Által: Michael A. Goldberg, Ügyvéd – Johnston Tomei Lenczycki & Goldberg LLC

A „digitális eszköz” olyan kifejezés, amely olyan széleskörű állományokat ölel fel, mint weboldalak, e-könyvek, multimédia, Youtube csatornák, számítógépes programok, kriptovaluta, Steam játékkönyvtárak, online fiókok stb. Kétségtelen, hogy sok ember digitális eszköze jelentős összegeket ér. Képzelje el, ha Jeff Bezos csak az ő nevére regisztrált Amazon.com-mal hunyt el. Családja minden bizonnyal szeretné ellenőrizni a weboldalt, mert annak rendkívüli értéke van. Noha ez túlméretes példa, még akkor is, ha egy személy digitális eszközei szerényebb természetűek, az öröklődő családok nagyon is vágyakozhatnak az eszközök felett történő ellenőrzés megszerzésére. Mindig figyelembe veszem a sztori annak a fiúnak, aki még mindig elhunyt édesapja szó szerinti szellemautójával versenyez Xbox videojátékban. Míg az online videojáték-mentési államoknak nincs pénzbeli értéke, a család mégis személyes értéket találhat a digitális eszközben.

Fontolja meg, mi történhet digitális eszközeivel, ha nem tervezi meg a birtokát

Az Egyesült Államokban a felnőttek több mint fele nem rendelkezik akarattal. Még kevesebben rendelkeznek bizalommal. Vagyontervezés hiányában a harmadik fél által megszerezhető eszközöket, például egy weboldalt, ezután át lehet adni az elhagyott vagyonkezelőjének. Egyértelműen fogalmazva: halála után a vagyonnak átadható vagyonát akkor is átadják, ha ellenkező szándékkal rendelkezik.

Most van néhány kivétel ez alól az általános szabály alól. Azokban az államokban, amelyek valamilyen formát átvettek RUFADAA törvény (a felülvizsgált egységes hiteles hozzáférés a digitális eszközökhöz) törvény, ha a számlatulajdonos digitális „eszközzel” rendelkezik a számlatulajdonos halála esetén bekövetkező események leírására, akkor ez az eszköz elsőbbséget élvez. Jó példa erre a szolgáltatásra a Facebook digitális eszköze, amely felhatalmazást ad arra, hogy halála esetén egy másik személy számára irányítsa a Facebook oldalát. Sok webhely rendelkezik olyan eszközzel is, amely lehetővé teszi ennek kikötését senki halála után hozzáférést kell biztosítani a számlához. Ha ilyeneket ír elő, akkor ez a megnevezés fogja irányítani.

Abban az esetben, ha digitális eszközzel nem jelöltek meg, akkor a vagyonkezelő hozzáférést kap a számlához / digitális eszközhöz. Ha nincs megtervezve ingatlanja, akkor a rendszergazda az eszközt (és az összes többi vagyont) a lakóhelye szerinti államban vagy országban a származási és elosztási törvények szerint osztja szét. Talán nem az a szándékod, hogy a 90 éves nagymamád örökölje a Steam könyvtáradat! De ez mindenképpen lehetőség.

Mi a helyzet a vagyonkezelő által nem tartott eszközökkel?

Természetesen mindez azt feltételezi, hogy az adminisztrátor hozzáférhet a digitális eszközhöz és megszerezheti annak irányítását. A digitális eszközöknek vannak bizonyos osztályai, például a kriptovaluta, amelyekhez csak a tulajdonos fér hozzá. Valójában ez gyakran vonzza az ilyen eszközöket. A kriptovalutát nem lehet önkéntelenül átadni az IRS-nek az adófizetések elmulasztása miatt, csődbiztos nem foglalhatja el, a kormány általában nem zárhatja be. Kiemelkedő példa erre a kriptovaluta legutóbbi venezuelai fellendülése, amely a venezuelai valuta leértékelődése és a politikai ellenzék elleni kormányzati fellépés után következett be. Természetesen a hátránya az, hogy ha elmúlik a kizárólag az agyában elrejtett kriptovaluta pénztárca kulcsaival, akkor családja soha többé nem fogja látni ezeket az eszközöket (egy nagyszerű példaként lásd: ennek az úrnak elmulasztásának megtervezése). Jó hír, hogy megfelelő tervezéssel ez teljesen elkerülhető.

