Exploatarea minieră există de milenii. De la primele așezări umane din Africa până la vârful Imperiului Roman și chiar în prezent, mineritul continuă să fie cel mai bun (și singurul) mod de a dobândi minerale prețioase.

Dar, pe măsură ce ne aflăm în zorii unei noi revoluții economice aduse de cuvântul nostru digitalizat, nu mai trebuie să ridicăm un topor și să începem să-l balansăm în pietre aspre pentru a obține aur și diamante. Acum, o putem face doar mișcând mâinile și făcând clic pe mouse. Cum? Prin minare criptografică.

Nu vă faceți griji încă, deoarece criptomonedele sunt mai valoroase decât credeți! Luați, de exemplu, cel mai popular cripto până în prezent – Bitcoin. Nu avea valoare în urmă cu zece ani, iar acum valorează mai mult decât majoritatea obiectelor la care te poți gândi.

În momentul scrierii, un Bitcoin este echivalent cu 9.900 USD. Da, sună foarte mult, dar ia act de asta 1 BTC a atins valoarea maximă de 20.000 USD sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Este o monedă incredibil de volatilă, dar, în pofida acestei volatilități, oamenii sunt încă dornici să urce în bandă datorită potențialului.

Termenul „minare criptografică” este un pic înșelător, deoarece nu „găsești” doar criptomonede. În schimb, procesul de a ajuta la securizarea blockchain-ului este recompensat în criptocurrency nou creat.

Crypto Mining pe scurt

Minerizarea criptografică este un proces de calcul care folosește hardware de computer complex care se ocupă de o serie de ecuații matematice. Scopul principal este de a verifica toate tranzacțiile care sunt prezente în registrul digital, acesta fiind recompensat cu mai multe cripto-monede.

Dacă faceți acest lucru, vă faceți o parte vitală a rețelei. Toate eforturile pe care le depuneți și energia pe care o folosește computerul dvs. sunt recompensate sub formă de criptomonedă. Ce este minunat în acest sens este că poate fi realizat oricând și oriunde, atâta timp cât aveți un computer suficient de puternic și o conexiune la internet.

Luați de exemplu aurul …

Criptoarea minieră poate fi comparată cu extracția aurului. Acest lucru se datorează faptului că oferta crește pe măsură ce se dobândește mai mult prin procesul minier. Pentru a extrage monede criptografice, trebuie să rezolvați probleme matematice complexe pe care numai hardware-ul computerului sofisticat le poate face.

Nivelul de complexitate poate crește, de asemenea, în timp, astfel încât poate deveni mai greu de exploatat. Este la fel ca minarea aurului, deoarece devine mai greu de extras cu timpul, știind că rezervele se diminuează. Minerizarea criptografică are nevoie și de mai multe resurse pe măsură ce trece timpul. Astfel, limitarea ofertei de monede criptografice.

Cele mai bune criptomonede pentru mine

Bitcoin ar putea fi cea mai populară criptomonedă până în prezent, dar asta nu înseamnă că este cea mai bună cripto a mea. S-ar putea să vă întoarceți în 2009, unde era încă o criptografie cu profil redus. Dar lucrurile s-au schimbat, iar investiția inițială crește continuu.

Ca să nu mai vorbim de dificultatea tot mai mare în exploatarea acestuia. Pur și simplu nu este practic pentru mineritul la scară mică, mai ales dacă utilizați hardware la nivel de consumator. Mineritul Bitcoin este ideal pentru operațiuni pe scară largă.

Ceea ce doriți să obțineți sunt criptomonede bazate pe scrypt, cum ar fi Dogecoins, Litecoins, și Feathercoins. Acestea sunt cele mai bune cryptos pentru începători, deoarece puteți utiliza un computer desktop simplu pentru a le extrage. Deși câștigați între 50 de cenți și 10 USD pe zi nu este mult, este totuși o alternativă mai practică, deoarece nu veți avea nevoie de un capital enorm pentru a începe să le extrageți.

Amintiți-vă că exploatarea criptografică devine mai dificilă, pe măsură ce mai mulți oameni se îndreaptă spre „goana cripto”. În cele din urmă va trebui să vă actualizați hardware-ul și să investiți intens în continuarea exploatării acestei criptomonede specifice. Dar există o cale de a o înconjura, și asta prin trecerea la noi monede criptografice, care sunt mai ușor de ale mele.

Procesul de extragere a criptomonedelor

Minerizarea criptografică se referă la aportul de timp și energie la registrul digital alimentat de blockchain. Aici au loc tranzacțiile criptografice. Mineritul oferă servicii de evidență a rețelei criptografice, cu ajutorul hardware-ului computerului.

Acesta este un proces care consumă multă energie, de aceea trebuie să vă asigurați că reduceți la minimum costurile personale, cum ar fi energia și hardware-ul. Apoi vi se plătește o mică fracțiune de monede ca recompensă pentru contribuția dvs., deci termenul miniere criptografice.

Privind în viitor

Criptomonedele au atât de mult potențial. Nu numai că fac tranzacțiile financiare mai ușoare, dar le fac și mai transparente și accesibile tuturor.

Criptomonedele modelează în prezent lumea noastră în mai multe moduri decât ne așteptam. Este doar o chestiune de timp cu privire la momentul în care acest lucru va ajunge la mainstream. Până când se va întâmpla acest lucru, ar trebui să trăim într-o lume mai bună, care se bazează pe un model financiar mai durabil.