Piața criptografică oferă aproape 3.000 de criptomonede cu o capitalizare de piață totală de 192.201.707.026 USD. Cu toate acestea, o alegere atât de vastă de active digitale ar putea fi confuză. În funcție de obiectivele urmărite, se poate alege cripto pentru investiții pe termen lung sau scurt. Dar există proiecte menite să ofere o utilitate reală industriei blockchain și să apropie ziua adoptării în masă. Unul dintre astfel de proiecte este EOS.

EOSIO este o platformă de contracte inteligente menită să ofere scalabilitate aproape nelimitată și oportunități mari de tranzacționare atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru dezvoltatorii de aplicații descentralizate (dApp). Moneda EOS este o criptomonedă nativă a rețelei.

* EOSIO este un software dezvoltat de Block.one

** EOS este un simbol nativ al blockchain-ului EOS

Istoria EOS

Platforma EOSIO a fost dezvoltată de o companie privată Block.one în 2017. În perioada 2017-2018, EOSIO a strâns senzațional 4 miliarde de dolari în timpul ICO.

Pe 1 iunie 2018, EOS a fost lansat pe mainnet.

În iunie 2019, Block.one a introdus Voice – o rețea socială construită deasupra blockchain-ului EOS – împreună cu îmbunătățiri semnificative ale rețelei în general.

În septembrie 2019, EOS a întâmpinat unele probleme cu Comisia de schimb de securitate a SUA (SEC) la fel ca TON. Datorită campaniei ICO neînregistrate, Block.one a plătit o penalitate de 24 de milioane de dolari și a soluționat conflictul.

În 2020, s-a anunțat că testul EOS, Junglă, a ajuns la 9.656 tranzacții pe secundă.

Pe 10 ianuarie 2020, Block.one a introdus EOSIO 2.0.

Algoritmul de consens EOS

Blockchain-ul EOS se bazează pe algoritmul delegat de dovadă a mizei (DPoS) creat și introdus de un programator și dezvoltator de software Daniel Larimer în 2014. În prezent este Block.one CTO.

Spre deosebire de algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW), DPoS consumă mai puțină energie electrică și de calcul, oferind în același timp un randament mai mare al tranzacțiilor. Moneda EOS nu poate fi extrasă, deoarece nu există mineri necesari pentru rețeaua EOS. În schimb, rețeaua este întreținută de 21 de producători de blocuri (BP) care confirmă blocurile și validează tranzacțiile în câteva secunde.

Fiecare deținător de jetoane EOS este o entitate eligibilă care ar putea participa la alegeri.

Fiind o figură semnificativă în industria blockchain-ului, Larimer a introdus diverse proiecte criptografice, inclusiv BitShares de schimb descentralizat open-source (DEX) și blockchain-ul Steem, care ulterior a devenit lansator pentru o rețea socială descentralizată Steemit.

Guvernarea EOS

Urmând ideea libertarianismului, ecosistemul EOS amintește de un stat mic în cadrul industriei blockchain. Ecosistemul avea propriul sistem judiciar EOS Core Arbitration Forum (ECAF) care a fost desființat în 2019, Constituția care ulterior a fost înlocuită de Acordul de utilizare EOS (EUA) și așa mai departe.

blocproducătoriFurnizat de autoritatea EOS

Un sistem transparent de vot permite fiecărui deținător de jetoane să fie o parte esențială a ecosistemului. Mizând jetoane EOS, utilizatorii își votează pentru un anumit producător de blocuri. Odată ce un producător de blocuri are suficiente jetoane mizate pentru a intra în top 21, el / ea trebuie să asigure întreținerea corespunzătoare a rețelei. În caz contrar, el / ea va fi înlocuit de alți producători de blocuri cu mai multe voturi. În esență, producătorii de blocuri nu sunt concurenți, ci o entitate unificată care urmărește să ofere o performanță impecabilă a rețelei.

EOS vs Ethereum vs Tron

eoslogo

Unii ar putea decoda EOS ca „Ethereum On Steroids”, „Enterprise Operating System”, „Evolution Of Scalability” etc. Echipa din spatele Block.one a subliniat că nu l-ar defini ei înșiși.

„Credem că EOS înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Am primit numeroase interpretări uimitoare despre ceea ce reprezintă EOS sau ce ar trebui să reprezinte, așa că am decis să nu-l definim în mod formal noi înșine. ”

În ciuda faptului că EOS nu percepe taxe de tranzacție, un utilizator trebuie să mizeze jetoane EOS pentru a utiliza resursele de rețea. Rețeaua EOS a necesitat o anumită cantitate de RAM, CPU și lățime de bandă. În 2019, comunitatea împreună cu BP votează pentru schimbul de resurse (REX) care urmează să fie implementat în rețea. Cu REX, deținătorii de jetoane pot miza EOS neutilizat pentru a obține venituri pasive. Împrumutând monede EOS, utilizatorii furnizează lichiditate rețelei.

EOS ETH TRON
Algoritmul de consens DPoS PoW DPoS
Taxa de tranzacție Depinde de valoarea unei tranzacții
Număr de dApp-uri peste 320 peste 1370 peste 600

Crearea contului EOS

Comunitatea EOS este considerată a fi foarte loială și dedicată. Prin urmare, pentru a deveni parte a rețelei EOS, trebuie să obțineți un cont EOS. Rețineți că crearea unui cont necesită aproximativ 3 KB de memorie RAM. Prețul actual al memoriei RAM este de 0,054000 EOS / KB.

