Kriptopénz feltételek és szleng

Mindannyian kriptográfusok voltunk egyszer. A bálnákat, bikákat és medvéket az állatvilággal társítottuk, a kereskedelem szférájához azonban nem. Szeretné érezni, hogy a kriptográfiai közösséghez tartozik? Van egy listánk az 50 legnépszerűbb szleng szóból, amelyek segítenek abban, hogy jól érezd magad a kriptopénzek világában.

FOMO

Ez a jelenség rögeszmés fóbia, ha hiányzik egy érdekes esemény vagy egy nyereséges lehetőség. A közösségi médiából származik, sőt felkerült az Oxford English Dictionary-be.

félelem a fogamzás elmaradásától

ATH

Minden idők csúcsa. Többször hallottuk, hogy egy adott digitális eszköz új rekordot ért el. Ezt a kriptovaluta-szlenget arra használják, hogy jelezzék azt a pillanatot, amikor a kriptovaluta ára eléri a legmagasabb szintet.

HODL

2013-ban ez a koncepció felvillant a Bitcointalk fórumon, ahol a felhasználó elgépelte a HOLD (hold) szót, pánikjába írva a HODL szót. Maga a szerző nem sejtette, hogy ez a gépelési hiba olyan népszerűvé válik, mint manapság.

hodl

Bejegyzésében azt írja, hogy továbbra is BTC-érméket tart, figyelmen kívül hagyva az árfolyamának esését. Azóta, miután számos felhasználó gúnyt űzött, az új koncepció a kriptopénz szleng egyik fő eleme..

A Hodl most azt jelenti, hogy egy érmét akkor is tartani kell, ha lezuhant, és további növekedésre vár.

Cryptoland

A „Cryptoland” a bitcoin ökoszisztéma kifejezés, beleértve az összes blokklánc technológiát. A Cryptoland nem támaszkodik megbízható harmadik felekre, a nyílt forráskódú protokollok javaslata és elfogadása jellemzi, amelyek ösztönzéssel kompatibilisek a hálózaton belül.

Medve / Bullish

Amikor vannak feltételek az árcsökkenéshez, akkor azt mondják, hogy „bearish” helyzet alakult ki. Ha meg van győződve arról, hogy az árak emelkedni kezdtek, akkor azt „bullish” helyzetnek tekintik.

FUD

Félelem, bizonytalanság és kétség. Ez a marketingben és általában a propagandában alkalmazott pszichológiai manipuláció taktikája, amely valamiről (különösen egy termékről vagy szervezetről) szóló információ olyan módon történő bemutatásából áll, hogy kétségeket és gyanút terjesszen a minőségével kapcsolatban, és ezáltal félelmet keltsen azt.

DYOR

A DYOR jelentése: „Csináld magad! Ez valószínűleg a legfontosabb dogma a kriptovaluta világban. Soha ne bízzon egy ICO-projekt csapatában vagy bárki másban anélkül, hogy először ellenőrizné a saját kutatásával tett állításokat.

Cryptoloot

Az összes kriptovaluta közös neve. Kicsit elutasító.

Hosszú rövid

A kereskedő hosszú pozíciót nyithat. Vagyis kriptovalutát vásárolnak egy bizonyos áron, majd az áremelkedés után az eszközöket értékesítik.

Rövid pozíció nyílik a tőzsdén, amikor a kereskedő kriptovalutát vesz el egy brókertől annak eladása céljából. A kereskedő csak akkor nyit rövid pozíciót, ha biztos abban, hogy az érme ára csökken.

Kriptózis vagy OCD (obszesszív kripto rendellenesség)

Ez egy nem életveszélyes betegség, amelyet a cryptocurrency hype okoz, a tünetek közé tartozik a folyamatos beszélgetés, olvasás és a kriptovalutákkal kapcsolatos információk meghallgatása, általában bitcoin vagy altcoins vásárlásával együtt.

A Holdra

A „Holdra” azt jelenti, hogy az ár drasztikusan emelkedett, elérve a csúcsértéket.

Amikor Lambo?

amikor lambo mém

A Lamborghini egy állapotjelző. Ezért úgy gondolják, hogy a „holdig” esetében vásárolhat „lambót”. Ez a szó inkább a kommunikációra vonatkozik.

Ha azt kérdezik tőled: „Mikor van lambo?”, Akkor azt jelentik, ha azt várod, hogy meggazdagodsz a bitcoin növekedésétől.

Kripto-alátét

A kifejezés a Bitcoin és más kriptovaluták trendjeinek leírására szolgál.

