A kriptopénz továbbra is végigsöpör a világon, egyre több ország fogadja el bizonyos kapacitással. Néha teljes legalizálásról van szó, máskor inkább szituációs használatról, de ugyanúgy történik.

Ilyen például az indiai Bitcoin története.

A Changelly csapata mindig ügyben áll és készen áll arra, hogy mindent elmondjon a kriptográfiai világ új fejleményeiről. Ezúttal egy kis kirándulást teszünk Indiába, és arra, hogyan rendezkedtek be ott a kriptopénzek.

A Bitcoin és a Crypto története Indiában

Bitcoin és kriptográfia Indiában

A kriptográfia 2011-es hajnala óta India népe a kriptopénzek korai alkalmazói között volt. Néhányan a különféle blokkláncok fő hozzájárulóivá váltak! Indiában való helyzete azonban hosszú ideig bizonytalan maradt.

Csak 2013-ban egyértelművé tette az indiai Reserve Bank (RBI) álláspontját a kriptográfia használatával kapcsolatban. Sajnos válaszuk a megnövekedett kriptovaluta tranzakciókra az volt, hogy figyelmeztették a felhasználókat, a tulajdonosokat és a kereskedőket ellene. Azonban hallgattak a törvényesség kérdéséről, és hallgatásuk ebben az ügyben 2017-ig folytatódott. Ez idő alatt jó néhány kriptográfiával foglalkozó vállalat leállt, és az általános légkör sivár volt..

Azonban 2017-ben a Bitcoin helyzete Indiában gyorsan romlani kezdett. Abban az évben az RBI megtiltotta a szabályozott szervezeteknek, hogy kriptovalutát (vagy virtuális pénznemeket nevezzenek, ahogy nevezik őket). Ez ahhoz vezetett, hogy sok vállalat elgondolkodott bennük abban, hogy felhagyjanak ezzel a területtel, vagy szankciókkal szembesüljenek e döntés megsértése miatt. És 2018-ban az RBI úgy döntött, hogy teljesen betiltja.

Ugyanakkor a blokklánc-technológia és az általa kínáltak elkezdtek figyelemfelkeltést kapni India kormányában. Az RBI 2017 és 2019 közötti folyóiratai közül néhány a blockchain lehetséges alkalmazásait kutatta a jelenlegi intézetek számára. Az RBI döntése néhány petíciót is indított a 2018. évi döntésük ellen. Ugyanakkor 2019-ben a Legfelsőbb Bíróság kötelezte a kormányt egy kriptovaluta-politika kialakítására..

Ez a kettészakadás nem folytatódhatott sokáig, mivel a kriptovaluták és a blokklánc nagyon szorosan összefonódtak. A legújabb események bebizonyították, de később beszélünk róluk.

Miért volt illegális a Bitcoin Indiában?

A tiltás egyik legfőbb hivatalos oka az RBI aggodalma volt a kriptopénzek feletti ellenőrzés és szabályozás hiánya miatt. Mivel ezek nagyszerű eszköz csalásokhoz és pénzmosási programokhoz, csak fokozta az aggodalmat.

Amint azonban a kormány elkezdte kutatni és észrevette a blokklánc megvalósításának különböző módjait, valamint a kriptopénzpiac világszerte tapasztalható növekedését, gyorsan világossá vált, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a kriptot sokáig. Különösen azért, mert e tilalom végrehajtása meglehetősen költséges és hatástalan. Ez arra késztette az RBI-t és a kormányt, hogy az indiai Bitcoin és más kriptovaluták legalizálásának lehetséges módjait keresse.

Az RBI az egyik ilyen módszert javasolta, és a kriptopénzek teljes betiltását, egyúttal a kormány által kiadott kriptográfiával való helyettesítést. Ez jó ötletnek tűnhet, mivel így a kormány képes lenne szabályozni a használatát és megakadályozni (vagy minimalizálni) a csalásokat és a pénzmosást.

Ez azonban azt is megmutatja, hogy nem ismerik a kriptovaluták mögött álló folyamatokat, és mi teszi őket olyan népszerűvé és hatékonyá. Az egyik fő ok itt az, hogy decentralizáltak. Ez azt jelenti, hogy akkor is folytatják a munkát, ha valami történik a csomópontok többségével.

Ugyanez nem mondható el a kormány által kibocsátott valutáról, mivel annak jó néhány gyenge pontja lenne. Megköveteli a szabályozásokat, a tranzakciók lelassulását, valamint a kevésbé biztonságos biztonságot (a szabályozó szerv nagy és egyértelmű célponttá válik).

Lassabb fejlődést jelentene, mivel az új funkciók a kormány igényeire támaszkodnának, és nem a fejlődő csapat és közösség lelkesedésére. Összességében a kormány által kiadott kriptográfia nem lenne olyan népszerű (vagy hatékony), mint a már meglévő.

A Crypto Front legújabb eseményei

Bitcoin Legutóbbi ár

Mielőtt azonban bármelyik módszert valóban kipróbálhatták volna, valami igazán nagyszerű történt. Az indiai Legfelsőbb Bíróság 2020. március 4-én hatályon kívül helyezte az RBI 2018-tól hozott határozatát, amely megtiltotta a kriptovaluták szabályozott vállalatok általi használatát. Ez az indiai kormány azon kötelezettségével együtt, hogy politikát alakítson ki a rejtjelezéssel kapcsolatban, rengeteg új lehetőséget nyit meg.

Ez lehetővé tenné a kriptográfiával foglalkozó indiai vállalatok számára, hogy még egyszer igénybe vegyék a banki szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy sokkal gyorsabban terjeszkedjenek, és ismét megnyitják az indiai titkosítási piacot a törvényes vállalkozások előtt. Ezzel jelentős növekedést várhatunk a kriptovaluta-használók, -kereskedők és a Bitcoinnal foglalkozó vállalatok számából Indiából. Hogy mi történne, azt azonban csak találgatni tudjuk.

Mégis, egy új piac megnyílt a Bitcoin számára Indiában, sok jó dologra számíthatunk a kriptovilág egészében. Könnyedén ráugorhat arra a kocsira, és megvásárolhatja a kívánt kriptot a widgetünkön keresztül.

A lényeg

Ezzel itt az ideje befejezni az indiai kriptográfiai helyzet (és történelem) rövid áttekintését. Amint láthatja, még akkor is, ha a Bitcoin indiai indulásnak indult, és még 2018-ban is betiltották, ez nem igazán akadályozta meg a kriptográfusokat abban, hogy felhasználják és hozzájáruljanak hozzá.

És most, amikor kormánya figyelembe veszi a kriptovaluták kínálta lehetőségeket, új lehetőségeket nyit meg a Bitcoin számára Indiában, mind a kriptográfia rajongói, mind a kriptoval foglalkozó vállalatok számára. Tartson velünk további útvonalakra a kriptográfiai sávban!

Changellyről