A pénzügyi világba merülve valószínűleg legalább egyszer megpróbáltak kereskedni kriptovalutával. A kriptovaluta napos kereskedés eltér a hagyományos tőzsde által biztosított kereskedéstől. Mi kell a kereskedőnek a napi kereskedés megkezdéséhez? A nappali kereskedelem megfelel a kriptográfus kezdőknek? Hogyan lehet napi kereskedelmet folytatni? Próbáljuk meg kitalálni az egészet.

Mielőtt elkezdené a napi kereskedelmet

Mielőtt végre belekezdenél a nappali kereskedésbe, győződjön meg arról, hogy ismeri az alapvető kereskedési definíciókat, mint például a megbízás, az ajánlati könyv, az árfolyamrészlet stb. Fontos megérteni, hogy milyen célokat szeretne elérni a napi kereskedés során. Ez lesz a további részmunkaidős munkád? Vagy esetleg teljes munkaidőben? Vagy hobbiként kezeli a napi kereskedést? Mennyi pénzt vagy kész elveszíteni? Miután megkapta a válaszokat, készen állunk a következő lépések átadására.

A következő lépés egy megbízható kriptográfia kiválasztása. A tőzsdének biztonságosnak, hibatűrőnek és sokféle digitális eszközzel kell rendelkeznie, hogy a kereskedelem zökkenőmentes és gazdag legyen. Ezek a jellemzők megfelelnek olyan kriptovaluta-cseréknek, mint a Binance, Huobi, HitBTC és még sokan mások. A szokásos tőzsdétől eltérően a kriptográfia soha nem alszik úgy, hogy a kriptográfia cseréje a nap 24 órájában, minden héten végig működjön.

Azonnali titkosítási csere A Changelly több mint 150 kriptovalutához biztosít hozzáférést. Vásároljon BTC, ETH és száz digitális eszközt USD, EUR, GBP áron. Hitelkártyát elfogadunk.

Pénz befizetéséhez biztonságos kriptotárcát kell beszereznie. A biztonságos használat mellett a pénztárcának különféle szabványú érméket és zsetonokat kell támogatnia (ERC-20, ERC-721 stb.). A jó pénztárca magas szintű biztonsági funkciókat, intuitív UX / UI-t, rendelkezésre állást és még sok másat tartalmaz. jellemzők. A kriptotárcát ugyanolyan okosan kell megválasztani, mint a kriptográfát. Keresse meg az igényeinek megfelelőt, és kezdjük. 

Mi a napi kereskedés?

A napi kereskedés a rövid távú kereskedelem egy olyan típusa, amelynek célja a gyors profit elérése rövid időn belül. A nappali kereskedés ellentéteként létezik hosszú távú kereskedelem, amely egy olyan stratégiát jelent, mint a hodling. Nagyjából minden kriptovalutával lehet kereskedni rövid és hosszú pozíciókban, ha tudja, hogyan kell „elolvasni” a piacot. Úgy tűnik azonban, hogy egyes érméket hosszú távú befektetésként hoztak létre, míg más kriptovaluták tökéletesen működnek a napi kereskedéshez.

titkosítás

A maximális profit elérése érdekében a napi kereskedés során a kereskedőnek tájékoztatást kell kapnia a legkisebb piaci mozgásokról és a kriptovaluta hírekről, tudnia kell, hogyan kell használni a kereskedési eszközöket, és képesnek kell lennie időben nyitni vagy zárni a pozíciókat.

A kriptopénzpiac ingatag. Nagyon sok erőfeszítést igényel, hogy megjósolja bizonyos kriptokódok sebességét még a következő 10 percben is. Ha el tudja olvasni a diagramokat és a piaci jelzéseket, nincs garancia arra, hogy jóslata helyes. Mint bármely más típusú kereskedés, a napi kereskedés is jelentős nyereséget vagy veszteséget hozhat Önnek. És miután elkezdte kereskedni, ezt a tényt szem előtt kell tartania.

Napi kereskedési tippek & Trükkök

A következő tippek & trükkök tökéletesen megfelelnek a kriptográfiai kereskedés kezdőinek. Minden kereskedő fő célja a profit megszerzése és a veszteségek számának csökkentése. Nem készíthet omlettet a tojás törése nélkül. Minél hamarabb elfogadja a tényt, hogy veszteségek lesznek, annál jobb. A veszteségek a játék részét képezik, ezért csak menjen vele, és haladjon előre.

A kriptopiac ingatag jellege miatt nagyon ajánlott megvárni, amíg a kriptopiac viszonylag stabil állapotba kerül (különösen, ha kezdő vagy a kriptográfia terén).

Ha megvédi magát a nagy veszteségektől, válassza ki a megfelelő sorrendet. Döntse el a várhatóan elveszítendő maximális árat, és állítson fel stop-loss megbízást.

A stop-loss olyan kereskedési megbízás, amely lehetővé teszi, hogy olyan árat állítson be, amely egyszer elérte a kereskedést.

Példa: 1 ETH-t vásárol 140 dollárért, de a piac általában csökken. Úgy dönt, hogy egy stop-loss megbízást állít fel 130 dollárért. Amint az ETH eléri a 130 dolláros árat, a rendszer automatikusan eladja ezt az eszközt ezen az áron.

A stop-loss megbízások akkor is működnek, ha a legmagasabb áron szeretné eladni eszközét. Döntse el, melyik ár lesz a legjobb az Ön számára.

