2018 valóban rémálomszerű év volt a Bitcoin számára, amikor az értékelést illeti.

A BTC 80% -os árcsökkenést tapasztalt, amely a szélesebb piacot lefelé irányuló spirálba sodorta, ami 700 milliárd dolláros veszteséget jelent a piaci kapitalizációban.

A befektetők valószínűleg abban reménykednek, hogy 2019-ben nem romlanak tovább a dolgok, és azon gondolkodnak, hogy a Bitcoin valaha is vissza fog-e térni.

A visszaesés ellenére azonban, ha egy időre megfeledkezünk a zuhanó árakról, és egy másik benchmarkra összpontosítunk, 2018 egyúttal alapvetően a Bitcoin egyik legjobb éve volt. Itt van, hogyan:

Fokozott lakossági tudatosság

Érthető, ha egyes olvasók elkomorodnak azon a tényen, hogy a növekvő közvélemény iránti érdeklődés a Bitcoin iránt nem hozhat vigaszt azoknak, akik hatalmas összegeket veszítenek a tartós medvepiacon.

E cikk célja azonban csak az összes pozitívum kiemelése, amelyek 2018-ban kiderültek a Bitcoin és a kriptográfiai közösség egésze számára. A növekvő közéleti és tudományos érdeklődés mindenképpen kulcsfontosságú elvárás ezen a fronton.

A Google Trends kulcsszavak elemzése tartalmazó Bitcoin az egész 2018 azt mutatja, hogy a lassulás ellenére az embereket továbbra is érdekli az eszközosztály.

Persze a számok nem egészen olyan magasak, mint ahol 2017 vége felé álltak, de ez érthető. Végül is 2017 utolsó negyedévében soha nem látott mértékben nőttek a kriptográfiai árak. Sőt, a digitális pénznemek, mint például a Bitcoin fogalma a lakosság túlnyomó többsége számára még akkoriban új volt.

Amint az mutatja James Lopp, a Bitcoin nyomon követési weboldal készítője Satoshi.info, többen olyan országokban, mint Dél-Afrika, Ghána és Nigéria, egyre jobban érdeklődnek a Bitcoin iránt, és kiterjesztve a kriptográfia iránt.

Azok az országok, amelyekben 2018-ban a relatív érdeklődés mutatkozik a Bitcoin keresése iránt, 2017 óta Ghána és Nigéria váltotta fel Ausztráliát és Szingapúrot. https://t.co/Wgrqev6fP7 pic.twitter.com/t9nHYRmkil

– Jameson Lopp (@lopp) 2018. december 20

Még az / r / Bitcoin subreddit is több mint 60% -kal nőtt, 380 000 további előfizető csatlakozott 2018-ban.

Más előnyök mellett a közvélemény növekvő tudatossága biztosítja, hogy az emberek kevésbé szkeptikusak legyenek a kriptovaluták valódi lehetőségeivel kapcsolatban. Ezenkívül megnyitja az utat a nagyobb stabilitás előtt és kiküszöböli a rövid életű, spekulatív növekedés esélyeit – ahogyan az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin is rámutatott 2018 szeptemberében.

Magasabb tudományos érdeklődés

2018-ban minden eddiginél jobban megnőtt a Bitcoin iránti tudományos érdeklődés, ami a Google Scholarly cikkekből is kitűnik a Bitcoin elnevezése. A 2009-es 83-hoz képest; alig 4000 alatt 2014-ben; és 2017-ben 10 600, csak tavaly csaknem 15 000 Bitcoin-tal kapcsolatos tudományos cikk jelent meg.

Ne feledje, hogy a fenti adatok nem 100% -ban pontosak, ha a keresési eredmények késnek és egyes listák korábbi évekre visszamenőlegesek. Az adatok azonban kellően pontosak ahhoz, hogy a Bitcoin iránti érdeklődés jelentős emelkedése felé mutassanak.

Ez döntő fontosságú az eszközosztály növekedése szempontjából, tekintve, hogy az akadémiai kutatás szinte mindig a technológiai innováció kulcsfontosságú hordozója.

