SEC ICO blokklánc

A 2107-es kezdeti érmekínálat óta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) aktívan hajtja végre a gyanús ICO-kat célzó kampányát, miközben igyekszik oktatni a befektetőket és segíteni őket az újonnan létrehozott kiber-közösségi finanszírozás területén. „Befektetői Értesítő” elérhetővé tették 2017 júliusa óta, ahol a SEC különféle szempontok szerint foglalkozott a témával, a blokklánc és a kriptovaluták technológiai aspektusától kezdve a kulcsfontosságú pontokig, amelyeket figyelembe kell venni annak eldöntésekor, hogy részt vegyenek-e egy ajánlatban vagy sem..

A hónap elején elindította a SEC egy ICO weboldal amely utánozza a hamis zsetonfelajánlást, hogy hangsúlyozza az ilyen rendszerek egyszerű végrehajtását. A felajánlás jogosnak és egyenletes tulajdonságoknak tűnik szokásos fehér papír, hamis tanúvallomás és hírességek jóváhagyása.

Egyszer a „Vásároljon most érméket!” gombra kattintva a webhely átirányítja a böngészőt befektetői oktatási eszközökhöz és tippekhez a csalás észleléséről és a felelősségteljes befektetésről, miközben a józan ész és a kritikus gondolkodás érvényesülni hagyja a garantált hozam ígéreteit és más csalogató csábításokat.

A weboldal neve, Howey Coins, a Howey-teszt nyelvre mutató utalása, amelyet arra használnak, hogy eldöntsék, hogy egy ügylet „befektetési szerződés”-e, és de facto értékpapír-ajánlatnak tekintették az 1933-as értékpapír-törvény és az értékpapír-tőzsde alapján. 1934. évi törvény.

Jay Clayton, a SEC elnöke a kezdeményezést kommentálva elmondta sajtóközleményben május 16-án jelent meg a honlap indítását követően:

“Az” ICO “piac gyors növekedése és új befektetési lehetőségként történő széles körű népszerűsítése termékeny talajt biztosított a rossz szereplők számára, hogy kihasználhassák Main Street-i befektetőink előnyeit.”

Majd elmagyarázta:

“Alkalmazzuk az új technológiákat, de azt is szeretnénk, ha a befektetők megnéznék, hogyan néz ki a csalás, ezért ezt az oktatási oldalt sok klasszikus figyelmeztető jelre építettük.”

Nemrégiben a SEC május 29-én sajtóközleményt tett közzé a csalárd folyamatban lévő ICO-kampány leállítását elrendelő bírósági végzés biztosításáról, amely eddig 21 millió dollárt gyűjtött sikeresen. A sajtóközlemény szerint a bírósági végzés jóváhagyta a Titanium Blockchain Infrastructure Services, a vádlott cég azonnali eszközfagyasztását. A sajtó idejéből még nem szüntették meg a cég honlapját.

SEC vs. Titanium Blockchain Infrastructure Services, Inc., Et Al.

A sajtóközlemények hogy a SEC jogellenes állításokkal vádolta Michael Alan Stollery-t (az úgynevezett Michael Stollaire-t), az automatikusan „Blockchain-evangélistát”. A felperes megállapította, hogy a Stollaire számos nagyvállalattal, köztük a PayPal-nal és a Verizonnal állítólagos üzleti kapcsolatokat hazudott. Ami azt illeti, a SEC május 22-én panaszt nyújtott be a kaliforniai Los Angeles-i szövetségi körzeti bírósághoz, bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy a Titanium webhelyen vállalati ügyfelek koholt ajánlása szerepel, és maga Stollaire is megalapozatlanul állítja, hogy kapcsolatban áll ezekkel az ügyfelekkel..

Robert A. Cohent, a SEC Végrehajtási Osztályának kibernetikai egységének vezetőjét a sajtóközlemény idézte, és azt állította:

 “Ez az ICO egy közösségi média marketing blitzre épült, amely állítólag pusztán az üzleti kilátásokkal kapcsolatos kitalált állításokkal csalta meg a befektetőket.”

ICO befektető. Forrás: redőnyICO befektető. Forrás: Shutterstock

A dokumentum tovább hangsúlyozta, hogy az ICO-befektetőknek „különösen óvatosnak” kell lenniük az ilyen típusú befektetések mérlegelésekor.

A sajtó idejére értékelték a kínálatot 3,9 az 5-ös skálán az jeges boron, vezető webhely az ICO listáin és minősítésein, ahol állítólag a legjobb befektetők, szakértők, rövid jogi áttekintések és alaposan kidolgozott értékelési algoritmusok kerülnek felhasználásra a minősítési módszertanban.

Alsó vonal

A bonyolult – ugyanakkor homályos – magyarázó cikkeket és egyéb marketingeszközöket és eszközöket tartalmazó vonzó weboldalak könnyen elkészíthetők egyik napról a másikra. Ezenkívül a csalók gyakran látszólag valódi érveket képesek előállítani, amelyek célja a befektetők csalogatása és pénzfogási programokba csábítása, különösen a blokklánc körüli összes hype mellett. Az óvatosságnak és a realizmusnak érvényesülnie kell, miközben fontolóra kell venni az ICO-kba történő befektetést, különösen annak tudatában, hogy az egyik napról a másikra való meggazdagodás fantáziája nem más, mint az eskapizmus, amelynek hatalmas vakfoltja van, és saját módjai vannak a vörös zászlók és a becstelenség látványának elmosására..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me