Ma nem beszélünk a következő szokásos kriptovalutáról, ez egy különleges lesz. A Tether az amerikai dollár vagy a stablecoin kriptográfiai változata.

A legtöbb érmével ellentétben az USDT értéke nem attól függ, hogy milyen gyakran vásárolják és adják el az érmét. A kötést szintén nem befolyásolja az általános piaci visszaesés. Míg az összes kriptovaluta napi ingadozásokat tapasztal, az USDT érme stabil marad.

A kriptovaluta jogai a Tether Limited szervezetet illetik, amely az alkotó. A Tether létrehozása idejére a vállalat már elindította sikertelen projektjét, a Realcoin kriptovalutát. A Tether érme 2015 februárjában jelent meg a kereskedési platformokon. 

Olvassa el a Tether (USDT) árjóslatunkat 2021-re vonatkozóan

A Tether ugyanazt a blokkláncot használja, mint a Bitcoin (és ugyanazt az SHA-256 titkosítási algoritmust). A blokkláncokban való megkülönböztetés a Tether protokoll egy speciális része, amelyet Omni Layer-nek hívnak. Ez a szerkezet teszi az USDT kriptovalutát nyílt forráskódúvá.

Hogyan működik pontosan a Tether blokklánc és mi a Tether kriptóérme? Fedezzük fel Changelly-vel!

Tether (USDT) értéke

A kötőérme értéke mindig 1 dollár, és az amerikai dollárhoz van kötve. A Bitcoin árfolyamához képest az USDT ára mindig ingadozik. Az USDT kriptovaluta történetében voltak eltérések, de ezek legfeljebb 8 centet tettek ki. 

tether kriptovaluta diagram

A Tether fő célja a likviditás és a fedezeti fedezet biztosítása, szemben a piaci volatilitással. Az USDT a fiat pénznemhez van kötve, így értéke védett. Ezért a stablecoin nem olyan kockázatos, mint a hagyományos kriptovaluták. 

Annak ellenére, hogy a Tether ára mindig 1 dollár, az érme történelmi és maximum értékkel rendelkezett. Az USDT token a kriptotőzsdék széles skáláján kereskedik, ahol egy érme ára függ a piaci kínálattól és kereslettől. Örömmel kínáljuk szolgáltatásainkat arra az esetre, ha USDT-t szeretne vásárolni vagy cserélni. Nézze meg a keresztárakat, és keresse meg az Önnek legmegfelelőbb árat.

Most a Tether a 3. helyen áll a kriptovaluták árfolyamán a piaci kapitalizáció szerint. A kriptovaluta piaci korlátja 25 383 264 185 dollár. Egy token ára nyilvánvalóan 1 dollár és 0,00003070 BTC.

 • A mindenkori magas árat 2017. május 27-én tesztelték, 一 1,21 USD. 
 • A mindenkori alacsony ár 2020. március 13-án volt, 0.8 0,8995 USD.

Hogyan működik a Tether Blockchain?

A Tether hálózat három rétegben épül fel. Az első réteg a Bitcoin blokklánc és a Tether tranzakciós rendszer, az Omni protokoll. A második szinten maga az Omni protokoll található. Ez a technológia lehetővé teszi egy kriptovaluta létrehozását és megsemmisítését, a forgalom nyomon követését és jelentését, az USDT és a fiat tranzakcióit és tárolását peer-to-peer névtelen, titkosított biztonságos környezetben. 

A harmadik szintet közvetlenül az foglalja el Tether Limited. A vállalat felelős a fiat pénznemek elfogadásáért a felhasználóknál, helyette kriptovaluták kibocsátásáért és a tartalékok fenntartásáért. Ezenkívül a Tether Limited döntéseket hoz és integrálja a kriptovalutát különböző cserékre, pénztárcákra, egyéb projektekre stb.

Tether Limited

A hálózat Proof-of-Reserves protokollt használ. Ez azt jelenti, hogy az összes USDT kriptovaluta, amely forgalomban van, fiat valutával biztosított. Ha a fiat valuta teljes összege konvergál a kriptovaluta összegével, akkor a tartalékok igazolását figyelték meg. Az USDT bányászat nem biztosított. Csak maga a kriptoplatform engedi fel, és csak fiat pénzért cserébe.

