Sia este un proiect care oferă o platformă de stocare cloud privată, descentralizată și sigură – platformă blockchain pentru o mică parte din costul altor platforme de stocare populare, cum ar fi Dropbox, Amazon S3 și Google Drive.

Cu Sia, orice utilizator poate oferi spațiu gratuit altora sau poate plasa fișierele în spațiu de stocare criptat. Toate contractele, dovezile privind păstrarea conținutului și tranzacțiile sunt verificate folosind un blockchain public. Toate serviciile din rețea sunt plătite în criptomoneda Siacoin, iar contractele inteligente și dovada stocării asigură fiabilitatea tranzacțiilor.

Sia, ca concept, a apărut pentru prima dată în HackMIT, hackathonul anual al studenților, în 2013 și a fost lansat oficial în iunie 2015. Acum este susținut de firma Nebulous Inc. din Boston. Ce se întâmplă acum cu Sia Project și cum chiar funcționează? Începeți să explorați cu Changelly!

Noțiuni de bază Siacoin Cryptocurrency

Dezvoltarea sistemului Sia, inclusiv a criptomonedelor, se desfășoară de ceva timp, iar proiectul a primit o recunoaștere pe scară largă în 2015, apoi a început istoria Siacoin. Tehnologia și conceptul unic au generat interes atât pentru utilizatori, cât și pentru investitori. Creatorul Siacoin este David Warwick. Apariția unei idei de la dezvoltator și proiectul în sine este acoperită de multe secrete. Nu există suficiente informații despre dezvoltare și formare.

Baza serviciului Sia este crearea unui contract pentru stocarea fișierului descărcat. Contractul include, printre altele, o taxă, precum și o penalitate pentru nerespectarea contractului, care va fi anulată dacă fișierul este șters în criptomoneda Siacoin. La sfârșitul perioadei solicitate, gazda trebuie să dovedească existența datelor, iar în cazul pozitiv primește o recompensă.

imagine de găzduire siacoin

Sistemul are suport pentru canale de plată și contracte bilaterale. Acest fapt este crucial pentru asigurarea eliminării transferurilor de bani nesigure, fără confirmarea conformității cu contractul. De asemenea, toate transferurile de bani sunt instantanee și, în plus, nerambursabile, ceea ce reduce riscul de fraudă, nu numai de la locatori, ci și de la cei care închiriază spațiu pe hard disk.

Fiabilitatea stocării se obține, de asemenea, prin împărțirea fișierului într-un număr mare de fragmente, unele dintre ele nu pot fi utilizate deloc pentru a recrea fișierul original, ceea ce exclude posibilitatea citirii acestuia de către o terță parte. Dar pentru aceasta, se folosesc de trei ori mai multe resurse decât este necesar, ceea ce poate fi impracticabil.

Dar în Sia, principala prioritate este securitatea, deoarece risipa de resurse este justificată în acest caz. Deci, nu numai fișierele sunt criptate, ci chiar fragmentele lor, permițându-vă să observați anonimatul și confidențialitatea datelor.

Descentralizarea are, de asemenea, un efect pozitiv asupra timpului de așteptare pentru o tranzacție, care atrage investitorii. Și, la rândul său, crește capitalizarea Siacoin. Astfel, odată cu creșterea rețelei, aceasta devine mai eficientă, ceea ce implică o creștere a sumei investite în dezvoltarea întregului serviciu.

Sia ar putea distruge o industrie de mai multe miliarde de dolari, și anume stocarea fișierelor în lume, mai confidențială, mai sigură și mai economică ca niciodată. Fără necesitatea unei bănci centrale de stocare a datelor, Sia poate revoluționa complet industria de stocare în cloud folosind tehnologia blockchain pentru a oferi stocare de fișiere peer-to-peer.

Gazdele și chiriașii se ocupă de contracte de dosar, care sunt în mare parte un acord între furnizorul de stocare și consumator; acest lucru se întâmplă înainte ca orice spațiu de stocare să fie furnizat. Consumatorul plătește Siacoins, care acționează ca un serviciu de escrow, contractul anterior servind drept reguli de arbitraj. În cazul în care contractul este îndeplinit și furnizorul de stocare depune dovada stocării, furnizorul de stocare primește despăgubiri și, dacă nu, monedele sunt returnate locatarului.

