Mivel egyértelmű, hogy a blokklánc-technológia itt marad, és a technológia növekedésével továbbra is hatással lesz a világra, azon kell gondolkodni, hogy ez milyen hatással lesz a jelenlegi iparágakra, és milyen változásokat várhatunk hogy a jövőben.

A blockchain valószínűleg az emberiség jövőjének legígéretesebb új technológiája, és ez az a technológia, amely egyszer meg fogja kovácsolni a valódi valuta lehetőségét. Ez az elosztott főkönyvi technológia, amely lehetővé teszi a kriptovaluták, például a Bitcoin, működését, és valószínűleg hamarosan számos más típusú iparágba is eljut, mivel a blokklánc viszonylag biztonságos, ellenőrizhető és ellenáll a leállásoknak.

A Blockchain azt is lehetővé teszi, hogy az azt használó vállalatok átláthatóak legyenek, lehetővé teszi a decentralizációt, a nagyobb hatékonyságot, a nagyobb biztonságot, és a demokratikus folyamatokban gyökerezik. Számos iparág valószínűleg megszakad, mivel a blokklánc a következő évtizedben tovább növekszik.

Néhány olyan iparág, amelyet ez a technológia már megzavar:

 1. Banki és fizetési ágazat: Általános vélekedés, hogy a blockchain technológia forradalmasítja a banki tevékenységet, ahogy az internet is forradalmasította a médiát. A blokklánc az egész világon hozzáférést biztosít az emberek számára olyan banki képességekhez, amelyek korábban nem voltak, beleértve azokat is, amelyek harmadik világbeli országokban élnek, és akiknek nem voltak a rendelkezésükre álló szokásos bankok. Az olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin, lehetővé teszik az emberek számára, hogy szabályozás és nagyon alacsony díjak nélkül azonnal pénzt küldhessenek országról országra.
 1. Ellátási lánc menedzsment: A blockchain technológia lehetővé teszi a tranzakciók dokumentálását és nyomon követését oly módon, amely lehetővé teszi az információk biztonságos és átlátható figyelemmel kísérését. Ez drámai módon csökkenti az ellátási lánc műveleteinek futtatásához szükséges időt, és csökkenti a folyamat hibáinak számát. Például nincs több vonalkódolvasó. Ehelyett az RFID technológia minden csomagon megtalálható lesz, így amint egy csomag bejön egy raktárba, automatikusan elszámolásra kerül. Ez szintén hozzájárul az egész ellátási lánc rendszer logisztikájának javításához.
 1. Előrejelzés: A blokklánc megzavarja a kutatás, tanácsadás, elemzés és előrejelzés módját. Az Augurhoz hasonló vállalatok globális decentralizált előrejelzési piacokat hoznak létre, amelyek segítenek az embereknek a téteket a tőzsdétől a választásokig az egész világon betekinteni és figyelemmel kísérni..
 1. Biztosítás: A biztosítási ágazat a blockchain technológiát használja innovatív módszerként a biztosítási szerződéseken belüli adattípusok ellenőrzésére, mint például a biztosított személye. Ezen adatok intelligens szerződésekkel történő integrálása előnyös lehet azoknak a biztosítótársaságoknak, amelyeknek a valós adatokat kell használniuk.
 1. Ride Sharing & Szállítás: A blokkláncot használó decentralizált peer to peer útmegosztó alkalmazások mind az autó tulajdonosának, mind a versenyzőnek lehetővé teszik, hogy biztonságosan, harmadik féltől származó szolgáltatások nélkül állapodjanak meg a feltételekről. Az e-pénztárca segítségével a sofőrök automatikusan fizethetnek a parkolásért, az útdíjért és az üzemanyagért.
 1. Adomány: A jótékonysági munkát általában olyan dolgok sújtják, mint az eredménytelenség és a korrupció, amelyek megakadályozzák az erőforrások elérését a kitűzött célokban. A blockchain technológia segíthet az alapoknak a rendeltetési helyük elérésében azáltal, hogy fokozott nyomkövetési képességeket és nagyobb átláthatóságot biztosítanak az embereknek.
