Intelligens konténerek az „Érett a megszakításhoz” logisztikai iparág blokklánc-ökoszisztémával történő megcélzásához

A Smart Containers Group, a gyógyszer- és élelmiszeripari termékek szállításához használt hőmérséklet-szabályozású konténerek vezető szállítója a „zavarra érett” logisztikai ipar forradalmasítását tűzte ki célul.

Úgy vélik, hogy lehetőséget kaptak egy teljesen integrált, zökkenőmentes, a blokklánc-technológiára épülő ökoszisztéma létrehozására, amely játékváltó lehet a logisztikai ipar számára.

A logisztika jelenlegi állása

Az elmúlt 100 évben a globális kereskedelem ugrásszerűen növekedett, és a logisztikai szolgáltatások hajtották ezt a motort. 1970 óta a logisztika is minden évben olcsóbbá vált. Az űrben lévő legtöbb vállalat azonban nem túl nyereséges.

Richard Ettl, a Smart Containers vezérigazgatója kijelenti:

„Ha megnézzük a Kuehne + Nagel vagy a DHL, valójában elképesztően alacsony … A DHL most jelentette be a hatalmas, 2 milliárd eurós leírást. ”

Mivel az iparág kiélezett versenyképességű, az árak növelése nem ezek a logisztikai szereplők akarata. Valójában számos vezető logisztikai vállalat megközelítése az volt, hogy méretgazdaságosságot használ, versenytársakat vásárol ki és tömeges konglomerátumokká válik – hatékonyan központosítottabb hatalom.

A logisztika leghatékonyabb része azonban az adminisztráció, és a fenti megközelítés nem foglalkozik ezzel közvetlenül. A szállítmány egyik országból a másikba történő elküldéséhez akár 200 dokumentum és e-mail kommunikáció is szükséges, mindez manuálisan feldolgozott, ami nagyon időigényes. A szállítmány adminisztrációja jelenleg drágább, mint maga a szállítás.

A logisztika megzavarása blokklánc ökoszisztémával

Itt tudtak az intelligens konténerek gondolkodni a dobozon vagy a tartályon kívül, ha akarja, és előálltak egy blokklánc-alapú megoldással, amely hatalmas hatékonyságot eredményezhet. Megoldásuk a LOGI CHAIN ​​elnevezésű decentralizált logisztikai ökoszisztéma.

Egy konténer papír nyomát két blokkláncra akarják vinni. Az első egy nyilvános blokklánc a közismereti dokumentumokhoz, például a tömeghez, a biztonsági adatlapokhoz és a tárolási feltételekhez, stb., A második pedig egy engedélyezett blokklánc a magánokmányokhoz, például hajóraklevélhez vagy okos szerződéses számlához.

Minden konténert gyakorlatilag tükrözni fognak, létrehozva a „chip” néven ismert identitást a blokklánc-infrastruktúrán. Így az érintett felek dokumentumokat magához a konténerhez csatolhatnak, nem pedig egy másik személyhez, létrehozva ezzel a decentralizált autonóm rendszert. A szállítmány érintettjei (pl. Vállalkozók, vámtisztviselők, raktári dolgozók stb.) Mind hozzáférhetnek a szükséges dokumentumokhoz, és képesek lesznek feldolgozni a vonatkozó intézkedéseket.

A LOGI CHAIN ​​ökoszisztéma másik jellemzője a kriptovalutát használó fizetések a biztonság növelése és a díjak csökkentése érdekében. A Smart Containers kézikönyvében példát mutatnak be egy indiai ügyféllel való együttműködésre, ahol a banki folyamatok miatt a kifizetés hat héttel a szállítás után megérkezik, az összegből levonva az 5% -os banki átutalási díjat..

Konténereikben már vannak beépített érzékelők és technológiák, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy nyomon kövessék a szállítmányt, és tudják, mikor érkezett meg, és mikor rakodták ki a tartalmát. A LOGI CHAIN ​​ökoszisztémába integrált intelligens szerződések lehetővé teszik a számlázás és a fizetések automatizálását. Amint a konténert kirakják, a kriptovaluta fizetések azonnal végrehajtásra kerülnek, minimálisra csökkentve az átviteli időt és a díjakat.

A LOGI CHAIN-nak saját semleges, független alapítványa lesz, amelynek hiteles ipari szakértőkből álló tanácsával van a gazdaság irányítása. A legtöbb funkció ingyenes, és nyílt forráskódú lesz.

Intelligens konténerek pénzeszközök gyűjtésére két érme kiadásával

Az intelligens konténerek úgy tudják, hogy a zavarokat nem a nagy konglomerátumok, hanem egy kisebb, mozgékonyabb entitás okozza, mint ők maguk. A Smart Containers már innovatív vállalat hírnevét szerezte meg, a B2B globális gyógyszerszállítási piac 4. legnagyobb szereplőjévé vált és mindössze öt év alatt gyártotta a piacon elérhető legbiztonságosabb gyógyszeripari konténereket..

Ennek a decentralizált ökoszisztémának a létrehozása nemcsak a logisztikai iparágat zavarja meg, hanem kiegészíti saját üzleti érdekeiket is. Ezért keresik a befektetéseket a kriptográfiai közösségtől.

Az Smart Containers két érme értékesítésével fog pénzt gyűjteni:

LOGI érme – Ez a pénznem fogja táplálni a LOGI CHAIN ​​ökoszisztémát. A LOGI érme lesz az intelligens szerződéses tranzakciók fizetési módja. A logisztikai vállalatok arra fogják használni, hogy hozzáférést kapjanak a zökkenőmentes és decentralizált szállítási folyamathoz a blokkláncon tárolt dokumentumokkal. 4 millió dollár összegyűjtését tűzték ki célul a LOGI CHAIN ​​fejlesztésére.

SMARC érme – Ez egy nyereségrészvény, és a tulajdonosok az ETH-ban kifizetett osztalékok és jövőbeni kilépési nyereségek 20% -át jutalmazzák. Céljuk, hogy 36 millió dollárt gyűjtsenek a token értékesítésből a Smart Containers Group méretezésére.

Mint a Smart Containers vezérigazgatója kijelenti:

„Úgy gondolják, hogy a blokklánc két szektorban zavaró hatalommal bír. Az egyik a pénzügyi ágazat, a másik a logisztika. ”

Úgy tűnik, hogy az intelligens konténerek lesznek az első olyan cégek, amelyek blokkláncot használnak a logisztikai ipar megzavarására, és szakértelmükkel, múltbeli eredményeikkel és az iparhoz való hozzáféréssel kétségtelenül sok befektetőt vonzza a két lehetőség, amelyet kínálnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map