Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alap magyarázata, BTC vs US SEC

A digitális pénzpiac egy olyan befektetési eszköz bevezetését várja, amely új szintre emelheti az ipart. A kriptovaluták világából származó legtöbb hír annak tudható be, hogy az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) fontolgatja egy Bitcoin ETF indítását..

Changelly világos nyelven magyarázza el, mi ez, hogyan működik a kriptovaluták területén, és miért nem lehet mindent elfogadni.

Hogyan működik a Bitcoin ETF

Az Exchange-Traded Fund (ETF) egy indexalap, amelynek részvényeivel egy tőzsdén kereskednek. Az ETF egy olyan típusú értékpapír, amely tanúsítvánnyal működik a részvények, kötvények, áruk vagy kriptovaluták portfóliójánál. Ennek az értékpapírnak az ára bizonyos indexek alapján követi az indexet.

Az ETF-szolgáltató kérelmet nyújt be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) az alap regisztrálásához az Egyesült Államokban. A SEC az ilyen alapok készleteit értékpapírként sorolja be. Az ETF-ek használatával ugyanazokat a műveleteket hajthatja végre, mint a tőzsdei kereskedésben. Az ETF részvényekkel folytatott tranzakciók a kereskedési nap folyamán teljesíthetők, és áraik a kínálat és a kereslet arányától, valamint a piaci szereplők aktivitásától függően változhatnak..

ETF elv

Az ETF részvények likvidebbek, mint egy befektetési alap befektetési jegyei. Ez utóbbi általában az ilyen alap létrehozásának országában érvényes. Ugyanakkor a tőzsdén forgalmazott befektetési alapok kereskedhetnek a külföldi piacokon. Az ETF-ekkel elfogadható a fedezeti ügylet.

Mivel az ETF-ek kereskednek, mint a részvények, a nettó eszközértéket nem számolják naponta, mint egy befektetési alap esetében. Ezenkívül az ilyen eszközök piaci értéke magasabb vagy alacsonyabb lehet, mint a nettó eszközérték.

Miért van szükségünk Bitcoin ETF-re?

Az ETF egy ismert eszköz a hagyományos pénzügyek világának képviselői számára. Az ilyen termékek népszerűsége évről évre növekszik. A piaci szereplőknek nem kell pénztárcát nyitniuk, regisztrálniuk kell a digitális eszközpiacon, nem kell aggódniuk a pénzeszközök biztonságos betétje miatt stb.

A befektetőket nem fenyegetik a kereskedési platformok feltörése, a tisztességtelen tőzsdetulajdonosok általi csalás, adathalász támadások. Ezek az eszközök érdekesek lehetnek a hagyományos befektetők számára, akik nem kívánnak elmélyülni a technikai szempontokban.

Valószínű, hogy a Bitcoin ETF-ek minden bizonnyal nagy befektetéseket vonzanak majd a kriptopénzek piacára, és ez hozzájárul a tőke kapitalizációjának növekedéséhez, valamint az új eszközök hatalmas elfogadásához.

A következő középtávú Bitcoin-árfolyam-fő mozgatórugó az intézményi befektetők beáramlása lesz. A nagybefektetők piacra lépését megakadályozó fő akadály az, hogy a piac bálnáinak célzott digitális eszközök tárolására nincsenek megbízható megoldások.

Miért ne fektetne be csak a Bitcoin-ba?

A bitcoin alapok vonzereje az, hogy lehetővé teszik a bitcoinba történő befektetést anélkül, hogy megvenné magát a kriptovalutát. Azok számára, akik hisznek a jövőjében, ez elegendő ösztönzést jelent az ETF-ek vásárlására.

Az ETF jóváhagyásának vannak negatív kérdései. ETF-ek vásárlásakor tulajdonképpen olyan portfólióban vásárol részvényeket, amelyek nyomon követik egy adott index teljesítményét. Ebben az esetben az alapkezelő társaság bitcoinokat vásárol, és eladja neked a tartalékainak egy részét. Más szavakkal, nem leszel a bitcoinok tulajdonosa, ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni elkölteni őket.

