinArtGallery.Com.