A letétkezelés továbbra is megbotlik az intézményi befektetők előtt, megakadályozva őket abban, hogy magabiztosan lépjenek be a kriptovaluta térbe. Mivel egyre több kriptoorientált letétkezelő vállalkozás cselekszik szakképzett letétkezelővé válása érdekében, a közeljövőben valószínűleg hatalmas mennyiségű intézményi tőke folyik be az eszközosztályba.

A digitális devizabefektetésekkel járó feltörések leselkedő kockázatáról szólva Kyle Samani, a Multicoin Capital – egy kriptográfiai fedezeti alap – ügyvezető partnere elmagyarázta a Bloombergnek, hogy annak biztosítása, hogy a részvényeit ne lopják el, mélyen elterjedt aggodalom, hogy a kriptofundok továbbra is foglalkoznia kell.

Interjú június 18-án, állította:

„Nagyon sok olyan befektető van, ahol a gondnokság volt a végső akadály. A következő évben a piac felismeri, hogy a gondnokság megoldott probléma. ”

Hozzátette azonban, hogy ha ez megtörténne, az intézményi pénz hatalmas hulláma áramlik az eszközosztályba, ahol sok Wall Street-i székhelyű pénzügyi intézmény már érdeklődést mutatott a piacra lépés iránt, amint elegendő garancia megerősítést nyert.

Mi a letétkezelés a kriptotérben?

A kriptovaluta birodalmában a gondnokság fogalma még mindig elméleti és formai formában van. Ez azonban egy minősített típusú pénzügyi intézmény lenne, amely az ügyfelek digitális eszközeit tartja a lopás kockázatának minimalizálása érdekében. Rendszeres letétkezelő az ügyfelek értékpapírjait elektronikus vagy fizikai formában tartaná, és kapcsolódó szolgáltatásokat kínálna, mint például számlavezetés, osztalék- és kamatfizetési beszedés és terjesztés, tranzakciós elszámolás feldolgozása és így tovább. A letétkezelők díjat számítanak fel az ügyfél által kért szolgáltatások típusától és az őrizetben tartott eszközök értékétől függően.

Sőt, dollármilliárdok értékű vagyon birtoklása jelentős felelősség, amely általában megköveteli, hogy a neves cégek megfeleljenek a feladatnak. És ezt a feladatot még nagyobb kihívássá teszi az a tény, hogy a kriptovaluták csupán digitális eszközök, amelyeket semmilyen fizikai formában nem lehet megvédeni, és így sebezhetőek a hackerek számára..

Bank of New York Mellon logó a honlapon. Forrás: shutterstock.comBank of New York Mellon logó a honlapon. Forrás: shutterstock.com

A Bank of New York Mellon, a világ legnagyobb letétkezelő bankja és eszközszolgáltató vállalata 33,3 billió dollár értékű eszköz 2017 decemberében őrizetében állítólag érdeklődést mutatott a titkosítási szolgáltatások felkínálása iránt kriptográfiai alapok és befektetők számára. A bank állítólag a hűtőraktár koncepcióját vizsgálta, és azt, hogy miként lehet kiberbűnözők elől tartani a kriptográfiai eszközök magánkulcsait.

A verseny az őrizetkezelési szolgáltatások felé

Ugyanezen bejegyzés szerint a Coinbase még folyamatban van, hogy az Egyesült Államok szabályozóinak minősített letétkezelőként jóváhagyást kapjanak a digitális eszközök megőrzése érdekében – árulta el a vállalat szóvivője. Ez év elején, miközben beszélt a A Fortune’s Balancing the Ledger május 22-én Adam White, a Coinbase alelnöke azt állította, hogy a vállalat legjobb becslése szerint még mindig nem kevesebb, mint 10 milliárd dollár intézményi tőke várakozik a pálya szélén, csak azért, hogy beköltözzen egy biztonságos letétkezelési termékre..

Coinbase logó a weboldalon. Forrás: shutterstock.comCoinbase logó a weboldalon. Forrás: shutterstock.com

Kifejtette, hogy cége már elindított és még fejlesztett egy intézményi szintű terméket, amelynek célja az intézményi tőke vonzása és az ilyen típusú befektetők által kínált szolgáltatások nyújtása..

Sőt, Sam McIngvale, a termékelőny mögött Coinbase őrizet, azt állította, hogy a megfelelő termék megléte után mintegy 20 milliárd dollár értékű kriptográfiai eszköz áramlik az őrizetkezelő szolgálatokba. Hozzátette, hogy a Coinbase megbeszéléseket folytatott ismert Wall Street letétkezelő bankokkal anélkül, hogy további részleteket közölt volna.

Másrészt a Coinbase többi versenyzője is hasonló lépéseket tett. A Circle és a BitGo szintén együttműködött a szabályozókkal az őrizetkezelési szolgáltatás elindításában. Ezenkívül úgy vélték, hogy a JP Morgan és az Northern Trust Corp vagy a kriptográfia felügyeletén dolgozik, vagy feltárja azokat. Valójában, A BitGo elárulta 2018 januárjában már megkötött egy megállapodást a Kingdom Trust Company, egy szabályozott és minősített vagyonkezelő társaság felvásárlásáról, amelynek felügyelete alatt több mint 12 milliárd dollár értékű eszközt kezelnek. A felvásárlás a hatósági jóváhagyásra várt. A jelentések szerint a BitGo továbbra is azon dolgozik, hogy megszerezze a dél-dakotai állami okleveles bizalmi társaságot, amelyet Mike Belsh, a vállalat vezérigazgatója tart..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me