A LISD és a Power Ledger összefogtak, hogy „demokratizálják az európai hatalmat” az a a Power Ledger jelentés a Mediumon jelent meg.

Az ausztráliai székhelyű Power Ledger vállalat kifejlesztett egy blokklánc-hálózatot, amely felhasználható a megújuló energia előállításának és elosztásának elősegítésére mikrorácsokon a helyi közösségekben. Nemrégiben a Lichtensteini Stratégiai Fejlesztési Intézet (LISD) bejelentette, hogy a Power Ledger első európai platformalkalmazássá válik, és hozzáférést biztosít a peer-to-peer energia kereskedési platformhoz az elektromos mikrohálózatokhoz Európában.

A fenntarthatóság és a helyi szerepvállalás kultúrájának megteremtése

Az új partnerség részeként a Power Ledger támogatni fogja a LISD-t a „mikrorácsok mérési, piaci elszámolási és egyeztetési komponenseinek marketingjében, tervezésében és fejlesztésében”, míg a LISD a fenntarthatóbb energiatermelési és tárolási gyakorlatok kidolgozásának folyamatában vesz részt a mikrorácsokban az egész világon. Európa. A LISD emellett azon fog munkálkodni, hogy elősegítse és javítsa más energia-kereskedelmi kezdeményezéseket Európában.

A bejelentés a hónap elején, Berlinben, a Zöld Ausztrália csúcstalálkozón történt. A konferencián LISD professzor Peter Droege beszélt a tiszta, hatékony és olcsó energiarendszerek létrehozásának fontosságáról az egészséges városfejlesztés szempontjából:

“Ha folytatnánk a nagyvállalatok tulajdonában lévő nagyüzemi termelés mintázatát, amelyet nagyüzemi hálózatok szállítanának, óriási lehetőség hiányozna az elosztott és helyi energiafelhasználás fenntarthatóvá tételére több szinten.”

Mi a Power Ledger?

A Power Ledger blockchain alapú platformja támogatja az energia kereskedelmet a helyi energiaelosztó hálózaton keresztül. Más szavakkal, Power Ledger lehetővé teszi a lakossági és kereskedelmi forrásokból előállított többletenergia eladását a fogyasztók számára ugyanazon az elektromos hálózaton. Például, ha Önnek olyan otthona van, amely napelemeket használ az áramtermeléshez, és ezek a napelemek többlet villamos energiát termelnek, a felesleget a szomszédainak és a szomszédainak is eladhatják és felhasználhatják..

Ezenkívül a platform „lehetővé teszi az egyes villamosenergia-egységek nyomon követését az előállítási ponttól a létrehozott épületen belüli fogyasztásig”, ezáltal a helyben termelt villamos energia adás-vételének átláthatóvá tétele könnyen hallhatóvá válik. Ezenkívül a platform ösztönzi a megújuló energiaforrások használatát a közösségekben.

A Power Ledger lényegében azon dolgozik, hogy létrehozza aúj energiapiac”, Amely felhatalmazza az egyéneket arra, hogy olyan energiát állítsanak elő, amely felhasználható a környéken. Ez csökkenti a nagyvállalatok részvételét az energiapiacokon Európában, és ezáltal olcsóbb megújuló energiaforrást biztosít, amely pénzügyileg felhatalmazza a közösségeket helyi, peer-to-peer szinten.

A Power Ledger korai ipari elfogadása ígéretet mutat

A LISD és a Power Ledger közötti partnerség lényeges első lépést jelent az európai ipar átvételében a Power Ledger számára. A valós használat és integráció kritikus fontosságú a blokklánc-hálózatok és a hozzájuk tartozó kriptóérmék pénzügyi és technológiai sikere szempontjából. A Power Ledger 2016-ban kezdte meg integrációját az ausztrál villamosiparban, amikor bejelentette első P2P elektromos kereskedési platformját.

A Power Ledger rendszere így működik: a fiat pénznemeket „Sparkz” -ra cserélik, amelyeket aztán POWR-tokenekre cserélnek. A POWR tokenek azok a kriptopénzek, amelyek a Power Ledger ökoszisztémát működtetik, míg a Sparkz az a pénznem, amelyet villamos energia vásárlására és eladására használnak a Power Ledger platformon.

A decentralizáció eszközeként történő felhasználása mellett a Power Ledger lehetőséget kínál arra, hogy azokat az AI-k is felhasználják, amelyek a Power Ledger segítségével felelősek lehetnek elektromos használatuk megvásárlásáért és kezeléséért (például egy önvezető elektromos autó bérelhető. )

Az október elején megrendezett Power Ledger ICO hozzávetőlegesen 34 millió AUD-t gyűjtött össze, amely magában foglalja a szeptemberi elővételben felvett 17 millió AUD-t. Nagyjából 15 000 személy vett részt az ICO-ban. A POWR jelzőt november elején engedték nyilvános cserékre; egyetlen POWR érme jelenleg körülbelül 0,66 USD.

Fontos első lépés, de nincs olyan teszt, mint az idő próbája

A LISD-hez hasonló intézménnyel fennálló partnerség pozitív jele annak, hogy a Power Ledger képes megfelelni az elvárásoknak. Ahhoz azonban, hogy valós növekedés történjen, a vállalatnak folytatnia kell az európai piac elérését, valamint ki kell terjesztenie az amerikai, ázsiai és afrikai intézményeket és mikrorácsokat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me