A közelmúltban a kriptovaluta területén rengeteg csereprogram jelentette be komoly terveit annak a technológiának a megszerzésére, amely lehetővé teszi számukra a hasonló motorokhoz való csatlakozást. Ez a keresztkapcsolat a szokásos, amikor a tőkepiacokról van szó globálisan, és számos előny várható a kriptovaluta-tőzsdék számára is. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy mit jelent az algoritmikus kereskedés, valamint egy sor olyan kifejezést, amely szorosan kapcsolódik ehhez a mezőhöz. A HFT-hez hasonló kifejezések átláthatóvá válnak, és szeretnénk megmutatni az általuk nyújtott előnyöket.

Nagyfrekvenciás kereskedelem (vagy HFT)

Ez a kereskedési típus a kriptográfiai tőzsdei környezetben zajló nagyon éles viták középpontjában állt. A kommentelők legfőbb érve az volt, hogy hiányzik a pontosság. Sokféle HFT létezik. Ami azonban a kriptovaluta vásárlását illeti, utalnunk kell különféle számítógéppel működtetett kereskedési stratégiákra, amelyek a másodperc töredéke alatt nagyszámú tranzakciót hajtanak végre..

Lényegében az automatizált piacteremtés és az arbitrázs stratégiák sokkal nagyobb hatékonyságot eredményeznek a piacon. Az információk ugyanis gyorsabban és nagyobb hatékonysággal integrálódnak az árakba. Ily módon az ajánlati felárak szűkülnek, az árak eltérései csökkennek, és az árak felfedezése gyorsabban megy, és ezek a dolgok akkor, amikor a kriptovalutákat különböző helyszíneken kereskedik. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a kriptográfiai piaci tapasztalatoknak sok előnye van a HFT növekedése miatt. Csak az elmúlt két évben kell megnéznie, hogy a spreadek szűkebbek és sokkal stabilabbak lettek-e.

Felhőalapú cserék és az adatközpont megfelelő motorjai

Az ErisX új hardverrel rendelkezik, és számos adatellátási szolgáltatást működtet országszerte, ugyanazokban az államokban, amelyek a nagy pénzügyi vállalatokat fenntartják. Ez lehetővé teszi sok kereskedő és vállalat, valamint különböző brókerek számára, hogy gyorsan és küzdelem nélkül könnyen hozzáférjenek több piachoz. A technológia hozzáadható és használható egy API-n keresztül. Ez a technológiai típus pontos kalibrálást, megbízhatóságot és sebességet tesz lehetővé a kereskedésben. A felhasználók több művelettel tökéletesíthetik a stratégiákat és a kereskedési rendszereket. Bármely piaci tag, aki infrastruktúrákat üzemeltet az adatközpontokban, szintén élvezheti a precíziós hangolást.

A felhőben lévő központok csökkentik a teljes infrastruktúra irányítását. Az ilyen típusú ügyletek eredményei azonban azt jelentik, hogy az emberek nem tudják elérni a csatlakozás sebességét és erősségét, mint az adatközpont típusú cserék. A legmagasabb szintű technológiai adatközpontok összesen 100 mikroszekundumos késleltetést tudnak nyújtani, és továbbra is képesek különféle parancsok millióinak kezelésére egyszerre. Az ilyen tranzakciók üzemideje óriási 99,99% lenne. Ha összehasonlítjuk egy felhőalapú cserével, a késés körülbelül 1000-szer lassabb lesz, és az algoritmusok összességében jelentősen megbízhatóak és következetesek lesznek. Ezenkívül a felhőben működő csere átválthat rendszereket különböző felhőközpontok között, ami a legjobb rejtjelcsere esetén növeli az általános késést és inkonzisztenciát.

Az egész arról szól, hogy képesek vagyunk megjósolni és megérteni a késleltetést, valamint a lehető legkevesebbet birtokolni belőle, amikor megpróbáljuk kezelni a kockázatokat és ellenőrizni az árképzési algoritmusokat. Az emberek azt akarják, hogy a lehető legjobb jegyzéseket tegyék cserébe, hogy kihasználják a legjobb likviditást. Ha kiszámíthatatlan, kezelhetetlen és nagy késés következtében hosszú oda-vissza árajánlat van érvényben, az emberek nem tudnak olyan gyorsan reagálni a piac gyors változásaira. Tehát nem lesznek előnyösek bitcoin vásárlásakor. Ennek eredményeként az emberek dönthetnek úgy, hogy szélesebb piacot idéznek, és vékonyabbá teszik likviditásukat – mindkettő hatalmas problémát és költséget jelent minden befektető számára.

Kereskedési stratégiák

Crypto Exchange következtetés

Szóval, mit lehet mondani ezekről a különböző módszerekről általában? Segít az algoritmikus kereskedés abban, hogy melyik kriptovalutát vásárolja meg? Vagy milyen titkosítási árral lehet a legjobban kereskedni? Ha érdekel a kriptovaluta, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy az olyan stratégiák, mint a nagyfrekvenciás kereskedés és a piacok automatikus létrehozása, növelhetik a piac likviditását és minőségét. Az adatközpontokban tárolt cserék erőteljesebb teljesítményt nyújtanak, amely nagyban hozzájárul a különféle kereskedési technikákhoz, mivel kevésbé engednek a kockázatkezelésnek és könnyedén reagálnak mindazokra a gyorsan változó piacokra. Fényes a jövő az adatközponton működő cserék és a stratégiák automatizálása szempontjából is. Jelenleg mindkettő optimális teljesítményt és konzisztenciát kínál rengeteg juttatással az összes felhasználó számára.

Mindig az internetet kutatja, és a bitcoin élő USD árát nézi? Melyek a 10 legfontosabb kriptovaluta-kereskedési tippjei? Szeretnénk többet hallani – kérjük, küldje el nekünk az alábbi észrevételeit.

A szerző életrajza:

Thomas Glare munkája legnagyobb részét a technológiában töltötte, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kriptográfiai cégében dolgozott. Miután több mint 10 éves életet élt az informatikai és technológiai szektorban, részmunkaidőben dolgozik copywriterként. Több száz darabot írt mindenről, a technológiától kezdve legjobb kaszinók.

Jogi nyilatkozat: Ezt a cikket Changelly vendégszerzője írta. A kiadó szerző véleménye nem mindig esik egybe a Changelly szerkesztőségének véleményével.

Ahhoz, hogy a következő Changelly vendégszerzőjévé válhasson, nyugodtan küldje el cikkeit itt: [e-mail védett]!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me