Changelly meglehetősen egyszerű. Létrehoz egy tranzakciót, és beírja a pénztárca alkalmazás által generált pénztárca címet, amelyre elküldjük a kicserélt pénzét. Ethereum, Bitcoin, Litecoin vagy más kriptó vásárlásához a Changelly-en megfelelő pénztárcával kell rendelkeznie. Ebben a cikkben végigvezetjük Önt a sokféle kriptovaluta pénztárcán, hogy megtudja, mit válasszon.

Core pénztárcák (teljes csomópont)

Ez az igazi decentralizáció. Az alapvető pénztárcák lehetővé teszik, hogy teljes jogú taggá váljon a decentralizált blokklánc-hálózatban. Ezek olyan nyílt forráskódú alkalmazások, amelyeket letölthet a hivatalos érme weboldalról. A letöltés és telepítés után a pénztárca blokkláncot igényel a számítógépére. Ez azt jelenti, hogy elegendő helyre lesz szüksége a teljes blokklánc tárolásához a meghajtón. Néha nehézzé válik, mivel a blokklánc több száz gigabájtot is igénybe vehet. A Core pénztárca egy végső eszköz a teljes ellenőrzés alatt álló pénzeszközök tárolására és kezelésére. Függetlenül attól, hogy az egyik teljesen biztonságos, a magtárcát nehéz használni. Érmék küldésekor vagy fogadásakor pénztárcáját szinkronizálni kell a blokklánccal, hogy a felületen tükrözze a tényleges egyenleget. Az alapvető pénztárcák azok számára alkalmasak, akik nem bíznak más pénztárcákban, és inkább saját gépeiket tárolják az összes adatot. Ne felejtse el biztonságos helyen biztonsági másolatot készíteni a pénztárcáról és a magánkulcsokról. Abban az esetben, ha ezt elmulasztaná, senki sem segít az alapok visszaszerzésében!

Előnyök

Az összes adatot, beleértve a blokkláncot és a magánkulcsokat is, a számítógépe tárolja. Teljes mértékben ellenőrzi az alapjait, és senki sem fér hozzá.

Hátrányok

Túl sok szabad hely szükséges a merevlemezen. Minden alkalommal, amikor pénzt küld vagy fogad, szinkronizálni kell a blokklánccal.

Lite (könnyű) pénztárcák

Ez a pénztárca típus meglehetősen népszerű, és simábbá teszi a kriptovaluta élményét. A „Lite” kifejezés azt jelenti, hogy nem kell letöltenie a teljes blokkláncot a számítógépére, ezzel pazarolva a meghajtót. A Lite pénztárcák blokkláncot tárolnak a szervereiken, és minden tranzakciót sugároznak a hálózatra. Néhány egyszerű pénztárcában beépített váltó található, amely lehetővé teszi a pénznemek közötti váltást. Használhatja azok böngészőverzióit, valamint az okostelefonon keresztül kezelheti pénzeszközeit. A számítógépen még mindig vannak magánkulcsai vagy jelmondata. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben ellenőrzése alatt áll az alapjai felett. A kulcsokat / jelszavakat biztonságos helyen kell tárolnia. Ne veszítse el, különben nem férhet hozzá pénztárcájához.

Előnyök

Könnyen használható, nem kell letölteni a blokkláncot, valós idejű szinkronizálás, hozzáférhet a privát kulcsaihoz.

Hátrányok

Ha a magánkulcsok elvesznek, a pénztárcához való hozzáférést megtagadják.

Őrizetben lévő pénztárcák

Minden felhasználó, aki valaha is rendelkezett kriptotárcával, ismeri a magánkulcsok létfontosságú fontosságát. Ha ezek elvesznek, a pénztárcában lévő összes pénz örökre eltűnik. Sok esetben a magánkulcsok tárolása komoly problémává válik, különösen akkor, ha a számítógépet feltörik. A letétkezelő pénztárcák célja, hogy megoldják a privát kulcsok vezérlésével. Nem kell aggódnia egyesek miatt, mivel ezeket már nem fogja elveszíteni. Az egyszerű pénztárcák mellett az őrizetben lévő pénztárcák a blokkláncot a szervereiken tartják, és valós időben szinkronizálnak vele. Ez egy egyszerű megoldás az érmék átadására, átalakítására és kezelésére. Használhatja webböngészőjében, asztali számítógépén vagy okostelefonján további tartalmak letöltése nélkül.

Egyesek az őrizetben lévő pénztárcákat tartják megbízhatatlannak, mivel a felhasználó nem teljesen ellenőrzi a pénztárcáját. A nagy és megbízható pénztárca-szolgáltatók azonban biztonságosan tárolják a kulcsokat offline állapotban, és valójában nem férnek hozzá az alapjaihoz.

Előnyök

Könnyen kezelhető, nem okoz stresszt a magánkulcsok tárolása, nem kell letölteni a blokkláncot.

Hátrányok

Nem irányítja a magánkulcsait. Nem megfelelő, ha olyan pénztárcát keres, amely teljes ellenőrzést biztosít az alapjai felett.