 1. Szavazás: A tisztességes és elszámoltatható szavazás mindig is minden társadalom aggodalma volt. Szerencsére a blockchain ésszerűsítheti ezt a folyamatot. A regisztrációtól, a konformációtól kezdve a szavazatok számlálásáig a blokklánc mindezt kezelheti egy mindenki által megtekinthető nyilvános főkönyv bevezetésével. Ez biztosítja a demokráciát és csökkenti a korrupciót azáltal, hogy átláthatóbbá teszi a folyamatot.
 1. Kormány: Mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb kormányzati rendszer nem a leghatékonyabb és nem is átláthatóbb, és gyakran hajlamos a korrupcióra. A blokklánc alapú rendszerek működése csökkenti a bürokráciát, növeli a hatékonyságot és az információk biztonságának megőrzésének képességét, miközben átláthatóvá teszi a világ minden kormányzati műveletét.
 1. Közhasznú: Ez egy másik rendszer, amely nagyon szenved a lassú sebességtől és a bürokrácia hatékonyságától. A blockchain technológia segíthet az előnyök biztonságos és átlátható felmérésében, ellenőrzésében és elosztásában. Ezt fel lehetne használni valamikor az alapjövedelem megvalósítására is, és néhány ember éppen egy ilyen rendszer kifejlesztésén dolgozik.
 1. Egészségügy: Ez egy olyan iparág, amelyen még változtatni kell, továbbra is olyan rendszerekre támaszkodik, amelyek egyszerre hatástalanok és viszonylag bizonytalanok a blokklánchoz képest. A kórházaknak biztonságosabb platformra van szükségük a bizalmas adatok tárolásához és megosztásához. A Blockchain biztonságosan tárolhatja érzékeny adatait, és csak azokat az embereket oszthatja meg, akik jogosultak azok felhasználására. Ez fokozott biztonságot, gyorsabb és pontosabb diagnózist eredményez.
 1. Energia gazdálkodás: Ez hosszú ideje nagyon központosított iparág. Az energiatermelők és azok, akik használják, nem tudnak közvetlenül vásárolni / eladni, mivel a nyilvános energiahálózatokon kell keresztülmenniük. A Blockchain egyszer lehetővé teszi az emberek számára, hogy energiát közvetlenül vásároljanak / adjanak el egymástól, így nincs szükség az áramszerzésre..
 1. Kiskereskedelem: Amikor az emberek vásárolnak, bízniuk kell a gyakran látogatott üzlet vagy piactér kiskereskedelmi rendszerében. A Blockchain össze fogja állítani a vevőket és az eladókat, kihagyva a középső embert és az ezzel járó díjakat, ami valószínűleg hamarosan közvetlenül érinti az olyan vállalatokat, mint az Amazon. Intelligens szerződéses rendszereket fognak használni a bizalom megteremtésére, így a cserék és a jó hírnév-menedzsment rendszerekbe beépítettek magas szintű biztonságát is.
 1. Ingatlan: Számos olyan kérdés, amely manapság az ingatlanokat érinti, az ipart szabályozó bürokráciába tartozik, és az átláthatóság kirívó hiánya. Emellett csalással kell küzdeni, és sok hibát követnek el a nyilvántartásban. A blokkláncok segítenek a tranzakciók felgyorsításában, a papírfelhasználás csökkentésében, valamint a tulajdonjog nyomon követésében és igazolásában, miközben biztosítják a dokumentáció pontosságát és az okiratok átadását.
 1. Közösségi finanszírozás: Ez egy népszerű módszer a különféle típusú projektek finanszírozására. A platform arra szolgál, hogy bizalmat teremtsen a projektek alkotói és azok között, akik hajlandóak adományozni ügyeik érdekében. Ezek a platformok általában jelentős díjakat számítanak fel szolgáltatásaikért, ezzel csökkentve azon eszközök számát, amelyek felhasználhatók azokra a projektekre, amelyekre az adományozott pénzt szánták. A blockchain technológiájú közösségi finanszírozás az intelligens szerződések és az online hírnévrendszerek használatával bizalmat fog teremteni, ismét megszüntetve a közvetítő szükségességét.

Ez csak a jéghegy csúcsa. Számtalan módja van annak, hogy a blockchain technológia javítsa a társadalmat, hatékonyabbá, elszámoltathatóbbá téve minket, és végül a technológiát a következő szintre emelje. Csak az idő fogja megmondani, hogy milyen más iparágakat fog megzavarni a blokklánc, de azok a korai mozgók, akik tanulnak kriptovaluta befektetés ma holnap fényes jövő vár.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me