Kriptobankok – megzavarják a pénzügyi ágazatot?

Blockchain technológia a jövő technológiájaként meredeken emelkedik. Folyamatos fejlődése ezt szemlélteti a Bitcoin alapja, hívószó lévén, a valós használati esetek kialakításához.

A pénzügyi szektor az egyik kritikus területeken várhatóan a blockchain használat virágzik. Eddig, kriptovaluták látták, hogy ez már nem a pénzügyek szokásos üzlete.

Mik azok a kriptobankok?

Az emberek globális monetáris tranzakciók lebonyolításának változása kriptovaluta nem lehet figyelmen kívül hagyni. Legyen az egyszerű felhasználó, akinek szüksége van egy egyszerű eszközre a pénzátutaláshoz, az áruk és szolgáltatások kifizetéséhez, vagy a projektek ICO-k általi finanszírozásához; a blockchain gyorsan létezik beépül a mindennapi pénzügyi interakcióinkba.

A kriptobank jelentős szerepet játszik a pénzügyi ágazat szélesebb körében történő szerkezetátalakításban. Annak jön a központosított, hagyományos bankrendszerek fejlesztése. Decentralizált platformokként hasonló szolgáltatásokat kínálnak, mint a hagyományos bankok, kivéve, ha inkább átlátszó, biztonságos, megbízható, és kevésbé bürokratikus – így hatékonyabb és gyorsabb.

Mik azok a kriptobankok?

A kriptovaluták virtuális csereeszközök. Nincs fizikai formájuk, és minden tranzakciójuk online zajlik. A felhasználók általában tárolják őket kriptopénztárcák amelyek bankként működnek. Kripto cserék tárolási szolgáltatásokat is kínál, ahol a felhasználók úgy döntenek, hogy vagyonukat cserefiókon vagy más preferált pénztárcán tartják.

Mivel ez egy durva ötlet arról, hogyan lehet az eszközök tulajdonjogát létrehozni és biztosítani, a kriptobankok így definiálhatók kifinomult pénzváltók vagy pénztárcák. Különféle szolgáltatásokra összpontosítva, például; beépített tőzsdék, fizetési átjárók, hitelszolgáltatások, nyílt forráskódú hálózatok, személyes és üzleti számlák, kriptobankok életre hívják globális internetalapú banki szolgáltatások.

Kripto bank illusztráció

A kriptobankok a blockchain technológia használatából merítik erejüket. Az engedélyezéshez blokkláncot alkalmaznak Peer-to-Peer (P2P) tranzakciók és használata okos szerződések a szerződésekben rögzített feltételek teljesítése. Ennek eredményeként a tranzakciók automatizálva vannak a megnövekedett sebesség és alacsonyabb költségek. A kriptobank-ökoszisztéma minden szolgáltatása élvezi az átláthatóságra, a magánéletre és a biztonságra összpontosító vonzó blokklánc-képességekből fakadó kényelmet.

A hitelkereteket például decentralizáció útján, közvetlenül összekapcsolva kezelik hitelfelvevő és felhasználó. Ez egy megbízható lehetőség, amely biztosítja, hogy a hitelfelvevők nagyobb eséllyel kapjanak hitelt gyorsan, amennyiben jó hitelminősítéssel rendelkeznek.

A hagyományos bankokkal ellentétben a közvetlen összekapcsolás megszakítja a közvetítőket és a szolgáltatásokat a lehető legrövidebb időn belül végző folyamatokat. A kölcsönök esetében ezeket általában 24 órán belül feldolgozzák. Nincs is kellemetlenségük amunkanapok és órák‘ melyik meghatározott időn belül korlátozza a tranzakciókat.

A kriptobankok a mesterséges intelligenciát használják

Barátságos és felhasználóorientált kölcsönzési szolgáltatások létrehozása, kriptobankok használnak Mesterséges intelligencia (AI) hogy megbízható minősítési rendszerekkel álljon elő. A hitelfelvevő információi az strukturált és elemzik mesterséges intelligencia felhasználásával részletes felmérések készítése az érintett hitelkockázatról. Azáltal, hogy a kriptobankok kölcsönbe adják a pontosság és a precizitás eszközeit, a kriptográfiai bankrendszer válik kevésbé érzékeny a csődre.

