Industria muzicală a rămas unul dintre cele mai centralizate sectoare de afaceri de la începutul erei înregistrării. Există mult mai multe formații decât locații sau reprezentanți, iar muzicienilor talentați cărora le lipsesc resursele financiare pentru a se comercializa în mod corespunzător li se oferă deseori sfârșitul scurt al spectacolului – spectacole slab participate, lipsa accesului la agenții de rezervare de încredere și obținerea „rigidității”.

Noua platformă Viberate speră să schimbe acest lucru. Rețeaua descentralizată conectează muzicieni, fani și profesioniști din industria muzicală, acționând ca o „platformă de potrivire” care va împuternici artiști talentați care anterior nu aveau acces la reprezentare.

Platforma Viberate se bazează pe Ethereum blockchain și folosește contracte inteligente pentru a rezerva muzicieni, pentru a vinde bilete la evenimente și pentru a conecta fanii fără intermediari terți. Până în prezent, peste 130.000 de muzicieni sunt listați pe platformă și se adaugă mai mulți în fiecare zi.

Adoptarea pre-blockchain, Viberate a îndeplinit multe dintre aceleași scopuri pe care le face astăzi. Principala diferență este că sistemul a fost generat de bani. Acum, fiecare utilizator de pe platforma Viberate – fie că este un muzician, un fan, un agent de rezervări, un organizator de evenimente sau un proprietar de locație, este stimulat financiar să participe la sistem.

Pentru fani

Înainte ca Viberate să devină o platformă bazată pe blockchain, o comunitate activă de fani de pe Viberate ar contribui cu conținut despre muzicienii lor preferați doar din interes și pasiune personală. Acum, fanii care contribuie vor câștiga recompense în numerar sub formă de jetoane Vibe (VIB). VIB poate fi folosit pentru a cumpăra bilete și mărfuri de pe platforma Viberate sau poate fi tranzacționat pe multe burse externe.

Vasja Veber, COO și co-fondator al Viberate, a declarat în decembrie,

„Contribuitorul de top [Viberate] a câștigat peste 42.000 VIB, ceea ce se traduce prin aplicație. 7.000 de dolari la presă – nu e rău pentru aproximativ o lună de muncă ”.

Veber spune că fanii care contribuie la Viberate sunt o „parte importantă a echipei”. Potrivit lui Veber, Viberate

„Cred că oricine este interesat ar trebui să poată participa la modelarea viitorului industriei muzicale”.

Noii utilizatori ai platformei Viberate vor fi, de asemenea, recompensați pentru aderarea la rețea, precum și pentru promovarea Viberate pe social media.

Pentru muzicieni și profesioniști din industrie

În plus, muzicienii vor putea fi plătiți prin contracte inteligente pe platforma Viberate – Viberate va oferi chiar un stimulent pentru a face acest lucru (deși nu este încă clar care va fi acel stimulent). Viberate colectează 10-15% din taxele de rezervare plătite muzicienilor pe platformă.

Planificatorii de evenimente și agenții de rezervare pot utiliza platforma pentru a vinde bilete direct fanilor fără a fi nevoie de un serviciu de plată terță parte, cum ar fi TicketMaster. Practic, acest lucru reduce cheltuielile utilizării unui astfel de serviciu, direcționând mai mult din profituri către artiști, rezervatori și locații care participă la un eveniment.

Viberate face, de asemenea, posibil ca trupele care pot să nu aibă acces la agenții de rezervare pe scară largă și platformele de ticketing să câștige mai multă expunere. Viberate are într-adevăr planuri de parteneriat cu agențiile de rezervare și platformele de ticketing în viitor, dar unul dintre principalele obiective ale platformei este să acționeze ca o bază de date pentru artiștii care nu au reprezentare.

Pentru a reduce spamul pe platforma Viberate, utilizatorii trebuie să plătească o mică taxă în jetoanele VIB pentru a trimite un mesaj oricărui alt utilizator.

ICO-ul Viberate

Din toate punctele de vedere, ICO-ul Viberate, care a avut loc în septembrie 2017, a fost un succes înșelător. Vânzarea, care a fost făcută publică prin streamingul live al unui set de cofondatorul Viberate și ambasadorul celebrității DJ Umek, a strâns aproape 11 milioane de dolari în doar cinci minute.

În prezent există puțin sub 163 milioane de jetoane VIB în circulație – oferta totală nu va depăși niciodată 20 de milioane de dolari. La distribuire, 60% din jetoanele VIB au fost diseminate participanților la vânzarea jetoanelor; 25% au fost acordați echipei Viberate, partenerilor și investitorilor, 10% au fost economisiți pentru viitorii investitori și 5% au fost rezervați pentru a recompensa fanii care contribuie.

