Mineritul Zilliqa este un alt tip de extragere de monede. În primul rând, extragerea de monede ZIL este ecologică. Dezvoltatorii îi sfătuiesc pe utilizatori să exploateze pentru o perioadă scurtă de timp pentru a reduce costurile cu energia electrică și pentru a susține ideea de viitor ecologic. Mai mult, alte câteva caracteristici fac ca procesul de exploatare Zilliqa să fie unic și irepetabil. Să ne scufundăm în lumea mineritului dual și a structurii generale a monedelor ZIL.

Zilliqa Coin Mining Noțiuni de bază

Zilliqa folosește Proof of Work (PoW) ca mecanism de consens numai pentru a stabili identitatea unui nod de rețea. Astfel, nu face întregul proces PoW pentru fiecare bloc. Acest lucru este mult mai eficient și reduce semnificativ amprenta energetică a rețelei în comparație cu blockchain-urile care utilizează PoW pentru consensul general blockchain.

Algoritmul PoW forțează nodurile să rezolve probleme matematice complexe în mod arbitrar, care necesită resurse și putere de calcul enorme. Deși toate computerele din rețea lucrează din greu pentru a rezolva aceeași problemă, doar unul este recompensat pentru această muncă, cu cea mai mare parte a energiei pierdute.

Zilliqa adaugă un bloc nou la blockchain la intervale regulate. Acest proces face ca blockchain-ul Zilliqa să fie incredibil de scalabil. Încă o caracteristică în mineritul Zilliqa este o caracteristică dual mining. Permite utilizatorilor să treacă automat de la o extragere de monede la ZIL pentru câteva minute în fiecare oră.

schema de dovadă a muncii în zilliqa

Există și un alt sistem de recompensare. Minerii primesc recompense pe baza contribuțiilor semnăturilor valabile, ceea ce face distribuția mai egală. În această rețea, recompensa este împărțită în 25% din recompensa de bază (pentru validarea nodurilor) și 75% din recompensele flexibile (pe baza semnăturilor valide și acceptate).

Distribuția recompenselor are loc la fiecare 100 de epoci (așa-numita epocă Vacuous). În această eră, protocolul este actualizat dacă este necesar (eliminând astfel nevoia de furci dure), iar datele pe termen lung sunt scrise în blockchain.

Dificultatea țintă a exploatării în rețeaua Zilliqa este actualizată în fiecare epocă. În același timp, în rețeaua de testare, a avut loc, ținând cont de numărul țintă de noduri de rețea egal cu 1810 (în timp ce complexitatea exploatării în rețea este egală cu unul). Odată cu apariția fiecărei noi sute de noduri, complexitatea în epoca următoare crește cu unul (și invers).

Zilliqa Mining: portofel, hardware și software

Fiecare proces minier începe cu selectarea portofelului. Am creat deja un articol despre cele mai bune portofele Zilliqa din care să alegeți. Merită menționat faptul că nu există o mare varietate de portofele disponibile, astfel încât să puteți selecta unul în funcție de obiectivele dvs. după ce obțineți monedele. Dacă doriți să o tranzacționați sau să o vindeți, puteți utiliza orice cont la bursă. Actualizat lista portofelelor Zilliqa se află pe site-ul oficial.

Cerințele minime de hardware pentru rularea unui nod Zilliqa (pentru extragerea monedelor folosind algoritmul pBFT) sunt următoarele:

  • Sistem de operare pe 64 de biți;
  • Procesor Intel nivel 5 sau mai mare;
  • 4 GB RAM;
  • placă video cu cel puțin 2 GB de memorie video;
  • acces stabil la internet.

innosilicon a10 miner pentru zilliqa

După ce obțineți portofelul, alegeți hardware-ul pe care doriți să îl utilizați. Una dintre cele mai profitabile opțiuni este versiunea Innosilicon A10 sau Pro. Nu uitați să utilizați un calculator Zilliqa mining înainte de a cumpăra orice echipament hardware, deoarece uneori poate fi foarte scump.

Acest miner este un dispozitiv cu două etaje într-o carcasă metalică dreptunghiulară cu ventilatoare de răcire la final. Innosilicon A10 este foarte zgomotos și necesită o cameră separată izolată fonic. Deasupra este un bloc de controler cu indicatori, un buton de pornire și un conector de rețea Ethernet. În carcasa Innosilicon A10, există trei plăci de bază cu jetoane. Prețul Innosilicon A10 este de aproximativ 4.000 USD, deci calculați toate costurile și profitabilitatea electricității înainte de a cumpăra unul.

Apoi, ar trebui să alegeți software-ul pentru a începe procesul de extragere Zilliqa în cele din urmă. Există opțiuni precum Zilliqa Client, ZilMiner și Zilliqa Mining Proxy. Aceștia acceptă Linux, Ubuntu și sistemul de operare Windows.

Puteți extrage criptomoneda ZIL atât solo, cât și în piscină. Este o Piscina Ezil.me, care acceptă mineritul dual cu Ethereum și Ethereum Classic. Puteți utiliza, de asemenea, piscine precum Rustpool, Shardpool și K1pool.

În Ezil.me, există statistici diferite pentru monedele Ethereum / Ethereum Classic și Zilliqa. Schema de plată pentru Ethereum este PPS + (plata minimă este 0,05 ETH) și pentru Zilliqa – PPLNS (plata minimă 30 ZIL). Dar este profitabil? Uitați-vă la graficul de mai jos pentru a obține mai multe informații despre profitabilitatea Zilliqa.

diagramă de profitabilitate zil criptomonedă

rezumat

Principalul avantaj al criptomonedei este eficiența energetică a mineritului, deoarece, așa cum am spus, PoW este utilizat numai pentru a verifica datele despre noduri. Consensul în blockchain este obținut prin protocolul practic al toleranței la defecțiuni bizantine. Astfel, verificarea tranzacțiilor și crearea de noi blocuri nu necesită multe resurse energetice, așa cum se întâmplă, de exemplu, în rețeaua Bitcoin.

Una peste alta, Zilliqa este o monedă bună pentru mine dacă sunteți interesat de Ethereum sau de orice altă monedă care funcționează pe algoritmul Ethash. Poate deveni o altă sursă de venit în portofoliul dvs. criptografic.