A kriptovaluta árfolyama naponta többször változhat. Csakúgy, mint a fiat-tőzsdék, a kriptovaluta-játékosok között is két fő viselkedés van: néhányuk alacsony áron vásárol érméket (ahogy a legtöbb kereskedő teszi), vagy a csúcson vásárol érméket a minden idők legmagasabb időszakában. Könnyebb egy valutát alacsony áron vásárolni, és megvárni annak növekedését. Soha egyik érme sem mutatott növekedést zuhanás nélkül, ezért a kriptovaluta kereskedőnek képesnek kell lennie a.

Mit jelent a rövid eladás

Rövid eladás vagy rövid egy módszer az eszközár-csökkenés fölötti nyereség elérésére. Kölcsön kell kölcsönöznie egy bitcoinot, és el kell adnia a jelenlegi áron. Ezután újra megvásárolja a BTC-t, hogy visszafizesse az adósságát. Ha az ár alacsonyabb, mint korábban, tehát nyeresége van az eladási különbözet ​​felett.

Képzelje el, kölcsönad 2 Bitcoint. Ezután eladod 2 bitcoinodat 14 000 USD áron, és amikor az ár csökken, mondjuk 6500 dollárra 1 BTC-ért, akkor ismét 2 BTC-t veszel. Így 1000 dollár nyereség van a zsebében.

Ha élõ példát szeretne látni a rövid mûködésére, nézze meg a filmet A nagy rövid rendező: Adam McKay.

Bitcoin rövid kereskedés

A BTC rövidítésének egyik legegyszerűbb módja a nyílt digitális eszközök piacának használata. A kereskedők közvetlenül rövidíthetik a digitális devizát. A kereskedő hozzáférhető áron adhat el tokent, megvárhatja, amíg az ár csökken, majd újra megvásárolhatja a tokent. Ha az ár nem változik annyira, amennyit a kereskedő akart, akkor pénzt is veszíthet. Vannak olyan módszerek, amelyek nyereségessé teszik a Bitcoin rövidítését.

Határidős piac

Sok tőzsde támogatja a short ügyleteket. Azok számára, akik spekulálni akarnak a Bitcoin árával anélkül, hogy valóban birtokolnák azt, a Bitcoin határidős ügyei valódi és hatékony módot kínálnak. A határidős ügyletek megvédik a kereskedőket a Bitcoin ingadozó áringadozásának kockázatától.

A pénzügyi határidős ügyletek olyan szerződések, amelyek előre meghatározzák az alapul szolgáló eszköz eladásának vagy vásárlásának árát és időpontját. A vállalkozók kötelesek a megállapodás feltételeit annak lejártakor teljesíteni.

Két szerződéses pozíció van. Hosszú pozíció lehetővé teszi egy fél számára, hogy a jövőben eszközt vásároljon bizonyos áron. Rövid pozíció lehetővé teszi egy fél számára, hogy a szerződés lejártakor egy bizonyos áron eladja az alapul szolgáló eszközt.

Határidős szerződés

A határidős ügyleteket a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) szabályozza.

A határidős ügylet kissé eltér a short ügylettől. A határidős szerződések meghatározzák az árat és a lejárati dátumot. A határidős szerződések szerint az időnek van értelme.

Rövidíteni szeretné a BTC-t. Olyan határidős ügyleteket vásárol, amelyek lehetővé teszik a BTC eladását 7000 USD áron. E szerződés értelmében mindkét fél megállapodik egy adott időpontban. Így ha a BTC meghaladja a 7000 dollárt, amikor a szerződés ideje lejár, a határidős ügyleteknek nincs értéke.

Hosszú lejáratú határidõs ügyletek vásárlása nagyon kockázatos, mivel a szerzõdés idõértéke a lejártakor csökken.

Bináris opciók

A Bitcoin opcióival ugyanúgy kereskednek, mint egy alap vételi vagy eladási opcióval, amikor a befektető bónuszt fizet egy bizonyos mennyiségű Bitcoins vételének vagy eladásának jogáért egy adott napon. Ez jog, nem kötelesség.

Hívási opció olyan pénzügyi szerződés, amely feljogosítja tulajdonosát arra, hogy egy meghatározott idő alatt meghatározott áron, meghatározott áron vásároljon értékpapírokat. A hívásvásárló nyereséget termel, ha a mögöttes eszköz drágul.

Put opció olyan szerződés, amely jogot ad arra, hogy az alapul szolgáló értékpapír bizonyos részét meghatározott áron, meghatározott időre eladja.

Vannak olyan offshore tőzsdék, amelyek bináris opciókat kínálnak. Az ötlet az, hogy „igen” vagy „nem” forgatókönyvre fogad. Sejtheti, hogy a Bitcoin ára emel vagy csökkent-e egy bizonyos árat.

Margin Trading

A Bitcoin margin kereskedelem olyan eszközzel végzett művelet, amikor a kereskedő egy harmadik fél által biztosított pénzeszközöket használja fel. Tehát a kereskedők tőkeáttételük növelése érdekében magas kamatozású hiteleket vesznek fel. A tranzakció lezárása után a kölcsönvett pénz díjal kerül a tőzsdére, a többit pedig a felhasználó kapja meg.