Először is fennáll a partnerkockázat. Ha a rendszerben részt vevő felek bármelyike ​​(például a portfóliókezelő számára bitcoinok jelenlétét biztosító fél) nem látja el a munkáját, akkor az ETF egyenlege sérül, és paraméterei már nem esnek egybe a piaci helyzettel . Ebben a helyzetben az ügyfél függ az adminisztrátorok vezetői képességeitől, az alap szerkezetétől, az ellátási lánctól, a vállalat működési megbízhatóságától, a szabályozó hatóságoktól és a kézbesítési protokolloktól.

Másodszor, a Bitcoin ökoszisztéma instabil. Képesek lesznek-e az eszközmegőrzők, bankok megbirkózni a BTC ETF-eket biztosító bitcoinok keresésével és tárolásával? A kérdés az, hogy a bank maga is túléli-e a bank értéktárában lévő bitcoinokat, és a bank képes lesz-e megvédeni digitális eszközeit?

Bitcoin vs U.S. SEC History

Közvetlenül a bitcoin határidős megjelenése után a New York-i tőzsde engedélyt kért az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletétől (SEC) két bitcoinhoz kapcsolódó tőzsdei alap felsorolásához..

A SEC fontos szerepet játszik a pénzügyi piac fő szabályozójaként. A hivatalos honlapon a Bizottság három pontban határozza meg küldetését.

  1. Befektetővédelem;
  2. Tisztességes, rendezett és hatékony piac fenntartása;
  3. A tőkeképzés elősegítése.

Először 2013 közepén vált ismertté a Winklevoss testvérek Bitcoin ETF-ek bevezetésére vonatkozó szándéka. Kézzelfoghatóbb tervek azonban csak 2016. június végéig alakultak ki. Ekkor a Winklevoss Bitcoin Trust bejelentette saját részvényeinek kibocsátására irányuló szándékát, és így akár 65 millió dollárnyi kölcsönfelvételt gyűjthet. Ugyanakkor Cameron és Tyler Winklevosses felhagytak a Nasdaq-ba való belépés eredeti ötletével, és azt tervezték, hogy felkerülnek a BATS Global Exchange-re.

winklevoss testvérek

2016-ban Tyler és Cameron Winklevoss a SEC-ben nyújtott be kérelmet a bitcoin-ETF-re. A SEC többször elhalasztja az ETF-döntéseket. A Tyler és Cameron Winklevoss testvérek csalódására az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) megtagadta a Bitcoin ETF indításának engedélyét 2017 márciusában.

Ugyanakkor a SolidX Bitcoin Trust és Barry Silbert Bitcoin Investment Trust is várta a SEC jóváhagyását. Ennek eredményeként az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) 45 napra elhalasztotta a Bitcoin Investment Trust megbeszélését az NYSE Arca szabályainak változásai miatt, amelynek felsorolását a tervek szerint Barry Silbert ETF-re (a GBTC ticker alá) vonták be. Ezt követően az alap visszavonta pályázatait. A SolidX Bitcoin Trust alkalmazását elutasították.

Áprilisban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) felkérést adott a BATS Global Exchange számára, hogy vizsgálja felül a Winklevoss testvérek Bitcoin ETF-jeit elutasító döntését. Ugyanakkor olyan vállalatok pályáznak a Bitcoin-ETF-re, mint a ProShares Capital Management, a VanEck, a REX ETF, a Horizons ETF Management. A legtöbb vállalat maga visszavonja jelentkezését, néhányan elutasítják a SEC-t.

2018 elején az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) komoly kétségeit fejezte ki a kriptovaluták és a kapcsolódó termékek likviditásával és áringadozásával kapcsolatban. A minisztérium úgy véli, hogy a tőzsdén forgalmazott bitcoin alapok tevékenysége jelenleg nem fog megfelelni a szabályozó követelményeinek.

