Grin (GRIN) Érme áttekintés

Az ez év elején megjelenő, a Grin névtelen kriptovaluta azonnal népszerűséget nyert, szinte azonnal beárnyékolta a versenyt.

Sokan még mindig nem értik, honnan jött a Grin körüli összes hype, és mi olyan forradalmi ebben a projektben. Megpróbáljuk kitalálni ebben a cikkben.

Vigyorgó érme története

A Grin megjelenésének története némileg hasonlít a népszerű altcoinok Zcash és Dash történetéhez. Mindannyian javaslatként jelentek meg a Bitcoin hálózat méretezésére. A megvalósítás bonyolultsága miatt azonban úgy döntöttek, hogy külön kriptovalutát indítanak.

Még 2016-ban egy ismeretlen fejlesztő bevezette a protokoll fehér könyvét a magánélet javítása és a MimbleWimble bitcoin hálózat méretének növelése érdekében. Tom Elvis Jedusornak nevezte magát (Lord Voldemort álneve a Harry Potter francia változatában), innen ered maga a protokoll neve is – a Harry Potter univerzumban a MimbleWimble egy varázslat, amely megakadályozza az áldozatot abban, hogy beszéljen.

A MimbleWimble szerzője ismeretlen maradt, és egyszerűen eltűnt a levegőben. A Grin legtöbb fejlesztője azonban névtelen, és lehetséges, hogy ő is közöttük van, és csak nem hirdeti.

A francia Voldemort ötletét más fejlesztők vették fel, és úgy döntöttek, hogy külön kriptovalutát hoznak létre a MimbleWimble protokollon. Több mint két évig dolgoztak rajta, ami mind a protokoll összetettségének, mind a fejlesztéshez szükséges pénzhiánynak tudható be: nem volt ICO a Grin elindítására, és ennek nincs preminje vagy bányászati ​​díja fejlesztőknek.

mimblewimble tranzakciós munka elve

Grin indítására hivatalosan 2009-ben került sor 2019. január 15. A Hype azonnal elkezdett gyülekezni az új érme körül, amelyet először a másodlagos tőzsdéken (Bisq, BitForex, Galleon stb.), Majd komolyabb platformokon, például a Bittrex, az OKEx, a Poloniex és a KuCoin vezetett..

A GRIN vezető kereskedési platformja a Hotbit tőzsde. A fő bányászati ​​medence az F2pool, amely könnyen csatlakoztatható hozzá (január végén a SparkPool-tal együtt a hálózati hashrate körülbelül 70% -át irányította).

Vigyorgó érme csapat

A projekt alapvető jellemzője a teljes nyitottság. Nem tartozik egyetlen megalapított társasághoz sem, és az összes résztvevő kezdetben kizárólag az önkéntesség elvein dolgozott a Grin-n.

Mivel az indítás előzetes értékesítés, ICO vagy előfeltétel nélkül zajlott, a projekt három vezető fejlesztője jelenleg fizetést kap, amelynek forrásait a közösség adományai formájában gyűjtik össze.

Közülük kettőt a GitHubon Ignotus Peverell és Antioch Peverell álnéven ismernek, amelyek a Harry Potter univerzum szereplőinek nevei..

A harmadik fejlesztő (neve nem kapcsolódik J. K. Rowling könyvuniverzumához) Michael Cordner, ismertebb nevén Yeastplume, 20 éves tapasztalattal rendelkező programozó a játékiparban és a csalás felderítő rendszerekben.

A GitHub adatai szerint különböző időszakokban összesen 125 ember vett részt a projekt munkájában. Azonban csak hat ember dolgozott rajta hosszú ideig. A többiek időről időre hozzájárultak a projekthez, főként kis kódrészek fejlesztésével.

Vigyorgó érme (GRIN) fő elvei

A Grin rendszer egy biztonságos és teljesen névtelen blokklánc ellenőrzött tranzakciókkal, amelyben nincs információ a címekről és az összegekről.

A Grin blokkláncban a pénzátutalást kísérő számítások mennyisége minimálisra csökken. A felhasználói pénztárcák címeit és a tranzakciós összegeket szokásos szöveges üzenetek formájában továbbítja véletlenszerű megoldás a társak között, és nem tárolja őket az előzmények.

A Grin blokk valami jelentős tranzakciónak tűnik bárhonnan a sehova; az összes olyan információ, amely a felfedezőben elérhető, elengedhetetlen, a szemlélő számára nincs érték.

Grin Block példaVigyor (GRIN) blokk felfedezés

A nagyobb hálózati skálázhatóság érdekében a régi tranzakciók automatikus törlése biztosított. Ez javítja a termelékenységet, és lehetetlenné teszi a régi tranzakciók kivizsgálását, például azoknak a bűncselekményeknek a kivizsgálását, amelyek során pénzeszközöket utaltak a Grin kriptovaluta hálózaton keresztül.

Egyesek ezt a tulajdonságot jelentős hátránynak tartják. Ez azonban garantálja, hogy a Grin blokklánc nem fog olyan gyorsan növekedni, mint a Bitcoin, és örökké gyors és egyszerű marad.

A Grin konszenzusos mechanizmust kakukk ciklusnak hívják. Az érdek-bizonyításon alapul. Ezt az algoritmust választották a hardveres verseny kiküszöbölésére és az új névtelen blokklánc ellenállóvá tételére az ASIC bányászattal szemben.

A kakukk ciklusnak köszönhetően a Grin érmék kinyerése nemcsak videokártyák, hanem processzorok segítségével is lehetséges. Ezen algoritmus másik jellemzője a repedésekkel szembeni ellenállás kvantumszámítással.