Persze, a nagyobb tudományos érdeklődés nem fogja egyik napról a másikra visszahozni a Bitcoin fénykorát. Inkább stratégiai segítséget nyújt a közösségnek azáltal, hogy egy időszakon keresztül bővíti a tudáskészletet, így világosabb betekintést nyújt a Bitcoin növekedését gátló korlátozások némelyikének körülményeibe..

A Villámhálózat felszabadítja erejét

Az avatatlanok számára a Lightning Network (LN) egy protokoll a blokkláncok felgyorsítására és növelésére. Míg eredetileg a Bitcoin blokklánc segítését tűzte ki célul bizonyos technikai korlátoktól, azóta úgy alakult, hogy bármely blokklánc tetején telepíthető legyen, beleértve az olyan altáncokat is működtető blokkláncokat is, mint a Litecoin.

A Villámhálózat főként a testneten volt 2017 vége felé. Ez drasztikusan megváltozott 2018-ban, amikor az LN belépett a Bitcoin mainnetbe, és világszerte több száz fejlesztő érkezett a fedélzetre, hogy kísérletezzen az új technológiával..

A sajtóidőig több mint 5100 csomópont futtatja a szoftvert élő számítógépeken, ami 17% -os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A mainnet hálózat jelenleg 548,35 Bitcoin kapacitással rendelkezik, ami több mint 2 millió dollárt ér.

Noha a jelenlegi formájában korántsem tökéletes, az LN még mindig jelentős technológiai frissítés, amely megnyitja az utat a világ legrégebbi és legnépszerűbb kriptopénzének skálázhatóbb változata előtt.

Megkönnyíti az azonnali tranzakciókat és azonnali mikrotranzakciókat, így a Bitcoin kiskereskedelmi készen áll és alkalmassá válik mindennapi használatra, pl. miközben vesz egy csésze kávét.

Nagy előrelépés az intelligens szerződések Bitcoin-hálózatba történő bevezetése felé is.

Valójában az LN intelligens szerződéseket használ, hogy megszabaduljon a bányászok bosszantó folyamatától, amelyeknek minden tranzakciót érvényesíteniük kell a Bitcoin blokkláncon. A képen kívüli bányászokkal, akik gyakorlatilag a teljes ügylet középső emberei, az LN offline módon hajtja végre a tranzakciót, és a blokklánc csak a teljes folyamat befejezése után regisztrálja. A többi juttatás mellett drasztikusan csökkenti a tranzakciós díjakat is.

Fokozott hálózati biztonság

Az árfolyamhoz képest a elérhető csomópontok meglehetősen pozitív tendenciát tartott fenn 2018 folyamán.

James Lopp szerint, aki nemrégiben írta le ezt a jelenséget Közepes post, ennek oka lehet „Hogy az ilyen csomópontokat működtető emberek nagyon elkötelezettek a Bitcoin iránt és / vagy gazdasági célokra használják őket, így valószínűleg nem kapcsolják ki a csomópontot az árfolyam ingadozása miatt.

Lopp hozzáteszi, hogy az elérhetetlen csomópontok számának meredek csökkenése azoknak a Bitcoin újoncoknak tulajdonítható, akik otthoni számítógépeikre telepítették a Bitcoin Core-ot, hogy pénztárcaként használhassák a 2017-es buborék alatt, de nem sokkal később elvesztette érdeklődését a piac lassulni kezdett.

Ezenkívül a Bitcoin Core 2018-ig folyamatos ütemben folytatta a blokkterjesztés fejlesztéseit. A csomópontok frissítésével úgy tűnik, hogy az erőfeszítés a kívánt hatást váltja ki.

2018 segített a Bitcoinnak szilárd alapot építeni – A Bitcoin újra fel fog menni?

Összegzésként elmondható, hogy bár ezen tényezők egyike sem képes azonnal enyhíteni a Bitcoin gazdasági problémáit, ezek együttesen szilárd alapot teremtenek a Bitcoin hálózat számára, hogy gyorsabb ütemben tovább javuljon, és remélhetőleg sokkal csiszoltabbá, stabilabbá és illeszkedőbbé váljon. tömeges örökbefogadásra.

Tehát mikor megy fel a bitcoin? Senki sem tudja, de a 2018-ban lefektetett alapvető alapok minden bizonnyal harci esélyt adnak a Bitcoin-nak 2019-ben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me