Numai în 2018 au fost furate peste 1 miliard de dolari cripto. Majoritatea fondurilor oamenilor au fost furate în hacks și escrocherii. Alții nu au putut ajunge la cripta lor, deoarece și-au pierdut cheile private sau frazele de recuperare.

Un lucru pe care toate cazurile îl au în comun este slabă gestionare a cheilor private.

Ce sunt cheile private și frazele de recuperare? Și cum ar trebui să te protejezi de pierderea fondurilor? Fii cu noi în timp ce încercăm să-l explicăm într-un mod simplu.

Ce este o cheie privată?

O cheie privată este cea mai importantă informație din cripto. Fără cheia dvs. privată, nu vă puteți accesa cripto-ul. Îl puteți compara cu codul PIN al cardului dvs. de debit.

Dacă ați uitat codul PIN sau dacă v-ați pierdut cardul bancar, puteți apela banca dvs. Apoi vă vor trimite un nou PIN sau un nou card bancar și veți recâștiga accesul la banii dvs..

Marea diferență în lumea criptografică este că nu există nicio bancă sau altă organizație centrală care să vă ajute să vă recuperați fondurile.

Deci, dacă vă pierdeți cheia privată, nu există nimeni care să vă ajute să vă recâștigați accesul la fonduri. Dacă îți pierzi cheia privată, nu poți apela pe nimeni pentru ajutor și îți vei pierde monedele pentru totdeauna.

Ce este o frază de recuperare sau o semință de recuperare?

O frază de recuperare este utilizată de portofele criptografice precum Ledger Nano și Trezor. Aceste fraze sau semințe conțin de obicei între 12-24 de cuvinte.

Comparativ cu o cheie privată, o frază de recuperare este mai ușor de citit pentru oameni. Dar, mai important, este că utilizarea frazelor de recuperare permite portofelelor criptografice să stocheze mai multe chei private cu o singură frază de recuperare.

De exemplu, aveți un portofel Ledger cu Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum. Fiecare monedă are propria cheie privată. Nu trebuie să salvați toate acele chei private deoarece, făcând o copie de rezervă a portofelului dvs. Ledger, faceți o copie de rezervă a tuturor cheilor private de pe portofelul Ledger.

Modalități de stocare a criptografiei:

Schimburi

Acesta este cel mai riscant mod de a vă stoca cripto, deoarece fondurile dvs. sunt în mâinile unei terțe părți. Schimbul sau custodele vă țin cripto în portofele. Prin urmare, vă controlează cheile private sau frazele de recuperare ale acestor portofele.

Există nenumărate povești despre schimburi de hack-uri și pierderi de fonduri ale clienților lor. Este ok să aveți o parte din fondurile dvs. la un schimb în scopuri comerciale. Deținerile de lungă durată nu ar trebui să fie stocate niciodată într-un schimb, deoarece nu sunteți proprietarul cheilor dvs..

Portofele software

Aceste portofele precum Jaxx, Electrum și Exodus pot fi descărcate gratuit. Acestea permit utilizatorilor să primească, să trimită și să stocheze diferite tipuri de criptomonede.

Portofelele software generează chei private. Și puteți face cu ușurință o copie de rezervă a unui portofel software salvând expresia de recuperare offline. Aceasta înseamnă că, cu un portofel software, sunteți proprietarul cheilor (private).

Un portofel software are riscul ca malware-ul sau virușii să poată face ca portofelul dvs. software să fie spart.

Portofele hardware

Riscurile asociate portofelelor software sunt soluționate de portofele hardware precum Trezor și Ledger. Marele avantaj este că aceste portofele sunt dispozitive independente sigure, care nu sunt conectate la internet.

Expresiile de recuperare sunt folosite pentru a face backup pentru cheile private stocate pe dispozitive. Deținerea unui portofel hardware este un pas minunat în securizarea cripto-ului, deoarece vă stocați cheile private offline. Marele risc aici este pierderea fazei de recuperare.

Deci ai făcut toate lucrurile corecte. Ați intrat online, ați făcut cercetările, ați comandat un portofel hardware și sunteți gata să îl configurați. După un timp, ați terminat și rămâneți cu o surpriză.

Vă dați seama că dispozitivul în sine nu este cel mai important lucru. Nu! Cel mai important lucru în acest moment este bucata de hârtie cu expresia de recuperare scrisă pe ea.

Toate aceste eforturi și, în cele din urmă, pensionarea anticipată depind de o bucată de hârtie? În nici un caz!

CRYPTOTAG

CRYPTOTAG închide ultima linie de apărare cu sistemul său premium de rezervă care permite oamenilor din întreaga lume să fie cu adevărat propria lor bancă prin imortalizarea frazelor de recuperare în titan.

CRYPTOTAG gestionează circumstanțe extreme ca nimeni altul. Temperaturile de până la 1.650 ° C, coroziunea și presiunea extremă nu sunt probleme. Au fost efectuate teste extreme pe produs, iar Titanul gros de 6 mm este literalmente antiglonț.

Echipa din Amsterdam a testat diferite metode de gravare și a dezvoltat un sistem complet de rezervă. În timpul dezvoltării, au fost influențați de aurari, lucrători din metal, industria aviației și vechile tehnici de gravare.

Aceste influențe sunt vizibile în componentele incluse, cum ar fi ciocanul, literele de perforare, nicovală și utilizarea titanului.

Doriți să aflați mai multe despre cum să eliminați ultimul decalaj în măsurătorile dvs. de securitate criptografică și să aflați cum funcționează sistemul? Verifică cryptotag.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me