A Robinhood, amely a részvények, a tőzsdén kereskedett alapok (ETF), az opciók és a közelmúltban a kriptovaluták jutalék nélküli kereskedési mobilalkalmazása, a Szilícium-völgy egyik legsikeresebb startupjának számít. A társaság az utóbbi időben nagyobb érdeklődést váltott ki azóta, hogy februárban bejelentette a sikeres kriptokereskedelmi terméket.

Hamarosan bevezetésre kerül egy új banki szolgáltatási termék

Megkérdezte A Fortune’s Balancing the Ledger június 22-én, Vlad Tenev, a Robinhood társalapítója kifejtette, hogy a vállalat új online banki szolgáltatással tervezi termék- és szolgáltatáscsomagjának bővítését..

A hírek szerint a Robinhood egy teljes körű szolgáltatást nyújtó online banki terméket kínál, amely az utóbbi időben növekvő koncepció. Más vállalatok, mint a Revolut, az N26 Bank, Harangjáték és a VARO Bank mindketten élen járnak az ilyen típusú kezdeményezésekben, amelyek kihívást jelentettek a nagy inkumbens pénzügyi intézmények status quo szempontjából.

Ez utóbbi egy teljesen mobil bankszámla felajánlásából áll, hasonlóan minden fizetőszámlához, amelyet egy fizikai bankban nyitnának meg. Ezenkívül csak mobilalkalmazás segítségével engedélyezné a be- és kifizetést.

A koncepció vonzó előnyöket kínál, kezdve a díjmentes banki szolgáltatásoktól, a külföldi tranzakciós díjaktól, az ATM-kifizetési díjaktól a személyi kölcsönökig, amelyek érdekes alternatívákat kínálhatnak a hitelkártyák számára.

Tenev kifejtette, hogy a Robinhood kezdeményezés a régimódi brókercégek ügyfelekkel kapcsolatos problémáinak megoldásában merült fel, amelyek a magas díjak és jutalékok a kereskedelemben. Valójában a Palo Alto-alapú pénzügyi szolgáltatások indítása egy mobil kereskedelem-alkalmazás kifejlesztésével indult, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az Egyesült Államok tőzsdéjén jegyzett részvényekkel és ETF-ekkel kereskedjenek anélkül, hogy a szolgáltatásaiért jutalékot számítanának fel..

Tenev kifejtette, hogy a részvénytermék iránti igény abból adódik, hogy az ügyfelek „kiszakadtak” a kereskedelembe való befektetésből. Hozzátette, hogy az átlagos vevő akár 10 dollárt is fizet egy kereskedésből, vagy ennél többet, és mindenkor magas minimális egyenleget kell tartania, csak azért, hogy hozzáférhessen egy elavult szolgáltatáshoz, amelyet szinte 20 éve nem változtattak meg.

Tenev azt mondta:

„Kripto kereskedés? Ugyanaz a történet. A pénztárcák és pénzváltók többsége, az ügyfelek jelenleg rendkívüli díjakat fizetnek, 1,5% és 5% között. Ami nagyon nagy összeg. ”

Robinhood stratégia a kripto kereskedelemhez

A vállalat üzleti modelljére és a kriptokereskedelmi szolgáltatás árképzési struktúrájára vonatkozó kérdésre Tenev kifejtette, hogy Robinhood nem tervezi, hogy rövid távon sok közvetlen profitot szerezzen belőle. Hozzátette, hogy a vállalat azt a stratégiáját képzeli el, hogy tíz éven belül játssza le, és amire a vállalat összpontosít, az a márkanév létrehozása a „legjobb pénzügyi szolgáltatások” szolgáltatójaként, nem pedig rövid távú profit..

Vázolta:

„Megtakarítási vállalkozásként kívánjuk működtetni. Az a gondolkodás, amit valójában csinálunk, egy ökoszisztéma kiépítése. Jelenleg a termékek befektetési termékek. A kriptográfia nagyon szépen beilleszkedik a 10 000+ egyéb eszköz mellé, amelyekkel az emberek kereskedhetnek. ”

Úgy tűnik, hogy amikor a vállalat még februárban bejelentette a kriptográfiai kínálatot, a lépés vonzotta 1 millió új ügyfél csupán az első négy napban az indítást követően, amint arról a TechCrunch beszámolt. Némelyikük elkezdett más termékeket használni, például befektetni az ETF-ekbe és a részvényekbe, míg mások előfizettek a Premium fizetős szolgáltatásra, a Robinhood Goldra. Ez utóbbi szélesebb körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál, mint például a meghosszabbított kereskedési idő és a további vásárlóerő.

Sőt, még a jutalékok felszámítása nélkül is, a Robinhood opciók és a részvénytermékek továbbra is jövedelmezőek, a részvények hitelezése a globális értékpapír-kölcsönzési piacon eladóknak, a készpénzbetétek kamatlábainak beszedése és a havi prémium szolgáltatás.

Másrészt az I.T. integrálása és az automatizálás a brókercégek értékláncában jelentősen csökkentette a kézi munkával kapcsolatos működési költségeket.

Tenev elmagyarázta:

„A költségek lényegében nullára mentek. Alapvetően ez az infrastruktúra, az adatközpontok, a hálózatépítés működtetésének költsége. Ez nagyon kicsi egy 10 dolláros jutalékhoz képest. ”

Arról beszélve, hogy a Robinhood tervez-e több kriptovalutát kínálni, nem csak a rendelkezésre álló Bitcoin-t az Ether opciókban, Tenev úgy vélte, hogy a vállalat aktívan dolgozik ezen.

Ugyanakkor kifejtette, hogy cége számos tényezőt figyelembe vesz, például azt, hogy mit gondolnak a szabályozók az eszközökről, mennyire legitim a csapat mögött, függetlenül attól, hogy az ügyfelek kérik-e ezt, vagy sem, valamint a biztonsági réteget és azt, hogy mennyire rugalmas az eszköz a feltörésekkel szemben, és 51 % támadások.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me