A májusi hírek szerint a Binance bevezetését tervezi margin kereskedés, egy hivatalos sajtóközleményből június 11-én kiderült, hogy Binance a tőzsdei kereskedés most élő volt, akár háromszoros tőkeáttétellel.

Az új kereskedési termék kitettséget kínál a kereskedőknek Bitcoin, Ethereum, XRP, Binance érme, TRON, és Póráz, a kezdeti pénzeszközöknél jóval nagyobb pozíciók lehetővé tennék a felvett fedezetet.

A Binance fedezetplatformja a „Binance 2.0” kezdete lesz, amely ugyanazt az egységes platformot fogja szolgáltatni, amelyhez a Binance tőzsde felhasználói már megszokták, de a Binance fejlett kereskedési motorján keresztül a fedezeti kereskedelem további funkcióival bír.

Mivel azonban a Binance ilyen erős erő a kriptopénz-piacokon, elengedhetetlen annak megvizsgálása, hogy a tágabb kriptográfiai szférában milyen hatással lesz a Binance margin kereskedésbe történő átmenetére, beleértve a kereskedők számára a digitális eszközök rövidítésének lehetőségét..

Binance Margin Trading Vs. Egyéb platformok

A Binance jelenleg egy letétkezelő eszközcsere, ahol a felhasználók ellenőrzik a saját tőkéjüket, kereskedéseket folytatnak és eszközöket vásárolhatnak fiat vagy sok kriptó segítségével a kriptopárokhoz..

Fordítva, BitMEX, a legszélesebb körben alkalmazott kriptovaluta-fedezeti kereskedési platform nem teszi lehetővé az eszközök szokásos letétkezelését. Más szavakkal, a platformon kereskedők kereskednek határidős ügyletekkel, ahelyett, hogy valaha tulajdonában lenne az alapul szolgáló eszköz.

A BitMEX használatával a felhasználóknak kizárólag Bitcoin-ban (XBT) kell tranzakciókat lebonyolítaniuk, amelyeket számlák hitelezésére, nyitott pozíciókra és elszámolásra is használnak. Ehelyett a Binance 2.0 platform segítségével a felhasználók könnyedén áthelyezhetik az alapokat az elsődleges pénztárcájukból, ahol saját tulajdonukban vannak és saját vagyonukat őrzik, a margin kereskedési pénztárcájába..

Ez az azonnali eszközátadás a két pénztárca között lerövidíti az árrés-kereskedelem megnyitásához szükséges időt, és új finanszírozási lehetőségeket nyit meg azoknak a kereskedőknek, akik tőkeáttételes pozíciót akarnak nyitni potenciálisan többféle eszköz gyors felhasználásával. Hasonlóképpen, a Binance által kínált egyéb kereskedelmi termékekhez hasonlóan a kereskedők is használhatják a Binance Coin-t (BNB), hogy a tőkeáttételes ügyleteiken díjakat rendezhessenek..

Népszerű digitális eszközcsere A Kraken szintén felajánlotta felhasználójának margin kereskedését, akár ötszörös tőkeáttétellel a Bitcoin, az Ethereum számára, Monero, Ethereum Classic, Jósol, Ripple és Bitcoin Cash. Ez a kereskedési lehetőség, nagyon hasonló a Binance árrés-kereskedési termékeihez, széles körben használták; alacsony díjakat és azonnali elszámolást kínál.

Azonban a Kraken-é a margin kereskedési platformnak nincs lehetősége díjakat natív tőzsdei tokenben fizetni, ellentétben a Binance-vel, ami jelentősen csökkenti a díjakat, és növeli a felhasználók valószínűségét, hogy egy platformon belül maradjanak.

Mi a Binance szélesebb üzleti stratégiája?

A Binance már gyakorlatilag a legnagyobb tőzsde napi kereskedési volumen alapján, akkor miért kellene kibővülnie a margin kereskedésbe?

