Hogyan lehet elindítani a kriptovaluta árrés kereskedést

A kriptovaluta kereskedelem naponta több embert vonz. A világjárvány hátterében a munkanélküliség fejlődik. A kriptovaluta fedezeti kereskedelem lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan szuper profitot szerezzenek. Mint minden más kereskedésnél, vannak kockázatok, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

Megtudhatjuk, mi a kriptovaluta margin kereskedés, hogyan lehet csökkenteni a kockázatokat és melyik platformot kell választani.

Mi a Crypto Margin Trading

A fedezeti ügylet olyan eszközzel végzett művelet, amikor harmadik fél által biztosított forrásokat használnak fel. Az árrés-kereskedési platformok több forráshoz jutnak a kereskedők számára, ami lehetővé teszi számukra, hogy ezt felhasználják pozícióikban. Bár erre a szolgáltatásra kevés a kereslet, néhány kriptovaluta-tőzsde kölcsönalapot biztosít felhasználóinak.

Ezt a típusú kereskedést tőkeáttételes kereskedésnek is nevezik. Ehhez a névhez tartozik a tőkeáttétel – szorzó (1–100x), amely növeli a tranzakcióhoz rendelkezésre álló felhasználói betétet a felvett pénzek rovására..

Bob úgy dönt, hogy 200 dollárt fektet be, plusz 800 dollárt vesz fel, hogy 1000 dollárt vásároljon a Bitcoinsban. Ebben az esetben a tőkeáttétel 4: 1, a kezdeti fedezet pedig 200 dollár, azaz pénz, amelyet be kell fizetnie a kriptovaluta vásárlásához.

A kereskedő tőkeáttétellel nyithat pozíciókat, mivel a vásárlási lehetőségek nőnek. A hitelezők kamatot kapnak a kiadott hitelek után.

Úgy tűnik, hogy a helyzet win-win, de valami mindig elromolhat. Bobnak vissza kell térítenie a felvett 800 dollárt, plusz a kamatot. A kriptovaluták nagy volatilitása miatt a rendszer kockázatosnak tűnik. Nehéz megjósolni a piaci mozgást, ezért itt az egyik kockázat átfedésben van a másikkal.

Mi a Margin Trading? | Hűség

Fedezeti kereskedési kockázatok

A fedezeti ügyletnek nyilvánvaló hátránya van. A veszteségek a nyereség mellett növekedhetnek. A klasszikus típusú ügyletektől eltérően a margin kereskedés nagy valószínűséggel olyan veszteségeket okoz, amelyek meghaladják a kereskedő kezdeti befektetését. A tranzakció tőkeáttételének mértékétől függően a piaci ár kis mértékű csökkenése is jelentős veszteségekhez vezethet a kereskedők számára.

A megfelelő kockázatkezelési stratégiának kell irányítania azokat a befektetőket, akik az árrés kereskedés mellett döntenek. Egy olyan eszköz, mint a stop-limit sorrend, csökkentheti a kockázatot.

Ha Bob 1000 dollárt helyez el a tőzsdén, és hosszú Bitcoin pozíciót nyit 10x (1:10) tőkeáttétellel, akkor a nyitott pozíció összege 0,000 dollár lesz (a kereskedő rendelkezésére álló összeg tízszeresére nőtt). Ha az ár 1% -kal emelkedik, akkor a Bobs profitját a teljes tranzakciós összegből számolják, vagyis 100 dollár lesz.

Összességében, amikor egy pozíció ebben a pillanatban zárva van, a kereskedő egyenlege 1100 dollár lesz (vonja le a tőzsde szabályai által meghatározott díjat és egyéb befizetéseket). Ha nem lenne tőkeáttétel, a profit csak 10 dollár lenne.

Fontos pont az árrés-kereskedelemben, hogy minden tranzakció esetében felszámolási árat határoznak meg. Ez a tőzsde által kiszámított árjegy, amelynek elérésekor a pozíció automatikusan bezárul, a felhasználó egyenlegéből teljes mértékben eltávolítva az árrést, amely biztosítja.