Client și gazdă

După încheierea contractului, datele clientului sunt stocate pe hard disk la gazdă. Dar datele din contract se află în blockchain-ul SiaCoin pentru criptomonede în sine și nu va funcționa pentru a le pierde.

Acest lucru asigură securitatea și garantează îndeplinirea obligațiilor care decurg din tranzacție de către ambele părți. Criptomoneda SiaCoin este construită pe un blockchain deschis cu protecție împotriva modificărilor, ceea ce înseamnă că oricine o poate vedea oricând.

Ecosistemul SiaCoin este foarte interesant dezvoltat, la fel și relațiile dintre utilizatori. Deci, dacă clientul nu dorește să plătească prea mult, atunci poate alege o gazdă nu prea de încredere. Toată lumea de aici are propria reputație prin care puteți găsi cu ușurință un depozit adecvat.

În ceea ce privește contractele inteligente, acestea sunt utilizate pentru a determina costul serviciilor, durata acordului dintre gazdă și client și chiar frecvența furnizării dovezilor despre funcționarea magazinului..

Utilizatorul creează un contract și îi transferă fonduri sub forma criptomonedei SiaCoin. Și de fiecare dată când trimite fișiere în spațiul de stocare, banii sunt debitați din soldul contractului și transferați în contul de găzduire. La finalizarea contractului, dacă fondurile sunt lăsate în contul clientului, acestea vor fi returnate pur și simplu în portofelul său principal.

Privind în perspectivă, trebuie să spun că emisia SiaCoin nu este limitată. Dar mecanismul Proof-of-Burn, care obligă gazda să ardă o parte din profit pentru a accesa contractul inteligent, economisește. Aceasta este, de asemenea, una dintre modalitățile de creștere a ratingului – cu cât arde mai multe criptomonede, cu atât este mai mare încrederea clienților.

Siacoin Mining

Sia implementează dovada stocării. Acest mecanism protejează clienții de necinstea gazdei. Pentru a primi plata, furnizorul trebuie să furnizeze sistemului o anumită cantitate de dovezi în termenul specificat în contract. Dacă furnizorul nu poate furniza dovada depozitării în timp util, următoarea plată se duce la adresa lipsă a dovezii, iar ulterior furnizorul poate fi amendat suplimentar pentru încălcarea obligațiilor.

Mai mult, dacă furnizorul permite prea des o astfel de situație, contractul poate fi reziliat înainte de termen. Atunci când gazda furnizează cu succes dovada stocării, contractul facturează plata la adresa validă a dovezii și, după ce sunt îndeplinite o serie de condiții, gazda obține acces la aceste monede.

Dezvoltatorii Sia au exploatat ei înșiși primele 100 de blocuri Sia. Recompensa pentru primul bloc a fost de 300.000 Siacoin. Recompensa pentru fiecare bloc ulterior este cu 1 SC mai mică. Recompensa minimă blocată este de 30.000 Siacoin.

În prezent, puteți extrage Sia folosind un procesor grafic de la Nvidia sau AMD, deși profitabilitatea acestuia a scăzut destul de mult, iar Ethereum și Sia dual mining împreună cu Claymore Dual Miner sunt de asemenea populare. Cea mai populară exploatare minieră este SiaMining, și există un ghid exhaustiv despre cum să începeți cu el.

Compania a lansat Obelisk, propriul său ASIC mining pentru Siacoin, care este de 100 de ori mai puternic decât mineritul cu un GPU. Acest lucru a pus capăt mineritului GPU. Până în prezent, 1.530 de echipamente miniere au fost vândute către doar 4.000 de persoane. Sunt disponibile pentru comandă la 2500 de dolari.