Flippening

A flippening a kripto dominancia átmenetét jelenti, hogy a jövőben lesz egy pillanat, amikor a Bitcoin elveszíti vezető szerepét a kriptovaluta piacon. Az Ethereum vagy a Litecoin lehetséges kriptók, amelyek átveszik a helyét.

Kripto-kolonializmus

Kripto-kolonializmus – a gazdag személyek új fajtája, akik vagyont gyűjtöttek a kriptovaluta-kereskedelem és a bányászat révén, és akik megpróbálnak újratelepíteni az előnyös adóügyi bánásmód érdekében, miközben felszabadítják új állományaikat az állítólagos pozitív hatás érdekében.

Rekt

Rekt megszerzése azt jelenti, hogy túl későn vagy későn adjuk el a kriptot. Más szóval, veszteségeket szenvedni anélkül, hogy megbirkóznánk az érzelmekkel.

Cryptocrash

A kriptovaluta árának gyakori esése, amely naponta, hetente vagy havonta többször is előfordulhat.

Bálna

A kriptobálnák az érmék fő birtokosai. Ha kriptovalutát adnak el, az jelentősen befolyásolja annak árfolyamát.

Cryptocripple

Amikor az érmealap vagy a pénzváltás korlátozza fiókjának egy részét béna igazolási probléma vagy bármilyen ok miatt, de kereskedhet a jelenlegi vásárlással.

Táskatartó

Ez a kifejezés a Wall Streetről származik. Ez azt jelenti, hogy a kereskedő túl sokáig tartotta az altcoinokat portfóliójában, és ezek értéke csökkent.

Cryptocuck

Bárki, aki jó hosszú távú befektetésként vasalatlanul használja a kriptovalutát vagy támogatja azt.

Pump and Dump

A kriptopénzek piacának manipulatív növelésére szolgáló rendszer, amelyet összeomlás követ. Kísérlet hamis segítséggel növelni a költségeket, semmi alapú ajánlás alapján.

Cryptodaddy

Azt jelenti, hogy bárki, aki ironikusan használja a kriptográfiát, mint jó hosszú távú befektetés.

Nocoiner

A Nocoiner olyan személy, akinek nincs Bitcoin-ja. A Nokoiners olyan emberek, akik kihagyták a lehetőséget, hogy alacsony áron vásárolják meg a Bitcoin-ot, mert azt hitték, hogy ez egy átverés, és így elszalasztották a profitot.

Hodler

Olyan valaki, aki nem értékesít, hanem inkább megtartja Bitcoinját vagy más kriptovalutáját.

Kriptodigger

Egy nő vagy férfi, aki pusztán a kriptovalutákban való sikere miatt alakít ki kapcsolatokat valakivel.

Lépjen ki az átverésből

Ez egy csaló gyakorlat, amikor a projekt pénzt gyűjt az ICO alatt vagy után, majd csapata egyszerűen elpárolog. Ugyanakkor a vállalat sokat és aktívan hirdet, és egy ideig demonstrálja az aktivitást. Érdemes megjegyezni, hogy a PR menedzserek, sőt a fejlesztők is gyakran nem tudják, hogy csalárd rendszer létrehozásában vesznek részt.

BTFD

Vásárolja meg a f * n dip-et. Van valami tipp? Nos, ez az érzelmi impulzus az összeomlott részvények vagy más eszközök megvásárlására.

BEMÁRT

Gáz

Ez egyszerűen tranzakciós díj.

Vibrátor

A kriptovaluta dildo egy zöld / piros gyertya, amely sok grafikonon jelenik meg, amelyek állítólag egy bizonyos token árfolyamának növekedéséről vagy csökkenéséről akarnak tájékoztatni.

Nonce

A Nonce egy numerikus paraméter, amelyet a bányászat során keresnek (PoW algoritmus) és rögzítenek a blokk fejlécében. Valójában a bányászat, mint versenyfolyamat célja a tranzakciók blokkjának a blokkláncba való felvételéhez való jog, az ilyen Nonce kiválasztása, hogy a keresett blokk hash kisebb legyen, mint néhány megadott Target szám, ami egyenértékű egy blokk megszerzésével hash egy bizonyos számú nulla bitből kiindulva.

Rövid szorítás

Ez egy olyan helyzet, amikor egy pénzügyi eszköz ára a tőzsdén emelkedik, és a rövid pozíciók tulajdonosai kénytelenek a lehető leghamarabb részvényeket vásárolni veszteségeik fedezésére..

ROI

A beruházások megtérülése. Ez a projekt profitja a befektetett tőke százalékában kifejezve. A befektetett tőke megtérülése fontos mutatója a projekt eszközeinek felhasználásának eredményességének.

