A zeneipar továbbra is az egyik leginkább központosított üzleti szektor a felvétel korának hajnala óta. Sokkal több zenekar van, mint helyszín vagy képviselő, és azoknak a tehetséges zenészeknek, akiknek nincs pénzügyi erőforrásuk ahhoz, hogy önmagukat megfelelő módon piacra dobják, gyakran kapják meg a bot rövid végét – a rosszul látogatott előadások, a megbízható foglalási ügynökökhöz való hozzáférés hiánya és a „megmerevedés”.

A Viberate új platformja ezen reménykedik. A decentralizált hálózat összekapcsolja a zenészeket, rajongókat és a zeneipar szakembereit, és „párkeresési platformként” működik, amely felhatalmazza azokat a tehetséges művészeket, akiknek korábban nem volt hozzáférésük a képviselethez.

A Viberate platform a Ethereum blokklánc és intelligens szerződéseket használ zenészek lefoglalására, rendezvényjegyek értékesítésére és a rajongók összekapcsolására külső közvetítő nélkül. Eddig több mint 130 000 zenész szerepel a platformon, és naponta újabbak kerülnek fel.

A blokkok előtti elfogadás előtt a Viberate sok ugyanazon célt szolgált, mint ma. A fő különbség az, hogy a rendszer bevételszerzésre került. Most a Viberate platform minden felhasználóját – legyen az zenész, rajongó, foglalási ügynök, rendezvényszervező vagy helyszíntulajdonos – pénzügyileg ösztönzik, hogy részt vegyen a rendszerben.

Rajongóknak

Mielőtt a Viberate blokklánc alapú platform lett, a Viberate rajongóinak aktív közössége kizárólag érdeklődésből és személyes szenvedélyből adna tartalmat kedvenc zenészeiről. Most a közreműködő rajongók pénzjutalmat keresnek Vibe tokenek (VIB) formájában. A VIB felhasználható jegyek és áruk vásárlására a Viberate platformról, vagy számos külső tőzsdén kereskedhető.

Vasja Veber, a COO igazgatója és a Viberate társalapítója decemberben elmondta,

„A [Viberate] legfontosabb munkatársa több mint 42 000 VIB-t keresett, ami kb. 7000 dollár sajtóidőszakban – nagyjából egy hónapos munkáért nem rossz. ”

Veber szerint a Viberate közreműködő szurkolói a csapat fontos „részei”. Veber szerint a Viberate

“Úgy véli, hogy minden érdeklődőnek részt kell vennie a zeneipar jövőjének alakításában.”

A Viberate platform új felhasználóit szintén díjazzák a hálózatba való belépésért, valamint a Viberate közösségi médiában való népszerűsítéséért..

Zenészek és ipari szakemberek számára

Ezenkívül a zenészeket okos szerződésekkel lehet majd fizetni a Viberate platformon – a Viberate még ösztönzést is nyújt erre (bár egyelőre nem világos, hogy mi lesz ez az ösztönzés). A Viberate a platformon a zenészeknek fizetett foglalási díjak 10-15% -át beszedi.

Az eseménytervezők és a foglalási ügynökök a platform segítségével jegyeket adhatnak el közvetlenül a rajongóknak, és nincs szükség harmadik fél fizetési szolgáltatására, például a TicketMasterre. Gyakorlatilag ez csökkenti az ilyen szolgáltatás igénybevételének költségeit, a nyereség nagyobb részét az eseményen résztvevő művészeknek, foglalóknak és helyszíneknek irányítja..

A Viberate azt is lehetővé teszi, hogy azok a zenekarok, amelyek esetleg nem férnek hozzá nagyszabású foglalási irodákhoz és jegykiadó platformokhoz, nagyobb kitettséget szerezhetnek. A Viberate valóban tervezi, hogy a jövőben partneri viszonyban áll a foglalási ügynökségekkel és a jegyértékesítő platformokkal, de a platform egyik fő célja, hogy adatbázisként működjön azon művészek számára, akiknek nincs képviseletük.

A Viberate platformon a spam csökkentése érdekében a felhasználóknak kis díjat kell fizetniük VIB tokenekben, hogy üzenetet küldjenek bármely más felhasználónak.

A Viberate ICO

Mindenesetre a Viberate ICO, amelyre 2017 szeptemberében került sor, ordító sikert aratott. Az eladás, amelyet a Viberate társalapítója és DJ Umek, a hírességek nagykövete élő közvetítésével hirdettek meg, csaknem 11 millió dollárt gyűjtött össze mindössze öt perc alatt.

