Minden évben egyre több új ígéretes projekt jelenik meg a kriptográfiai közösségben. Az előző évek jelentősek voltak, mivel a kriptovilág különböző altcoinokkal találkozott, például Tron, EOS, Bitcoin SV, Bitcoin Cash, Beam, Grin és még sokan mások.

Bármi élvonalbeli érdeklődés mellett Changelly követi a Beam kriptográfia fejlesztését. Ebben a cikkben megvizsgáltuk a Beam bányászásának legjobb módját, és írtunk egy egyszerű útmutatót, amely segít abban, hogy jutalmat kapjon azért.

Mi a gerenda érme

2019 januárja két új Grin és Beam kriptovaluta megjelenésével tűnt ki. Mindkét altcoin a Mimblewimble protokollon fut, amelyet fokozott anonimitás és méretezhetőség, valamint csökkentett blokklánc-méret jellemez. Éppen ezért mindkét kriptót gyakran összehasonlítják. A Beam titkosítást a C ++ kódolja, és a BeamHashII algoritmust használja. A sugárérmék ellenállnak az ASIC-eknek.

A legtöbb tranzakciós adattól megszabaduló Mimblewimble protokoll miatt a blokklánc privát és hozzáférhető marad. A Scriptless Script technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az értékek egyszerű továbbítása mellett különböző típusú tranzakciókat hajtsanak végre. Például atomcserék, időzáras tranzakciók, letét, stb. A nyílt forráskódú kombináció fenntarthatóságot nyújt, a semmiből létrehozva, támogatja a közösségi kezdeményezéseket és a Beam fejlesztési készletet.

Sugár Élő ár

A gerendatárca beállítása

A Beam rendelkezik hivatalos pénztárcájával, amely asztali számítógépekhez (Linux, macOS, Windows), valamint mobilhoz (Android és iOS) is elérhető. A pénztárca nem igényel semmilyen adatot, így biztos lehet benne, hogy névtelen.

Hogyan bányásszam Beam-et

A hivatalos webhely bemutatja az asztali pénztárca grafikus verzióit, amelyek támogatják a CPU és a GPU Beam bányászatot, valamint a parancsértelmezőn keresztül működő CLI pénztárcát..

További információkkal áttekintheti a Beam pénztárca beállításának egyszerű lépéseit.

1. lépés. Töltse le és nyissa ki a pénztárcát. A következő lépéseket a Mac asztali verzióval hajtjuk végre.

Hogyan bányásszam Beam-et

2. lépés. Nyissa meg az alkalmazást, és nyomja meg az ‘új pénztárca létrehozása’ gombot.

Hogyan bányásszam Beam-et

3. lépés. A rendszer létrehoz egy kezdő kifejezést az Ön számára. Ügyeljen arra, hogy papírra írja, hogy elkerülje az információszivárgást, és biztonságos helyen tárolja.

Hogyan bányásszam Beam-et

4. lépés. Ismételje meg a magmondatot. Így a rendszer ellenőrzi, hogy elmentette-e adatait.

Hogyan bányásszam Beam-et

5. lépés. Hozzon létre egy jelszót. A megfelelő biztonság érdekében ellenőrizze, hogy a jelszó legfeljebb 10 karaktert tartalmaz-e kis- és nagybetűkkel és számokkal.

Hogyan bányásszam Beam-et

6. lépés. A további biztonság érdekében a pénztárca felajánlja a csomópont megadását.

Hogyan bányásszam Beam-et

7. lépés. A csomópont szinkronizálása után megjelenik az eszköztár. Alul található az összes tranzakcióról szóló információ. A fenti ablakban található az aktuális egyenleg.

Hogyan bányásszam Beam-et

A beállítások oldal lehetővé teszi a pénztárcánkkal kapcsolatos információk megtekintését, megváltoztatását és a bányászszálak futtatását a processzoron.

A cím fül az, amire a bányászatra kell összpontosítania. A pénztárcának már van egy címe vagy azonosítója, és a címek érvényességi ideje alapértelmezés szerint a létrehozásától számított 24 órán belül lejár.

Hogyan bányásszam Beam-et

Ezután létre kell hoznia egy másik címet, amely soha nem jár le a bányászat számára. Ehhez lépjen a fő pénztárca fülre, és kattintson a „fogadás” gombra.

Hogyan bányásszam Beam-et

Ezután állítsa a lejárati dátumot „soha” -re, majd kattintson a „bezárás” gombra.

Hogyan bányásszam Beam-et

Most meg kell erősítenie a pénztárcában lévő címet a címek fülre kattintva. Látni fogja azt a pénztárcát, amelyet most készítettünk, a “soha” státusszal.

Hogyan bányásszam Beam-et

Sugár kriptográfia

A Beam a BeamHashII, az EquihashR módosított munkabiztonsági algoritmusán fut. Körülbelül percenként egy blokk jön létre, körülbelül 1 MB-ot vesz igénybe, és körülbelül 1000 tranzakciót tartalmaz. A sugárzást SSL-kapcsolattal bányásszák, mivel a hálózat titkosítva van.

