Hogyan tárolhatja nehezen megkeresett pénzét a leértékelés elkerülése érdekében? Ma számtalan lehetőséged van, de ezek közül kettő egyre népszerűbb. A befektetők gyakran összehasonlítják a Bitcoin és az arany összehasonlítását. A Bitcoin megjelenésével az emberek azon kezdtek vitatkozni, hogy valaha felváltja-e az aranyat vagy sem. Ez még mindig égető kérdés. Útmutatónk segít abban, hogy kiderítse, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára, ha mindkét eszközt összehasonlítja különböző szempontokból.

Bitcoin és arany arányok

Miért van értelme egyáltalán összehasonlítani a Bitcoin-t és az aranyat? Manapság mindkettő az egyenértékű értékként szolgálhat – a kriptovaluta életünk számos területén integrálódik. Mindkettőt kereskedésre és pénz tárolására használják.

Hasonlítsuk össze mindkét eszköz néhány kulcsfontosságú szempontját a Bitcoin vs Gold diagramunkban:

Arany Bitcoin
Megbízhatóság & tulajdonságok megtartása Az arany nemesfém. A kémiai reakciók nem befolyásolják, és az egyik legtartósabb anyag a bolygón. Minden uncia, amelyet valaha bányásztak, még mindig létezik a Földön. Elméletileg a Bitcoin bizonyos körülmények között megsemmisülhet a bányászat során.

Az is lehetséges, ha a privát kulcsokat tároló merevlemez megsemmisül. Ebben az esetben a rajta tárolt összes Bitcoin elvész.

Megközelíthetőség Szeretne aranyat vásárolni hosszú távú tárolásra? Külföldön vásárolva díjat kell fizetnie a határátlépésért. Hozzáadjuk a valutaátváltás költségeit, mivel nem valószínű, hogy lesznek olyan emberek, akik készek elfogadni az aranyat fizetési eszközként. Ez 10-15% -kal növeli a kezdeti költségeket. A Bitcoin nem vihető sehova. A valutát a neten vásárolják és adják el. A Bitcoin egy blockchain nevű nyilvános főkönyvbe kerül. Az egyetlen dolog, amire szüksége van a BTC megszerzéséhez a pénztárcájából, az egy titkos kulcs, amelyet másolni, memorizálni vagy leírni lehet. A vásárlásért további díjak nem vonatkoznak.
Tartalékok Korlátozott mennyiségű arany van a bolygón. Ezenkívül az aranybányászat egyre bonyolultabbá válik. Mégis, ha új, nagy mennyiségű aranytartalékot találnak, ez a nemesfém értékének csökkenéséhez vezet. A Bitcoins kínálata szigorúan korlátozott. Satoshi Nakamoto úgy vetítette ki a rendszert, hogy az utolsó Bitcoin-ot 2140-ben bányásszák.
Képesség a napi befizetések teljesítésére Nem valószínű, hogy néhány gramm arccal a zsebében könnyen fizethet valamire – a világon nagyon kevés helyen lehet fizetni arannyal. A Bitcoin könnyen használható napi befizetésekhez. Egyre több vállalat fogadja el a Bitcoin-ot fizetési eszközként. A „Bitcoin elfogadott itt” feliratú helyek száma ugrásszerűen növekszik.
Infláció Az arany ára viszonylag stabil. Ára azonban válság idején növekedhet. Amikor az arany ára csökken, a kiadási erő nő – ezt követően a helyzet stabilizálódik. A Bitcoin az 1) korlátozott mennyiségű BTC-nek köszönhetően nem hajlamos az inflációra; 2) a bányászati ​​jutalom felére csökkentése; 3) megnövekedett volatilitás.

Érdekes megjegyezni, hogy a Bitcoin és az arany korreláció szinte hiányzik: ezek az eszközök nem befolyásolják egymást.

Bitcoin vs arany korreláció.jpgA Bitcoin vs arany korreláció nulla

Aranyigény

Arany ára chart.pngArany árdiagram 1960-2010

Amint láthatja, az arany ára aligha nevezhető „stabilnak”. Folyamatosan változik, és számos tényezőtől függ, beleértve a pénzügyi piaci viszonyokat, az általános inflációt, az amerikai dollár árfolyamát stb.

Mint tudjuk, a szűkösség vezérli a költségeket – egy nagyon igényes tárgy drágább lesz. De ha az aranyról van szó, könnyebb megérteni, honnan származik a kereslet.

