Blockchain származtatott tanács (BBOD) egy hibrid és félig decentralizált kereskedési platform a kriptovaluta határidős ügyleteihez.

Bejelentett 2018. december 8-án a tőzsde lehetővé teszi a stablecoin betéteket, és nem ellenőrzi és nem tárolja az ügyfelek kriptográfiai állományait.

Több hónapos kemény munka után a BBOD kereskedési platform tesztnetje élőben van a várhatóan hamarosan életbe lépő mainnettel.

A BBOD legfontosabb jellemzői

A BBOD egy kriptovaluta határidős kereskedési platform, amely stablecoin betétekkel, nem letétkezelő számlákkal, rendelkezésre álló fedezettel és egyebekkel rendelkezik..

Az alábbiakban ezeket a legfontosabb előnyöket vesszük figyelembe.

Bitcoin és Altcoin kereskedés akár 50-szeres tőkeáttétellel

A kereskedési platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy határidős szerződéseket vásároljanak és adják el 16 digitális eszközön.

Ide tartoznak a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple, az EOS, a Binance, a Litecoin, a Stellar, a Cardano, az IOTA, a Monero, a NEM, az ICON, az Elastos, a Decred, a Digibyte és a TUSD.

Az összes kereskedési szerződést a TrueUSD (TUSD) stablecoinhoz viszonyítva jelöljük. Sok kereskedő ezt előnyösnek találja a többi kriptográfiai határidős kereskedési platformhoz képest, amelyek jelenleg mind a Bitcoint használják elszámolási pénznemként.

Összességében a BBOD hozzáférést biztosít a kereskedőknek több mint 100 különböző kriptovaluta-szerződéshez, és lehetőséget kínál arra, hogy profitáljon mind az emelkedő, mind a csökkenő árakból.

Pillanatkép a BBOD kripto határidős kereskedési platformról

Stablecoin betétek

A Stablecoin TUSD az összes nyereség, veszteség és számlaegyenleg megnevezésére szolgál.

Ez stabilizálja a nyereséget és megszünteti a jelentősen ingadozó kriptovaluták, például a Bitcoin és az Ethereum használatából eredő jelentős árfolyamkockázatot..

Nem őrizetbe vett számlák

Ez nagyon fontos jellemző, mert a biztonságra és a kereskedők nyugalmára összpontosít. A BBOD nem tárolja a felhasználók számára a kriptográfiai állományokat a platformon, ehelyett létrehozza a felhasználók számára a személyes, intelligens szerződéses pénztárcájukat, amelyet az Ethereum blokklánc-hálózat tárol.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók saját privát kulcsaikat tárolják és kezelik. A kriptovaluta-cserék biztonsága a közelmúltban került a figyelem középpontjába a magánkulcsokat és felhasználói pénzeket érintő cserebotrányok miatt.

Az ipar egy olyan korszakba költözik, ahol a felhasználóknak jobban ellenőrizniük kell saját kriptotartásaikat, ahelyett, hogy átadnák magukat olyan cseréknek, amelyeket aljas szándékú hackerek folyamatosan megcéloznak..

Forrás: BBOD.io

Nincs KYC

A platform támogatja az anonim kereskedést, mivel nincs szükség a Know-Your-Customer (KYC) eljárásra.

A felhasználóknak csak e-mail címeikkel kell bejelentkezniük a platformra, és azonnal meg kell kezdeniük a kereskedést.

Nagy teljesítményű Matching Engine

A központ nagy teljesítményű motorral rendelkezik, amely másodpercenként akár 1,25 millió üzenetet képes végrehajtani. A motor alacsony késleltetéséről és nagy kapacitásáról ismert.

Az ügyleteket azonnal végrehajtják egy láncolaton kívüli főkönyvön, így a felhasználóknak nem kell megvárniuk, amíg a blokklánc megerősíti a tranzakciókat.

Blockchain elszámolás

A csere támogatja az on-chain elszámolásokat. A felhasználók intelligens szerződéses számláinak egyenlegét naponta egyszer frissítik a blokkláncon. A frissítés feltételei az intelligens szerződésbe vannak beprogramozva. Az on-chain települések a blockchain néhány hagyományos előnyével bírnak:

 • Átláthatóság – az üzeneteket nyilvánosan sugározzák, hogy mindenki láthassa őket
 • Változtathatatlan – az adatok a bevitelüket követően nem módosíthatók
 • Teljesen autonóm
 • Biztonságos – a frissítési folyamat a telepítési vektorok matematikai tulajdonságait használja a hackerek távol tartására

A blokklánc tranzakciói lassúak, és a második réteg megoldásait fejlesztik a várakozási idő minimalizálása érdekében.