Csap

A csap egy olyan weboldal, amelyen bizonyos időközönként ingyenes kriptovalutát kaphat. Ilyen források a hirdetők kárára léteznek (szalaghirdetések, videók stb. Elhelyezése). A belépés ingyenes, bár néha regisztrálni kell az e-mail használatával. A kriptovaluta megszerzéséhez el kell mennie a hirdető adott oldalára.

Ez az urak

Eredetileg az „Ez az, uraim.” Elírása hibásan szerepel, és most arra használják, hogy rámutassanak a szép dolgokra. Ha valaki tippel, akkor az urak. Ha a Bitcoin ára emelkedik, akkor ez urak. Ha süt a nap, akkor uraim.

Shitcoin

Kevés érték nélküli kriptovaluta, általában későn érkező a Bitcoin-őrületbe, egy másolatos kriptovaluta.

Cryptojacking

Ez egy rosszindulatú akció, amelyben egy fertőzött eszközt rejtett kriptovaluta bányászatra használnak. A támadó az „áldozat”, azaz a számítógép feldolgozási teljesítményét és sávszélességét használja (ez a legtöbb esetben az Ön tudta vagy beleegyezése nélkül történik).

Sats

A Sats (a Satoshi rövidítése) a blokkláncon tárolt bitcoin legkisebb egysége. A Satoshi százmilliárdos bitcoin (0,00000001 BTC).

Choyna

Kína, egy olyan ország torzulása, amely rendkívül nagy hatással van a bitcoinra, mert itt történik a legtöbb kereskedelmi és bányászati ​​tevékenység.

Bearwhale

Ez egy hatalmas pénzügyi lehetőségekkel rendelkező kereskedő neve, aki pesszimista valamilyen kriptovaluta iránt, és arra számít, hogy árajánlatai esnek.

ADDY

A nyilvános kriptovaluta cím rövidítése (kulcs). Például: Mondja meg, kérem, az ADDY-t

Shill

A kriptopénzek világában való shilling egy marketing fogás része. Ez az, amikor egy személy egy adott digitális érme vagy blokklánc projektet hirdet.

Gyenge kezek

Azok az emberek, akik nem tudják kezelni a feszültséget, és olcsón eladják kriptográfiai készleteiket (a végső shitcoinért), amikor csökken, valójában még alacsonyabbá teszi az árát. Amikor visszapattan, vágtak. Az erős kezek életükig rejtegetik a titkosítást.

Arbitrázs

A pénzeszközök nem spekulatív mozgása az egyik piacról a másikra annak érdekében, hogy profitálhasson a kamatlábak, az árfolyamok vagy a nyersanyagárak különbségéből.

Bug Bounty

Ez egy olyan program, amelyet számos weboldal és szoftverfejlesztő kínál, és amely révén az embereket felismerhetik és kripto-val jutalmazhatják (vagy sem) a hibák megtalálásáért, különösen azokért, amelyek a kihasználásokhoz és a sebezhetőségekhez kapcsolódnak. Ezek a programok lehetővé teszik a fejlesztők számára a hibák észlelését és kiküszöbölését, mielőtt a nagyközönség rájönne rájuk, megakadályozva a tömeges visszaéléseket.

Mainnet

A Mainnet egy blokklánc, amely valós műveleteket hajt végre a kriptovalutával, továbbítva a feladótól a címzettig.

Földre száll

Az AirDrop a tokenek ingyenes terjesztése mindenki számára a regisztrációhoz. A tokenek felhasználhatók egy teljesen új érme népszerűsítésére, amely még nem szerepel a tőzsdéken, és eddig csak a tokenek előzetes értékesítését végzik.

Bitcoin Maximalista

btc maximalista mém

A Bitcoin maximalizmusa a Bitcoin megszállottságától („nem lát más érmét, csak a Bitcoinot”) a Bitcoin konzervativizmusáig („úgy véli, hogy más érmék is létezhetnek, de hogy a Bitcoin jobb és soha nem szabad megváltoznia”).

Meglehetősen gyakori, hogy az újonnan érkezők, különösen azok, akik más, egymást átfedő iparágakból származnak (például a jog vagy a közgazdaságtan), a Bitcoin maximalistájának álláspontját ismeriknek vagy illeszkednek annak ellenére, hogy alig vagy egyáltalán nincs tapasztalatuk a kriptográfiával kapcsolatban.

Cryptodouche

Kizáró kifejezés annak a barátodnak, aki nem hallgat el a Bitcoin, az Ethereum stb. Kapcsán. Dicsekszik a virtuális millióival és arról, hogy milyen korán fektetett be. Gyakran nem meggyőzően találják meg, hogy a Blockchain forradalmasítani fogja-e azt, ami évszázadok óta rendben működik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map