Platforma Chainlink este un ecosistem digital bazat pe blockchain-ul Ethereum. Acesta servește la stabilirea unei conexiuni între contractele inteligente și datele externe.

Scopul proiectului este de a optimiza și populariza utilizarea contractelor inteligente, precum și de a elimina inexactitățile și erorile în informare. O rețea descentralizată Oracle care funcționează în cadrul Chainlink este o parte crucială a proiectului: facilitează schimbul de date sigur și precis între contractele inteligente și lumea fizică.

În acest articol, vom explora principiile de operare de bază ale Chainlink, vom analiza istoria acestuia, vom vorbi despre portofele și tranzacționarea de jetoane LINK, vom examina domeniul de aplicare al Chainlink și vom discuta despre viitorul acestuia.

Elementele de bază legate de lanț (LINK)

Explicarea criptomonedei Chainlink (LINK)

Ecosistemul Chainlink include simbolul LINK și rețeaua Chainlink, o rețea descentralizată de noduri Chainlink în care datele sunt distribuite și vândute. Ajută mai multe companii și proiecte să adopte utilizarea contractelor inteligente prin dezvoltarea API-urilor și a altor platforme.

Rețeaua Chainlink este formată din două părți: off-chain și blockchain. Ambele elemente trebuie să interacționeze între ele pentru ca serviciul să funcționeze corect. Blockchain filtrează oracolele în funcție de valorile solicitate de contractul inteligent.

Partea off-chain constă din noduri oracle conectate la rețeaua Ethereum, care colectează în mod independent date din surse externe. Un astfel de nod poate aparține, de exemplu, Bursei de Valori din New York, care va furniza Chainlink informații de tranzacționare în timp real. Chainlink intenționează să integreze oracolele supradimensionate într-un singur sistem pentru date mai precise.

cum funcționează Chainlink

Jetonul LINK – criptomoneda nativă Chainlink – răspunde nevoilor operatorilor de noduri, inginerilor de dezvoltare și ale furnizorilor de date. Deși LINK acționează ca singura unitate de plată internă, este ușor să o tranzacționați pentru alte criptomonede sau bani fiduciari.

Chainlink este o descendență a doi americani străluciți – entuziastul fintech Sergey Nazarov și inginerul de dezvoltare Steve Ellis. Rețeaua a ramificat SmartContract.com, proiectul de la sol al lui Sergey și Steve, care avea ca scop crearea unei legături între datele din lumea reală și blockchain-urile publice. S-a bazat pe oracole centralizate și, de-a lungul timpului, s-a confruntat cu o problemă majoră: a devenit riscant să ai încredere în surse de date ale terților, având puțin de știut verificarea încrucișată.

graficul circular al lanțului de termeni de vânzare

Așa s-a născut ecosistemul descentralizat Chainlink: în septembrie 2017, a deținut un ICO și a strâns 32 de milioane de dolari, depășind cei 16 milioane de dolari la care sperau cofondatorii..

Au emis 1 miliard de jetoane LINK, vânzând 350 de milioane către investitorii ICO imediat. Restul de 650 de milioane au fost depozitate pentru operatorii de noduri Chainlink și echipa proiectului.

În iunie 2019, după mai multe audituri de securitate și o serie de teste de stres, rețeaua principală Chainlink a fost lansată pe Ethereum, oferind o rețea de indicii descentralizate oracol pentru milioane de utilizatori.

Până în prezent, Chainlink este pregătit să ofere o rețea compatibilă cu Bitcoin, Ethereum și Hyperledger. Sunt în curs planuri pentru a permite Chainlink să sprijine alte blockchains. O altă perspectivă ambițioasă este lansarea unui contract inteligent în mai multe blockchains.

Preț live pentru monede Chainlink (LINK)

Valoare lanț

Pentru a fi rambursat pentru furnizarea serviciilor lor, operatorii de noduri primesc plăți în jetoane LINK. Potrivit dezvoltatorilor, costul unui token LINK depinde direct de numărul de operatori de noduri, adică, cu cât produsul unei companii devine mai popular, cu atât costurile tokenului sunt mai scumpe.

