Hardvertárca leírása és összehasonlítása a Trezor és a Ledger Nano pénztárcák között

Mindazok számára, akik éppen belépnek a kriptotérbe, az elsődleges feladat a kívánt kriptovaluta megvásárlása. Changellynek köszönhetően ez a probléma könnyedén megoldható, mivel a Changelly lehetővé teszi, hogy több mint 150 legnépszerűbb kriptovalutát vásároljon. De a következő kérdés az, hogy hol tárolja a titkosítást, figyelembe véve az összes csalást, amely napról napra elárasztja a kriptográf piacot.

Ebben a cikkben áttekintjük a kriptovaluta-tárolás legbiztonságosabb módját – hardveres pénztárcák, például Trezor és Ledger használatával. Ez a két úttörő megérdemelte a globális kriptográfiai közösség bizalmát. Ennélfogva az egyetlen dolog, hogy eldöntsük, melyiket választjuk. Vizsgáljuk meg a Trezor és a Ledger erős és gyenge pontjait, hogy megalapozott döntést hozzunk. De mielőtt belevágnánk a pénztárca összehasonlításába, derítsük ki, mi az a hardveres pénztárca, és miért tartják az érmék biztonságának megőrzésének legjobb módjának.

Mi az a hardver pénztárca

A hardvertárca egy fizikai eszköz, amelyet a kriptopénz tárolására használnak. Az ilyen pénztárcák fő célja, hogy biztonságban tartsák a magánkulcsot offline állapotban tartva, és senkinek ne engedjék hozzáférést hozzájuk, ellentétben a szoftveres pénztárcákkal.

Még akkor is, ha magánkulcsait a Föld legbiztonságosabb helyén tartja, a hackerek egyébként ellophatják, míg a tranzakciót a blokkláncon hajtják végre. A hardvereszköz egyedisége abban rejlik, hogy senki, egyetlen lélek vagy robot sem fér hozzá a magánkulcsokhoz, még a pénztárca tulajdonosa sem! Az összes tranzakciót aláírják a pénztárcában, majd az érméket elküldik a hardvereszköz web- vagy szoftverbővítményéhez. Ez 100% -os biztonságot nyújt a kriptográfiai megtakarításokban.

Előnyök és hátrányok

Tehát úgy döntött, hogy beszerez magának egy hardveres kriptotárcát. Milyen tényezők kételkedhetnek benned? Először is az ár. Az ingyenesen elérhető szoftver pénztárcákkal ellentétben a hardvereszközök ára 50 és 500 dollár között mozog. Szent kriptográfia, micsoda ár! Amint kezd kételkedni, kérdezd meg magadtól még egyszer: “Kész vagyok-e elveszíteni az összes érmemet és zsetont csak azért, mert pénzt takarítottam meg a biztonságos hűtőházban?” Ha nemmel válaszol, olvassa tovább.

A másik nehézség a telepítés szakaszában jelentkezhet, mivel a szoftver pénztárcákhoz képest több időbe és erőfeszítésbe kerülhet. Ismét ne feledje, hogy egyszer be kell állítania, de érméit örökre hatékonyan védjük.

Most, hogy áttekintettük az általános szempontokat, itt az ideje, hogy összehasonlítsuk a Trezort és a Főkönyvet, és egy végső döntést hozzunk!

Mi a Ledger Nano pénztárca

A Ledger hardvertárca a franciaországi székhelyű Ledger cég terméke. A Ledger az egyik vezető kriptovaluta-társaság, amelynek középpontjában a biztonságos eszközök tárolása áll. A szenvedélyes csapat, a decentralizált technológiák és az innovatív, mégis professzionális jövőkép harmonikus kombinációja a főkönyvet megérdemli a felhasználók bizalmát.

A Ledger pénztárcát 2014-ben adták ki a hálózati biztonság, a kriptovaluták és a vállalkozói szellem területén tapasztalattal rendelkező fintech szakértők.