Tervezési megoldások a halálos digitális eszközök átadására

 Az elmondhatatlan milliók elvesztésének lehetőségével szembesülve a fejlesztők ötletes megoldásokat kódolnak a nem őrizet alatt álló digitális eszközök problémáira. A következő típusú megoldások állnak ma rendelkezésre a kriptovaluták esetében:

 1. Dead Man Switch

  A „Dead Man Switch” olyan számítógépes program, amely időszakos bevitelt igényel a felhasználó részéről. Ha a bemenet nem történik meg, akkor egy előre definiált műveletet hajt végre. Így például, ha beállított egy halott kapcsolót, havonta egyszer e-mailt kaphat. Minden hónapban válaszol az e-mailre. Ha ezt elmulasztja, a számítógépes program automatikusan továbbítja a Bitcoin pénztárca tartalmát a házastársának. Ez a megoldás számos okból nem ideális. Az első ok az, hogy ha hiba lép fel a programban, és nem kap e-mailt, előfordulhat, hogy az összes digitális pénzét elküldi egy másik személynek, mert nem válaszolt. Ez a megoldás gyakran megköveteli a privát kriptovaluta pénztárca kulcsainak beillesztését a programba. Ezáltal pénztárcája fogékony a rosszindulatú harmadik felekre. Ezenkívül, ha egy hónapig cselekvőképtelen, mondjuk kómában van, majd kijön a kómából, akkor az összes eszközét elosztva találja. Még nincs jó módszer arra, hogy ténylegesen igazoljuk, hogy valaki elhunyt.

Egy nagyobb kérdés az, hogy a fogadó félnek saját kriptovaluta pénztárcával kell rendelkeznie az eszközök fogadásához, és kriptovalutában jártasnak kell lennie. A pénztárca tartalmának elvesztése felhasználói hiba miatt továbbra is rendkívül egyszerű. Míg erre fejlesztenek megoldásokat, a mesék még mindig bővelkednek a digitális veszteségben. Az egyik jó megoldás az lenne, ha egy vállalatot „digitális vevőként” hoznának létre. Egy ilyen párt rendelkezhet nyilvános pénztárcával, amely egy személy halálakor vagyontárgyakat kap egy halott kapcsolón keresztül, majd ezeket az eszközöket az elhagyott vagyonának kezeléséig tartja. Ez egy olyan szolgáltatás, amely még nem létezik, de a láthatáron lehet.

 1. M – N transzferek

  Az M – N átadás meglehetősen egyszerű. Felállítanak egy kriptovaluta pénztárcát, amelyhez az átutalás előtt bizonyos számú félnek alá kell írnia az átutalást. Tehát például öt embert nevezhet meg aláíróként az átutaláshoz, és megkövetelheti, hogy ezek közül legalább hárman aláírják az átutalást, mielőtt az átadás megtörténne. Ilyen esetekben, ha elhunyt, az öt ember hozzáférhet a pénztárcához, hárman pedig egyetértéssel utalhatják ki az eszközöket. Ez egy jó megoldás a funkciót támogató kriptovaluták / pénztárcák számára. Lehetséges azonban, hogy azok az emberek, akiket megneveztek, összeesküszhetnek ellened, anélkül, hogy tudnád, és amíg te még élsz, hogy elárasztd a vagyonod pénztárcáját. Egy ilyen rendszer használata fontos, hogy alaposan bízzon azokban az emberekben, akiknek hozzáférést ad.

 1. Hardver pénztárca vagy papír pénztárca zárolva

  Talán a legegyszerűbb megoldás a haláleseti kriptopénz-átutalásokra, ha papír pénztárca vagy hardver pénztárca rendelkezik hozzáférési kulcsokkal az alapokhoz, amelyekhez halála után hozzáférhet. A papír pénztárca vagy a hardver pénztárca például a banki széfben tárolható azzal az utasítással, hogy a tartalomhoz halála után férhet hozzá, amikor családja érvényes halotti anyakönyvi kivonatot és irodai leveleket (vagy kis hagyatékot nyújt be) ). Természetesen ez a megoldás nem biztos, hogy megfelel a kriptovaluta közösség sok emberének, akik hajlamosak bizalmatlanul tekinteni a bankokra. Amíg jobb megoldás nem válik elérhetővé, ez lehet a legjobb megoldás.