Vagyis, ha a fent leírt példában hosszú üzletet nyitnának 10 000 dolláros bitcoin árfolyamon, és a felszámolási árat 9500 dollárban határoznák meg, akkor ennek a márkának a mértéke csökkenése 1000 dolláros veszteséghez vezetne a kereskedő által.

árrés kereskedési kockázatokFedezeti kereskedési kockázatok

Margin Call

A fedezeti lehívás egy likvid portfólió állapota, amikor annak értéke a minimális fedezet alá esik.

A tőzsdék figyelemmel kísérik a fedezeti számlán lévő digitális eszközök értékét, hogy ne essenek egy bizonyos szint alá. Ha az árak emelkednek, a pozíció mindaddig nyitva tartható, amíg nincs kockázat a saját és a felvett források elvesztésére.

Ha az ár csökken, a tőzsde a pozíció felszámolásával megakadályozza a veszteséget. A kereskedő ezt megakadályozhatja egy bizonyos mennyiségű eszköz eladásával, vagy további források befektetésével egy fedezeti számlára.

Veszteség megállítása

A stop-loss egy olyan típusú megbízás, amely korlátozza a kereskedési kockázatokat, és automatikusan bezárja a pozíciókat, amint az ár eléri a kívánt szintet. A stop loss a hatékony kereskedés egyik fő eszköze.

Műszaki szempontból ez egyszerűen függőben lévő megbízás, amely automatikusan aktiválódik egy adott sebességértéknél. A különbség a következő: a függőben lévő rendes ügyletben az ügyletet nem zárják le, hanem helyébe új lép. A stop-loss lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a helyzet folyamatos ellenőrzésétől is.

Már elmagyaráztuk a kereskedési megbízások működését.

Hogyan lehet elindítani a kriptográf kereskedést

Összegyűjtöttünk 9 szabályt a margin kereskedés kezdő számára.

  • Ismerje meg a kriptovaluta fedezeti kereskedelem elméletét. Olvassa el a GYIK részt a tőzsdei eszközöket kínáló tőkeáttétellel történő kereskedésről.
  • Válasszon egy kereskedési platformot a hírneve, az áttekintések, a támogatott kriptovaluták listája, a megbízások és a kereskedési eszközök típusa, a rendelkezésre álló lehetőségek a fedezeti szorzó, a minimális betét stb..
  • Tanulja meg a kiszolgálás szabályait a kiválasztott tőzsdénél, különös figyelmet fordítva a jutalékokra, adósságfizetésekre, a tranzakciók felszámolásának feltételeire és más pénzügyi kérdésekre vonatkozó részekre.
  • Vásároljon bitcoint vagy bármely más, a fedezeti ügylethez használt kriptovalutát, és utalja át a számlád egyenlegére a választott tőzsdén.
  • Próbaügyletekhez rendeljen kis összegű betétet (legfeljebb 5%), hogy megvédje magát a csődtől.
  • Válasszon kis tőkeáttételt, 2x vagy 3x. A felszámolási szint viszonylag messze lesz a belépési ártól, ami azt jelenti, hogy a források elvesztésének kockázata nem olyan nagy.
  • A rögzítés kiszámításához használjon stop-loss-ot, legfeljebb 20-30% -os veszteséget.
  • Csak olyan kriptovalutákkal kereskedjen, amelyek diagramjait ismeri.
  • Kerülje az ügyletek nyitását a túlzott volatilitás és a piaci bizonytalanság idején.

5 legjobb tőzsde árrés kereskedéshez

A fedezeti ügylet hasznos eszköz azok számára, akik növelni akarják a sikeres tranzakciókból származó nyereséget. Ha ilyen tőkeáttétellel megfelelően használják, hozzájárulhat a jövedelmezőséghez. Most nézzünk meg több olyan platformot, amelyeken kipróbálhatod magad a margin kereskedésben.