Ez a megközelítés a sokoldalú szerkezet kedvező mind a hitelfelvevő, mind a hitelező számára. A hitelfelvevőket megóvják a hagyományos banki tevékenységben való emberi részvétellel szembeni elfogultságtól, míg a hitelezőket ellensúlyozzák az adósoktól.

A kriptobankok gyorsan visszatérnek az életünkbe

Kripto banki projektek fokozatosan belép a piacra, és manapság a kriptográfiai felhasználók különféle kriptopankok közül választhatnak. Amint az látható, a kriptográfiai felhasználók már a versenyképes fejlődés a kripto banktérben, mivel ez jó irányt mutat a növekedéshez. A sok között van Galaxy Digital LP milliárdos és a Wall Street volt alapkezelője, Mike Novogratz alapította.

Galaxy Digital Honlap

Ez egy ‘diverzifikált kereskedelmi bank elkötelezett a digitális eszközök és a blockchain technológiai ipar számára egy multidiszciplináris csapattal, amelynek tapasztalata van befektetés, portfólió menedzsment, tőkepiacok, tevékenységek, és blockchain technológia.’A Galaxy Digital azonban nem vesz részt kriptohitelek kibocsátásában. A csapat tapasztalatai szerint a kriptográfiai befektetésekre, a tanácsadásra és a kereskedelemre összpontosít.

A Datarius egy másik figyelemre méltó kriptobank. A Galaxy Digital-nal ellentétben az jobban összpontosít a hitelszolgáltatások kínálására.  Datarius a lehető legszélesebb eszközöket kínálja az azonnali átutalási rendszerek integrálásában, köztük a Money Gram, a Transferwise és a Western Union között. Jutalmazási rendszerrel rendelkezik a „tevékenységek díjaiban, a szerepkörök, programok és jutalékok megszerzésében”.

Datarius honlapja

A társaság felvetette 1,6 millió dollár az eredeti token-kínálatában (ITO), és készen áll arra, hogy befelé haladjon azon célkitűzése felé, hogy „bemutassa, hogy a Fintech teljesen más lehet.” A kriptobank nem szolgáltatásokat kényszeríteni a felhasználókra. Három listázási modellje van a felhasználók számára, amely a bizalmi szintek alá sorolja őket; Bizalomhatár, megbízhatóságkezelés és felhasználói értékelések. Ezzel a modellel a felhasználók a feltételek és költségek megválasztásának szabadsága.

Foton bank, ugyanazt az irányt veszi, mint Datarius, arra törekszik, hogya jövő pénzügyi ökoszisztémája’A hitelkibocsátás jelentős szolgáltatás. További úttörő jellemzői a keresztül történő fizetések érintés nélküli fizetések és a a blockchain technológia fejlesztése. A Foton egy teljes forradalmat képzel el a banki világban azáltal, hogy több devizás tranzakciókat folytat az a-val beépített fiat- és kriptovaluta-csere.

Foton Bank honlapja

Bankközi ökoszisztémáját a fény táplálja házon belüli blokklánc az ügyfélszolgálati folyamatokat és a pénzügyeket ötvöző technológia. Ökoszisztémáján keresztül a Foton képes létrehozni és kezelni decentralizált nyilvántartásuk révén különböző társadalmi intézmények. Fontos, hogy egyszerű és érthető kriptográfiai eszközt nyújt a minimális díjak és biztonságos tranzakciók okos szerződések révén.

Revolut eladja önmagátRadikálisan jobb számla’Szolgáltatásokból áll; folyószámlák, beépített költségvetés-tervezés, biztosítás, globális pénzátutalások és kriptográfia. Ban kínál tranzakciókat akár 150 pénznem fiatban és kriptóban ezáltal bankközi árfolyama az 5000 font feletti érték 0,5% -a.

