Ripple Poaches Google Messaging Lead

Amir Sarhangi csatlakozott a Ripple-hez, miután a Google új vezeték nélküli üzenetkezelő rendszerének vezetőjeként elhagyta a Google-nál betöltött szerepét. A Reuter 2018. október 27-én megjelent cikke szerint a Ripple izgatott, hogy Sarhangi a fedélzetén fejlesztheti és vezetheti a RippleNet-et, a Ripple decentralizált globális fizetési hálózatát, amely egyesíti a bankokat és a fizetési szolgáltatókat. A Ripple az 5 legnépszerűbb kriptovaluta közé tartozik.

RippleNet: A Ripple globális fizetési hálózata

Szerint A RippleNet számára jelentős probléma van a mai fizetési infrastruktúrával. A jelenlegi rendszer több mint négy évtizedes, drága és költséges. Nem csak a tranzakciós díjak magasak, hanem három-öt napig is eltartanak, és a biztonságuk láthatósága korlátozott. A magas költségek, a késések és az átláthatóság hiánya ellentétes a fogyasztói elvárásokkal. Ma a fogyasztók valós idejű, alacsony költségű és teljes mértékben követhető fizetést követelnek globális szinten.

A Ripple elismeri a gyorsabb, hatékonyabb és biztonságos határokon átnyúló fizetési rendszerek létrehozásának fontosságát. A San Francisco-i székhelyű szervezet célja a RippleNet, a Ripple decentralizált fizetési rendszeréhez kapcsolódó, a pénzügyi szektorban működő bankok, fizetési szolgáltatók és a pénzügyi szektor szereplőinek hálózata révén megoldani ezeket a problémákat. A Ripple megoldásainak és szabványosított szabályainak kihasználásával a pénzintézetek hatékonyan, olcsón és zökkenőmentesen tudnak nemzetközi tranzakciókat küldeni és fogadni.

Sarhangi a RippleNet vezetőjeként

Sarhangi vezeti a RippleNet fizetési hálózat a Ripple termékek alelnökeként. Szerint Sarhangi LinkedIn-jéhez, a Google-tól, az Intel-től, a Deloitte-tól és a Vodafone-tól kezdve számos technológiai és vállalati vállalatnál szerzett hatalmas tapasztalata nagyon hasznos lesz a San Francisco-i startup számára.

Reuters számolt be hogy Sarhangi azóta csatlakozott a Google-hoz, hogy a technológiai óriás megszerezte indítását, Gúnyolódik A Jibe Mobile létrehozta a Rich Communication Services (RCS) szolgáltatást, amely potenciálisan a rövid üzenet szolgáltatás (SMS) sms-jének utódja. Az RCS lehetővé teszi az üzenetekkel a nagy felbontású fényképek, nagyobb fájlok, kereskedelmi üzenetek megosztását, a csoportos csevegéseket és a videohívásokat. Miután több mint 9 millió dollárt gyűjtött két emeléssel, az Alphabet Google 2015-ben megszerezte a Jibe-t.

Sarhangi az akvizíció után több mint három évet töltött a Google termékmenedzsmentjének, partnerségeinek és üzeneteinek igazgatójaként. Ez idő alatt számos technológiai alapú vállalat, mint a Spektral, a Zyma és a Virtual Visions tanácsadója és befektetője is volt. Emellett a Area 120 Company igazgatósági tagja volt, amely egy új Google műhely a feltörekvő és kísérleti termékek számára.

Sarhangi a Google-nál töltött ideje alatt a Google potenciális bevételtermelőnek tekintette RCS technológiáját, és számos eszközgyártóval és vezeték nélküli szolgáltatóval együttműködve mutatta be az új technológiát. Sarhangi volt felelős az RCS-alapú üzenetküldő alkalmazás bevezetésének vezetéséért. Az alkalmazást azonban nem vezették be széles körben olyan vezető telefongyártók miatt, mint az Apple és a Samsung. Mindkét okostelefongyártó nem támogatta az RCS-t a telefonokon, ami megnehezítette a felhasználók számára az RCS használatát.

Bár Sarhangi távozása a Google-tól jelentős veszteséget fog okozni a technológiai óriás számára, ez nagy nyereséget jelent a Ripple számára, mivel tapasztalata és tudása elősegíti a vállalat növekedését. A RippleNet-nek jelenleg több mint 100 tagja van, köztük nagy globális bankok, fizetési szolgáltatók és pénzátutalási szolgáltatók.

A Ripple vonzza a főtehetséget

A Ripple nem először vonzza a csúcstehetségeket. A san-francisco-i székhelyű vállalat 2018 júliusában Kahina Van Dyke-t nevezte ki új vezető alelnöknek, aki az üzleti és vállalati fejlesztésekért felel.. Szerint Ripple blogbejegyzéséhez Van Dyke több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a fintech terén, különösen a banki és a technológiai területen. Korábban kapcsolatokat kötött a Facebook és a Citibank, a PayPal, a TD Ameritrade, a Visa és a Western Union között. Felelős lesz a szervezet új stratégiai partnerségeinek irányításáért a globális pénzügyi szolgáltatási szektorban.

2016-ban a Ripple vonzotta a SWIFT igazgatósági tagját, Marcus Treachert is. Treacher hamarosan a Ripple stratégiai számlák globális vezetője lett. Treacher eredetileg 2013 óta a SWIFT igazgatósági tagja. A SWIFT-ben a technológiai, banki és fizetési bizottság tagja volt. A Ripple nagy támogatójaként egy interjú val vel TFX, megemlítette, hogy:

“Tudomásul vesszük, hogy modellünk végül a SWIFT megszűnéséhez vezethet, mivel ugyanolyan alkalmas a nagy és az alacsony értékű tranzakciók kezelésére is, de örömmel élünk együtt a SWIFT világgal.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map