Összegezzünk néhány technikai pontot a Tether (USDT) kriptovalutával kapcsolatban:

 • Az USDT kriptovaluta első része 2017. március 12-én jelent meg. 
 • A Tether blokklánc az SHA-256 titkosítási algoritmust használja. 
 • Az Omni tranzakciókat ugyanazon Bitcoin tranzakciós hash-on osztják meg. 

További műszaki információk felfedezéséhez kérjük, nézze meg Tether fehér könyv.

USDC, GUSD, PAX, TUSD, DAI Stablecoins összehasonlítva

Hasonlítsunk össze néhány népszerű állókeretet. By the way, már elmagyaráztuk az összes különbséget a stablecoins tekintetében.

Érme Curr. Piaci sapka Készítette
USD érme (USDC) 5 732 262 932 USD Coinbase & Kör, San Francisco
Ikrek dollár (GUSD) 16 155 931 USD Gemini Trust Company LLC, New York
Paxos Standard Token (PAX) 245 184 663 USD Paxos, New York
TrueUSD (TUSD) 398 473 932 USD TrueCoin LLC, San Francisco
Maker’s Dai (DAI) 1 620 265 762 USD Maker Ecosystem Growth Holdings, Inc., Kajmán-szigetek
Tether (USDT) 25 383 264 185 dollár Tether Limited, Hong Kong

Tether (USDT) pénztárcák

Az USDT tárolásához a pénztárcák meglehetősen széles választékát használhatja: meleg és hideg. Az Ethereum, a Litecoin és a Trezor kompatibilitás miatt a pénztárcák köre nő. Ássunk bele a változatosságba!

 • MyEtherWallet. Ez egy webböngésző pénztárca, amely akár Chrome kiterjesztés is lehet. 
 • Omni pénztárca. Ez egy eredeti Tether pénztárca, amely átveszi az irányítást a felhasználók privát kulcsai felett. Ez a lehetőség rendkívül biztonságossá teszi a pénztárcát. 
 • Tether Wallet. Ez egy hivatalos Tether pénztárca, de van néhány problémája. A pénztárcákat 2017-ben feltörték, a betolakodók 31 millió USD-t loptak el. Nem a legjobb pénztárca a megtakarítások megőrzéséhez.
 • Coinomi. Ez a mobil pénztárca lehetővé teszi, hogy pénzt tartson Android vagy iOS rendszerén. Felhasználóbarát és biztonságos az eszközei számára.
 • Exodus pénztárca. Ez egy asztali pénztárca, amely lehetővé teszi a legismertebb kriptopénzek megőrzését: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin és természetesen a Tether. 
 • Ledger Nano S. Ha nagyobb magánéletre és biztonságra van szüksége, használja a Ledger hideg pénztárcát. Pénzbe kerül, de mindenképpen megéri. 

Hol lehet kereskedni a Tether-rel (USDT)?

Könnyű az USDT-érmék cseréje, mivel jelentős számú platform elfogadja ezt a kriptovalutát.

Csere BTC BCH ETH LTC XRP EOS usadollár IOTA
Poloniex
KuCoin
Bittrex
Bitfinex
Binance
Kraken
OKEx

Egyébként a Tether kriptovalutával kereskedhet a Changelly PRO kereskedési platformon. Sima élményt kínálunk Önnek alacsony jutalékokkal és gyors tranzakciókkal.

Tether összefoglaló

A Tether mindenképpen a legismertebb és legnépszerűbb stablecoin. Az USDT érmének stabilitása, átláthatósága és minimális tranzakciós díja van. Sőt, az összes Bitcoin eszköz 80% -át Tether kriptovalutában kereskedik.

A Tether kriptovaluta ellentmondásos hírnévnek örvend a blokklánc világában. Az USDT token központosított, használatához engedélyre van szükség, és függ a felhasználók bizalmától bizonyos szervezeteknél, ami ellentétes a Bitcoin alapjául szolgáló elvekkel.

Talán a Tether elleni kampány hoz némi hasznot. A kritika arra késztetheti a rendszert, hogy emelje a szakmai színvonalat és megszabadítsa gyenge pontjaitól.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk a Tetherről (USDT) nem tekinthető kereskedési ajánlásokat kínálónak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved. Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me