Tokenizált biztonsági ajánlatok, átvitelirendszer-üzemeltetők helyettesíthetik az ICO-kat, mint a Blockchain Ventures adománygyűjtésének új eszközét

Az induló érme-felajánlásokat (ICO) a Blockchain-vállalkozások által felkarolt tőkebevonás szabályozatlan eszközeként lehet meghatározni, fiókok vagy kriptovaluta-befektetések fejében tokenek kibocsátásával. A közösségi finanszírozásnak ez a módja több száz projektnek segített kijátszani a kockázatitőke-alapok és az intézményi befektetők által megkövetelt hosszú és szigorúan szabályozott tőkebevonási folyamatot. Az utóbbi néhány évben riasztóan sok csaló és kevés értéket kiváltó projekt sürgette a szabályozó testületek előrelépésének szükségességét, és a szigorú szabályozás napjainkban inkább szükségszerűség volt, mintsem féltett intézkedés.

Az ICO-jelenet: A legkevésbé rendetlenség

Az Investopedia a múlt hónapban jelentette meg egy nemrégiben készült tanulmány A Satis Group LLC (egy New York-i székhelyű ICO tanácsadó cég) megállapította, hogy a kriptovaluta projektek 81% -a, amely ICO-n keresztül gyűjtött forrásokat, átfogó csalások voltak. A DAO feltörésétől a az újabb Pincoin ICO-csalás (a társaság 660 millió dollárt gyűjtött össze, csak azért, hogy eltűnjön a levegőben, és 32 000 befektető zavarba jusson), több száz sikkasztási forgatókönyv történt és megugrott 2017-ben. Valójában az ICO elindítása még mindig kevés jogi vagy jogi segítséget igényel, pénzügyi nyilvánosságra hozatal vagy elszámoltathatóság az összegyűjtött forrásokat felhasználják.

Biztonsági token-ajánlatok, STO-k, mint a közösségi finanszírozás megfelelő eszközei

Először is meg kell tudni különbséget tenni egy közüzemi token vagy egy olyan alkalmazásérme között, amelyet kizárólag a leendő termék vagy szolgáltatás elérésére használnak, amelyet egy vállalat elindítani kíván, és egy biztonsági tokent..

Visszatérve az alapokhoz, a biztonsági befektetés technikai meghatározása egyszerűen „értékpapíron forgalmazott papír”, ahol harmadik fél általi irányítás révén várható profit. Az értékpapírok két külön kategóriába sorolhatók; saját tőke (részvények) és adósság (kötvények). Például az Egyesült Államokban ismert a teszt annak megállapítására, hogy egy befektetési eszköz olyan értékpapír-e, amelyre az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) előírásainak kell vonatkoznia. a Howey-teszt. Amikor egy ügylet „befektetési szerződésnek” minősül, akkor az 1933-as értékpapír-törvény és az 1934-es értékpapír-tőzsdei törvény értelmében ezek az ügyletek értékpapírnak minősülnek, és ezért bizonyos közzétételi és nyilvántartási követelmények vonatkoznak rájuk. Az 1933-as értékpapír-törvény így szól:

„Az értékpapír-törvény alkalmazásában a befektetési szerződés olyan szerződést, tranzakciót vagy konstrukciót jelent, amelynek során egy személy közös vállalkozásba fekteti a pénzét, és kizárólag a promóter vagy egy harmadik fél erőfeszítései alapján számíthat nyereségre.”

A hírhedt DAO-feltörés vizsgálata során a SEC úgy találta, hogy a token-felajánlásnak az értékpapír-befektetési kategóriába kellett volna esnie, és azóta megkezdte az értékpapír-nyilvántartási és csalási új érme-ajánlatok elleni fellépés végrehajtását. Úgy gondolják, hogy az STO-k korlátokat szabnak arra vonatkozóan, hogy mennyit lehet összegyűjteni egy adománygyűjtési forduló során, valamint követelményeket támasztanak azzal kapcsolatban, hogy mit kell nyilvánosságra hozni és hogyan kell kezelni az összegyűjtött forrásokat..

Az Egyesült Államokban négy szabályozás vonatkozik a tömeges finanszírozású biztonsági ajánlatokra: Reg A +, Reg CF, Reg D (506) c és Reg S. E mentességek alapján akkreditált befektetők (Emberek, akik egymillió dolláros vagyont vagy évi 200 000 dolláros nettó jövedelmet bizonyítanak) ), az akkreditálatlan befektetők és a nemzetközi befektetők kategóriától függően hozzájárulhatnak vagy nem.

Reg A + (nem akkreditált befektetők megengedettek)

Ez a kategória lehetővé teszi a nem vagyonos emberek számára, hogy befektetéseikért cserébe részvénytulajdonnal saját társaságokba fektessenek be, és korlátozó szabályokat ír elő arról, hogy mit kell nyilvánosságra hozni és hogyan lehet kommunikálni a befektetőkkel.

