Áttekintés: A Kik kriptovaluta KIN képes-e teljesíteni hatalmas ICO-ját?

Lehet, hogy először hallott a KIN kriptovalutáról, de valószínűleg a KIK-ről, a világ egyik legnépszerűbb ingyenes azonnali üzenetküldő alkalmazásáról.

A kanadai székhellyel rendelkező alkalmazás (a vállalat szerint a Kik Interactive Inc.) 15 millió aktív havi felhasználóval büszkélkedhet, és naponta több mint 250 millió üzenetet küldenek rajta keresztül. Alapján App Annie, A Kik az összes közösségi hálózati alkalmazás körében a 7. helyen áll. HasonlóWeb rangsorolja Kik-et az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kanadában a Google App Store 9. és 11. helyén.

A Kik Interactive Inc. nem szerepel nyilvánosan. A társaság történelmileg a kockázati tőke finanszírozására támaszkodott. Legutóbbi kockázatfinanszírozási fordulója 2015 augusztusában volt, ahol a társaság 50 millió dolláros beruházást kapott a kínai konglomerátumtól, a Tencentől, amely egy másik népszerű üzenetküldő alkalmazás – a WeChat – anyavállalata. Ez az üzlet a Kik Interactive Inc.-nek adott. 1 milliárd dollár feletti értékbecslés.

Innovatív finanszírozási módszer – kockázati tőke helyett ICO

A KIN, a Kik kriptovaluta kínálatának bevezetése lehetővé tette a vállalat számára, hogy további forrásokat gyűjtsön, miközben az üzleti tevékenységet eltávolította a hagyományos reklámalapú bevételi modelltől, amelyre az ingyenes szoftveres alkalmazások támaszkodnak. Ted Livingston vezérigazgatóként nem tudni, hogy ennek oka volt-e a vállalatnak további kockázati tőkefinanszírozás emelésével kapcsolatos kérdései kikerülte a kérdést amikor tavaly egy rendezvényen megkérdezték.

Ennek ellenére Kik ICO-ja hatalmas sikert aratott. A 2017. szeptember vége felé tartott több mint 10 000 ember vett részt az ICO-ban. Összesen 168 732 ETH-t emeltek. Ezután az ETH ára körülbelül 285 dollár volt, összesen körülbelül 48 millió dollár. Hozzáadás a 50 millió dolláros eladás előtti forduló intézményi befektetőktől, köztük a Blockchain Capital, a Pantera Capital és a Polychain Capital részéről, és a teljes összegyűlt összeg alig 100 millió dollár.

Természetesen az ETH ára azóta több mint négyszeresére nőtt. Az ETH 2018. január 13-i 1345 dolláros ára alapján Kik ICO-ban felvett 168 732 ETH-ja most körülbelül 225 millió dollárt ér. Eddig úgy tűnik, hogy a vállalat helyesen választotta az ICO-t, a további kockázati finanszírozás helyett.

De ahhoz, hogy az ICO ilyen sikeres legyen, a mögöttes koncepciónak legalább megalapozottnak kell lennie (a kivitelezés természetesen más kérdés). Mi tehát a KIN ötlete, és hogyan illeszkedik a Kik Messenger alkalmazásba?

KIN – eltávolodva a „Felhasználói adatok reklámozása és értékesítése” üzleti modelltől

Van egy gyakran ismétlődő mondás a tech világban: “Ha nem fizetsz érte, akkor te vagy a termék.” Durvának tűnik, de ha megnézzük, hogy napjainkban mennyire lehet célzott és személyre szabott reklám, akkor a mondásnak több mint egy kis érdeme van.

A KIN a Kik próbálkozása eltávolodni ettől az üzleti modelltől. Amint azt a fehér papír, az ötlet az, hogy létrehozzuk „a digitális szolgáltatások első nyitott és fenntartható alternatív ökoszisztémáját mindennapi életünk számára”.

