Az induló vállalkozások mindig a blockchain technológiával próbálnak javítani és megzavarni a hagyományos iparágakat. Ebben az esetben ez az ipar biztosítás. A szingapúri székhelyű PolicyPal az újonnan megjelenő „insurtech’. A blokklánc-technológiára törekszik, hogy javítsa és megújítsa a hagyományos biztosítási kínálatot.

Mielőtt 2018 márciusában elindítaná az ICO-t, vessünk egy pillantást arra, hogy miről is szól ez a projekt.

A PolicyPal és a mögötte álló csapat története

A PolicyPal 2016-ban alakult, miután alapítója és vezérigazgatója, Val Yap több olyan személyes tragédiát is megtapasztalt, amelyek hiányosságokat tártak fel a hagyományos biztosítási piacon. A fő közöttük a dokumentálási folyamat hatékonysága volt. Miután anyja rák utáni diagnózisát elutasították, családjának hatalmas mennyiségű dokumentumot kellett átszűrnie, hogy megtudja, miért. Kiderült, hogy egy egyszerű megszűnés, amelyről nem tudtak, a politika érvényét vesztette.

A második személyes tragédia az apja halála volt. Ismét fárasztó és kényelmetlen folyamaton kellett keresztülmennie, hogy meglátogassa több biztosítói fiók fizikai irodáját, hogy megtudja a vonatkozó biztosítási részleteket.

Lehetőséget látott ezekben az eredménytelenségekben, és megalapította a PolicyPal-t. Jelenleg kicsi, 14 tagú szingapúri csapatában a biztosítási ágazat veteránjai, valamint a helyi startup szcénák vesznek részt.

A PolicyPal céljai és a biztosítási ágazat jelenlegi állapota

A PolicyPal célja kettős. Az első a biztosításhoz való hozzáférés növelése, különösen a feltörekvő piacgazdaságokban a bank nélküli és alacsonyabb osztályok számára. Alapján az Allianz 2017. évi jelentése, a feltörekvő piacok növekedése a fejlett világhoz képest jóval magasabb szinten marad, a fő gyorsító Kína.

A Boston Consulting Group becslései szerint az életbiztosítás összetett éves növekedési üteme 8% -tól 13% -ig terjed 2020-ig Délkelet-Ázsiában, ahol a PolicyPal jelenleg a célpontja. A nem életbiztosítási szegmensben 7–11% -os növekedési ütemet becsül. Ez azért van, mert Ázsia továbbra is erősen alulbiztosított, és az insurtech kulcsfontosságú elem lehet ennek orvoslásában. Az UBS 2017. évi jelentése, amelynek címe:Ázsia váltása”Szerint az insurtech évente mintegy 300 milliárd dollár költségmegtakarítást eredményezhet 2025-ig az alul áteresztett ázsiai biztosítási piacon.

A lényeg az, hogy a biztosítás terén Ázsia áll a jövőbeni növekedés élén, és az insurtech vállalatok vezetik a díjat. A PolicyPal piaci lehetősége megvan, bár még várat magára, hogy sikerrel tudják-e ezt kihasználni. Megjegyzi, hogy a blockchain technológia két előnyt kínál a biztosítási ágazat számára. Az első a változatlansága, amely javítja a dokumentációt és csökkenti a csalásokat. A második az intelligens szerződések, amelyek lehetővé teszik az automatizált politikai igényeket, csökkentik a költségeket és növelik a hatékonyságot.

A PolicyPal második célja a kriptovaluta biztosítás biztosítása. A kriptovaluta-piac méretével napjainkban, a kriptográfiai tőzsdék magas szintű feltöréseinek számával együtt egyértelmű piaci igény mutatkozik. A PolicyPal azonban nem először gondol erre. Az olyan nagy biztosítók, mint az XL Catlin, a Chubb és a Mitsui Sumitomo Insurance már értékesít egy ilyen biztosítást.

A PolicyPal ökoszisztéma

A PolicyPal, mint sok más blockchain projekt, úgy döntött, hogy az Ethereum hálózatot használja termékeinek fejlesztéséhez. Azonban, amint az a fehér lapjában szerepel, végül az Ethereum hálózattal kapcsolatos jól ismert skálázhatósági és sebességproblémák miatt a saját blokkláncára való áttérést tervezi.