Példa: 1 ETH-t vásárol 140 dollárért, és a piac hajlamos emelkedni. Előrejelzéseid szerint az ár nagy valószínűséggel 10% -kal emelkedik, és stop-loss megbízást hoz létre a kereskedelem végrehajtására, ha az ETH ára eléri a 154 dollárt.

Kereskedéskor figyelmeztetéseket is fel kell állítani arról a maximális és minimális árról, amelyet egy kriptovaluta elérhet a napi kereskedés során..

Bármely szakterület profivá válásához a legfontosabb a gyakorlat. Kezdje kereskedői karrierjét napi gyakorlással. Kereskedjen kis összegű pénzeszközzel, és ne tegye az összes pénzét kereskedésbe.

A kereskedés aranyszabálya – kereskedjen olyan mennyiségű pénzeszközzel, amelyet nem fél elveszíteni.

Hasznos szolgáltatások: TradingView, Coinmarketcap

Napi kereskedési stratégiák

Amint megkezdi a napi kereskedést és tapasztalatokat szerez, valószínűleg kidolgozza saját kereskedési stratégiáját. Addig a pillanatig itt van egy pár napos kereskedési stratégia, amely működhet a kriptográfus kezdők számára.

Hullámlovaglás stratégia

A Wave Riding stratégia tökéletesen működik a kriptográfusok számára, mivel egyszerű és hatékony. Míg a kezdeti szakaszban jobb, ha egy kriptovalutával kereskedünk egy stablecoin ellen. Ebben az esetben csak egy érme ingadozását kell figyelnie egy párban.

Fontos, hogy jó alacsony bejárati pozíciót találjon. Hogyan lehet kimutatni? Ez a stratégia türelmet igényel, mivel nagy valószínűséggel néhány órát kell várnia a piaci tendencia kijavítására. Jobb a piacra lépni, amikor zöld gyertyatartó sor van. Miután rögzítette a kívánt ROI-t – zárja be a pozíciót. Ennek eredményeként a diagram hullámosnak tűnik.

hitbtcHitBTC-TradingView diagram: BTC / USDT

Kereskedés hírstratégiával

Mindkét típusú hír, a globális és a kriptográfia, jelentős hatással van a piaci állapotra. Ezért a kereskedőknek folyamatosan értesülniük kell a legutóbbi eseményekről. Akár nagyszerű hírek ezek, akár nem, a piac reagálni fog, miközben a kereskedőnek meg kell ragadnia a pillanatot azzal, hogy időben belép a piacra. Azonban egy adott kriptovaluta körüli felhajtás nagyobb volatilitáshoz vezethet, ezért tartsa szemmel és cselekedjen azonnal.

Számos eszköz létezik a kriptográfiai hírek és a piaci hangulat figyelemmel kísérésére. Adatszolgáltató CryptoMood, például a gépi tanulást és a természetes nyelv feldolgozását használja a piaci alapismeretekkel és az érzelmekkel kapcsolatos információk nyújtására.

Napi kereskedelem botokkal

Lehetőség van botokkal kereskedni is. A legtöbb kriptovaluta-tőzsde nyílt forráskódú API-t biztosít, amely (abban az esetben, ha hozzáértő kereskedő vagy) lehetővé teszi, hogy botot hozzon létre a kereskedéshez, hogy hatékonyabb és nyereségesebb legyen.

Lényegében a kereskedési bot egyfajta szoftver, amely a kriptovaluta-piaci kereskedési adatok elemzésére van programozva. Mindegyik bot beállítható az Ön preferenciáihoz, hogy megtakarítsák Önt a folyamatos piaci megfigyelés kézi munkájától. Az olyan platformok, mint a Cryptohopper, a BTC Robot vagy a Crypto Trader, tisztességes kereskedési botokat kínálhatnak Önnek.

kereskedési bot

A kereskedési botok még gyerekcipőben járnak, és jelenleg nem adaptálhatók a rendkívül ingatag kriptopiaci viszonyokhoz. A kereskedési botok hátrányai között szerepel a biztonság hiánya. Lehet őket feltörni, vagy összegyűjthetik az adatait, és akaratlanul (vagy nem) elküldik harmadik félnek. A kereskedelmi botok megfelelnek a hivatásos kereskedőknek.

Ne feledje továbbá, hogy egy kereskedési bot segíthet a kereskedés általában automatizálásában. Igaz azonban azt mondani, hogy soha senki nem osztana meg olyan szoftvert, amely potenciálisan dollármilliókat hozhat.

Összegzés

A napi kereskedés sok előkészítő munkát igényel, de ha mindent kitalál, az jelentős nyereséghez vezethet. A napi kereskedés megkezdése előtt azonban ne felejtsen el saját kutatást végezni. Ne feledje, a kereskedés – kockázatos vállalkozás, függetlenül attól, hogy a kereskedő mennyire profi.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásoknak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved. Bár az árelemzés hasznos eszköz, nem szabad prediktívnek tekinteni egyetlen befektetési eszköz jövőbeli teljesítményét sem.

Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett. Lehet, hogy a weboldal munkatársai és a cikk szerzői részesedéssel rendelkeznek a fent említett kriptovalutákban.

Changellyről

A Changelly egy biztonságos azonnali kriptotőzsde, amelynek több mint 150 kriptovaluta áll rendelkezésre, amelyeket fel lehet cserélni és megvásárolni a legjobb piaci áron. A 2015 óta működő platform és mobilalkalmazása havonta több mint egymillió látogatót vonz, akik mind gyors és egyszerű cserét, alacsony átlátszó díjakat és 24/7 élő támogatást élveznek.