# 1. Binance

binance

A Binance csak ellenőrzött felhasználók számára kínál lehetőséget tőkeáttétellel történő kereskedelemre. Párok kereskedésére többféle kriptovalutával lehet kereskedni, pl. Bitcoin (BTC), XRP, Binance Coin (BNB), TRON (TRX) és Ethereum (ETH). A Binance külön fedezeti számlát biztosít.

Kövesse a útmutató a Binance Academy-től hogy folytassa a kereskedését.

# 2. Huobi Pro

huobi pro

A Huobi Pro egy kriptovaluta-csere, amely 2013 óta működik. A regisztrációhoz meg kell adnia egy e-mail címet és meg kell erősítenie személyazonosságát (néha a folyamat néhány napot igénybe vesz).

Jelenleg 42 különböző kereskedési párral teheti meg a kereskedést. Rövidítheti vagy sokáig tarthat. A Bitcoin esetében a maximális tőkeáttétel x5. A napi hitelkamatláb 0,1% az USDT esetében. Ha más pénznemű hitelt vesz fel, az árfolyam 0,02%. Tudjon meg többet a Huobi fedezeti kereskedéséről útmutató.

# 3. Bitfinex

Bitfinex-logó

A Bitfinex tőzsde 3,3-szoros tőkeáttételt biztosít. Ha van 10 dollár, akkor 33 dollárért lehet kereskedni. A kereskedési folyamat szokásos. További információval rendelkezik a számlaegyenlegről, a fedezet és a fedezet látható a képernyőn. Az egyenleg részben átutalhatja a fedezetet és a szokásos számlákat.

Pozíciónyitáskor a felhasználó maga pályázhat finanszírozásra, kiválaszthatja a szükséges összeget, a kölcsönzési időszakot, valamint a kamatlábat.

# 4. Poloniex

poloniex

A Poloniex Exchange a kriptoszféra egyik úttörője, 2014 óta működik. A regisztráció után a webhely használatához át kell adnia egy személyazonosság-megerősítést. Javasoljuk, hogy mindig kétfaktoros hitelesítéssel védje az alapokhoz való hozzáférést.

Akár 2,5-szeres tőkeáttételt is használhat a Poloniex-en, alkalmazva azt a következő kriptovalutákra: Bitcoin, Ethereum, Stellar, Monero, Ripple, Litecoin, Dogecoin és még sok más.

# 5. OKEX

okex

Az OKEX kriptotőzsdét 2014-ben nyitották meg Hongkongban. Támogatja a munkát a kriptovalutával, a kriptovalutákkal, a fiatokkal és a határidős ügyletekkel. Ez lehetővé teszi a tőkeáttétellel történő kereskedelmet is.

A szokásos rendszer szerint a felhasználó kölcsönözhet, vállalva, hogy azt időben visszafizeti. A közelmúltban a tőzsde növelte a tőkeáttételt. Korábban 3x, most 5x volt, ami több befektetési lehetőséget nyit meg.

A lényeg

A szokásos kereskedéssel ellentétben, ahol a kamat váratlan mozgására a legtöbbször egyszerűen csak lehet várni, itt a hosszú távú lehívás betétkiesést jelent. Csak akkor kezdje el a margin kereskedést, ha komolyan megközelítheti a kockázatkezelést és a kereskedési stratégia kialakítását.

Legyen előre mentálisan felkészült a lehetséges veszteségekre. Csak ezzel a megközelítéssel lehet stabil előnyöket szerezni a kriptovalutákkal tőkeáttétellel történő kereskedésből.

Ha el akarja kezdeni a kereskedést, a Changelly azonnali tőzsdén keresztül vásárolhat néhány érmét a legjobb árfolyamon. A legkisebb díjat számoljuk fel, és néhány perc alatt átutaljuk az érméket közvetlenül a pénztárcájába.

Changellyről

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map