Rețeaua Tron este un proiect incredibil de interesant pentru toți cei interesați de mass-media și divertisment. Imaginați-vă că platforma care combină atât Twitch, cât și Netflix (sau orice alt serviciu de streaming preferat) este descentralizată. Despre asta este proiectul Tron.

Proiectul Tron și monedele TRX au fost înființate de Justin Sun în 2017. Bazându-se inițial pe blockchain-ul Ethereum, rețeaua are propriul blockchain lansat în 2018. Scopul principal al dezvoltatorilor este de a face rețeaua cât mai utilă pentru utilizatorii obosiți. de platforme încadrate cu reclame peste tot.

În ciuda acelor idei uimitoare din spatele proiectului Tron, există și controverse asociate cu creatorul său. Să începem de la zero. În acest articol, vă vom spune totul despre Tron Foundation și produsele sale: criptomoneda Tron, jetoanele sale și ecosistemul în ansamblu.

Arhitectura rețelei Tron

trei straturi de platformă tron ​​- aplicație, bază și stocare explicateArhitectura platformei Tron

Arhitectura TRON distinge între trei straturi: stocare, bază și aplicații.

 • Pe lângă stocarea blocurilor de rețea și a stărilor la nivelul de stocare, folosește un neutru GRPC în ceea ce privește limbajul și platforma, un cadru open-source pentru apeluri de proceduri la distanță.
 • La nivelul de bază, sunt implementate module pentru consens, contracte inteligente și gestionarea conturilor.
 • La nivelul aplicației, este posibil să creați aplicații descentralizate nu numai în limbajul principal de protocol (Java), ci și în altele, inclusiv Scala, C ++, Python și Go, și cu suport pentru protocolul de serializare a datelor structurate Protobuf.

După analiza hârtiei TRON, creatorul IPFS, Juan Benet, a remarcat că o parte semnificativă a documentului a fost copiată din materialele altor proiecte, inclusiv ale sale, sau conține informații de bază despre funcționarea sistemelor p2p, prezentate ca ceva original.

Wow! Absurd! Ale lui TRON "hârtie" este copiat în mare parte din alte proiecte sau este p2p super basic transmis ca original. Referințe zero.

Arhivat PDF-ul în IPFS, în cazul în care îl elimină: https://t.co/jv7EuSYenL pic.twitter.com/GbiL7MUrnc

– Juan Benet (@juanbenet) 7 ianuarie 2018

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, l-a acuzat și pe Justin Sun de plagiat. El este pregătit pentru un alt proiect care să dea praf Ethereum, dar nu rețelei Tron.

Acest tweet este sincer dureros de citit. Este ca și cum ai privi un zombie: contul * arată ca ceva cu care ai crescut și ai cunoscut și iubit de 15 ani, dar dedesubt este, bine, acum este doar un alt apendice al dictaturii Soarelui

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 16 aprilie 2020

Criptomonede Tron

Criptomoneda Tron este un tip de bani digital foarte gândit. Moneda este împărțită în trei părți, diferind în ceea ce privește valoarea lor.

 1. Criptomoneda nativă a proiectului, Monede TRX, este principalul mediu de schimb din rețeaua TRON.
 2. TRON20 jetoanele sunt destinate dezvoltatorilor: cu ajutorul lor, va fi posibil să emită monede pe platformă pentru aplicațiile lor.
 3. TRON Jetoanele Power (TP) devin disponibile atunci când TRX este blocat. Utilizatorii pot dobândi dreptul de vot asupra dezvoltării rețelei.

Figura controversată a lui Justin Sun.

soare Justin de la tron ​​fundație fotografie

Justin Sun este un fondator chinez al Fundației Tron. Potrivit autobiografiei sale, Sun a absolvit un seminar special de afaceri condus de Jack Ma, un cofondator al Alibaba. Sun spune că Ma l-a inspirat să aibă succes și bogat. În 2015 și 2017, a fost inclus în listele Forbes „30 sub 30” din Asia și China.

Primul succes al lui Sun a fost legat de aplicația sa Peiwo. A fost un amestec audio bazat pe Tinder și camere de chat live. Ceva mai târziu, aplicația a fost ștearsă din Appstore și Google Play din cauza pornografiei și a valorilor sociale greșite în ansamblu.

În 2019, Fundația Tron a cumpărat BitTorrent pentru 140 de milioane de dolari. Există multe opinii controversate ale angajaților despre figura lui Justin Sun ca șef. Să spunem că sunt impresionați de comportamentul său. După ce BitTorrent și-a schimbat biroul în cel nou, cu o vedere incredibilă la San Francisco, Sun a inundat biroul cu articole despre el. Autorii au lăudat talentul și leadershipul lui Sun.

A existat, de asemenea, o problemă în ideea principală Tron. Sun vrea ca acesta să fie descentralizat și liber de orice legi. Poate fi legat de rădăcinile sale: există legi stricte în China. Cu toate acestea, proiectul său este o cutie pandora, deoarece orice poate fi transmis în direct, chiar și abuz asupra copiilor și conținut terorist. The Verge a pretins că Justin Sun este „omul hype al secolului”.