Potrivit firmei de cercetare criptomonedă Smith + Crown, primele 6 milioane de dolari care au fost strânse în timpul ICO vor fi utilizate în procente variate pentru dezvoltare, experiență utilizator, marketing și PR inițiale, management, extinderea bazei de date și suport. Restul fondurilor strânse prin vânzare, care a fost plafonat la 12 milioane de dolari, vor fi utilizate pentru „marketing global și PR”.

La momentul scrierii, jetoanele Viberate erau disponibile pentru tranzacționare șase schimburi. De la lansarea lor din octombrie, Jetoane VIB au crescut în valoare de la 0,28 dolari la aproape 0,70 dolari, o creștere de peste două ori.

Diagrama cu vibrații. Sursa: coinmarketcap.com

Cine se află în spatele Viberate?

Viberate a fost fondată de trei figuri de succes din industria muzicală și de marketing. Matej Gregorčič, CEO Viberate, a fondat compania de administrare a muzicii FM Musick. Matej este, de asemenea, fondatorul și CEO-ul Futuristcini Marketing, care a crescut în ultimii zece ani pentru a deveni una dintre cele mai mari agenții de marketing din Slovenia.

Viberate COO Vasja Veber a petrecut zece ani în industria muzicală, lucrând ca artist manager și partener la FM Musick. Veber administrează, de asemenea, cel de-al treilea partener fondator al Viberate, Uroš Umek (cunoscut și ca DJ Umek, apreciat la nivel internațional).

Directorul tehnic Bosthan Zakelj conduce echipa de dezvoltare a Viberate împreună cu Rok Bavec, cercetător principal și cercetător în date. Fondatorii creditului Andrej Plankar și Tomislav Tomislav Mučič fac, de asemenea, parte din echipa de dezvoltare. Rok Babic este listat ca Senior Blockchain Developer Viberate.

Viberate a colaborat, de asemenea, cu Portofel criptomonedă Jaxx.

După cum am promis, tocmai ne-am integrat $ VIB într-unul dintre portofelele de top din lume @jaxx_io. Acum puteți să vă stocați VIB-urile în siguranță și să faceți schimburi rapide în alte criptomonede deja pe Jaxx.

– Viberate (@Viberate_com) 21 decembrie 2017

Vibrat ca investiție

Viberate are o oarecare concurență. Smith + Crown listează firmele de distribuție a biletelor bazate pe blockchain Aventus și Blocktix ca posibili adversari; firma CreativeChain bazată pe blockchain, care a fost creată pentru a gestiona drepturile de conținut și distribuția digitală, ar putea fura și o parte din tunetul Viberate.

Cu toate acestea, diferența dintre Viberate și oricare dintre concurenții săi posibili este baza de utilizatori. Viberate avea o comunitate activă cu mult înainte ca vreunul dintre concurenții săi să fie chiar conceptualizat. Comunitatea de fani este, de asemenea, un stimulent pentru trupe și agenții de rezervare pentru a utiliza platforma; trebuie să „mergi unde sunt banii”.

Deși există peste 130.000 de utilizatori pe platforma Viberate, nu este clar dacă muzicienii de renume vor adopta sau nu platforma. De exemplu, muzicieni precum Beyonce sunt listați pe Viberate, dar dacă Beyonce știe sau nu că este listată pe Viberate sau dacă există în primul rând Viberate este o poveste diferită. Cu toate acestea, cu marketingul adecvat și adoptarea industriei, Viberate are potențialul de a fi adoptat de nume de industrie mai mari.

Viitorul Viberatului

În acest moment al istoriei sale, Viberate are multe de făcut – o echipă talentată de specialiști în marketing, profesioniști din industria muzicală și dezvoltatori; o comunitate sănătoasă de fani care contribuie activ și un fond în creștere de talente. Dacă Viberate continuă să își joace cărțile bine, ar putea contribui la democratizarea industriei muzicale (și să beneficieze investitorii) într-un mod mare.

Pentru a afla mai multe despre Viberate sau pentru a vă înscrie la platforma lor, faceți clic aici.

Ce părere aveți despre platforma Viberate? Credeți că platforme precum Viberate au puterea de a schimba industria muzicală? Vă rugăm să ne împărtășiți gândurile în comentariile de mai jos – ne-ar plăcea să aflăm de la dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me