Egy tisztviselőnél sajtóközlemény, A Binance kijelentette, hogy ahelyett, hogy az egész üzleti fókuszt átirányította volna, az árrés-kereskedelemre való áttérés hasonló volt ahhoz, ahogy a meglévő hagyományos pénzügyi tőzsdék tőkeáttétel-funkciókat kínálnak az eszközök egy során. Ennek eredményeként a Binance a kriptofinanszírozási szolgáltatások új eszközének tekinti a lépést – egy lépéssel közelebb a még mindig kialakuló kriptopénzpiacok érleléséhez.

A Binance arra is utalt, hogy kezdetben akár 20-szoros tőkeáttétellel rendelkező határidős tőzsdei opció bevezetését vizsgálja, amely valamikor a jövő héten megjelenik egy testnet-kiadással. A lépés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hosszú vagy rövidebb távon haladjanak a főbb kriptográfiai eszközökön, lehetővé teszi a Binance számára, hogy versenyképesebbé váljon a BitMEX-hez hasonlóan.

Hullámzó hatások a szélesebb piacon

Tehát, hogyan befolyásolhatná a világ legnagyobb határidős és tőzsdei kereskedési piacára lépő tőzsde a többi országot kriptovaluta ipar?

A legalapvetőbb szinten a Binance tőkeáttételes kereskedési opciói most már versenytársai lehetnek más kereskedési platformoknak, például a BitMEX-nek vagy a Krakennek. A Binance margin kereskedés azonnali hatását valószínűleg nem fogja érezni a professzionális BitMEX kereskedési platform, amely egyes kereskedési pároknál akár 100-szoros hatalmas tőkeáttételt kínál a Binance puszta háromszorosához képest. A platform lejártával azonban a Binance dönthet emelni ezt a tőkeáttételi felső határt, ami tükröződik azokban a tervekben, hogy határidős kereskedést kínálnak akár 100-szoros tőkeáttétellel.

Azoknál a tőzsdéknél, amelyek viszonylag kisebb piaci részesedéssel rendelkeznek a tőkeáttétellel rendelkező kereskedési termékekből, például a Kraken, amely csak ötszörös tőkeáttételt kínál, a Binance árrés-kereskedési opciói gyorsan népszerűbb útvonalakká válhatnak a kereskedők számára, akik már jól ismerik a Binance-t..

Ha hatalmas mennyiségű kereskedőnek lehet rövid pozíciókat nyitni egy nagy volumenű tőzsdén, például a Binance-en, az kihat a szélesebb piacra. Néhány szakértők figyelmeztették hogy a határidős szerződések lejártakor figyelemre méltó volumencsökkenés és az azt követő árcsökkenés következik be a Bitcoin-ban, amely erőteljes hatásokat fejt ki az egész piacon. Mivel a Binance olyan hatalmas tőzsde, ennek nagy lehetősége van a piacra.

Következtetés

Tőkeáttétellel történő kereskedéskor a kereskedők sokkal könnyebben elveszíthetik forrásaikat, mint a szokásos azonnali kereskedés során. Az azonnali kereskedés egy olyan kifejezés, amelyet a tulajdonában lévő eszközök közötti kereskedelem leírására használnak, nem pedig azokra, amelyeket kölcsönvett. Ugyanis a felszámolás alatt álló vagy veszteséges kereskedők visszavonhatatlanul elvesztették pénzeszközeiket.

Binance, a tőzsde híres egyszerű használat és kezdőbarát cserefelületnek lehet, hogy alaposan át kell gondolnia, hogyan forgalmazza és integrálja a fejlett kereskedelmi termékeket a rendszeres felületébe, a befektetők védelme érdekében.

Ugyanakkor, amint a Binance felkészül a határidős kereskedelem indítására, érdekes lesz látni, hogyan reagál a piac, és hogyan viszonyul a többi bevált határidős platformhoz.