A Ledger csapat kezdettől fogva biztonságos megoldások létrehozására törekedett a blockchain alkalmazások számára. Most több mint 80 alkalmazottjuk van Párizsban, Vierzonban és San Franciscóban.

Az első Ledger hardvertárca 2014 végén jelent meg. Azóta finomításra került, és a pénztárca legújabb verziója Ledger Nano S néven fut, és világszerte több mint 1 millió készüléket adott el.

Mi a Trezor hardver pénztárca

A Trezor volt az első kriptovaluta pénztárca hűtőtárolásra. Még 2014-ben adta ki a cseh SatoshiLabs vállalat, Marek Palatinus vezérigazgató vezetésével.

Tehát Trezor volt az első, aki harcolni kezdett hackerek, vírusok és harmadik fél általi csalások ellen. A Trezor csapatot vezető fő gondolat az volt, hogy biztonságos és biztonságos offline eszközt biztosítson az értékes kriptográfiai eszközök megőrzéséhez.

A Trezor pénztárca bevezetése óta kiváló hírnevet szerzett, és napról napra javul. Egyre több az új funkció, valamint az új érmék támogatása. Ez segít kielégíteni a kriptovaluták iránti növekvő keresletet. Ha többet szeretne megtudni a SatoshiLabs-ról és termékcsaládjáról, látogasson el a weboldalukra weboldal.

Trezor vs. Ledger Nano X

Fizikai jellemzők

Míg a Trezor alapmodell műanyagból készül (az acél modellek rendkívül drágábbak), a Ledger Nano S rozsdamentes acélból készül. Ez a Ledger stílusosabb megjelenést nyújt, és magasabb szintű védelmet nyújt a mechanikai sérülések ellen.

főkönyv nano s pénztárcaLedger Nano S

Ezen túlmenően mind a Ledger, mind a Trezor pénztárca PIN-védelmet használ az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében, és beépített képernyővel rendelkezik a helyreállítási kifejezés megjelenítéséhez, lehetővé téve ennek offline mentését..

Mindkét eszköz beépített képernyővel rendelkezik a helyreállítási kifejezés megjelenítéséhez, és két gombbal rendelkezik a szoftveralkalmazások kezeléséhez. De a Ledger esetében ezek a gombok túl közel vannak egymáshoz, ami bonyolultabbá teszi egy gomb lenyomását kettő helyett. Tehát, ha nagy kezei vannak, a Trezor könnyebben használható.

Trezor pénztárcaTrezor pénztárca

Mindkét eszköz elég kicsi, de a Ledger kisebb. A Plus Ledger Nano S egy kis nyílással rendelkezik, így a modult a nyakába akaszthatja, vagy egy kulcstartóra rögzítheti. Itt vannak a pénztárcák méretei: Trezor – 59 mm x 30 mm x 6 mm, Nagykönyv – 98 mm x 18 mm x 9 mm.

Telepítés

Mint már említettük, a hardvertárca beállítása kissé bonyolultabb lehet, mint a szoftveres pénztárca beállítása. Ezek a pénztárcák mögött azonban remek csapatok állnak, akik folyamatosan egyszerűsítik a végfelhasználó telepítési folyamatát. Nézzünk ezúttal olvasás helyett. Az első videó bemutató bemutatja a Ledger Nano S telepítését:

A Trezor telepítésének folyamata a MetaMask jóvoltából. Az alábbiakban bemutatunk egy rövid oktatóvideót a Trezor beállításáról néhány egyszerű lépésben

Támogatott pénznemek

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, a támogatott érmék száma. A Ledger és a Trezor egyaránt támogatja a legnépszerűbb érméket, beleértve az összes Ethereum blockchain alapú ERC tokent. Íme egy összehasonlító táblázat az Ön kényelme érdekében:

Támogatott érmék Trezor Főkönyv
Bitcoin (BTC) ✔️ ✔️
Ethereum (ETH) ✔️ ✔️
XRP (XRP) ✔️
Litecoin (LTC) ✔️ ✔️
Bcash (BCH) ✔️ ✔️
EOS (EOS) ✔️
Binance érme (BNB) ✔️ ✔️
Bcash SV (BSV)
Tether (USDT) ✔️ ✔️
Csillag (XLM) ✔️ ✔️
Cardano (ADA) ✔️
TRON (TRX) ✔️
Monero (XMR) ✔️
Dash (DASH) ✔️ ✔️
Kozmosz (ATOM) ✔️ ✔️
IOTA (IOTA) ✔️
NEO (NEO) ✔️
Ethereum Classic (ETC) ✔️ ✔️
Zcash (ZEC) ✔️ ✔️

A táblázat azt mutatja, hogy a főkönyvi abszolút nyertes a támogatott pénznemek tekintetében. A legnépszerűbb kriptovaluta, amelyet a Trezor One nem támogat, de a Ledger Nano S-t használja, az XRP. A modernebb Trezor T modell megoldja ezt a problémát. Ugrás az övékre weboldal hogy megnézze, mely érmék támogatottak mindkét Trezor pénztárca modellben.

A Trezorral ellentétben a Ledger Nano S teljes szoftveres támogatást nyújt a legtöbb érméhez, beleértve az Ethereum-alapú tokeneket is. Ez azt jelenti, hogy nem kell a MyEtherWallet-et használni az ETH és ERC-20 tokenek tárolásához.

Úgy tűnik, hogy a Ledger nyer ebben a csínján.

Kompatibilis pénztárcák

Most derítsük ki, hogy mely szoftveres pénztárcaalkalmazások köthetők a Trezorhoz és a Ledgerhez. Az alábbi táblázat bemutatja, mely népszerű pénztárcaalkalmazások kompatibilisek a két hardvertárcával:

A pénztárca alkalmazás Trezor Ledger Nano S
MyEtherWallet ✔️ ✔️
Micélium ✔️ ✔️
Electrum ✔️ ✔️
GreenBits ✔️ ✔️
Copay ✔️ ✔️
MyTrezor ✔️
Ledger Chrome ✔️

Mint láthatja, mindkét pénztárca kompatibilis a legnépszerűbb alkalmazásokkal. Haladjunk tehát tovább, és hasonlítsuk össze a pénztárcák árát.

Wallet Price

Az utolsó, de nem utolsósorban a pénztárca ára. Tehát mi az árkülönbség a Trezor és a Ledger Nano S között? Lássuk.

A hivatalos Trezor üzletben a Trezor pénztárca ára körülbelül 110 dollár. Míg az Amazon ugyanazt az eszközt kínálja alacsonyabb, 105 dolláros áron.

A Ledgerről szólva a Nano S ára a pénztárca hivatalos áruházában körülbelül 115 dollár. Ismét megvásárolhatja az Amazon-on is, olcsóbb, 100 dolláros áron.

Mint látható, az árjellemzők nem túl különböznek egymástól. Ezért fontolja meg a többi fent említett összehasonlító tényező figyelembevételét.

Végső szó

Ha elolvasta ezt a cikket az alsó sorig, akkor most már ismeri a két vezető hardveres kriptotárca összes fő szempontját, nevezetesen annak fizikai jellemzőit, támogatott érméit, a beállítási folyamatokat, a kompatibilis alkalmazásokat és az árat. Az áttekintés világosan szemlélteti, hogy mindkét pénztárca azonos ütemben fejlődik, és jellemzője szerint nagyjából egyenlő. Azzal, hogy azt értjük, hogy mind a Trezor, mind a Ledger megérdemli, hogy megvásárolja őket. Tehát a végső döntés meghozatalakor csak győződjön meg arról, hogy a választott pénztárca támogatja-e az érméket. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt. Mondja meg nekünk, mi a kedvenc hardver pénztárca a megjegyzésekben, és cseréljen egy jót!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map