Valoarea Siacoin

Moneda digitală este utilizată pentru a sprijini funcționalitatea și diversele caracteristici ale Sia. Toate contractele și plățile necesită utilizarea acestei criptomonede. Astfel, rata de schimb Siacoin este direct dependentă de volumul fișierelor stocate în acest sistem.

De asemenea, 4% din toate plățile sunt destinate dezvoltării sistemului, ceea ce îi permite să își mențină funcționarea, precum și să găsească noi modalități de progres. Acest lucru este important pentru acest proiect unic, care este în mod clar diferit de alte monede virtuale, inclusiv renumitul Bitcoin.

Acum prețul Siacoin (SC) este 0,002056 USD. Cea mai mare rată de 0,1111708 dolari a fost testată la 6 ianuarie 2018. Cel mai mic preț al istoriei monedelor este de 0,000011 dolari, ceea ce s-a întâmplat la 1 decembrie 2015.

diagrama prețurilor siacoin sc

Ultimele știri Siacoin

Dezvoltatorii stocării cloud descentralizate Sia au anunțat finalizarea cu succes a hard fork-ului, în urma căruia algoritmul de consens al rețelei a fost modificat și a fost blocată posibilitatea exploatării cu dispozitive ASIC realizate de Bitmain și Innosilicon.

Hard furca de succes! din siacoin

Furca dură planificată a avut loc la blocul 179.000, deși s-a întâmplat puțin mai târziu decât era planificat inițial. Se aștepta ca actualizarea să se efectueze încă din 31 octombrie 2018. Cu toate acestea, din cauza unei erori în cod, procesul sa oprit la blocul 178.999.

David Vorik, CEO și fondator al companiei-mamă a proiectului Nebulous, a scris pe Reddit că ar fi necesar să se găsească cel puțin un bloc cu complexitate maximă înainte ca inovațiile să intre în vigoare. Potrivit calculului său, acest lucru ar putea dura până la 48 de ore, dar, ca urmare, la 1 noiembrie a avut loc actualizarea.

După blocul 179.000, complexitatea rețelei a scăzut cu aproximativ 98%, ceea ce le-a permis minerilor să găsească blocuri noi aproximativ la fiecare 10 minute. Numărul minerilor în sine a scăzut semnificativ.

Portofele Siacoin (SC)

portofel siacoin sc

Cea mai sigură opțiune pentru stocarea jetoanelor SC este utilizarea aplicației oficiale Sia-UI. Pentru a crea un portofel Siacoin, găsiți butonul „Portofel” din fila laterală din stânga, apoi selectați „Creați un portofel nou”. Aplicația generează o cheie pentru a vă accesa portofelul, care arată ca o succesiune de cuvinte.

https://youtu.be/0Wbos8mmHbE

Trebuie depozitat într-un loc sigur. După lansarea portofelului, de ceva timp se va sincroniza cu rețeaua. Odată ce procesul s-a încheiat, veți putea primi și trimite monede.

Unde se tranzacționează Siacoin (SC)?

Nu există o cantitate semnificativă de schimburi care tranzacționează și acceptă Siacoin (SC). Am listat cele mai populare în următorul tabel:

schimb valutar BTC ETH USDT USD
Bittrex
Binance
HitBTC
Upbit

Siacoin Rezumat

Există o mulțime de avantaje pentru proiect. În primul rând, este o alternativă bună la stocarea în cloud convențională (DropBox, Amazon, Google etc.). Sistemul permite o exploatare destul de profitabilă în 2019 cu ajutorul ASIC, chiar și în comparație cu criptomonedele de top. Puteți câștiga bani pe SiaCoin nu numai prin minerit și urcări și coborâri, ci și devenind o gazdă care oferă spațiu de închiriat.

Cu toate acestea, există unele contra, cum ar fi emisiile nelimitate și hashrate de rețea, care este susținută de două piscine miniere puternice. Datorită acestui fapt, descentralizarea are de suferit, precum și un risc crescut de atac de 51%. În cele din urmă, proiectul nu are o foaie de parcurs adecvată și nu putem înțelege planurile dezvoltatorilor.

Declinare de responsabilitate: Acest articol despre Siacoin (SC) nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare.

Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me