Despre ce este Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) este o criptomonedă open-source, descentralizată, care a apărut ca rezultat al hardfork-ului Ethereum în 2016. Motivul furcii a fost necesitatea de a schimba codul programului pentru a crește nivelul de securitate. Aceasta este o încercare de a menține blockchain-ul Ethereum neschimbat de către o parte a comunității care s-a opus furcii DAO.

Citiți Predicția noastră clasică Ethereum pentru 2021

Criptomoneda Ethereum Classic (ETC) este susținută de Barry Silbert, șeful Digital Currency Group. Comunitatea ETC aderă la un cadru ideologic mai strict. Ethereum a fost doar o manifestare a liberalismului în lumea cripto, în timp ce Ethereum Classic este un manifest conservator, denumit Ethereum autentic..

Ethereum Classic nu este cu siguranță un frate geamăn al Ethereum. Cu toate acestea, au o origine comună. Cum diferă criptomoneda Ethereum Classic de Ethereum și poate umbre succesul unei rude? Să aflăm ce este de fapt criptomoneda Ethereum Classic cu Changelly!

Nascența noului Ethereum

Scandalul a avut loc pe 17 iunie 2016. Atacatorul necunoscut a reușit să retragă peste 60 de milioane de dolari din fondul DAO. Acest eveniment a intrat în istorie ca moment crucial al Ethereum. Comunitatea a propus trei opțiuni:

 1. Implementați un softfork și reveniți la sistem
 2. Faceți hardfork și resetați contracte inteligente, pe care atacatorul le-a implementat
 3. Pentru a nu interveni în proces

Pe 20 iulie a fost aleasă a doua opțiune. În această zi au apărut 2 versiuni ale Ethereum: Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

DAO hack

Hardfork a ajutat la returnarea tuturor fondurilor furate. Dezvoltatorii Ethereum au trecut la noua filială. Printre ei se numărau Vitalik Buterin, Charles Hoskinson și Gavin Wool. Oponenții hardfork-ului au rămas pe vechiul blockchain și l-au numit Ethereum Classic (ETC).

Valoarea monedei Ethereum Classic (ETC)

Criptomoneda Ethereum Classic (ETC) a început să câștige popularitate pe 23 iulie, când bursa Poloniex a început tranzacționarea ETC. În 2 săptămâni ETC a fost adăugat la Bitfinex, Kraken și MinerGate pool. Numărul aproximativ de monede este de 210-230 milioane.

Graficul prețurilor ETC din toate timpurile

Ethereum Classic se află acum pe locul 21 la dimensiunea capitalului de piață printre toate criptomonedele. Criptomoneda a testat punctul culminant din toate timpurile pe 21 decembrie 2017. Prețul a fost de 47,77 USD. Cel mai mic preț al ETC a fost înregistrat la 25 iulie 2016. Moneda Ethereum Classic a valorat doar 0,45 USD.

Ethereum (ETH) vs Ethereum Classic (ETC)

?️ Puteți consulta formarea listei de prețuri și mai multe detalii despre monedă BitcoinWiki.org.

Ethereum Classic (ETC) Blockchain Review

Ethereum Classic funcționează prin blockchain cu contracte inteligente. Contractele inteligente sunt contracte cu condiții prescrise, care sunt executate automat la îndeplinirea acestor condiții. Din punct de vedere tehnic, Ethereum Classic are propriul compilator, datorită căruia a devenit mult mai ușor să programezi contracte inteligente.

Rețeaua Ethereum Classic oferă minerit standard bazat pe algoritmul Ethash și sistemul de confirmare a dovezii de lucru. Exploatarea se face folosind plăci video. Minerii ETC au beneficiat de furcă, deoarece acum au reușit să iasă din bazine și să înceapă să lucreze independent. Plăcile video AMD și Nvidia cu o capacitate de 3 GB sau mai mult sunt potrivite pentru mineritul Ethereum Classic. Cu ajutorul calculatoarelor speciale, puteți calcula eficacitatea exploatării miniere.

Să vedem avantajele Ethereum Classic (ETC):

 • Ideologia descentralizării și a dezvoltării libere.
 • Mai multe oportunități pentru minerit.
 • Viteza mai mare a tranzacțiilor decât în ​​ETH.

Puteți citi mai multe despre partea tehnică în Cartea albă ETC.

Ethereum funcționează pe criptomoneda „eter”, cu care Ethereum Classic (ETC) al platformei Ethereum Classic nu are nimic în comun. Este timpul să discutăm diferențele dintre aceste două criptomonede.

Ethereum (ETH) vs Ethereum Classic (ETC)

Adepții ETC sunt categoric împotriva oricăror modificări ale blockchain-ului, deoarece reprezentanții comunității cred că acest lucru distruge integritatea sistemului. În criptomoneda ETH, schimbările sunt posibile, dar numai după ce fondatorii au studiat atitudinea utilizatorilor față de astfel de modificări.

Toate deciziile Ethereum Classic sunt luate de mai multe echipe de dezvoltare. În același timp, deciziile la ETH se iau cu ajutorul unui fond special. Utilizatorii își fac propriile sugestii.

În prezent, ETC are goluri în blocurile sale din cauza lichidității mai mici. Deoarece această criptomonedă este popularizată, este de așteptat ca blocurile să fie umplute treptat. Ethereum nu are o astfel de problemă.

În majoritatea celorlalte aspecte, Ethereum Classic copiază complet platforma Ether. Identitatea codului sursă în etapa inițială de separare a dus la faptul că mulți utilizatori și-au putut vinde monedele de două ori – atât ca ETH, cât și ca ETC. Cu toate acestea, dezvoltarea continuă a Ethereum îl lasă întotdeauna pe colegul său cu un pas în urmă.