A PolicyPal együttműködik a meglévő biztosítási szolgáltatókkal, amelyek biztosítják a tényleges biztosítási fedezetet. Eddig a PolicyPal azt állította, hogy 28 nagyobb biztosítóval állt együtt, köztük olyan nagy nevekkel, mint az AIG, az Allianz, a Zürich és az AIA. A PolicyPal integrálja API-ját e partnerpartnerek adataival, így az ügyfelek biztosítási termékeket vásárolhatnak közvetlenül a PolicyPal alkalmazásból.

A PolicyPal tervezett termékvonalai

Jelenleg a PolicyPal már integrálta API-ját biztosítási szolgáltató partnereivel. Lapja szerint a PolicyPal API-ja máris összesíti ezen szolgáltatók adatait, hogy testre szabott ügyfél-lefedettségi profilokat hozzon létre és új biztosítási termékeket hozzon létre. Néhány példa a PolicyPal által az ügyfelek számára terjesztett termékekre: szúnyogok által terjesztett betegségbiztosítás és nyugdíjas életbiztosítás.

Hogy tisztázzuk, ezeknek a PolicyPal által az ügyfeleknek terjesztett termékeknek semmi közük a blockchainhez. Ez a rész még fejlesztés alatt áll. Ezeket a termékeket a PolicyPal-on keresztül terjesztik mobil biztosítási alkalmazás. A PolicyPal állítása szerint az alkalmazás 2017. januári indítása óta körülbelül 32 000 felhasználója van.

Megjegyzés: A PolicyPal képes biztosításokat értékesíteni, mivel a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) által engedélyezett biztosítási alkusz és mentesített pénzügyi tanácsadó. Ez is a a MAS első diplomája ” „fintech homokozó’Az innováció ösztönzésére és a fintech tér bizonytalanságának csökkentésére tervezett program.

Tehát milyen blockchain-hoz kapcsolódó termékeket tervez elindítani a PolicyPal? Két céljával összhangban a PolicyPal blokklánc-kölcsönös biztosítási termék és kriptovaluta biztosítási termék bevezetését tervezi.

Első tervezett termék: CryptoProtect szolgáltatás a globális piac számára

Ez egy kriptovaluta biztosítás, amely fedezi az adatszegések, a hálózati biztonság, a helyreállítási költségek és a hackerlopások felelősségét. A PolicyPal szerint tárgyalásokat folytat egy „AA” besorolású globális biztosítóval, mint biztosítóval. Végül a PolicyPal kibővítheti ezt a lefedettséget személyes kriptotárcákkal is. Azt is vizsgálja, hogy a díjakat kriptovalutában vagy fiatban fizetik-e.

Második tervezett termék: P2P kölcsönös segélytermékek a feltörekvő piacok számára

P2P biztosítás amikor az egyének egy csoportja összegyűjti díjait. Társadalombiztosítás néven is ismert. Ez a modell lehetővé teszi az emberek számára, hogy kiválasszák saját pool tagjaikat, ösztönözve az alacsony kockázatú eredményt a pool számára, és ezáltal alacsonyabb költségeket eredményezzenek. Ezenkívül a fedezetidőszak után a poolban lévő esetleges többleteket megtérítik a tagoknak.

A P2P biztosítás alapvetően egy kockázatmegosztó platform, és bár viszonylag új, a PolicyPal biztosan nem az első, aki erre gondol. Az egyetlen különbség az, hogy a PolicyPal a blokkláncon keresztül automatizálja a házirend aláírást és a kárigény kezelését. Négy különböző típusú biztosítást kínál a modell szerint: mezőgazdasági biztosítás, vagyonbiztosítás, balesetbiztosítás és életbiztosítás.

Ennek díjstruktúrája havi tagsági díj (USD-ben denominálva), amely arányos lesz a maximális fedezeti összeggel (szintén USD-ben). Ha a tag számlája kimerült, van egy 30 napos feltöltési időszak, amely után a házirend lejár. A PolicyPal a díjak kis százalékát adminisztrációs díjakként veszi fel. Ezt a terméket nem Szingapúrban, hanem a délkelet-ázsiai többi feltörekvő gazdaságban fogják kínálni.