Az A + Reg szerint a magánvállalkozások:

 • Évente legfeljebb 50 millió dollár összegyűjtése engedélyezett.
 • Kétéves költségvetési ellenőrzés tárgyát képezi.
 • SEC minősítés alapján (körülbelül 3-4 hónapig tart a megszerzése, és körülbelül 100 000 USD jogi és pénzügyi szolgáltatások előzetes költségei).
 • A SEC bejelentése előtt megengedett a beruházás hirdetése.

Az ajánlattétel során kibocsátott részvények értékesítésük és leszállításuk után azonnal forgalmazhatók.

Szabályos közösségi finanszírozás, Reg CF (nem akkreditált befektetők megengedettek)

A Reg CF keretében magánvállalatok:

 • Évente 1,07 millió dollárig gyűjthetők.
 • Az indításhoz nem kell több, mint néhány hét (akár két hét is).
 • 5000 és 20 000 dollár közötti jogi és pénzügyi szolgáltatások költsége várható.
 • Tilos a SEC bejelentése előtt hirdetni.

A befektetőknek kibocsátott részvényeket legalább egy évre le kell zárni, mielőtt legálisan forgalmazhatóvá válnának a szabályozott értékpapír-tőzsdéken.

D 506 (C) reg. (Csak akkreditált befektetők számára)

Ez a kategória csak akkreditált befektetők számára nyitott. A D 506 c) pont szerint magánvállalkozások:

 • Korlátlan mennyiségű tőkét gyűjthetnek.
 • Nincs külön követelmény, hogy mit kell közzétenni (magán pénzügyi nyilvánosságra hozatal).
 • Nincs szükség a SEC képesítés megszerzésére.

Ennek a mentességnek a teljesítése nem tart sokáig, mivel a befektetők maguk töltik ki a legtöbb kitöltést. A várható előzetes költségek is minimálisak (marketing, jogi és pénzügyi tanácsadás). A likviditás ideiglenes zárolását is alkalmazzák, mivel a részvényekkel csak egy év után lehet kereskedni.

Reg S (csak nemzetközi akkreditált befektetőknek)

E mentesség értelmében, amely az akkreditált globális befektetőket célozza meg:

 • Korlátlan tőkemennyiség gyűjthető.
 • Nincs konkrét követelmény, hogy mit kell közzétenni.
 • SEC végzettség nem szükséges.
 • A részvények egy év múlva válnak forgalmazhatóvá.

Az értékpapírok lehetséges token-asszimilációja

Mint fent említettük, az értékpapírokat nagyjából részvényekként vagy kötvényekként lehet besorolni. Hasonlóképpen a tokenizált értékpapírokat (véleményem szerint) vagy részvényjellemzők formájában lehet felajánlani; részvények vagy valamilyen adósság-felajánlás, amely kötvényként a fix kamatozású értékpapírhoz hasonlítható.

Készletek

A részvényekkel és kötvényekkel analóg módon a részvény zsetonok lehetnek törzsrészvények vagy preferált részvények. A törzsrészvények tulajdonosi részesedést jelentenének egy társaságban, és a részvényeseket a megszerzett nyereség egy részére jogosítanák fel. Az A osztályú részvényekkel ellentétben a B osztályú részvények részvényenként kevesebb szavazati jogot adnak a társaság vállalati döntéseinek.

A preferált részvények viszont a tulajdonjogot jelentenék, de a befektetőknek magasabb követelést kínálnának eszközei és jövedelme iránt, mint a részvények, és nincs szavazati joguk. Ez azt jelenti, hogy ha a társaság fizetésképtelenné válik, akkor az elsőbbségi részvényesek a közös részvényesek előtt igényt tartanak a társaság vagyonára. Ezek az előnyben részesített részvények hasonlítanak a kötvényekhez (amelyek pénzügyi erejükkel megegyeznek a kötvényekkel), oly módon, hogy rögzített és rendszeres osztalékfizetést biztosítanak. A potenciális árnövekedés szempontjából is hasonlóak a részvényekhez.

Adósságpapír (fix kamatozású értékpapír, vállalati kötvények)

A felajánlásnak ez a formája olyan adósságinstrumentumot jelent, amely fix időszakos kifizetések formájában hozamot generál a token tulajdonosok számára, és a tőke esetleges hozamát a lejáratkor. A jelző megvásárlásával a hitelező pénzt kölcsönad egy olyan társaságnak, amely azt tőkeemelésre használja fel, és kamatfizetésekkel kompenzálják. A kölcsönzött pénzeszközöket vagy a kötvény tőkéjét egy meghatározott időpontban kell visszafizetni, amelyet lejáratnak neveznek. Ebben az esetben minél magasabb a nemteljesítés kockázata, annál magasabbak a kamatlábak. Az átváltható kötvények potenciális biztonsági token-ajánlatként is érdekesek lehetnek, mivel nagyobb bizalmat hoznának a befektetők számára, és csökkentenék az általános kockázatot a portfóliókezelés szempontjából.

A biztonsági jelzők felajánlásának ilyen forgatókönyvei előírják a szabályozás pontos betartását és a pénzügyi részletek teljes nyilvánosságát, hogy elkerüljék a szabályozókkal és az igazságügyi osztályokkal szembeni jelentős kockázatokat és jogi kötelezettségeket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map