A KIN első előfutára a 2014-ben bevezetett alkalmazáson belüli pénznem, a „Kik Pontok” néven ismert Kik funkció volt. A Kik Pontokat az különböztette meg az egyéb alkalmazáson belüli pénznemektől, hogy a felhasználóknak nem kellett Kik Pontokat vásárolni. Ehelyett különféle tevékenységekkel, például egy videó megnézésével szerezték meg.

A Kik Points kísérlet 2,5 év után végül leállt, mivel Kik valami nagyobbra gondolt. Ennek ellenére a kísérlet sikeres volt. A 2,5 éves periódus alatt a Kik felhasználói 253 millió ajánlatot teljesítettek, és 74 millió vásárlásra költöttek pontokat. A vállalat azt állítja, hogy az átlagos tranzakció volumene naponta 300 000 volt, a csúcs 2,6 millió volt (a folyóirat szerint csaknem háromszorosa a Bitcoin hálózaténak).

A Kik Points kísérletből a KIN született. Gondoljon arra, mint a Kik Pontok „blockchain frissítésére”. Annak megértéséhez, hogy a vállalat miként kívánja integrálni a KIN-t a Kik alkalmazásba, vessünk egy pillantást a jövőbeni felhasználási eseteire.

A KIN leendő használati esetei

A KIN folyóirata hat leendő felhasználási esetet azonosít. Ők:

  1. VIP csoportok – Az ötlet az lesz, hogy lehetővé tegyék az influencerek számára, hogy exkluzív csoportokat hozzanak létre, amelyek belépési díjként a KIN-be kerülnek.
  2. Prémium, felhasználó által létrehozott tartalom – Rejtett tartalom, amelynek költsége a KIN-nek lesz.
  3. Kiáltó üzenetek – Engedje meg, hogy a csoport tagjai reklámozzanak konkrét üzeneteket, és fizesse meg a csoport tagjait. Azok a felhasználók, akik kiáltást kapnak, egyszerre keresnek KIN-t.
  4. Borravaló – Barát vicces viccet csinált? Borravalót adhat a KIN-ben.
  5. Bot bevételszerzés – Az alkalmazáson belüli vásárlások botokon keresztül történnek, és KIN-ben fizetendők. Ilyen lehet a játékon belüli tartalom vagy akár az élelmiszer-kiszállítás.
  6. Márka missziók – A vállalatok felajánlhatják a KIN-t a felhasználók számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek márkájukkal. A felhasználók KIN-t kereshetnek olyan feladatok elvégzésével, mint a felmérés kérdéseinek megválaszolása.

Mint fogalom, ezeknek a leendő használati eseteknek van értelme, és könnyen belátható, hogy egy ilyen rendszer hogyan tudna boldogulni a Kik-en belül. A Kik stratégiája a többi üzenetküldő vállalat üzleti stratégiájának a sarkalata, amely szerint bevett, harmadik féltől származó fizetési szolgáltatókat, például a PayPalt használja alkalmazásukban. Például, Távirat elindított egy ilyen szolgáltatást a Stripe-en keresztül, ahol a felhasználók botokon keresztül vásárolhatnak. A Google természetesen, saját szoftverének felhasználásával.

A KIN elfordul az Ethereumtól?

Fehér könyvében a KIN-t eredetileg az Ethereum platformra tervezték építeni, akárcsak annyi más kriptovaluta. 2017 decemberében azonban a Kik vezérigazgatója, Ted Livingston élő Q-ban jelentették be&A hogy a vállalat fontolóra veszi a Csillag hálózat, egy teljesen nyílt forráskódú elosztott blokklánc, amelyet a Ripple társalapítója, Jed McCaleb készített.

