A jelentés 65 módot mutat be a Blockchain technológia megoldására a meglévő globális környezeti problémákra

A blockchain technológia képes megoldani a világ számos legsürgetőbb környezeti problémáját azáltal, hogy megzavarja a világ erőforrásainak kezelését. A Világgazdasági Fórum (WEF), a PwC és a Stanford Woods Környezetvédelmi Intézet 2018. szeptember 14-én közzétett jelentése szerint a környezetet segítő blokklánc-alkalmazások a természeti erőforrások ellenőrzésének decentralizálásától a teljesen átlátható ellátásig terjedhetnek. lánc számos különféle iparág számára.

A Blockchain technológia és szerepe a negyedik ipari forradalomban

Decentralizált elektronikus főkönyvként a blokklánc-technológiának fontos szerepe van a negyedik ipari forradalomban. A blokklánc-technológia segíthet a meglévő környezeti problémák kezelésében, megváltoztathatja az emberek kezelésének módját a közös globális környezetben azáltal, hogy megváltoztatja az emberek tranzakcióit.

Bármely tranzakció, amely pénzből, árukból, tulajdonból származó értéket és akár szavazást is magában foglal, jelentős hasznot húzhat a blockchain rendszerből. Szerint hoz jelentés, amint a blokklánc technológia érlelődik, fontos megérteni, hogy nagy potenciállal rendelkezik az emberek és a bolygó megsegítésében.

„A Blockchain a Negyedik ipari forradalom, hasonlóan az internethez az előző (vagy harmadik) ipari forradalomhoz ”- mondta Celine Herweijer, A PwC partnere, aki a fenntarthatósági és innovációs mozgalmat vezeti a PwC UK-n.

„A blokklánc nem csupán egy eszköz a digitális pénznemek engedélyezéséhez. A legalapvetőbb szintjén ez egy új, decentralizált és globális számítási infrastruktúra, amely átalakíthatja az üzleti életben, a kormányzásban és a társadalomban meglévő számos folyamatot. “

A Blockchain technológia megoldhatja ezeket a nyolc legfontosabb környezeti kihívást

A jelentés szerint az elemzők megjegyezték, hogy a környezet számára jelenleg több mint 65 jelenlegi és kialakuló blokklánc-felhasználási eset van. Ezek a felhasználási esetek nagy hangsúlyt fektetnek a nyolc kulcsfontosságú környezeti kihívásra adott átalakító megoldások köré.

Ide tartozik egy átlátható ellátási lánc létrehozása a termékek egyértelmű nyomon követhetőségének biztosítása érdekében a forrástól a raktárig, és egy decentralizált fenntartható erőforrás-kezelési platform, amely megváltoztatná az erőforrások jelenlegi kezelésének módját..

Az erőforrások kezelésének jelenlegi folyamatának megváltoztatása akár egy körforgásos gazdasághoz is vezethet, ahol az egyének, a vállalatok és a kormányok pénzügyi értéket nyerhetnek ki a jelenleg gazdaságilag felbecsülhetetlen értékű forrásokból.

A blockchain alapú pénzügyi platformok szintén elősegíthetik a tőkéhez való jobb hozzáférést. A jelentés megjegyezte, hogy ez magában foglalhatja a billió összeget, a kiskereskedelmi szintű befektetéstől a jótékonysági adományokig a csődöt mondó gazdaságok és a fejlődő országok számára. A kriptográfiai tokenek használata átalakíthatja a meglévő környezeti piacot, és új lehetőségeket eredményezhet a hitelügyletek számára.

A blockchain technológia új rendszert hozhat létre a katasztrófákra való automatikus felkészülés és a humanitárius segítségnyújtás számára, amely lehetővé teheti az információk megosztását és az átlátható tevékenységeket, javítva a hatékonyságot a katasztrófák közvetlen következményei során. Ezek a rendszerek azonban nem csak a katasztrófa-elhárításra korlátozódnak, hanem megvalósíthatók a fenntarthatóság meglévő nyomon követési, jelentési és ellenőrzési folyamatának átalakítására számos szervezet és ipar számára, az elszámoltathatóság új formáját ösztönözve.

Összességében a blockchain technológia akár katalizálhatja vagy alakíthatja a Föld-menedzsment platformokat. Bár ezek a platformok technikailag és logikailag nehézkesek lehetnek, izgalmas és érdekes koncepció lehet ma.

A Blockchain technológia hiányosságai és kockázatai

A jelentés megjegyezte, hogy ezek a játékváltók és a blokklánc-használati esetek óriási hatást gyakorolhatnak, és nagy lehetőségeket rejthetnek egy új fenntartható jövőben. Ugyanakkor, mint sok új technológia esetében, a blokklánc-technológiának számos hiányossága, kockázata és kihívása van. Míg a technológia meglehetősen új, és vannak problémák a skálázhatósággal és az interoperabilitással kapcsolatban. PwC neves 2018 augusztusában jelentés hogy a kihívások közül sok a szabályozási és jogi területre is kiterjed, mivel az érdekelt felek nem bíznak teljesen az új technológiában.

“A Blockchain azon képessége, hogy alapvetően újradefiniálja az üzleti élet, a kormányzat és a társadalom működését, jelentős felhajtást váltott ki” – mondta Sheila Warren, a Világgazdasági Fórum Negyedik Ipari Forradalmi Központjának Blockchain és elosztott főkönyvi technológiájának vezetője..

“Ennek a felhajtásnak a ellenére sok kihívást kell leküzdeni – ez még mindig egy kialakulóban lévő technológia, amely gyorsan fejlődik.”

Warren hozzátette, hogy itt az ideje, hogy az érdekeltek összefogjanak és biztosítsák, hogy az új blokklánc-megoldások figyelembe vegyék az embereket és a bolygót.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map