A PolicyPal fejlesztési állapota és ütemterve

A PolicyPal nem blockchain projektként indult, hanem inkább insurtech projektként. Ezért a fehér könyv és a weboldal (a blockchain projekt számára) csak 2018 januárjában indult. 2018 első negyedévében a PolicyPal célja, hogy kiadja a CryptoProtect biztosítás koncepciójának igazolását, és kiadja a PolicyPal hálózat alfa verzióját az Ethereumon testnet.

2018 második negyedévében a PolicyPal célja az alfa és a béta tesztnet verzióinak új országokban történő kiadása és a CryptoProtect termék hivatalosan történő bevezetése. Maga a PolicyPal blokklánc csak a harmadik negyedévben készül megjelenni, a P2P kölcsönös biztosítási termékével együtt. Végül 2018 negyedik negyedévében a PolicyPal más országokba történő terjeszkedést és más új termékek kifejlesztését tervezi.

A PolicyPal tervezett ICO-ja

A PolicyPal ICO-ját 2018 márciusára tervezik, bár a pontos dátum még nem ismert. Az egymilliárdos PYPL token-készlet 50% -a rendelkezésre áll a token értékesítésre. Az engedélyezőlista felső határa 8000 volt, de mivel nem mindenki telt el a szükséges KYC ellenőrzéseken, az eladásban részt vevők száma kevesebb, mint 8000 lesz.

A jelképes értékesítés kemény tőkéje 23 809 ETH, amely a jelenlegi piaci árakon alig éri el a 21 millió dollárt. Ugyanakkor 17 809 ETH-t (~ 15,7 millió USD) már előteremtettek egy privát elővételből, így 6000 ETH maradt a nyilvános tömeges eladásra. A magántulajdonú befektetők valószínűleg két blokklánccal kapcsolatos alapból származnak: BlockAsset és Fenbushi Capital (amely az Ethereum alapítóját, Vitalik Buterint számít partnernek).

Van-e a PolicyPal megkérdőjelezhető token-közgazdaságtanával?

A PolicyPal szerint a blokkláncán minden tranzakciót díjak terhelnek, amelyeket a PYPL idéz. A díj összege a tranzakció összetettségétől függően változik, hasonlóan az Ethereum működéséhez. Ez a modell azonban felvet néhány kérdést a PYPL token gazdaságosságával kapcsolatban.

Mindezek alapján, amit eddig tudtunk, a PYPL token egyetlen funkciója a blokklánc gázja, és a CryptoProtect szolgáltatásért esetlegesen prémiumok fizetése. Ha ez az egyetlen funkciója a PYPL tokennek, akkor milyen ösztönzésre lenne szükség az emberek számára? Mindaddig, amíg a PolicyPal lehetőséget ad az embereknek arra, hogy fiat pénznemben fizessenek, a PYPL tokenigény kérdése megoldatlan marad. Az egyik Reddit-felhasználó azt is állítja, hogy ilyen kérdések felvetése miatt kirúgták és kitiltották a PolicyPal Telegram csevegéséből, de ezt nem lehet megerősíteni.

Melyek a PolicyPal rövid távú és hosszú távú lehetőségei?

A PolicyPal Telegram csoportjának jelenleg körülbelül 23 000 tagja van. Ez meglehetősen méretes, és megfelelő mértékű lendületet jelez (bár nagyon kevés cikket írtak róla). Összességében ez pozitív a PYPL token rövid távú potenciáljára nézve, különös tekintettel a privát előértékesítés sikerére. Jelképes értékesítése nagy valószínűséggel eléri a kívánt hardcap-ot.

Hosszú távon azonban a PolicyPal-nak foglalkoznia kell a jelképes közgazdaságtan kérdésével, hogy életképes legyen. Mivel a PolicyPal nem blockchain vállalkozásként indult, jelenlegi üzleti modellje csak a fiat valutát foglalja magában csereeszközként. Meg kell találnia a PYPL-token integrálásának módját az ökoszisztémájába, amely kiegyensúlyozza a token iránti igényt a felhasználói elfogadás valószínűségével. Jelenleg ez a kérdés még mindig megválaszolatlan.

Mit gondol a PolicyPal-ról? A blockchain-ba való vállalkozása szilárd üzleti döntés, vagy csak a kriptográfia hullámán halad? Mondja el véleményét az alábbi megjegyzésekben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me