A legtöbb ember, amikor először lép be a kriptográfusba, általában meglepődik a jelenleg rendelkezésre álló rengeteg digitális pénznemről.

Csak egy évtizeddel ezelőttről, a kriptovaluták száma a bizban ma egészen felment több mint 1600.

Ez az Egyesült Nemzetek Szervezete által jelenleg elismert fiat pénznemek (180) száma kilenc-tízszerese.

Természetesen az 1600+ közül nem mindegyik népszerű.

Olyan praktikusan megszűnt Bitcoin másolók hordái között, amelyek csak a fene érdekében léteznek, alig használhatók bárki számára, vannak olyan érmék is, amelyek úgy tűnik léteznek, hogy az emberek kuncogni tudjanak belőlük..

Az alábbiakban 5 kriptovaluta olyan nevetséges, hogy nehéz megmondani, hogy legitimek-e, vagy valamilyen kidolgozott gyakorlati poén.

1. Haszontalan Ethereum Token (UET)

Pontosan ott van a névben. Az UET teljesen haszontalan, és az érme fejlesztője büszke arra, hogy ez az első ilyenfajta önmegsemmisítő ICO, amely kifejezetten arra kéri a potenciális befektetőket, hogy ne pazarolják a beléjük befektető pénzüket.

Ne csak a szavaimat vegye érte. Menj, nézd meg a tisztviselőt UET weboldal hogy őszintén elismeri, hogy a fejlesztő a tömegből származó pénzt nagy képernyős tévék vásárlására költheti.

– Pénzt adsz egy véletlenszerű embernek az interneten, ők pedig elveszik és elmennek vásárolni vele dolgokat. Valószínűleg elektronika, hogy őszinte legyek. Talán még egy nagy képernyős televízió is. Komolyan, ne vásárold meg ezeket a zsetonokat. ”

És itt jön az érdekes darab – a figyelmeztetés ellenére 3965716 UET tokent adtak el a crowdsale-en keresztül, amely akkor 32450 dollárt tett ki. Mint a fejlesztő később rámutatott, ez elég pénz 27 televízió vásárlásához.

2. Titcoin (TIT)

Ellentétben az UET-vel, amely tervezési szempontból viccérme volt, úgy tűnik, hogy a Titcoin inkább a komoly projekt hogy megkísérli megkönnyíteni az emberek életét, valahányszor bevásárolnak a kedvenc pornó webhelyeiken.

A Titcoin mindent javára fordított, beleértve az üzleti modellt, a jelentős célpiacot és vitathatatlanul a valaha legfogóbb érmenevet a kriptovaluta történetében.

Ez addig volt, amíg a fejlesztők rájöttek, hogy talán nem is ez volt a legfényesebb ötlet, mivel a Titcoin tömegesen nem pornó rajongók szerte a világon.

A Titcoin keringő kínálata az 63,27 millió tokenek (69 millióból). Tokenenként 0,000307 USD áron ez a piaci felső korlát valamivel több mint 19 000 USD, vagyis sajtóidőszakban körülbelül 6 BTC..

3. TrumpCoin (TRUMP)

Nos, tegyük fel, hogy a TrumpCoin valós, nem áll közvetlen kapcsolatban az amerikai elnökkel, de mindenképpen újra nagyszerűvé akarja tenni Amerikát.

A 2016-ban indított TrumpCoin célja, hogy “beépítse magát Donald Trump napirendjébe”.

Hogy ez mennyire sikerült ezen a fronton, azt bárki kitalálja. Talán nem sok, ha figyelembe vesszük, hogy egy dollár százada körül mozog, amelynek piaci felső határa megegyezik 30BTC.

4. PutinCoin (PUT) és Putyin Classic (PUTIC)

Ha az Egyesült Államok elnökének van kriptovalutája a nevéhez, akkor fogadjon, hogy vannak olyanok, akik megemlékeznek orosz kollégájáról is.

Valójában Vlagyimir Putyin elnöknek nem egy, hanem két kriptovaluta van a nevében – PutyinCoin és Putyin Classic. Természetesen egyikük sem áll közvetlen kapcsolatban Putyin elnökkel.

Nyilvánvalóan a célja a PutinCoin „tisztelettel adózik a világ egyik legnagyobb és legnagyobb országának, Oroszországnak az emberek és az elnök előtt!”

A tokenenkénti 0,000170 dolláros árral a PutinCoin piaci felső határa jelenleg 107 000 dollár körül mozog.

A sajtóidőszakig a Putyin Classic 0,003847 USD értékben kereskedik, piaci felső határa körülbelül 131 000 USD.

5. Bananacoin (BCO)

Igazság szerint a Bananacoin komoly projektnek tűnik egy látszólag komoly csapat és a üzleti terv.

De ez nem mentesíti az érmét egyenesen furcsa előfeltétele alól.

Az egyes Bananacoinok értéke 1 kg banán exportárához van kötve.

A jelző mögött álló vállalat büszke arra, hogy „az első laoszi környezetbarát ültetvény” biobanánt termeszt.

Ez mind egészséges és rendben van, de nem fogok megítélni senkit, aki küzd, hogy kitalálja, miért érezte egy ilyen projekt a banánhoz kötött kriptovaluta szükségességét.