Hardver pénztárcák

Ahelyett, hogy pénztárca lenne az érmék tárolására, a hardveres pénztárca tárolja a magánkulcsokat. Ha attól tart, hogy elveszíti kulcsait, hozzárendelhet egy hardvertárcát (például TREZOR) a pénztárcához, és ott tárolhatja az összes magánkulcsot. A hardvertárcák offline állapotban tartják a kulcsokat, és bármikor biztosítják a kulcsokat, amikor tranzakcióra van szükség. Biztonsági másolatot készíthet a magánkulcsokról is a számítógépére, ami meglehetősen kényelmes és biztonságos.

Osztott tranzakciók

Néhány pénztárcának lehetősége van a tranzakciók felosztására (felosztására). Mondjuk, 1 BTC-t fog cserélni a Changelly-n. Ezt az összeget részben kisebb tranzakciókra osztva küldheti el. Hasznos lehet, ha nagy összegeket küld, mivel a kisebb alkatrészeket gyorsabban cserélik ki. De ha 1 BTC-nél kevesebb összeget küld, javasoljuk, hogy küldje el egy tranzakcióban, különben nagy a kockázata annak, hogy a kis összegű felosztott tranzakciók sikertelenek lesznek.

Biztonsági jellemzők

A magánkulcsok számítógépre történő importálásán kívül a pénztárca védelmének számos módja is megvalósul nagyrészt a kriptotárcákban. Mindegyik heves vitát vált ki a biztonságról. Nézzük meg őket közelebbről.

Hierarchikusan determinisztikus (HD) pénztárcák

Egyes pénztárcák véletlenszerűen generálnak címeket és kulcsokat, rendszeres időközönként megváltoztatva azokat. Ez elősegíti a pénztárca biztonságának javítását, de most már olyan kényelmes a felhasználó számára, mivel mindig szükség van a sokféle címet tartalmazó biztonsági másolatok naprakészen tartására. Ahelyett, hogy véletlenszerűen generálnának pénztárca címeket, a hierarchikusan determinisztikus pénztárcák generálják őket egy bizonyos algoritmusnak megfelelően, egy ún. A mag olyan véletlenszerű szavak sorozatát jelenti, amelyeket nem lehet kitalálni. Ez egy „fő kulcs”, amely elősegíti a magánkulcsok létrehozását és a pénztárca visszaállítását. A HD pénztárcák biztonságban maradnak, minden egyes tranzakció után nem kell biztonsági másolatot készíteni a pénztárcáról.

Multisig (multigignature)

Ehhez a funkcióhoz két vagy még tipikusabban három magánkulcsra van szükség, amelyeket meg kell osztani a pénztárca és a felhasználó között. A multisig pénztárcák döntő előnye, hogy még abban az esetben is, ha egy kulcs elveszik vagy ellopják, akkor is visszaszerezheti pénzét.

Néhány példa

Minden pénztárca típusnak megvan a maga egyedi jellemzője. A Core pénztárcák végső megoldás azok számára, akik az igazi magánéletre és a teljes ellenőrzésre vágynak. Viszont egyes letétkezelő és egyszerű pénztárcák sokféle kriptót vagy zsetont támogatnak, és beépített váltójuk van, amely lehetővé teszi a könnyű cserét közöttük.

Itt található egy apró összehasonlító táblázat a legkiemelkedőbb kriptovaluta pénztárcák között, hogy jobban megértsd, melyik opció felel meg a legjobban.

típus Név Több vagy egy valuta Védelem Changelly integrálva Felület
Mag Bitcoin mag Bitcoin Privát kulcsok biztonsági mentése Asztal
Litecoin mag Egyetlen Litecoin Privát kulcsok biztonsági mentése Asztal
Lite Myetherwallet Csak Ethereum és tokenek Helyreállítási kulcsfájlok Web
Gatehub Egyetlen (Ripple) Helyreállítási kulcs, kétlépcsős azonosítás Web
Jaxx Több pénznem HD, 12 szavas biztonsági kifejezés + (közelgő) Asztal, Android, iOS
Coinomi Több pénznem HD, nyilvános rejtjelezés + (közelgő) Asztali számítógép, Android
Electrum Bitcoin Multisig, titkos kifejezés Asztali számítógép, Android
Nanowallet XEM HD, jelszó / jelszó + Asztali számítógép, iOS, Android
Bitpay Bitcoin HD, kétlépcsős azonosítás Asztali számítógép, iOS, Android
Szabadságvesztés Coinbase Több pénznem Mulitisig, hűtőház tárolóban, kétlépcsős ellenőrzés Web, iOS, Android
Freewallet Több pénznem Hűtőház tárolóban, kétlépcsős ellenőrzés + Web, iOS, Android
BitGo Több pénznem Többszintű, kétlépcsős azonosítás Web, iOS, Android
Pénzfizetések Több pénznem Multisig, hűtőtároló + Web, iOS, Android
Xapo Bitcoin Multisig, hűtőtároló, kétlépcsős ellenőrzés Web, iOS, Android

Nem számít, mit választ, a Changelly minden pénztárca típust elfogad. Miután telepítette és megszerezte a pénztárca címét, néhány kattintással kicserélheti a kriptovalutát a Changelly-n. Megteheti közvetlenül a „+” jelöléssel ellátott pénztárcák felületén is.

Van kérdés? Mindig készek vagyunk segíteni [e-mail védett]

Maradjon velünk!

Twitter 

Facebook 

Távirat 

Reddit

Youtube

Folyamatosan tájékoztatjuk Önt a legfrissebb hírekről, tippekről és útmutatókról.