 1. Transzfer a Death Cryptocurrency-on

  Legjobb tudomásom szerint egyetlen kriptovaluta pénztárcában sincsenek „halálra utalás” rendelkezések vagy kedvezményezettek megnevezése. Ez egy érdekes és véleményem szerint szükségszerű fejlesztés lenne. A digitális eszközök kérdése általában az, hogy mint egy matematika alatt lévő nagy készpénz készpénz, ez egy olyan hagyatéki vagyon, amely halála esetén elindíthatja a hagyatéki bírósági eljárást, ha annak értéke megfelelő. Például Illinoisban, ha 100 000 dollárnál több kriptovalutával rendelkezik, a bíróságon hagyatéki vagyont kell nyitni a kriptopénz eloszlásának meghatározása érdekében. Nem számít, van-e beállítva egy halott kapcsoló, vagy valamilyen más mechanizmus. Technikailag elmondható, hogy a kriptovaluta a vagyon eszköze, és fel kell számolni, és először a hitelezők kifizetésére kell felhasználni, majd át kell adni az állam akaratának, vagyonának, vagy ha nincs, az állam származási és elosztási törvényeinek.

Gondolja át, hogy az életbiztosítás miként jelöli meg a kedvezményezettet. Az ilyen megnevezés lehetővé teszi a törvény számára, hogy elkerülje a hagyatékot, és ehelyett áthelyezze a nevezett személyre. A kriptovaluta pénztárcák elképzelhető, hogy azonos megnevezéssel rendelkeznek, majd ennek megfelelően átvihetők. És ha ez egy olyan halott ember kapcsolóval történhet, amely a halál igazolására ellenőrzi a nyilvános halálozási nyilvántartásokat, a megoldás gyors és hatékony lenne (még hatékonyabb is, mint az életbiztosítási vagy befektetési számlák kedvezményezettjei). Véleményem szerint ezeket a megoldásokat kriptovaluta pénztárcába vagy platformba kell sütni.

A kriptopénz átvétele örökségként

 Ha feltételezzük, hogy az elhunyt valamilyen módon helyesen állította be a kriptopénz-átutalást, mit kezdjen vele a kriptopénz örököse? Gyakran nem könnyen költhető áruk és szolgáltatások megvásárlására, ezért a felszámolás általában elengedhetetlen. Ezzel visszatérünk a Digital Receiver megoldáshoz. Ha ahelyett, hogy kriptovalutát kapna, a digitális vevő megkapja az Ön nevében a kriptovalutát, a digitális vevő felszámolhatja a kriptovalutát, és készpénzt küldhet Önnek. Ez megakadályozza a kezdő kriptovaluta-tulajdonosok veszteségének kockázatát. Megakadályozhatja a többszörös kedvezményezetti forgatókönyvek helytelen kezelését is.

A jelenlegi helyzetben, ha tőzsdén szeretne kriptovalutát kereskedni vagy eladni, akkor át kell esnie a kormány által megbízott „Ismerje meg ügyfelét” (KYC) folyamaton. Az a személy, aki csak egy örökséget akar kifizetni, meglehetősen megterhelő és felesleges lehet. Ehelyett a digitális vevő elvégezheti a felszámoláshoz szükséges összes lépést.

Igaz, egy ilyen megoldás nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő. Azok számára, akik örökölik a kriptovalutát, akik kriptovalutaként szeretnék megőrizni őket, nincs szükség digitális vevőre. Azok számára, akik hozzáértenek a kriptovalutához, nem biztos, hogy előnyös, ha a digitális vevő felszámolja az eszközöket. És ne feledkezzünk meg azokról sem, akik a magánélettel foglalkoznak. Azok, akik 1 000 000,00 dollárt örökölnek egy olyan nyomon követhetetlen kriptovalutában, mint például a Monero (XMR), esetleg illegális célokból szeretnék ott tartani és elrejteni (ez nem kopogtat Monero-n – imádom a Monero adatvédelmi funkcióit. De az adatvédelmi funkciók különösen vonzóvá teszik) illegális tevékenységet folytatóknak).

A kriptovaluta öröklési megoldások a láthatáron vannak

Bár a kriptovalutával történő ingatlantervezéshez még nem áll rendelkezésre ideális megoldás, kétségtelen, hogy sok rettenthetetlen fejlesztő fogja létrehozni a szükséges megoldásokat. Ezek a megoldások hatékonyabbnak és olcsóbbnak bizonyulnak, mint a jelenlegi, hagyományos banki megoldások. És ez a kriptovaluta lényege – egy drága bankrendszer nyugdíjazása az áramvonalas, automatizált számítógépes program javára. Egyébként ez a remény.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me