A Grin hálózatban fokozott titoktartási szintet érünk el a Dandelion protokoll használatával, amely továbbfejlesztett módszert biztosít a tranzakciós üzenetek terjesztésére. Hasonlóak a szokásos https-kérésekhez.

Tudjon meg többet a Grin kriptovaluta technikai részleteiről itt.

Vigyorgó érme bányászat

Az új Grin érméket a PoW (Proof-of-Work) bányászati ​​algoritmus segítségével bányásszák. Új blokkok létrehozása 1 perces időközönként történik és 60 token jutalomban részesül. Fontos jellemző, amely megkülönbözteti a GRIN-t a legtöbb kriptovaluta-projekttől, az, hogy az érmék kibocsátása nincs korlátozva.

A fejlesztők által javasolt bányaszoftver Vigyor (GrinMiner) használható Linux (x86 / 64) és OSX operációs rendszereken. A telepítési és konfigurációs folyamatot részletesen a megfelelő szakasz ismerteti MimbleWimble a GitHubon. Minden műveletet a terminál parancsai segítségével hajtanak végre, ami tapasztalt bányászok számára nem lesz különösebben trükkös. azonban, kezdőknek nehéz lehet.

Bányászat a CPU-n is lehetséges. Ebben az esetben az új érmék kinyerésének folyamata sokkal lassabb, mint a GPU-n.

A Grin kriptovaluta kényelmes és költséghatékony bányászatának ajánlott követelményei egy legalább 4 GB gyors DRAM-mal rendelkező videokártya. A 8 vagy több GB memóriával rendelkező eszközök a legalkalmasabbak.

Használhatja is GrinGoldMiner, egy alternatív Grin bányászati ​​szoftver egy nem hivatalos fejlesztőtől, amely támogatást nyújt a Linux és a Windows 7 számára. A használatához legalább 6 GB memóriával rendelkező videokártyára van szükség.

Bányászhatja a kriptovalutát Vigyorgó bányamedencék:

Vigyorgó érme (GRIN) árváltozások

Közvetlenül a Grin kriptopénz bevezetése után az érme ára 25 dollár volt (január 17-én). Mindössze 3 nap alatt az ár tízszeresére esett, 2,5 dollárra esett.

Ez az ármagatartás meglehetősen szabványos az új érmék esetében, amelyekkel csak most kezdik kereskedni a kriptovaluta tőzsdéket. A GRIN esetében egy ilyen meredek árcsökkenés a bányászok aktivitásával is magyarázható, akik elkezdték egyesíteni a piacon könnyen bányászott első érméket.

Január 27-ig az új kriptovaluta költségei gyorsan növekedtek a projekt körüli megkezdett infohullám és számos tőzsdei tőzsdei bevezetés hátterében, elérve a 13,7 dolláros szintet. Ezután a Grin ára 5 dollárra esett, és ezen a szinten maradt február 20-ig.

vigyor kriptopénz diagramGrin (GRIN) kriptovaluta árdiagram

Mára az ár 2-3 dollár szintre konszolidálódott. Eddig a diagramok nem mutatnak nyilvánvaló jeleket vagy utalásokat a lehetséges jövőbeli növekedésre. Sőt, ezt az árfolyosót csak a Bitcoin árának emelkedése tartja fenn, mivel a GRIN / BTC pár trendje folyamatosan csökken.

Az egyetlen mutató, miszerint a Grin kriptovaluta folyamatosan növekszik, a piaci kapitalizáció, amely a napi kb. 85 ezer bányászott érme van a piacon, ami jelenleg 32 604 822 millió dollárnak felel meg.

Hol lehet kereskedni vigyorgó érmével

A GRIN érmék kereskedelme meglehetősen széles. Itt vannak a legnépszerűbb párok:

BTC ETH USDT BCH
BHEX
Bittrex
CoinEx
HitBTC

Hol kell tárolni a Grin érmét

A megvásárolt vagy bányászott érmék tárolásához csak a fejlesztők által ajánlott pénztárcákat szabad használni:

  1. Pénztárca 713. Interfész nélküli pénztárca, amelynek minden interakciója a parancssoron keresztül történik;
  2. Vigyorgó pénztárca. Az első grafikus felülettel rendelkező pénztárca, amelyet a BitMesh exchange kínál;
  3. Vascsíkos. Nyílt forráskódú mobiltárca-alkalmazás (Android, iOS), Joanne Rowling könyvuniverzumából származó sárkányról elnevezve;
  4. Önelégült mosoly. Egyszerű és kényelmes pénztárca minimalista kivitelben;
  5. Szuperlineáris és Niffler. Asztali pénztárcák Windows, Mac és Linux rendszerekhez;
  6. SuperGrin. Egyszerű pénztárca Mac OS-hez;
  7. Abszol út. Béta verzió, az Electron kriptotárca alkalmazáson alapuló pénztárca Windows, Linux és OSX rendszerekhez;
  8. Vigyor Vault. Teljes értékű Grin pénztárca Androidhoz

Összegzés

Végezetül a Grin kriptovaluta izgalmas blokklánc projekt. Hosszú távon kétségtelenül innovatív fizetési megoldásként fogja megtalálni alkalmazását. Annak ellenére, hogy közvetlen versenyben van a kevésbé reklámozott cryptocurrency Beam, ami szintén a MimbleWimble protokoll megvalósítása, Grin minden esélyt megad, hogy az anonim kriptovaluták új generációjának vezetőjévé váljon..

Ami a GRIN-be történő befektetés kilátásait illeti, minden nagyon kétértelmű. Egyelőre ez csak nyereségérme a bányászok számára. Nem érdemes portfóliójának jelentős részét kiosztani, elsősorban az említett amortizációs kockázatok miatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map