Unii cred că proiectul nu are nevoie de jeton propriu și ar putea folosi alte criptomonede pentru a îndeplini aceleași sarcini. Ca răspuns, dezvoltatorii obiectează că simbolul LINK va câștiga valoare odată cu lansarea unei rețele complete. Jetonul LINK respectă standardul ERC677, dar rulează pe partea superioară a ERC20 și are aceeași funcționalitate. Este compatibil cu toate portofelele digitale concepute pentru Ethereum.

Recompense de mizare cu lanț

Oamenii folosesc jetoane LINK pentru a plăti furnizori de date și plăți, operatori de noduri și alți furnizori de servicii online. Utilizatorii de contracte inteligente sunt obligați să recompenseze furnizorii de date cu care se ocupă: recompensele sunt generate atunci când nodurile din rețea efectuează lucrări pentru a recupera și furniza date contractelor inteligente. După aceea, ei sunt plătiți în jetoane LINK.

Deoarece jetoanele LINK sunt folosite ca monedă pe platforma proiectului, cu cât mai mulți oameni folosesc platforma Chainlink, cu atât jetoanele LINK mai valoroase ar trebui să fie.

Marea majoritate a contractelor inteligente necesită executarea datelor externe. Obținerea acestor date este în prezent o provocare dificilă și acesta este unul dintre motivele pentru care există proiectul. Sistemul de compensare a simbolurilor va garanta date exacte pe lângă descentralizarea crescândă în întreaga rețea.

Este esențial să susținem tendința spre descentralizare totală, deoarece blockchain-ul public descentralizat nu are mult sens dacă intrarea sa de date este centralizată. O recompensă decentă pentru cei care păstrează sursele de date descentralizate, verificabile și mai puțin predispuse la temperare este o necesitate în ecosistemul Chainlink.

Portofele Chainlink

Nu există portofele specifice monedei unice pentru jetoanele LINK, dar este posibil să le stocați pe diferite platforme criptografice de pe web. Stocarea LINK-ului pe schimburile de criptomonede (de exemplu, pe Binance sau Bithumb) este potrivit pentru utilizatorii care gestionează cantități mici de jetoane.

Cu toate acestea, merită să ne amintim: stocarea pe schimburi nu oferă un nivel suficient de securitate. Poate fi o idee mai bună să folosiți portofele multi-valută sau Ethereum pentru a vă menține în siguranță jetoanele LINK.

LINK poate fi stocat în portofele care acceptă jetoane ERC-20, inclusiv MetaMask, MyCrypto sau MyEtherWallet. O altă opțiune pentru LINK sunt portofelele hardware, precum Trezor și Ledger Nano. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, Changelly a pregătit un articol detaliat despre portofelele Chainlink.

Unde se tranzacționează jetonul Chainlink (LINK)

Cel mai bun mod de a tranzacționa Chainlink este de a utiliza schimburi de criptare online. Astăzi, marea majoritate a schimburilor acceptă cumpărarea / vânzarea de LINK atât pentru fiat, cât și pentru cripto (deși numărul de perechi de cripto este limitat și depinde de platformă).

Cele mai populare schimburi care tranzacționează jetoane LINK sunt Binance, Coinbase Pro, Huobi, OKEx, LATOKEN, Kraken și altele. Tocmai am lansat un schimb Changelly Pro sigur și ușor de utilizat, unde puteți tranzacționa orice jetoane în condiții favorabile. Verifică!

Domeniul de aplicare al lanțului

Contractele inteligente și platforma Chainlink, prin extensie, sunt deja utilizate în diverse domenii. Întreprinderile și proiectele care pot beneficia de implementarea contractelor inteligente se ocupă de:

 • Alegeri
 • Logistică
 • Jocuri de noroc
 • Bursa de valori
 • Vreme
 • Asigurare
 • Verificarea daunelor
 • Predicțiile pieței
 • Servicii notariale
 • Marketing pe mai multe niveluri
 • Licitații

și o serie de alte activități și industrii.

Foaie de parcurs și viitor

Particularitatea despre Chainlink este că nu are o foaie de parcurs oficială. Deși, judecând după cum stau lucrurile chiar acum, echipa Chainlink este pe drumul cel bun și nu are nevoie de îndrumări specifice sau puncte de referință pentru a-și menține activitatea..