Aranyigény magyarázta.pngArany kereslet iparágak szerint 2017-ben

Sőt, az arany áringadozásai szezonálisak, ami megkönnyíti a költségek előrejelzését. Például az arany ára karácsonytól február végéig emelkedik. Indiában az arany ára emelkedik a hatalmas fesztiválok előtt, ahol a nők rengeteg aranyat használnak dekorációkhoz és ékszerekhez – a csúcsárakat júliusban és augusztusban figyelik meg. Ráadásul az elemzők megjósolhatják, hogy az arany iránti kereslet mikor fog élénkülni egész évben.

Éppen ellenkezőleg, a Bitcoin iránti keresletet és így a Bitcoin árát lehetetlen megjósolni – a kriptovaluta áringadozásai spontánok, és nincs sok történelmi információ arra a következtetésre, hogy a hagyományos pénzügyi diagramminták alkalmazhatók-e a kriptopénzekre.

Bitcoin használata

Egészen a közelmúltig, A Bitcoint spekulatív műveletek végrehajtására használták tőzsdéken. De manapság sok vállalkozó rájön, hogy a kriptovaluta sikeresen felhasználható egy vállalkozás fejlesztésére, és a Bitcoin-fizetések integrálása soha nem fog ártani. A vállalkozók ezt a valutát fizetőeszközként kezdték használni, és egyesek még pénzváltás, szerencsejáték stb. Köré építették üzleti tevékenységüket.

Néhányan pénzt keresnek hosszú távú BTC-tárolás és sikerül megsokszorozniuk befektetéseiket exponenciálisan. Így lett sok korai Bitcoin befektető milliomos.

Ez a pénznem lehetővé teszi nemzetközi fizetések teljesítésére. Azok a szakemberek, mint a szabadúszók és a távmunkások, gyakran BTC-ben kapnak fizetést. Ez a fizetési mód nagyon kényelmes, megbízható és egyszerű. Még azok is használhatják, akiknek nincs tapasztalatuk az elektronikus pénz felhasználásáról.

A Bitcoin felhasználható a szolgáltatások, az ételek és a ruhák kifizetésére. Világszerte több száz üzlet fogadja el ezt a valutát, különösen az Európai Unióban és az USA-ban.

A a Bitcoin használata a szerencsejátékban egyre nagyobb lendületet mutat. Segítségével fogadhat a sportban, és az ilyen fogadások száma gyors ütemben növekszik. Ezt a valutát tőzsdei kereskedésre is használják. Minden attól függ, melyik projektben vesz részt, és hogy a kriptovaluta használható-e ezekben a projektekben. A Bitcoins használata lehetővé teszi, hogy kérdései és kérdése nélkül névtelenül költse el a pénzét. Ez utóbbi egyre több ügyfelet vonz.

A Bitcoin kereskedelmének legmegbízhatóbb módja az online cserék használata. Az aktív kereskedők rövidtávú Bitcoin áringadozásokkal keresnek pénzt különféle kriptovaluta arbitrázs stratégiák alkalmazásával.

Bitcoin vs arany: Mit vegyek?

Szóval, mi a jobb befektetéshez – Bitcoin vs arany? Nincs helyes válasz. Minden a vásárlás céljától függ.

  1. Rövid és középtávú befektetésekhez, jobb választani a Bitcoin-t. A BTC hajlamos a komoly ingadozásokra, mivel sokan alacsony áron vásárolnak és magasan adnak el, amikor az ár 5-50% -kal emelkedik. 
  2. Hosszú távú befektetésekhez, az arany hatékonyabb megoldásnak bizonyul. Az elemzők segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi aranyat kell vásárolni, és mikor várható az árának növekedése. Általánosságban elmondható, hogy a hosszú távú (5-10 év és hosszabb) aranyberuházások körülbelül 30% -os profitot hozhatnak.
  3. Meg kell tartani a pénzt, és fizetési eszközként kell használni? Akkor a Bitcoin egy kényelmesebb megoldás az Ön számára. Számos üzletben elfogadott, és egy Bitcoin betéti kártya lehetővé teszi, hogy bárhol kriptóval fizessen. 

Ideje megvásárolni a Bitcoin-t

A Changelly segítségével azonnal megvásárolhatja a Bitcoint USD-vel, EUR-val vagy más kriptovalutákkal. Azonosító igazolás nem szükséges, és a tranzakciós díjak alacsonyak.

Vásárolja meg a BTC.jpg fájltAzonnal vásároljon Bitcoin-t a Changelly-n

Összegzés

Önön múlik, hogy eldöntse, Bitcoinban vagy aranyban szeretné-e tárolni a pénzét: mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. Ha azonban nem csak tárolási megoldásra van szükség, hanem fizetési eszközre is, akkor fontolóra kell vennie a kriptovaluták használatát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me