Tron vs. Ethereum vs. EOS

Din punct de vedere tehnologic, criptomoneda TRON este principalul concurent al Ethereum și EOS. Își dezvoltă rapid baza de utilizatori și își creează un loc destul de agresiv pe piața criptografică, ademenind dezvoltatorii acestor proiecte pentru a-i „salva de la prăbușirea” platformelor..

graficul cu o comparație a numărului de tranzacții pe secundă (tps) de monede trx, criptomonedă ethereum și bitcoin

De când criptarea TRON a început pe baza Ethereum și și-a urmat calea de dezvoltare, mașina virtuală (TVM), contractele inteligente și standardele de token TRON sunt compatibile cu Ethereum, facilitând migrarea proiectelor către acest blockchain. Spre deosebire de Ethereum, TRON folosește un algoritm de consens Dovedit de miză (DPoS), care introduce o separare a funcțiilor între deținătorii de monede cu drepturi de vot și validatori de tranzacții.

Ambele proiecte folosesc algoritmul DpoS în EOS, dar pentru EOS, aceasta este versiunea DpoS a BFT pipelined (Pipelined Byzantine Fault Tolerance). Timpul pentru generarea unui bloc nou și confirmarea unei tranzacții în rețea este mai mic, iar timpul total pentru confirmarea rezultatului este mai lung decât cel al criptomonedei TRON.

Cu toate acestea, migrarea proiectelor între blockchains este problematică. Justin Sun vorbește direct cu dezvoltatorii dezvoltatorilor EOS, sfătuindu-i să decidă cu care dintre cele două platforme să conecteze viitorul.

Validatorii sunt responsabili pentru verificarea datelor tranzacțiilor și crearea de noi blocuri în rețeaua TRON – 27 de super reprezentanți aleși de deținătorii TRX. Spre deosebire de rețeaua EOS, unde alegerile pentru producătorii de blocuri se desfășoară fără posibilitatea de a cumpăra voturi, această practică există în sistemul TRON. Super Reprezentanții pot direcționa toate recompensele pe care le primesc pentru adăugarea unui nou bloc în blockchain pentru a cumpăra voturi și a păstra controlul asupra rețelei.

Tron Crypto Future

cronologia proiectului tron ​​de la început până în 2019

Foaia de parcurs Tron este plină de mulți pași. Există patru pași principali de realizat în viitorul apropiat (de exemplu, Exod, Odiseea, Marea călătorie, Apollo). Pașii Stark Trek și Eternity sunt planificați pe termen lung.

 • Exod. Lansarea mainnet-ului. Acest pas a fost realizat în 2018.
 • Odiseea. Promovarea stimulentelor economice ale proiectului și stimulează creșterea.
 • Marea călătorie. Utilizatorii își vor putea crea propriile jetoane.
 • Apollo. Construirea unei platforme de tranzacționare token complet descentralizate.
 • Star Trek. Dezvoltarea platformei de joc pentru ca utilizatorii să creeze jocuri. TRX devine o monedă pentru jocuri.
 • Eternitate. Ultima etapă a dezvoltării Tron. Devenirea unei platforme de piață și de jocuri descentralizate bazate pe blockchain.

Unde se păstrează monedele Tron (TRX)?

Pentru depozitarea TRX, puteți utiliza o gamă destul de largă de portofele: cald și rece. În primul rând, portofelul trebuie să fie compatibil cu criptomoneda TRX. Aici aveți de ales .. Să explorăm cele mai bune opțiuni pentru a stoca Tron.

 • Portofel TronLink este un portofel Tron recomandat de echipă. Acesta acceptă telefoane mobile pe iOS și Android, precum și poate fi instalat ca extensie Chrome.
 • Klever.io este un portofel criptograf peer-to-peer sigur și schimb pentru monede TRX și multe alte criptomonede. Disponibil pentru Chrome, iOS și Android. Este ușor de instalat și de utilizat. Toate detaliile sunt criptate cu o parolă și o frază cu 24 de simboluri.
 • Portofel Cobo este un portofel mobil pentru mai multe monede. Acest portofel este incredibil de ușor de utilizat cu interfața ușoară și procesul de configurare. Monedele Tron, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, EOS, Dash și sunt acceptate.

De asemenea, puteți stoca și tranzacționa monedele dvs. Tron Portofelul Huobi, Trust Wallet, Exodus etc. Puteți utiliza un portofel rece Ledger Nano S, care oferă stocare sigură offline a economiilor dvs..

Rezumatul Tron

Investiția în Tron nu este doar o risipă de bani sau, dimpotrivă, câștigă o avere. Este vorba despre dezvoltarea viitorului surselor media și de a face un nou pas către îmbunătățirea criptomonedelor și a aplicațiilor descentralizate. Proiectul are o echipă puternică, parteneriate credibile (care sunt furnizorul de software Baofeng, Chinese Netflix; oBike, bike-sharing în Singapore) și planuri mărețe.

Dacă sunteți deja interesat să investiți în criptomoneda Tron, consultați ratele noastre încrucișate în widgetul de mai jos. Este ușor să cumpărați sau să schimbați TRX prin intermediul serviciului nostru, deoarece tratăm fiecare client cu respect și gata să vă răspundem la toate întrebările.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me