Lehet, hogy először hallott a KIN kriptovalutáról, de valószínűleg a KIK-ről, a világ egyik legnépszerűbb ingyenes azonnali üzenetküldő alkalmazásáról.

A kanadai székhellyel rendelkező alkalmazás (a vállalat szerint a Kik Interactive Inc.) 15 millió aktív havi felhasználóval büszkélkedhet, és naponta több mint 250 millió üzenetet küldenek rajta keresztül. Alapján App Annie, A Kik az összes közösségi hálózati alkalmazás körében a 7. helyen áll. HasonlóWeb rangsorolja Kik-et az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kanadában a Google App Store 9. és 11. helyén.

A Kik Interactive Inc. nem szerepel nyilvánosan. A társaság történelmileg a kockázati tőke finanszírozására támaszkodott. Legutóbbi kockázatfinanszírozási fordulója 2015 augusztusában volt, ahol a társaság 50 millió dolláros beruházást kapott a kínai konglomerátumtól, a Tencentől, amely egy másik népszerű üzenetküldő alkalmazás – a WeChat – anyavállalata. Ez az üzlet a Kik Interactive Inc.-nek adott. 1 milliárd dollár feletti értékbecslés.

Innovatív finanszírozási módszer – kockázati tőke helyett ICO

A KIN, a Kik kriptovaluta kínálatának bevezetése lehetővé tette a vállalat számára, hogy további forrásokat gyűjtsön, miközben az üzleti tevékenységet eltávolította a hagyományos reklámalapú bevételi modelltől, amelyre az ingyenes szoftveres alkalmazások támaszkodnak. Ted Livingston vezérigazgatóként nem tudni, hogy ennek oka volt-e a vállalatnak további kockázati tőkefinanszírozás emelésével kapcsolatos kérdései kikerülte a kérdést amikor tavaly egy rendezvényen megkérdezték.

Ennek ellenére Kik ICO-ja hatalmas sikert aratott. A 2017. szeptember vége felé tartott több mint 10 000 ember vett részt az ICO-ban. Összesen 168 732 ETH-t emeltek. Ezután az ETH ára körülbelül 285 dollár volt, összesen körülbelül 48 millió dollár. Hozzáadás a 50 millió dolláros eladás előtti forduló intézményi befektetőktől, köztük a Blockchain Capital, a Pantera Capital és a Polychain Capital részéről, és a teljes összegyűlt összeg alig 100 millió dollár.

Természetesen az ETH ára azóta több mint négyszeresére nőtt. Az ETH 2018. január 13-i 1345 dolláros ára alapján Kik ICO-ban felvett 168 732 ETH-ja most körülbelül 225 millió dollárt ér. Eddig úgy tűnik, hogy a vállalat helyesen választotta az ICO-t, a további kockázati finanszírozás helyett.

De ahhoz, hogy az ICO ilyen sikeres legyen, a mögöttes koncepciónak legalább megalapozottnak kell lennie (a kivitelezés természetesen más kérdés). Mi tehát a KIN ötlete, és hogyan illeszkedik a Kik Messenger alkalmazásba?

KIN – eltávolodva a „Felhasználói adatok reklámozása és értékesítése” üzleti modelltől

Van egy gyakran ismétlődő mondás a tech világban: “Ha nem fizetsz érte, akkor te vagy a termék.” Durvának tűnik, de ha megnézzük, hogy napjainkban mennyire lehet célzott és személyre szabott reklám, akkor a mondásnak több mint egy kis érdeme van.

A KIN a Kik próbálkozása eltávolodni ettől az üzleti modelltől. Amint azt a fehér papír, az ötlet az, hogy létrehozzuk „a digitális szolgáltatások első nyitott és fenntartható alternatív ökoszisztémáját mindennapi életünk számára”.

A KIN első előfutára a 2014-ben bevezetett alkalmazáson belüli pénznem, a „Kik Pontok” néven ismert Kik funkció volt. A Kik Pontokat az különböztette meg az egyéb alkalmazáson belüli pénznemektől, hogy a felhasználóknak nem kellett Kik Pontokat vásárolni. Ehelyett különféle tevékenységekkel, például egy videó megnézésével szerezték meg.

A Kik Points kísérlet 2,5 év után végül leállt, mivel Kik valami nagyobbra gondolt. Ennek ellenére a kísérlet sikeres volt. A 2,5 éves periódus alatt a Kik felhasználói 253 millió ajánlatot teljesítettek, és 74 millió vásárlásra költöttek pontokat. A vállalat azt állítja, hogy az átlagos tranzakció volumene naponta 300 000 volt, a csúcs 2,6 millió volt (a folyóirat szerint csaknem háromszorosa a Bitcoin hálózaténak).

A Kik Points kísérletből a KIN született. Gondoljon arra, mint a Kik Pontok „blockchain frissítésére”. Annak megértéséhez, hogy a vállalat miként kívánja integrálni a KIN-t a Kik alkalmazásba, vessünk egy pillantást a jövőbeni felhasználási eseteire.

A KIN leendő használati esetei

A KIN folyóirata hat leendő felhasználási esetet azonosít. Ők:

  1. VIP csoportok – Az ötlet az lesz, hogy lehetővé tegyék az influencerek számára, hogy exkluzív csoportokat hozzanak létre, amelyek belépési díjként a KIN-be kerülnek.
  2. Prémium, felhasználó által létrehozott tartalom – Rejtett tartalom, amelynek költsége a KIN-nek lesz.
  3. Kiáltó üzenetek – Engedje meg, hogy a csoport tagjai reklámozzanak konkrét üzeneteket, és fizesse meg a csoport tagjait. Azok a felhasználók, akik kiáltást kapnak, egyszerre keresnek KIN-t.
  4. Borravaló – Barát vicces viccet csinált? Borravalót adhat a KIN-ben.
  5. Bot bevételszerzés – Az alkalmazáson belüli vásárlások botokon keresztül történnek, és KIN-ben fizetendők. Ilyen lehet a játékon belüli tartalom vagy akár az élelmiszer-kiszállítás.
  6. Márka missziók – A vállalatok felajánlhatják a KIN-t a felhasználók számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek márkájukkal. A felhasználók KIN-t kereshetnek olyan feladatok elvégzésével, mint a felmérés kérdéseinek megválaszolása.