A BBOD-on történő kereskedést megerősítik a tőzsde szerverein, és naponta csak egyszer küldik el a blokkláncnak elszámolás céljából. Ennek eredményeként nem kell megvárni, amíg a blokklánc megerősíti a platformon zajló kereskedéseket.

BBD Token

A BBOD ökoszisztéma natív tokenje a BBD token. Ez egy ERC20 token, amelyet az Ethereum, a blockchain intelligens szerződések úttörője bocsátott ki.

A BBD egy segédprogram-token, amely számos alapvető segédfunkcióval rendelkezik:

 • A BBOD tőzsdén minden kereskedési díjat BBD-ben lehet fizetni
 • Kedvezmények a kereskedési díjakhoz
 • Vegyen részt a BBD ajándékozáson a BBOD lottó rendszer keretében
 • Vegyen részt kereskedési versenyeken
 • Fizessen a kereskedési stratégia tanfolyamokért
 • Algoritmikus kereskedési botok vásárlása vagy bérlése

A BBD tokenek teljes kínálata 117 382 569, a maximális készlet 275 803 582. A BBOD csapata szerint a teljes jogkivonat-ellátás kevesebb, mint a maximális készlet, a 2018-ban végrehajtott token-migráció miatt.

A BBOD szerint:

„A BBD token-tulajdonosok a régi szerződéscímről az aktuális kapcsolattartási címre vezették át a tokent. Ennek eredményeként a BBD token-tulajdonosok további BBD tokent kaptak. A felosztási arány 100/1 volt. “

A tőzsde azt tervezi, hogy heti rendszerességgel szervez BBOD Lottó eseményeket. Ez vonzó jutalmaknak teszi ki a platform felhasználóit. A BBOD token terjesztése nagyon koncentrált, az első 5 tulajdonos a token készlet 70,34 százalékát teszi ki.

Regisztráció és kereskedés a BBOD Exchange-en

A regisztráció zökkenőmentes, mivel nem jár KYC-eljárásokkal. A regisztrációhoz a felhasználóknak csak kéznél kell lenniük az e-mail címmel.

Ezután a csere létrehoz egy személyes okos szerződéses pénztárcát, és letétbe helyezi benne a TUSD-t. A kereskedők mostantól különféle kriptovaluta határidős szerződéseket vásárolhatnak és adhatnak el, a leglikvidább szerződésekhez képest akár 50-szeres tőkeáttétellel. A többi rendszeres szerződés 20x-ig terjedő tőkeáttétellel rendelkezik.

A tőzsdének két pénzügyi eszköze van:

 1.    Örökös határidős szerződések – lejárati idő nélküli szerződések
 2.    Standard határidős szerződések – ezeknek a szerződéseknek a lejárati idejét határozzák meg

A két pénzügyi eszköz mind a rövid lejáratú kereskedőket, mind a hosszú távú befektetőket befogadja. A rövid lejáratú kereskedők általában örökös határidős ügyleteket kereskednek, míg a hosszú távú spekulánsok, például a fedezeti ügynökök és a bányászok a standard határidős szerződéseket részesítik előnyben, mivel nem fizetnek finanszírozási díjat.

A BBOD versenyzői

A BBOD olyan piacra lépett, amelyet az iparág legnagyobb nevei már elfoglaltak, beleértve a Huobi, az OKEx, a Bitmex és a Bitfinex. A BBOD azt állítja, hogy versenyelőnye annak, hogy félig decentralizált, ha a piacon lévő összes határidős kereskedési platform központosított.

A BBOD jelenleg az egyetlen tőkeáttételes kereskedési platform, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy átvegyék a saját privát kulcsaik irányítását.

A BBOD határidős kereskedési platformjának előnyei versenytársaival szemben – Source medium.com/bbod

BBOD ütemterv

A tőzsde konzervatívnak vallja magát jövőbeli terveinek megosztása terén. A BBOD azonban megosztott három kulcsfontosságú funkciót, amelyeket 2019-től 2020-ig egészítenek ki a platformjával.

 •         2019. II. Negyedév – kriptográfiai határidős ügyletek
 •         2019. negyedik negyedév – új betéti / fedezeti devizák hozzáadása
 •         2020. I. negyedév – vanília opciók a határidős szerződéseknél

Következtetés és értékelés

A BBOD több mint 30 tagú csapattal rendelkezik a világ különböző országaiban. Ez jelzi azt az erős projektet, amely a jövőben is tovább fejleszti termékét.

Kis minta a BBOD csapatából – Forrás BBOD.io

A projekt egyedülálló tulajdonságai, például a kereskedők számára letétkezelés nélküli megoldások, a nagy sebességű tőkeáttételes kereskedelem és a stabilpénz-betétek miatt képes a piac méltányos részesedésének megszerzésére..

Mivel a platform csak a BBD tokenben gyűjti a kereskedési díjakat, a token iránti kereslet jó eséllyel növekszik a jövőben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me