Memorandumul și hartie alba a proiectului Tezos și a criptomonedelor sale XTZ au fost publicate pe 3 august 2014, cu titlul „Tezos: A Self-Amending Crypto-Ledger”. Mai târziu în acel an, Arthur și Caitlin Breitman au format o echipă de dezvoltare pentru a pune în aplicare ideile protocolului lor.

Un an mai târziu, a fost înființată o companie de dezvoltare sub denumirea de Dynamic Ledger Solutions pentru munca și dezvoltarea continuă a proiectului Tezos. Prima publicație open-source a avut loc în septembrie 2016, a fost lansată rețeaua de testare Tezos, iar echipa s-a mutat la Paris.

Citiți predicția noastră de preț XTZ pentru 2021

În februarie 2017, fondatorii proiectului au decis să organizeze un ICO pentru a acumula fonduri pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiei, popularizarea ideilor și extinderea comunității criptomonede Tezos.

Detalii Tezos XTZ Token ICO

Platforma ICO Ethereum
Ticker XTZ
Prețul inițial al jetonului 0,47 USD
Monede acceptate BTC, ETH
Fonduri strânse 232.000.000 USD
Curr. ROI de la ICO 194%

Problema procesului Tezos

La scurt timp după sfârșitul ICO, problemele au început rapid să apară una după alta. Unele dintre evenimentele cheie includ procese, lideri care părăsesc sau sunt înlocuiți, amenzi, acuzații de fraudă a valorilor mobiliare și lansarea întârziată a rețelei principale care a provocat mulți deținători de XTZ cu nerăbdare.

Puteți citi mai multe despre procesul Tezos într-un poveste aprofundată din Wired. Procesul continuă, ceea ce nu-l împiedică pe Tezos să dezvolte activ proiectul și să efectueze listări de monede XTZ pe cele mai mari schimburi de criptomonede și platforme de tranzacționare precum Kraken, Huobi, Coinbase Pro, eToro.

Rețeaua socială britanică de schimb și tranzacționare eToro a listat Tezos, în timp ce moneda a înregistrat o creștere a prețurilor de aproape 50% pe săptămânăhttps://t.co/vak0DmEGWJ

– Cointelegraph (@Cointelegraph) 6 august 2019

Cofondatori TezosArthur și Caitlin Breitman, cofondatori Tezos (XTZ) la conferința Money 20/20 din Las Vegas, Nevada, 2017. Sursa: reuters.com

Deci, ce este Tezos?

O scurtă defalcare video a ceea ce este Tezos (XTZ)

Tezos este un nou blockchain descentralizat care facilitează verificarea formală, o metodă care demonstrează matematic corectitudinea codului care guvernează tranzacțiile. Blockchain-ul Tezos va sprijini aplicații robuste, descentralizate și contracte inteligente, evitând unele dintre provocările politice și tehnologice pe care le-au întâlnit anterior eforturi precum Bitcoin și Ethereum..

Tezos are trei straturi cheie: stratul de rețea, stratul de tranzacții și stratul de consens. Componentele sunt modulare, facilitând actualizarea acestora prin înlocuirea fără probleme a modulelor. Blockchain-ul Tezos rulează modelul de „colaborare”, unde permite proprietarilor XTZ să voteze în direcția blockchain-ului, așa că teoretic nu este nevoie să bifurcați blockchain-ul rigid.

Fundația Tezos

Fundația Tezos este o organizație clasică pentru proiecte de criptomonede, acționând ca o organizație non-profit menită să sprijine comunitatea, să finanțeze cercetarea & activități de dezvoltare, avansând ecosistemul și ajutând pe toți cei implicați în orice activități care ajută Tezos și XTZ criptomoneda să avanseze.

Principalele activități ale Fundației Tezos:

  • Subvenții pentru dezvoltatorii de blockchain de cercetare
  • Subvenții pentru dezvoltatorii de aplicații descentralizate
  • Sprijinirea comunităților demne orientate spre Tezos

De exemplu, Fundația a acordat sprijin pentru Cryptium Labs, dezvoltatori de semnături digitale pentru proiecte blockchain folosind modelul consens Proof-of-Stake.

Citiți mai multe despre monedele Tezos și XTZ BitcoinWiki.org

Tezos Blockchain Review

Blockchain-ul Tezos (XTZ) are mai multe trăsături distinctive care îl protejează de greșelile predecesorilor săi – Bitcoin și Ethereum.

Blockchain auto-modificat: Tezos se bazează pe un sistem de vot în lanț. Fiecare deținător de jeton XTZ are dreptul de a vota și, în esență, stabilește calea pe care o va lua proiectul. Fiecare ciclu de vot constă în modificările protocolului propuse. Un fel de democrație descentralizată, deschisă și gratuită pentru participarea tuturor.

Algoritm lichid de probă a mizei: Din nou, toți deținătorii de monede XTZ au posibilitatea de a participa la validarea tranzacțiilor în rețea și de a primi recompense pentru munca lor. Modelul este foarte asemănător cu Proof-of-Stake.

Verificare formală: Verificarea formală a codului protejează codul Tezos al contractelor inteligente de erorile obișnuite de nerespectare a standardelor proiectului înainte de a lansa sau testa efectiv o aplicație descentralizată.

Pur și simplu, dacă într-o anumită situație un dApp construit pe blockchain-ul Tezos oferă un răspuns invalid (de exemplu, unul negativ), sistemul nu va lăsa o astfel de aplicație să meargă mai departe.

Acest lucru îl protejează pe Tezos de o mulțime de greșeli uriașe, care au dus la pierderea unei cantități uriașe de active deținătoare de ETH în istoria infamului. DAO Hack.

Contracte inteligente complete: Limbajul de programare Tezos smart contract este complet Turing și, în termeni simpli, vă permite să implementați orice logică matematică în contractele inteligente, având suficientă memorie pentru a-l executa.

Valoarea de piață a monedei XTZ

În prezent, valorificarea pe piață a monedelor XTZ merită 895.490.356 USD, iar moneda ocupă locul 17 printre toate celelalte criptomonede. Astăzi prețul unui XTZ este 1,40 USD. Prețul actual al monedei Tezos este de două ori mai mic decât prețul său ridicat din toate timpurile 2,40 USD după lansarea betanetului (data lansării mainnet este 17 septembrie 2018), care a fost înregistrată acum puțin peste un an la CoinMarketCap pe 8 iulie 2018. Cel mai mic preț a fost testat înapoi pe 07 decembrie 2018. Moneda a meritat 0,314631 USD.

Graficul prețurilor XTZ

Tezos Trading

Datorită sprijinului comunității Tezos și activității Fundației Tezos, puteți tranzacționa monede XTZ pe multe schimburi de criptomonede..

schimb valutar BTC USDT ETH USD euro
Kraken
HitBTC
Huobi
Bitfinex
Kucoin

Rezumat Tezos

Tezos este un proiect unic de criptomonede care și-a experimentat urcușurile și coborâșurile în ceea ce privește valoarea monedei XTZ și atitudinea comunității față de proiectul în sine. Fondatorii au fost inspirați de ideile anarho-capitaliste și le promovează în mod activ până acum, primind un mare sprijin în rândul publicului de vaze al entuziaștilor criptomonedelor..

În plus față de ideea interesantă, Tezos a luat în considerare toate greșelile majore ale predecesorilor săi în lumea blockchain și a intenționat să devină „ultima criptomonedă”. Să sperăm că vor reuși și vom asista la democratizarea succesului lor în viitor.

Declinare de responsabilitate: Acest articol despre Tezos (XTZ) nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare.

Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me