Úgy tűnik, hogy a Bitcoin csapdában marad a 7000 és 8000 dollár közötti tartományban. A 2019. őszi, 10 000 dolláros ár gyors emelkedése után ez elmozdult, és még nem tért magához. Mi történt a kriptovalutával, és mit várhatunk el tőle a legközelebbi jövőben? Olvassa el a BTC ártechnikai elemzésünket.

A BTC technikai elemzése: a figyelendő fő mutatók

Koncentráljunk a következő paraméterekre: MA150 / 200, a Cycles nagy volatilitású zónája és az LMACD.

BTC árdiagram a TradingView-tól

MA150 / 200 Buy Zone. Az 1 hetes diagramon az MA150 és MA200 közötti zóna minden ciklus végén volt. Ez nagyszerű lehetőség a piacra lépésre.

Nagy volatilitású zóna. Míg az MA150 / 200 zóna adta az alját, van egy bizonyos zóna, amely a medálciklus és a gyógyulás első évében a legnagyobb volatilitást vonzza. A 0,382 és 0,618 Fibonacci retracement szint közötti narancssárga területen láthatja.

Jelenleg a BTC az 1W MA150 (kék trendvonal) felett kereskedik, miután támogatást (eddig kettős feneket) talált a közelmúlt esését követően. Az MA150 történetesen most a 0,382 Fibonacci szinten van. Az ár pontosan ugyanazon a szinten kereskedett 2016 februárjában / márciusában.

Azt javasolhatjuk A Bitcoin ismét konszolidálódik a High Volatility Zone-on belül, miután támogatást talált az MA150-en. Az egyetlen különbség az előző ciklussal szemben az, hogy idén 2019 júniusában az ár a zóna fölött kitört, de végül visszaigazították.

LMACD. Az LMACD (Logarithmic Moving Average Convergence Divergence) fontos a BTC technikai elemzése során, amikor észrevesszük a következő agresszív Bull-futást. A magas volatilitási zóna feletti 2019 júniusi kitörés miatt az LMACD mutató soha nem mutatta meg az előző ciklusban tapasztalt konszolidációt, és ahogy agresszívan emelkedett, ugyanolyan erős csökkenésben van jelenleg. A kereskedők az LMACD-ra várják a bullish crossovert, amely lényegében azt jelzi majd, hogy a konszolidáció a magas volatilitási zónán belül befejeződött, és hamarosan új parabolikus bika fázisba lépünk..

A felezés szerepe

BTC árdiagram a TradingView-tól

Ebben kulcsszerepet játszik a 2019 májusában várható közeledő felezés. 2016-ban a konszolidáció közvetlenül 2016. júliusa előtt, a felezés (2.) előtt ért véget. Az ellátási sokk és az azt követő csökkenés után beléptünk a Parabolic Bull szakaszába, amely egészen a $ 19,900-os csúcsig tartott. A 2020 májusi felezés nincs olyan messze, és hasonló árfolyamatnak lehetünk tanúi.

De mielőtt ez megtörténne, tanúi lehetünk a 6775 dolláros árszint utolsó érintésének, mielőtt elhagynánk a konszolidációs területet. Az emberek a 2020 májusának következő felére csökkenése miatt kezdhetik meg a BTC vásárlását.

Ha látjuk az egyik mintát (megfordítási minták, árműveletek, gyertyatartó formációk) az adott területen (6500-7000 dollár), akkor fontolóra vehetjük a BTC vásárlását onnan. Az első célok ekkor 9000 dollár és 11 500 dollár lenne.

Kitörhet a BTC 2019-ben?

BTC árdiagram a TradingView-tól

A fenti diagram Bitcoin elemzése szerint a Bitcoin következő lépése a támogatás vagy a helyi ellenállás megszakadásától függ 80000 dollár szinten.

Figyelembe kell vennünk a következő szempontokat:

  • A trend bearish
  • A helyi ellenállás 7800 dollár
  • Támogatás a .618 Fibonacci címen
  • Sztochasztikus a felső régiókban
  • RSI Eltér az ártól
  • A hangerő az átlag alatt marad
  • Az EMA keresztezése

A BTC / USD trendet jelenleg a medvék irányítják, mert egymást követő alacsonyabb csúcsok vannak a grafikonon.

A helyi ellenállás a 7 800 dolláros határon található – ez egy kulcsfontosságú szint a bikák töréséhez annak érdekében, hogy érvénytelenítsék az általános piaci struktúrát. A helyi támogatás egybeesik a .618 Fibonacci-szinttel: ez kötelező ár. A szintet fenntartani kell ahhoz, hogy a kereskedők új magasabb mélypontra számítsanak a trendben.

A sztochasztikus jelenleg a felső régióban van, és ott hosszabb ideig marad a lendületen keresztül a hátrányig. Az RSI eltérett az ártól, ami bullish eltérést okozott. A térfogat az átlag alatt van: a hamis törés elkerülése érdekében beáramló mennyiségre van szükség.

A lényeg

A Bitcoin technikai elemzése azt mondja nekünk, hogy jelenleg egy kritikus ponton vagyunk, ahol az egyik irányba történő törés diktálja a trend sorsát 2020-ban. A Fibonacci kulcsszintjének bearish törése növeli a további alacsonyabb szintek valószínűségét. A helyi ellenállás bullish törése (7800 dollár) érvényteleníti a bearish struktúrát, és új valószínűleg magasabb mélypontot hoz.