Jelenleg alig van 163 millió VIB token forgalomban – a teljes készlet soha nem haladja meg a 20 millió dollárt. Kiosztáskor a VIB tokenek 60% -át terjesztették a tokenek eladásában résztvevőknek; 25% -át a Viberate Team, a Partners és a Investors kapta, 10% -át megtakarították a jövőbeli befektetők számára, és 5% -ot a hozzájáruló rajongóknak tartottak fenn.

A Smith + Crown kriptofinanszírozási kutatócég szerint az ICO során összegyűjtött első 6 millió dollárt változó százalékban fordítják fejlesztésre, felhasználói tapasztalatokra, kezdeti marketingre és PR-re, kezelésre, adatbázis-bővítésre és támogatásra. Az eladás révén összegyűlt fennmaradó forrást, amelynek felső határa 12 millió dollár, „globális marketingre és PR-re” fordítják.

Az írás idején Viberate tokenek voltak elérhetőek kereskedésre hat csere. Októberi indulásuk óta, VIB tokenek értéke 0,28 dollárról közel 0,70 dollárra nőtt, ami több mint kétszeres növekedés.

Viberate Chart. Forrás: coinmarketcap.com

Ki áll a Viberate mögött?

A Viberate-t a zene- és marketingipar három sikeres alakja alapította. Matej Gregorčič, a Viberate vezérigazgatója alapította az FM Musick zenekezelő vállalatot. Matej a Futuristcini Marketing alapítója és vezérigazgatója is, amely az elmúlt tíz évben nőtt és Szlovénia egyik legnagyobb marketingügynökségévé vált.

Vasja Veber, a Viberate igazgatója tíz évet töltött a zeneiparban, művész menedzserként és partnerként dolgozott az FM Musicknál. Veber irányítja a Viberate harmadik alapító partnerét, Uroš Umeket (más néven a nemzetközileg elismert DJ Umeket).

A CTO Bosthan Zakelj vezeti a Viberate fejlesztő csapatát Rok Bavec vezető fejlesztővel és adatkutatóval. A Creditbit alapítói, Andrej Plankar és Tomislav Tomislav Mučič is a fejlesztői csapat tagjai. Rok Babic a Viberate vezető blokklánc fejlesztőjeként szerepel.

A Viberate is együttműködött a Jaxx kriptovaluta pénztárca.

Ahogy ígértük, most integrálódtunk $ VIB a világ egyik vezető pénztárcájába @jaxx_io. Mostantól biztonságosan tárolhatja VIB-jeit, és gyorsan cserélhet más kriptovalutákra már a Jaxx-on.

– Viberate (@Viberate_com) 2017. december 21

Viberate, mint befektetés

A Viberate-nek van némi versenye. A Smith + Crown felsorolja az Aventus és a Blocktix blokklánc alapú jegyelosztó cégeket, mint lehetséges ellenfeleket; a blockchain alapú CreativeChain cég, amelyet a tartalmi jogok és a digitális terjesztés kezelésére hoztak létre, ellophatta a Viberate mennydörgését is.

A Viberate és bármely lehetséges versenytársa közötti különbség azonban a felhasználói bázis. A Viberate aktív közösséggel rendelkezett jóval azelőtt, hogy versenytársait még konceptualizálták volna. A rajongók közössége ösztönzi a zenekarokat és a foglalási ügynököket is a platform használatára; “oda kell mennie, ahol a pénz van”.

Bár a Viberate platformon több mint 130 000 felhasználó van, nem világos, hogy a nagynevű zenészek valaha is elfogadják-e a platformot. Például az olyan zenészeket, mint Beyonce, a Viberate tartalmazza, de attól függetlenül, hogy Beyonce tudja-e, hogy szerepel a Viberate-ben, vagy ha a Viberate létezik egyáltalán, az egy másik történet. Megfelelő marketing és iparági elfogadás mellett azonban a Viberate képes arra, hogy nagyobb iparági nevek alkalmazzák.

A Viberate jövője

Történelmének ezen a pontján a Viberate sokat foglalkozik vele – tehetséges marketingesek, zeneipari szakemberek és fejlesztők csapata; egészséges közösség, aktívan közreműködő rajongók és növekvő tehetség. Ha a Viberate továbbra is jól játssza a kártyáit, nagyban hozzájárulhat a zeneipar demokratizálásához (és a befektetők javára válhat).

Ha többet szeretne megtudni a Viberate szolgáltatásról, vagy regisztrálni szeretne a platformjukra, kattintson ide.

Mi a véleményed a Viberate platformjáról? Úgy gondolja, hogy a Viberate-hez hasonló platformok képesek megváltoztatni a zeneipart? Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben – szívesen hallanánk Öntől.