Mint fogalom, ezeknek a leendő használati eseteknek van értelme, és könnyen belátható, hogy egy ilyen rendszer hogyan tudna boldogulni a Kik-en belül. A Kik stratégiája a többi üzenetküldő vállalat üzleti stratégiájának a sarkalata, amely szerint bevett, harmadik féltől származó fizetési szolgáltatókat, például a PayPalt használja alkalmazásukban. Például, Távirat elindított egy ilyen szolgáltatást a Stripe-en keresztül, ahol a felhasználók botokon keresztül vásárolhatnak. A Google természetesen, saját szoftverének felhasználásával.

A KIN elfordul az Ethereumtól?

Fehér könyvében a KIN-t eredetileg az Ethereum platformra tervezték építeni, akárcsak annyi más kriptovaluta. 2017 decemberében azonban a Kik vezérigazgatója, Ted Livingston élő Q-ban jelentették be&A hogy a vállalat fontolóra veszi a Csillag hálózat, egy teljesen nyílt forráskódú elosztott blokklánc, amelyet a Ripple társalapítója, Jed McCaleb készített.

Livingstone megemlített néhány problémát, amelyek a csapatának az Ethereum hálózattal kapcsolatosak, amelyet a fehér papír is megemlített. A kérdések a következők voltak:

  • Méretezhetőség – A Kik Points adatai alapján a Kik úgy becsüli, hogy az Ethereum hálózata nem képes kezelni a tranzakció mennyiségét anélkül, hogy túlterhelné a hálózatot.
  • Megerősítési idők – Az Ethereum tranzakció-visszaigazolási ideje nem biztos, hogy kompatibilis azzal, amit a felhasználók elvárnak a fogyasztói alkalmazásoktól.
  • Díjak – Az Ethereum gázzal működik, az ETH-ban fizetett névleges díjak a hálózat használatakor. Ez örökbefogadási akadályt jelentene, mivel az Ethereum, bár népszerű, jelenleg nem rendelkezik a Kik Messenger alkalmazás elérhetőségével és méretével.

A folyóiratban a fenti problémák javasolt megoldása egy hibrid blokklánc-modell elfogadása volt – részben a blokkláncon, részben a blokkláncon kívül. Ezt általános koncepcióként javasolták; a KIN technikai fehérlapja, az írástól kezdve, kiadatlan marad.

A vállalat jelenleg teszteli a Stellar hálózat méretezhetőségét és megbízhatóságát azzal a váltással, amely állítólag 2018 második negyedévében történik.

KIN teljes ellátás és elosztás

A KIN teljes kínálata 10 billió egység. A jelképes eladás (az előértékesítést is beleértve) egy billió ilyen egységet osztott szét. A fennmaradó 9 billió KIN az alábbiak szerint kerül kiosztásra: 3 billió KIN a Kik számára, amelyre hosszú negyedéves, negyedévenként 300 milliárd KIN-es lekötési ütemterv vonatkozik, tíz negyedévre. Az utolsó 6 billió KIN-t a Kin Rewards Engine kapja.

A Kin Rewards Engine, amely a teljes ellátás 60% -ával rendelkezik, a jutalmak kiosztásának mechanizmusa a javasolt ökoszisztéma minden résztvevőjének. A motor minden évben kiadja a fennmaradó jutalom 20% -át. Ez azt jelentené, hogy a motor által elosztott KIN mennyisége fokozatosan csökken, de az elképzelés az, hogy ezt kiegyensúlyozná a KIN értékének növekedése.

Hogyan teljesítette a KIN a token eladás óta?

A KIN jelképes eladási ára 1 KIN = 0,0001 USD (0,00000043 ETH) volt. 2018. január 14-től az 1 KIN értéke 0.000638 USD, ami szép 538% -os megtérülést jelent. Tudnia kell azonban, hogy a KIN ára nem sokkal az ICO után esett, és több mint két hónapig maradt az ICO ára alatt, egészen 2017. december végéig..

A Stellar potenciális fordulata valószínűleg a december végi áremelkedést okozta. A piac abban reménykedik, hogy egy ilyen forgatókönyv felgyorsítja a KIN felvételét a Kik ökoszisztémába, amely ezután tőzsdére kerülhet egy nagyobb tőzsdén. Ez egy jelentős likviditási esemény lenne, amely még tovább növelheti a KIN árát. Jelenleg a KIN csak néhány tőzsdén működik, MercatoxBancor, és EtherDelta. Ezek a cserék (kivéve a Bancort, amely egy másik új ICO) nem rendelkeznek a legjobb véleményekkel.

A KIN jelenleg még korai stádiumban van. Az árcsúcs ellenére a likviditás még mindig nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy a nyereséget nehéz megvalósítani. Az, hogy van-e jövője a KIN-nek, attól függ, hogy Kik képes-e sikeresen felvenni és javítani, ahol a Kik Pont abbahagyta. A Redditről pletykák szerint Kik továbbra is habozik jelentkezni a tőzsdék listájára, mert aggódnak amiatt, hogy ez hogyan jönne a szabályozók elé.

Mit gondol a KIN-ről és annak lehetőségeiről? Kik tud szállítani? Szívesen látnánk észrevételeit az alábbi vitafiókban!