Što je kriptovaluta Pi Network (PI), osnovni su principi i kako je iskopati

Kako naš svijet postaje sve više i više digitalnih, kripto valute se mijenjaju zajedno s njim. Nove se kriptografije pojavljuju svaki dan, s novim uzbudljivim značajkama i mogućnostima. Pi Network jedna je od takvih valuta koja predstavlja novu vrstu dostupnih digitalnih valuta za obične ljude. Sada svi koji imaju pametni telefon mogu kopati PI kripto.

Kriptovaluta PI, koju su 2019. pokrenula trojica diplomanata sa Stanforda, brzo je stekla popularnost među korisnicima. Toliko toga, da postoje stručna predviđanja o njegovoj cijeni, već se objavljuju. Što je kriptovaluta Pi Network (PI)? Kako iskopati PI? Sve o tome saznajte u našem novom članku.

Glavni principi mreže Pi (PI)

Beta inačicu Pi Network pokrenula su 3/14/19 tri doktora znanosti i diplomci sa Stanforda:

  • Dr. Nicolas Kokkalis, voditelj tehnologija;
  • Dr. Chengdiao Fan, voditelj proizvoda;
  • Vincent McPhillip, šef zajednice.

Pi Network omogućuje korisnicima zaradu PI kriptovalute s bilo kojeg mobilnog uređaja. Ovo je rezultat evolucije kriptovaluta općenito. Bitcoin počinje postajati staromodan jer zahtijeva puno električne energije, dok su PI novčići potpuno ekološki prihvatljivi. Pi Network koristi algoritam Proof-of-Work bez visokih troškova električne energije.

Tri su koraka razvoja Pi mreže:

Faza 1. Dizajn i distribucija tokena

Poslužitelj Pi djeluje kao dizalica koja oponaša ponašanje decentraliziranog sustava jer će funkcionirati nakon njegovog rada. Tijekom ove faze moguća su i relativno jednostavna poboljšanja u korisničkom iskustvu i ponašanju u usporedbi sa stabilnom fazom glavne mreže. Sve kovanje kovanica za korisnike prenijet će se u mrežu uživo nakon pokretanja.

Drugim riječima, aktivna mreža će se unaprijed montirati u svom nastanku kako bi blokirala sva stanja vlasnika računa stvorena tijekom faze 1 i nastavit će raditi na isti način kao i potpuno decentralizirani sustav. Pi se tijekom ove faze ne prikazuje na mjenjačnicama i nemoguće je kupiti Pi s bilo kojom drugom valutom.

Faza 2. Ispitna mreža

Prije pokretanja glavne mreže, softver domaćin bit će postavljen na test mrežu. Ispitna mreža koristi potpuno isti raspored povjerenja kao i glavna mreža. Osnovni tim Pi ugostit će više čvorova na testnoj mreži, ali potaknut će više pionira da pokrenu vlastite čvorove na testnoj mreži. Zapravo, da bi se bilo koji čvor mogao pridružiti glavnoj mreži, savjetuje se da započnu s testnom mrežom. Ispitna mreža pokrenut će se paralelno s Pi emulatorom u prvoj fazi i povremeno. Primjerice, rezultati oba sustava uspoređivat će se svakodnevno kako bi se ulovili nedostaci i propusti testne mreže. Omogućit će programerima Pi da predlažu i implementiraju ispravke. Nakon temeljitog paralelnog pokretanja oba sustava, testnet će doseći stanje u kojem će njegovi rezultati biti u skladu s emulatorom. Kad će zajednica biti spremna, Pi će prijeći na sljedeći korak.

Faza 3. Glavna mreža

Kada zajednica osjeti da je softver spreman za proizvodnju i ako je temeljito testiran na testnoj mreži, pokrenut će se službeni mainnet mreže Pi. Važan detalj je da tijekom prijelaza na glavnu stvar neće biti ograničeni samo računi za koje je potvrđeno da pripadaju stvarnim ljudima.

Nakon toga dizalica i mrežni emulator Pi faza 1 bit će zatvoreni, a sustav će nastaviti raditi neovisno zauvijek. Buduća ažuriranja protokola predstavit će zajednica Pi i temeljni tim Pi, a predložit će ih odbor. Njihova implementacija i implementacija ovisit će o čvorovima koji ažuriraju rudarski softver, poput ostalih blockchaina.

Nijedna središnja vlast neće kontrolirati valutu i bit će u potpunosti decentralizirana. Ostaci lažnih korisnika ili duplikata korisnika bit će odbačeni. To je faza tijekom koje se Pi može povezati s centralama.

Kako iskopati PI kriptovalutu?

Jednostavan je i intuitivan kao i upotreba aplikacije Changelly. Da biste se povezali s mrežom, dovoljno je imati mobilni uređaj zasnovan na iOS-u ili Androidu. Zatim slijedite ove jednostavne upute:

  • Idite na App Store ili Google Play, ovisno o vrsti vašeg operativnog sustava.
  • U prazninu za pretraživanje upišite Pi Network.
  • Preuzmite aplikaciju na svoj pametni telefon i otvorite je.
  • Navedite način registracije: Facebook ili telefonski broj. Preporučujemo drugu opciju jer je puno sigurnija.
  • Unesite zemlju prebivališta i telefonski broj.
  • Unesite ime, prezime i nadimak.

Nakon registracije, svaki korisnik dobiva 1 Pi po računu. Sustav pruža sljedeće redove:

Pionir je rang početne razine za sve korisnike. Veličina proizvodnje je 0,39 π / h. Možete ga povećati na 0,49 π / h ako ste sudjelovali u programu preporuka tijekom registracije;

Suradnik. Da biste dobili ovaj rang, tri dana kopajte kriptovalute;

Ambasador. Rang za korisnike koji pozivaju ostale članove da se povežu na mrežu Pi.

Čvor. Članovi koji su na mrežu priključili dodatnu opremu. Ova se razina još uvijek razvija i bit će dostupna kasnije.

Kada otvorite aplikaciju, trebate pritisnuti gumb ‘moje’. Ne morate držati aplikaciju otvorenom, samo aktivirajte gumb jednom u 24 sata i dobit ćete novčiće.

Gdje čuvati PI kriptovalute

Novčanik je aplikacija u kojoj kopate novčiće. Tijekom faze 3 projekta imat ćete mogućnost preuzimanja potpunog vlasništva nad svojim privatnim / javnim ključevima.

Gdje trgovati PI kriptovalutom

Prema Coingecku, PI kriptovalutom se može trgovati na nekim burzama. Dostupnost najpopularnijih parova možete vidjeti u donjoj tablici.

BTC ETH USDT
Hotbit
Vrata.io
Bittrex

Sažetak

Do sada je Pi Network samo eksperiment na polju mobilnog rudarstva. Ako će tim nastaviti razvijati projekt, aplikacija će postati pravi fenomen u kriptosferi. Pratite nas!

O Changellyju

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map