Bitcoin vs Gold: în ce să investim?

Cum să stocați banii câștigați greu pentru a evita devalorizarea? Astăzi, aveți o multitudine de opțiuni, dar două dintre ele sunt din ce în ce mai populare. Bitcoin vs aur sunt adesea comparate de investitori. Odată cu apariția Bitcoin, oamenii au început să se certe dacă va înlocui vreodată aurul sau nu. Aceasta este încă o problemă aprinsă. Ghidul nostru vă va ajuta să aflați care este cel mai potrivit pentru dvs., comparând ambele active din diferite puncte de vedere.

Rapoarte Bitcoin și Gold

De ce are sens să comparăm Bitcoin și aur? Astăzi, ambele pot servi ca echivalent al valorii – criptomoneda este integrată în multe sfere ale vieții noastre. Ambele sunt utilizate pentru tranzacționare și ca stocare a banilor.

Să comparăm câteva aspecte cruciale ale ambelor active în graficul nostru Bitcoin vs Gold:

Aur Bitcoin
Fiabilitate & păstrarea calităților Aurul este un metal prețios. Nu este afectat de reacțiile chimice și este unul dintre cele mai durabile materiale de pe planetă. Fiecare uncie care a fost extrasă vreodată există încă pe Pământ. Teoretic, Bitcoin poate fi distrus în anumite circumstanțe care apar în timpul exploatării.

Poate fi posibil și dacă hardul care stochează cheile private este distrus. În acest caz, tot Bitcoin stocat pe acesta se va pierde.

Accesibilitate Doriți să cumpărați aur pentru depozitare pe termen lung? Când îl cumpărați în străinătate, trebuie să plătiți taxe pentru trecerea frontierei. Adăugați la acesta costul conversiei valutare, deoarece este puțin probabil să existe persoane gata să accepte aurul ca mijloc de plată. Acest lucru va adăuga 10-15% la costul inițial. Bitcoin nu trebuie dus nicăieri. Moneda este cumpărată și vândută pe net. Bitcoin este plasat într-un registru public numit blockchain. Singurul lucru de care aveți nevoie pentru a obține BTC din portofel este o cheie secretă care poate fi copiată, memorată sau notată. Nu se aplică taxe suplimentare pentru cumpărare.
Rezerve Există o cantitate limitată de aur pe planetă. În plus, extracția aurului devine din ce în ce mai complicată. Cu toate acestea, dacă se găsesc noi rezerve de aur cu volum mare, aceasta va duce la o scădere a valorii acestui metal prețios. Furnizarea de Bitcoin este strict limitată. Satoshi Nakamoto a proiectat sistemul în așa fel încât ultimul Bitcoin va fi exploatat în 2140.
Abilitatea de a efectua plăți zilnice Este puțin probabil să puteți plăti cu ușurință ceva cu câteva grame de aur în buzunar – există foarte puține locuri în lume unde puteți plăti cu aur. Bitcoin poate fi utilizat cu ușurință pentru a efectua plăți zilnice. Tot mai multe companii acceptă Bitcoin ca mijloc de plată. Numărul de locuri etichetate „Bitcoin este acceptat aici” crește exponențial.
Inflația Prețul aurului este relativ stabil. Cu toate acestea, prețul său poate crește în timpul unei crize. Când prețul aurului scade, puterea de cheltuieli crește – după aceea, situația se stabilizează. Bitcoin nu este predispus la inflație datorită 1) cantității limitate de BTC; 2) reducerea la jumătate a recompensei miniere; 3) volatilitate crescută.

Interesant de remarcat, corelația Bitcoin și aur este aproape absentă: acele active nu se afectează reciproc.

Bitcoin vs aur correlation.jpgCorelația Bitcoin vs aur este zero

Cererea de aur

Graficul prețului aurului.pngGraficul prețului aurului 1960-2010

După cum puteți vedea, prețul aurului cu greu poate fi numit „stabil”. Se schimbă în continuu și depinde de o varietate de factori, inclusiv condițiile pieței financiare, inflația generală, ratele dolarului american etc..

După cum știm, deficitul conduce la costuri – un obiect foarte solicitat devine mai scump. Dar când vine vorba de aur, este mai ușor să înțelegem de unde vine cererea.