# Ethereum Ethereum Classic
Cap de piață (curent) 24.113.821.878 dolari 717.606.283 dolari
Algoritm Ethash Ethash
Rata Hash 171 TH / s 8.2 TH / s
Profitabilitatea minieră Ziua 0,122 USD pentru 1 MHash pe secundă 0,0199 USD Ziua pentru 1 MHash pe secundă

Foaie de parcurs clasică Ethereum

Dezvoltatorii Ethereum Classic au publicat noua foaie de parcurs pentru 2019 și 2020. Mai jos puteți vedea câteva aspecte esențiale ale planurilor ETC.

Foaia de parcurs Ethereum Classic 2019

 • Compatibilitate ETH
 • Schema JSON-RPC
 • Instrument Multi-Network Explorer
 • Monitor lanț & instrumente de analiză
 • SVM încorporat
 • Compilator ETC JIT
 • IDE Smart Contract

Foaia de parcurs Ethereum Classic 2020

 • Backend EVM LLVM

Puteți explora mai multe despre dezvoltarea viitoare Ethereum Classic în Foaie de parcurs detaliată.

Ethereum Classic Ultimele știri

În timpul videoconferinței desfășurate în 20 iunie, dezvoltatorii Ethereum Classic au ajuns la un consens problematic cu privire la rețeaua hardforks numită Atlantis. În ciuda diferențelor specifice, s-a convenit că actualizarea va avea loc la blocul 8.772.000. Așa cum era de așteptat, va fi găsit în jurul valorii de miezul nopții UTC pe 17 septembrie a acestui an.

#ETC Comunitatea anunță o nouă programare a furculiței Atlantis de către @etclabs https://t.co/kWjQzzbwuP

– la fel de. (@asis_slm) 19 iunie 2019

În luna mai, dezvoltatorii ETC nu au fost de acord cu privire la îmbunătățirile pe care ar trebui să le conțină viitoarele hardforks. Cu toate acestea, au găsit un consens cu privire la cele 10 propuneri care ar trebui incluse în codul viitoarelor hardforks.

Actualizarea Atlantis este asociată cu un upgrade ceva mai târziu numit Agharta și ar trebui să activeze modificările care au fost propuse formal pentru rețeaua inițială Ethereum în 2017. Scopul lor este de a îmbunătăți interoperabilitatea între cele două blockchain-uri și de a facilita migrarea aplicațiilor descentralizate (dApps) din o rețea la alta.

Portofele Ethereum Classic (ETC)

Pentru depozitarea ETC puteți utiliza o gamă destul de largă de portofele: cald și rece.

 • Smarald este un portofel de criptomonede desktop pentru ETC. Disponibil în două opțiuni: un nod complet și un nod la distanță.
 • Exod este un portofel multiplu, care acceptă peste 100 de criptomonede. Puteți stoca activele ETC pe dispozitivul mobil sau pe computer. Compatibil cu portofelul Trezor.
 • Portofelul Saturn este un portofel funcțional pentru criptomonede, care stochează ETH și ETC. Portofelul funcționează ca o extensie de browser compatibilă cu Google Chrome, Firefox și Brave.
 • Ledger Nano Portofelele sunt portofele hardware care vă pot stoca activele offline. Trezor portofelele sunt, de asemenea, compatibile cu criptocurrency ETC.
 • Portofel Jaxx este disponibil pentru toate tipurile de platforme: Windows, Linux, Mac OS, iOS, Android.

De asemenea, puteți stoca monedele dvs. Ethereum Classic în următoarele portofele: Daedalus Mantis, Paritate, Coinomi, MyEtherWallet, AToken, MyCrypto și Trust Wallet.

Potrivit reprezentanților ETC, Portofel Ether clasic nu este întreținut și nu se recomandă utilizarea.

Unde se comercializează Ethereum Classic (ETC)?

Este ușor să schimbați monede ETC datorită unui număr semnificativ de platforme care acceptă această criptomonedă.

schimb valutar USDT USD ETH BTC euro
Upbit
Poloniex
OKEx
Kraken
HitBTC

Cumpărați Ethereum Classic (ETC) la Changelly

Platforma Changelly vă oferă o modalitate de a cumpăra ETC cu cardul dvs. bancar rapid, în siguranță și cu o procedură minimă de autentificare. Procesul de plată fiat este alimentat de partenerul nostru Indacoin și ia doar câțiva pași simpli de făcut.

[add-changelly-widget from = usd to = etc]

Opțiunea de cumpărare este deschisă atât prin intermediul site-ului nostru web, cât și prin widgetul Exchange, care poate fi găsit la resursele partenerilor noștri.

Ethereum Classic Summary

Patru echipe independente lucrează la Ethereum Classic, inclusiv echipa IOHK condusă de Charles Hoskinson, unul dintre fondatorii Fundației Ethereum, cunoscută pentru proiectul Cardano. Pe lângă ei, băieții de la EthCore, conduși de Gavin Wood, fostul cofondator al Fundației Ethereum și autorul Parity, precum și echipa ETC Dev și Ethereum Commonwealth sunt implicați în dezvoltare.

Toate aceste organizații alcătuiesc o echipă puternică de dezvoltatori care poate conduce ETC la succes. Dar, sincer vorbind, vedem adesea în știri Ethereum și noile sale dezvoltări și integrare.

Prin urmare, Ethereum Classic este versiunea originală, necirculară, a Ethereum. Acesta vine cu multe dintre aceleași caracteristici și beneficii ca și Ethereum și continuă să evolueze activ până în prezent. Va fi într-o zi în același loc cu Ethereum? Vom vedea.

Declinare de responsabilitate: Acest articol despre Ethereum Classic (ETC) nu ar trebui considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare.

Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map