2018. július 26-án az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) másodszor elutasította Cameron és Tyler Winklevosses testvérek Bitcoin-hoz kapcsolt tőzsdei befektetési alap létrehozására irányuló kérelmét. Az első kriptovaluta ára több mint 3,5% -kal esett, 8000 dollár alá esett.

E tisztázások során Vitalik Buterin, az Ethereum Creator kifejezte azon véleményét, hogy a kriptoiparnak nemcsak tőzsdén kereskedett befektetési alapokra van szüksége, hanem praktikus és hasznos alkalmazásokra is.

Úgy gondolom, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a BTC / ETH-ra / bármilyen ETF-re, és nincs elég hangsúly arra, hogy az emberek könnyebben vásárolhassanak 5 és 100 dollár közötti kriptovalutát kártyákkal a sarki üzletekben. Az előbbi jobb az ár pumpálásához, de az utóbbi sokkal jobb a tényleges elfogadáshoz.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 2018. július 29

Jay Clayton, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet vezetője a konszenzus idején: a Invest konferencia szerint nem látta a kriptovaluta-alapú ETF-ek jóváhagyásának lehetőségét mindaddig, amíg a piaci manipulációk problémáját meg nem oldották..

2019 elejére a VanEck, a SolidX és a CBOE várja a döntését. Akkor a Winklevoss testvérek kijelentik, hogy nem hagyják el ötletüket.

Januárban a Bitwise Cryptocurrency Fund benyújtotta a Bitcoin ETF indítására vonatkozó kérelmét az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsde Bizottságához (SEC). A társaság azt tervezte, hogy az új index alap részvényeit az NYSE Arca tőzsdére helyezi.

2019 szeptemberében a Bitwise Asset Management megpróbálta meggyőzni az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) arról, hogy a piac készen áll Bitcoin alapú tőzsdei alapok (ETF) indítására..

A vállalat a SEC számára bemutatott előadást, amelyben három fő okot azonosított a Bitcoin ETF jóváhagyásának. A Bitwise szerint ezek a kriptovaluta azonnali piacának hatékonysága, a szabályozott tárolási szolgáltatások elérhetősége és a határidős piac növekedése.

A Bitcoin ETF SEC elindításáról szóló Bitwise alkalmazás végleges döntését október 13-án kell meghozni.

Mikor számíthatunk a Bitcoin ETF jóváhagyására az amerikai SEC által?

A témáról szóló hírcsatorna tele van olyan szavakkal, mint a „REFUSED” vagy „REVOKED”. A kriptoipar számos ismert képviselője szkeptikus a tőzsdén forgalmazott alapokkal kapcsolatban.

Crypto-közösségi kereskedő és elemző Tone Vays azt állítja, hogy a bitcoin ára nem feltétlenül fog emelkedni az ezen alapuló ETF indítása után.

Bitcoin evangélista Andreas Antonopoulos sőt az ilyen alapokat „szörnyű ötletnek” nevezi. Elmondása szerint az ETF-ek miatt a kriptovaluta-piac centralizálódottabbá válik, és hajlamos lesz az intézményi befektetők agresszív manipulációjára.

A híres kriptográfus Nick Szabo bírálta a Bitcoin ETF-et is. Úgy véli, hogy az ilyen alapok inkább árthatnak, mint használhatnak.

Nyilvánvalóan a SEC nem érdekelt a kriptovaluták területén történő alkalmazások jóváhagyásában. Folyamatosan úgy gondolják, hogy ez a terület az amerikaiak többsége számára nem teljesen érthető és érthetetlen.

A lényeg

A Bitwise Asset Management vezetői egyelőre azt állítják, hogy:

“Közelebb vagyunk ahhoz, hogy valaha is valaha voltunk ahhoz, hogy jóváhagyjuk a Bitcoin ETF-t.”

Nos, meglátjuk, hogy igazuk van-e pár nap múlva, október 13-án. A kriptopénz-rajongók és a SEC közötti konfrontáció azonban folytatódik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map