Livingstone megemlített néhány problémát, amelyek a csapatának az Ethereum hálózattal kapcsolatosak, amelyet a fehér papír is megemlített. A kérdések a következők voltak:

  • Méretezhetőség – A Kik Points adatai alapján a Kik úgy becsüli, hogy az Ethereum hálózata nem képes kezelni a tranzakció mennyiségét anélkül, hogy túlterhelné a hálózatot.
  • Megerősítési idők – Az Ethereum tranzakció-visszaigazolási ideje nem biztos, hogy kompatibilis azzal, amit a felhasználók elvárnak a fogyasztói alkalmazásoktól.
  • Díjak – Az Ethereum gázzal működik, az ETH-ban fizetett névleges díjak a hálózat használatakor. Ez örökbefogadási akadályt jelentene, mivel az Ethereum, bár népszerű, jelenleg nem rendelkezik a Kik Messenger alkalmazás elérhetőségével és méretével.

A folyóiratban a fenti problémák javasolt megoldása egy hibrid blokklánc-modell elfogadása volt – részben a blokkláncon, részben a blokkláncon kívül. Ezt általános koncepcióként javasolták; a KIN technikai fehérlapja, az írástól kezdve, kiadatlan marad.

A vállalat jelenleg teszteli a Stellar hálózat méretezhetőségét és megbízhatóságát azzal a váltással, amely állítólag 2018 második negyedévében történik.

KIN teljes ellátás és elosztás

A KIN teljes kínálata 10 billió egység. A jelképes eladás (az előértékesítést is beleértve) egy billió ilyen egységet osztott szét. A fennmaradó 9 billió KIN az alábbiak szerint kerül kiosztásra: 3 billió KIN a Kik számára, amelyre hosszú negyedéves, negyedévenként 300 milliárd KIN-es lekötési ütemterv vonatkozik, tíz negyedévre. Az utolsó 6 billió KIN-t a Kin Rewards Engine kapja.

A Kin Rewards Engine, amely a teljes ellátás 60% -ával rendelkezik, a jutalmak kiosztásának mechanizmusa a javasolt ökoszisztéma minden résztvevőjének. A motor minden évben kiadja a fennmaradó jutalom 20% -át. Ez azt jelentené, hogy a motor által elosztott KIN mennyisége fokozatosan csökken, de az elképzelés az, hogy ezt kiegyensúlyozná a KIN értékének növekedése.

Hogyan teljesítette a KIN a token eladás óta?

A KIN jelképes eladási ára 1 KIN = 0,0001 USD (0,00000043 ETH) volt. 2018. január 14-től az 1 KIN értéke 0.000638 USD, ami szép 538% -os megtérülést jelent. Tudnia kell azonban, hogy a KIN ára nem sokkal az ICO után esett, és több mint két hónapig maradt az ICO ára alatt, egészen 2017. december végéig..

A Stellar potenciális fordulata valószínűleg a december végi áremelkedést okozta. A piac abban reménykedik, hogy egy ilyen forgatókönyv felgyorsítja a KIN felvételét a Kik ökoszisztémába, amely ezután tőzsdére kerülhet egy nagyobb tőzsdén. Ez egy jelentős likviditási esemény lenne, amely még tovább növelheti a KIN árát. Jelenleg a KIN csak néhány tőzsdén működik, MercatoxBancor, és EtherDelta. Ezek a cserék (kivéve a Bancort, amely egy másik új ICO) nem rendelkeznek a legjobb véleményekkel.

A KIN jelenleg még korai stádiumban van. Az árcsúcs ellenére a likviditás még mindig nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy a nyereséget nehéz megvalósítani. Az, hogy van-e jövője a KIN-nek, attól függ, hogy Kik képes-e sikeresen felvenni és javítani, ahol a Kik Pont abbahagyta. A Redditről pletykák szerint Kik továbbra is habozik jelentkezni a tőzsdék listájára, mert aggódnak amiatt, hogy ez hogyan jönne a szabályozók elé.

Mit gondol a KIN-ről és annak lehetőségeiről? Kik tud szállítani? Szívesen látnánk észrevételeit az alábbi vitafiókban!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map