Principalii producători de blocuri oferă tutoriale cuprinzătoare despre crearea contului EOS, deci nu va exista nicio problemă să aveți unul.

Ultimele știri EOS

Compania din spatele dezvoltării EOSIO, Block.one, a decis să rupă tăcerea și să înceapă să participe direct la ecosistemul EOS.

Potrivit anunțului recent, Block.one va participa la guvernarea rețelei EOS începând cu luna mai. Fiind unul dintre cei mai mari deținători de jetoane, Block.one intenționează să voteze pentru BP care au contribuit la platforma EOS de la lansare.

„De când lanțul public EOS a fost lansat de public și de BP-urile sale fondatoare, sute de BP și SBP au contribuit cu o cantitate extraordinară de cod, cunoștințe și leadership. Inițial, în următoarele săptămâni, intenționăm să ne folosim de miza noastră de vot pentru a începe să evidențiem și să votăm pentru mulți dintre acești candidați, posibil chiar în rotație, pentru a prezenta realizările, valorile și contribuțiile rețelei acestor organizații. “

Începând cu 13 aprilie 2020, Binance a adăugat EOS la un schimb P2P. Acum, utilizatorii pot schimba EOS direct și fără intervenția terților. EOS este a 6-a criptomonedă susținută de Binance P2P care listează, de asemenea, BTC, USDT, BUSD, BNB și ETH.

Valoarea monedei EOS

Prețul actual EOS este de 2,49 USD, cu o capitalizare de piață totală de 2.292.996.565 USD. EOS a atins cel mai bun preț de 22,89 USD pe 29 aprilie 2018. De atunci, prețul a fluctuat drastic. Cu toate acestea, rentabilitatea investiției EOS (ROI) este în prezent de 141,35%.

eos-diagrame

Unde se stochează monede EOS

Moneda EOS este pe piață de doi ani. În consecință, există diverse opțiuni despre cum să stocați EOS în siguranță.

Împrăștia

împrăștia

Scatter este o MetaMask pentru rețeaua EOS, deoarece permite utilizatorilor să interacționeze perfect cu dOS-urile EOS. La fel ca MetaMask, Scatter a oferit o extensie de browser în urmă cu puțin timp. Cu toate acestea, din motive de securitate, Scatter a dezactivat extensia browserului și a actualizat versiunea desktop a unui portofel. Astăzi, portofelul desktop Scatter vă oferă posibilitatea de a vă gestiona în siguranță monedele și jetoanele bazate pe EOS și de a schimba BTC, TUSD, EOS, ETH, TRX sau DAI într-un singur loc..

Anchor (aka Portofelul GreyMass)

Încă de la începutul rețelei EOS, Anchor (cunoscută anterior sub numele de „Portofelul GreyMass”) oferă stocare sigură și sonoră a monedelor EOS. Anchor este un portofel EOS pentru desktop, care permite utilizatorilor să transfere jetoane EOS și miză pentru a accesa resursele rețelei, precum și pentru a vota producătorii de blocuri într-o singură aplicație.

ancoră

Atât GreyMass, cât și Scatter, sunt producători activi de blocuri care oferă ecosistemului caracteristici și propuneri importante.

Există diferite portofele de utilizat cu monedele EOS. Portofelele EOS acceptă toate proiectele bazate pe EOS și jetoanele bazate pe EOS.

  • Freewallet. Portofelul este destul de sigur, deoarece această aplicație face backup pentru frazele de acces. Freewallet oferă crearea gratuită a contului EOS.
  • Portofelul Lumi. Un portofel mobil disponibil pentru iOS și Android. Acest portofel este ușor de utilizat.
  • Portofel Infinito. Proiectul Blockchain Labs Europe. Disponibil pentru iOS și Android.

EOS poate fi, de asemenea, stocat pe mai multe portofele hardware precum Trezor, Ledger Nano X, Ledger Nano S.

Unde să tranzacționați monede EOS

EOS poate fi tranzacționat pe o serie de schimburi de criptomonede.

SCHIMB VALUTAR BTC ETH USDT LTC USD
Binance + + +
Bitfinex + + + +
HitBTC + + + +
Huobi Global + + +
Coinbase Pro + +

Cumpărați EOS la Changelly

Changelly oferă o achiziție instantanee a monedei EOS într-un mod sigur și convenabil. Puteți cumpăra criptocurrency EOS cu USD, EUR, GBP. Cardurile bancare sunt acceptate.

[add-changelly-widget from = usd to = eos]

Linia de fund

Conceptul EOS nu este evident nou, dar calitatea performanței sale este destul de impresionantă. Se reflectă la aplicațiile de succes realizate în ecosistemul EOS și la utilizarea acestuia.

Rețeaua EOS este o parte proeminentă și robustă a industriei moderne blockchain. Cu propria guvernare, „statul EOS” oferă utilizatorilor un mediu adecvat pentru dezvoltarea dApp și oportunități de explorare blockchain într-un mod ușor de utilizat.

Despre Changelly

Changelly este un schimb de criptare instantaneu sigur, care are peste 150 de criptomonede disponibile pentru a fi schimbate și cumpărate la cele mai bune tarife de pe piață. Funcționând din 2015, platforma și aplicația sa mobilă atrag lunar peste un milion de vizitatori, care se bucură de schimburi rapide și simple, de taxe transparente reduse și de asistență live 24/7.

Declinare de responsabilitate: Acest articol despre EOS nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări arbitrare ocazionale. Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me