Cererea de aur explicată.pngCererea de aur de către industrii în 2017

Mai mult, fluctuațiile prețului aurului sunt sezoniere, ceea ce face mai ușoară prezicerea costului. De exemplu, prețul aurului crește de la Crăciun până la sfârșitul lunii februarie. În India, prețul aurului crește înainte de festivalurile masive în care femeile folosesc mult aur pentru decorațiuni și bijuterii – prețurile maxime sunt observate în iulie și august. În plus, analiștii pot prezice când ar trebui să crească cererea de aur pe tot parcursul anului.

Dimpotrivă, cererea pentru Bitcoin și, prin urmare, prețurile Bitcoin sunt imposibil de prezis – fluctuațiile prețurilor criptomonedelor sunt spontane și nu există prea multe informații istorice pentru a concluziona dacă modelele tradiționale ale graficelor financiare sunt aplicabile criptomonedelor..

Utilizare Bitcoin

Până recent, Bitcoin a fost folosit pentru a efectua operațiuni speculative la bursă. Dar astăzi, mulți antreprenori își dau seama că criptomoneda poate fi utilizată cu succes pentru a dezvolta o afacere, iar integrarea plăților Bitcoin nu va afecta niciodată. Antreprenorii au început să utilizeze această monedă ca mijloc de plată, unii chiar dezvoltându-și afacerea în jurul schimbului valutar, al jocurilor de noroc etc..

Unii câștigă bani stocare BTC pe termen lung și reușesc să-și înmulțească investițiile exponențial. Acesta este cât de mulți investitori Bitcoin devin milionari.

De asemenea, această monedă permite să efectuați plăți internaționale. Specialiștii, cum ar fi profesioniștii independenți și lucrătorii la distanță, sunt adesea plătiți în BTC. Această metodă de plată este foarte convenabilă, fiabilă și simplă. Poate fi folosit chiar și de cei care nu au experiență în utilizarea monedei electronice.

Bitcoin poate fi folosit pentru a plăti servicii, mâncare și haine. Sute de magazine din întreaga lume acceptă această monedă, în special cele din Uniunea Europeană și SUA.

utilizarea Bitcoin în jocurile de noroc câștigă avânt. Cu ajutorul său, puteți paria în sport, iar numărul de astfel de pariuri crește într-un ritm rapid. Această monedă este utilizată și pentru tranzacționarea la bursă. Totul depinde de proiectul la care luați parte și dacă criptomoneda poate fi utilizată în aceste proiecte. Utilizarea Bitcoins vă permite să cheltuiți banii în mod anonim, fără probleme și întrebări. Acesta din urmă atrage tot mai mulți clienți.

Cea mai fiabilă modalitate de a tranzacționa Bitcoin este de a utiliza schimburile online. Comercianții activi câștigă bani pe fluctuațiile prețurilor Bitcoin pe termen scurt utilizând diverse strategii de arbitraj criptomonedă.

Bitcoin vs aur: Ce sa cumpar?

Deci, ce este mai bun pentru investiții – Bitcoin vs aur? Nu există un răspuns corect. Totul depinde de scopul achiziției dvs..

  1. Pentru investiții pe termen scurt și mediu, este mai bine să alegeți Bitcoin. BTC este predispus la fluctuații grave, deoarece mulți oameni cumpără scăzut și vând mare, când prețul crește cu 5-50%. 
  2. Pentru investiții pe termen lung, aurul se dovedește a fi o opțiune mai eficientă. Puteți folosi ajutorul analiștilor pentru a calcula cât aur ar trebui cumpărat și când se așteaptă o creștere a prețului. În general, investițiile de aur pe termen lung (5-10 ani și mai mult) vă pot aduce un profit de aproximativ 30%.
  3. Trebuie să păstreze banii și să-i folosiți ca mijloc de plată? Atunci Bitcoin este o opțiune mai convenabilă pentru dvs. Este acceptat în multe magazine, iar un card de debit Bitcoin vă va face posibil să plătiți cu cripto oriunde. 

E timpul să cumpărați Bitcoin

Puteți cumpăra Bitcoin instantaneu cu USD, EUR sau alte criptomonede folosind Changelly. Verificarea ID-ului nu este necesară, iar taxele de tranzacție sunt mici.

Cumpărați BTC.jpgCumpărați Bitcoin instantaneu la Changelly

rezumat

Depinde de dvs. să decideți dacă doriți să vă stocați banii în Bitcoin sau aur: ambele au beneficiile și dezavantajele lor. Cu toate acestea, dacă nu aveți nevoie doar de o soluție de stocare, ci și de un mijloc de plată, ar trebui să luați în considerare utilizarea de criptomonede.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map