Tőkeáttétel az az összeg, amelyet a kereskedő kölcsönként kölcsönzött. A fedezeti tőkeáttétel lehet 2x, 20x, vagy akár nagyobb is.

Egy kereskedő 1000 dolláros hosszú pozíciót nyit 10-szeres tőkeáttétellel. A tranzakció teljes összege tízszerese a pozíciójának. Ha az ár 1 százalékkal emelkedik, a nyereség 100 dollár lesz. A kereskedő úgy dönt, hogy lezárja a pozíciót, és a számlája a megszerzett 100 dollárral telik meg, levonva a terhelést. Ha a kereskedő ugyanazt a tranzakciót hajtja végre tőkeáttétel nélkül, akkor csak 10 dollárt keres, levonva a díjat.

A fedezeti ügylet növelheti és csökkentheti profitját. Ha a kereskedés sikertelen, akkor a megrendelések felszámolásának elkerülése érdekében hozzá kell adnia pénzt számlájához. Ez a folyamat a margin call.

Felszámolás olyan eljárás, amikor az alku több pénzt veszít, mint a kereskedő. Így a kereskedés bezárul, és egy kereskedő elveszíti az összes pénzét.

Rövidítés az Exchange-en keresztül

A tapasztaltabb kereskedők számára számos kriptotőzsde biztosítja a Bitcoin short eladását, nevezetesen a Poloniex, a Kraken, a Bitfinex stb. A tőzsdén keresztüli shortolást általában összehasonlítják a CFD-vel (szerződés különbségért). Az egyetlen különbség az, hogy nyereségét a BTC-ben szerzi, nem pedig dollárban.

A befektetők a nem hozzájuk tartozó alapokat eladják kriptográfiai tőzsdéken. A befektetők a tőzsdén kölcsönöznek bitcoinokat a fedezet hitelezőitől, amíg a pozíció nyitva van. Amint a befektetők lezárják kereskedésüket, megszerzik vagy elveszítik a különbözetet.

A tőzsdén keresztül történő shortolás fő problémája az, hogy megtalálja a tőzsdét, amely pénzt kölcsönözhet Önnek. Sok tőzsde biztosítja ezt a szolgáltatást a „fedezeti számla” alatt. Ha kölcsönt vesz fel, kamatköltségei és egyéb díjai is felmerülnek.

A befektetőknek, akik fedezeti számlát akarnak létrehozni a short ügyletekhez, a legjobb feltételeket kell keresniük. Egyes webhelyek áttekintést nyújtanak a különféle kereskedési platformokról, amelyek segíthetnek a kezdésben.

Hogyan kezeljük a kockázatokat

A Bitcoin short kockázatos. Amikor befektet az eszközbe, veszteségei általában korlátozottak. Például úgy döntött, hogy 1 dollárt fektet be részvényekbe, és ez a részvény végül esni fog. Tehát a vesztesége 1 dollár.

Rövidítéskor a veszteségei drámaibbak lehetnek. A kriptopiac ingatag és alig kiszámítható. Ha kölcsön vesz 1 BTC-t és eladja 7000 dollárért, akkor nem lehet biztos abban, hogy az ár nem emelkedik 8000 dollárra.

Legyen óvatos és csak akkor fektessen be, ha biztos benne, hogy csökkenni fognak az árak, és ha van pénze az esetleges veszteségek fedezésére.

A brókerek stop-loss megbízást is leadhatnak. Stop-loss sorrend a veszteségek korlátozásának módja a befektetési portfólió kezelésekor. Valójában ez utasítást jelent egy pozíció lezárására (értékpapírok eladása) kedvezőtlen ármozgás esetén. A közelmúltban közzétettünk egy cikket a kereskedési megbízásokról, ahol mindent elmondtunk a stop-loss megbízásokról.

A lényeg

A rövid eladási Bitcoin nehéz. Fontos megérteni, hogy vannak kockázatok mind a short ügyfelek, mind a vevők számára. A potenciális veszteség nem korlátozott, de a potenciális nyereséget a jelenlegi piaci ár korlátozza. A befektetők stratégiákat alkalmaznak a Bitcoins rövidítésére egy fontosabb okból, nem csak arra, hogy megvárják az ár csökkenését.

Ne feledje, hogy a rövid bitcoinok minden stratégiája felhasználható az áremelkedés profitálásához. A befektetők fedezeteket vagy határidős ügyleteket használnak, mert ezek a stratégiák tőkeáttételt alkalmaznak. Ezek a stratégiák lehetővé teszik a befektető számára, hogy az árkülönbséget kevesebb befektetéssel birtokolja, mint a jelenlegi Bitcoin ára. Az eszköz ára mellett a rövid pozíció magában foglalja a tranzakciós díj és a kamat költségeit.

A Bitcoin short nem ajánlott általában a kriptográfus kezdők számára, mivel sok kockázata van. Ha rövid a Bitcoin, győződjön meg arról, hogy befektet egy olyan összeget, amelyet készen áll a vesztésre. Ellenőrizze az aktuális árat, és vegye figyelembe a kriptográfiai híreket, hogy előre láthassa a lehetséges eseményeket.

Changellyről

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me