Consultați Chainlink Pivotal Tracker

Oricum ar fi, este clar că echipa respectă un set de principii sau valori digitale, iar întreaga comunitate criptografică va beneficia de modul în care dezvoltatorii Chainlink le implementează. Acțiunile lor vizează îmbunătățirea modului în care blockchain-ul comunică cu off-chain-ul și face din contractele inteligente un instrument larg răspândit, de încredere și accesibil.

Dezvoltatorii Chainlink cred că contractele inteligente pot transforma majoritatea industriilor existente, înlocuind acordurile legale tradiționale cu protocoalele fundamentale de consens blockchain prin contracte inteligente. Astăzi, capacitatea lor de a primi date din surse externe este limitată.

În mod tradițional, această problemă este rezolvată cu ajutorul oracolelor. ChainLink propune crearea unui sistem oracle sigur și complet descentralizat, bazat pe tehnologia blockchain și care vă permite să conectați contracte inteligente la surse externe (off-chain) de informații.

Întrucât oracolele sunt servicii terțe gestionate de entități centralizate care nu sunt supuse regulilor mecanismului de consens blockchain, se pune problema fiabilității datelor furnizate de astfel de oracole. Dacă, de exemplu, informații incorecte despre prețul acțiunilor sunt transferate în blockchain, contractul inteligent poate îndeplini o funcție necorespunzătoare pe baza acestor informații.

Dezvoltatorii intenționează să rezolve această problemă prin crearea unei rețele descentralizate de oracole. Cu ajutorul lor, contractele inteligente pot interacționa în siguranță cu surse externe. Orice proprietar al unui canal de date, API etc. va putea transmite informații către rețeaua Chainlink, primind o recompensă pentru aceasta în jetoanele proprii ale sistemului..

Previziunea Prețului Chainlink (LINK)

Succesul Chainlink depinde de mulți factori, inclusiv ritmul implementării contractelor inteligente la nivel mondial, capacitatea ecosistemului de a oferi o soluție oracle cu adevărat sigură și cererea viitoare pentru astfel de tehnologii și instrumente.

Deocamdată, acest proiect ambițios (și într-un fel chiar revoluționar) pare să înțeleagă însăși esența progresului criptografic. Cu un management adecvat și un mediu favorabil, ecosistemul Chainlink are în față un viitor strălucit.

Analiza lanțului – Rezumat

Chainlink este un oracle descentralizat emergent sau o platformă de alimentare de date, bazată pe blockchain și off-chain. Facilitează schimbul de date bine protejat și verificat între un blockchain public și surse de informații din lumea reală.

Combinând contracte inteligente și un sistem de oracole, Chainlink permite schimbul de date rapid și sigur fără intermediari și poate fi implementat cu succes în diferite proiecte de afaceri. Ecosistemul Chainlink folosește jetoane LINK ca unități de plată. Operatorii de noduri, inginerii de dezvoltare și furnizorii de date obțin recompense în LINK-uri pentru eforturile lor.

Sergey Nazarov și Steve Ellis sunt cofondatorii rețelei. Chainlink ICOed în 2017, strângând de două ori mai mult decât sperau – 32 milioane dolari. În 2019 a început să funcționeze pe Ethereum.

Jetoanele LINK sunt conforme cu standardele ERC677 și ERC20 și pot fi stocate în portofele multi-valută sau Ethereum, precum și pe bursele criptografice. Moneda este ușor de tranzacționat pentru bani fiduciari sau în perechi cu alte criptomonede.

Lanțul poate fi un atu pentru numeroase companii și industrii, cum ar fi logistica, predicția vremii, licitații, marketing pe mai multe niveluri, etc. Platforma nu are o foaie de parcurs oficială, dar echipa sa se bazează pe un set de valori care servesc bine pentru viitorul întregii comunități criptografice.

Dezvoltatorii Chainlink intenționează să-l facă compatibil cu diferite blockchain-uri și să lanseze un contract inteligent în mai multe blockchains. Cererea pentru o astfel de tehnologie este în continuă creștere, iar majoritatea experților în criptografie sunt siguri că Chainlink și LINK token se vor extinde și vor crește în valoare de-a lungul anilor.

Despre Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me