Revolut Honlap

Ez összehasonlítható azzal, hogy a Foton a teljes fizetési összeget 0,5% -kal terheli. A bank nemrég biztosította a Európai banki engedély és terjeszkedik az Egyesült Királyságból Ázsiába és Amerikába.

Máltán egy blockchain alapú, alaposan elnevezett Founders Bank nevű pénzügyi szervezetet fejlesztenek. A bank lesz jelképes részvényesek tulajdonában vannak, így állami tulajdonú bankká válik. Binance alapító Changpeng Zhao az egyik figyelemre méltó befektetők az Alapítók Bank projektjében. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a máltai kormány támogatja egy ilyen decentralizált bank létrehozásának gondolatát.

Crypto Banking előnyei és hátrányai

Ha az emberek idővel hosszú nyilvántartást vezethetnek, biztosítják, hogy az összes szám összeadódik, és biztosak lehetnek abban, hogy teljes mértékben megbízhatnak egymásban a tranzakciók során, akkor nincs szükségük bankokra. A bankok a szükséges gonoszság; drágák, elveszítik a felhasználók pénzkezelését, csődnek vannak kitéve, és kiszolgáltatott vagy véletlen emberi hibáknak vannak kitéve.

Érvek és ellenérvekÉrvek és ellenérvek

A kriptobank megfordítja az érmét, és számos játékot eljátszik vele vonzó pénzügyi jellemzők amelyek a kriptobankokat elnyerhetik a cég a hagyományos bankok felett. Először is, a decentralizáció kizárja a közvetítőket és az emberek felesleges hosszú láncainak bevonását.

A folyamatok és az érintett személyek számának megkönnyítésével, A kriptobankos rendszerek gyorsabbá és olcsóbbá válnak. Technikailag lehetővé teszik a felhasználók számára a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést, miközben a „nem” banki szolgáltatásokat igénybe veszik, ha a banki fogalmak hagyományos meghatározása bármi.

A kriptobank hitelek jobbak az állami hitel pontszámokkal, amelyek biztosítják, hogy van nincs elfogultság a kibocsátásukban. A hiteleket a hálózat natív érméjében is kínálják, ami erősíti a rendszert azáltal, hogy igényt támaszt egy adott token iránt.

Sok blokklánc induló kudarcot vall mivel nem sok hasznuk van az érmékre, amelyeket finanszírozásra kínálnak fel. Ezt kihasználva a kriptobankok a hitelezési szférát fordíthatják fogadja el a P2P-hitelezést, amely gyorsabb és megbízhatóbb.

Peer to Peer hitelezés

A banki szféra irányításának koncentrációjának eltávolítása néhány kezéből, és a közvélemény hatalmának megadása részvényesek globális közösségéhez vezethet. Ezzel a jobb opcióval a kriptobankok nagyobb eséllyel válnak alternatívája a hagyományos banki tevékenységnek a pénzügyi iparban.

Ez azonban nem lesz egyenesen egyszerű. Ez egy hosszú távú út, amelyen a pozitív növekedés garantálásához struktúráknak kell kialakulniuk. Jelenleg kriptovaluták ne legyen a kívánt állás intézményi befektetőkkel és finanszírozással. Néhányan nem értették teljesen a technológiát, vagy lebeszélik őket a bizonytalan szabályozással kapcsolatos iparági hiányosságok, valamint az ingadozó kriptográfiai árak.

Ezenkívül a kriptográfiai bankok is rendelkeznek agresszív ellenállást és ellenállást kapott olyan bevett hagyományos entitásoktól, amelyek a kriptovalutákat és ebből eredő technológiájukat veszélyeztetik vállalkozásuk számára.

A forradalom következő lépése

Amint azt korábban megbeszéltük, a blockchain alkotja a kriptobankolás gerincét. Azonban nem a pénzügyi intézmények fogadják el a blokkláncot. Blockchain látható a fedélzeten keresztül és úgy tűnik, szinte mindenbe belefér. Annak tudatában, hogy a blokkláncot erőteljesen alkalmazzák más iparágakban, a banki tevékenység nem maradhat el a forradalmi folyamatban.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map