A Beam korlátozott számban rendelkezik készletekkel, ezért a bányászok megvárják a lehúzást. A felezés a jutalom felére csökkentése. Az alábbi táblázat megmutatja, milyen változások vannak a blokkjutalomban, amire a bányászok számíthatnak.

Az első év 80 BEAM 1 blokkhoz
A második-ötödik év 40 BEAM 1 blokkhoz
A hatodik év 25 BEAM 1 blokkhoz

Ezután négyévente a 129. évig 50% -kal csökken a jutalom.

Míg a hálózat védett az ASIC-től, csak a videokártyák képesek bányászni a kriptovalutát. A 4 GB + memóriával rendelkező Nvidia és AMD kártyák megbirkóznak az érmével, bár a 3 GB-os GTX 1060 még mindig képes kibányászni a sugárzást.

CPU bányászat

A CPU bányászata nem annyira jövedelmező, mint a GPU. Ehhez a folyamathoz használhatja a hivatalos Beam pénztárcát. Menjen egy alkalmazáshoz vagy egy asztali programhoz, futtasson helyi csomópontot, és állítson be tetszőleges számú bányászati ​​szálat. A szálak mennyisége közvetlenül befolyásolja a CPU terhelését.

GPU bányászat

A BEAM bányászatához az Nvidia és az AMD berendezéseket egyaránt használhatja. Ellenőrizze az BEvid bányászat szempontjából releváns Nvidia és AMD hardverek listáját.

Nvidia Hardver Memória méret AMD Hardver Memória méret
Nvidia GTX 1050 3 GB AMD R9 390 8 GB
Nvidia GTX 1080 8 GB AMD Radeon VII 16 GB
Nvidia GTX 1080Ti 11 GB AMD RX 480 4GB
Nvidia GTX 1660 6 GB AMD RX 560 4GB
Nvidia GTX 1660Ti 6 GB AMD RX 5700 XT 8 GB
Nvidia RTX 2070 8 GB AMD RX 580 8 GB
Nvidia RTX 2080 8 GB AMD RX 590 8 GB
Nvidia RTX 2080 8 GB AMD RX Vega 56 8 GB
Nvidia RTX 2080Ti 11 GB

AMD RX 5700 XTAMD Radeon RX 5700 XT

Sugárbányászok

Gminer egy Nvidia kriptovaluta bányász, amely olyan algoritmusokat támogat, mint az Equihash, a cuckARoo29, a cuckAToo31 és még sokan mások. A GMiner fő előnyei az energiahatékonysági számítások, a különféle őrzők és a feladatátvételi készlet létrehozása. A fejlesztési díj 2% -ra van beállítva.

Gminer-AMD ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint elődje. Az egyetlen különbség az, hogy ez a verzió támogatja az összes algoritmust, amelyet az AMD GPU-k támogatnak. A bányászdíj 2% marad.

MiniZ egy másik nagy hatékonyságú Nvidia bányász, amely különböző Equihash típusokat támogat. Ez a bányászati ​​szoftver Linux és Windows rendszerekhez érhető el, és a fejlesztési díj 2% -át felszámolja.

LolMiner az AMD és az Nvidia számára is elérhető bányász, de az AMD-re fókuszál. A szoftver támogatja a cuckAToo31 és a különböző Equihash algoritmusokat. Fejlesztői díj csak 1%.

Gerendás bányamedencék

A Beam kriptovalutát nemcsak önállóan, hanem bányászati ​​medencében is bányászhatja. Itt található a 10 bányászati ​​medence listája, amelyekben a hashrat legnagyobb része található.

  1. levélhüvely
  2. f2pool
  3. szikra
  4. solopool
  5. pool.btc
  6. flypool
  7. szupnova
  8. beepool
  9. 2peres
  10. 2 perc (szóló).

Nyereséges-e a gerenda kitermelése

Hogyan bányásszam Beam-et

A bányászati ​​nyereség nagyjából megszámolható a Beam számológéppel. Többé-kevésbé pontos számok fogadásához meg kell adnia a programnak a következő információkat: energiafogyasztás, energiaköltség, hashrate és pool díja.

A az energiaköltség havi számlájáról kaphat.

Energiafogyasztás. Itt kell megadnia azt a teljes teljesítménymennyiséget, amelyet a bányászgépe használ.

Hash arány. Adja meg az összes bányászati ​​számítógép teljes sebességét (megahash / másodperc). Feltétlenül adja hozzá az összes gépet, amelyet a gerenda bányászatához használ.

Medence díja. Adjon hozzá egy medenciadíjat a bányászati ​​szoftverfejlesztési díj mellett. Például használjon egy leafloop pool-ot, amely 0,5% -ot, és az Nvidia-t, amely 2% -ot számít fel. 2,5%.

Végül meg kell adnia a költség a bányászatodból hardver a várható jövedelem meghatározásához.

Alapján 2CryptoCalc, A Beam az érmebányászat jövedelmezőségét tekintve az 5. helyen áll.

Hogyan bányásszam Beam-etA képernyőkép 2020.05.13-án készült

Ellenőrizze az aktuális keresztárfolyamokat 150-nél több, a Changellyben felsorolt ​​kriptovalutánál, kattintson egy alsó ordításra.

Changellyről