A Tezos fejlesztése 2014-ben kezdődött. 2017 nyarán ICO-t hajtottak végre, amelynek során több mint 230 millió dollárt gyűjtöttek. Ezen felül fedezeti alapok fektettek be a társaságba. A Tezos alapítói a projektet egy új digitális közösségként fogják fel. Ez egy új digitális közösség, ahol minden token-tulajdonos együtt tudja megerősíteni a tranzakciókat és jutalmat kaphat érte, együtt kezelheti a platformot, együtt hozhat döntéseket a fejlesztésről.

Tezos alapok Röviden

A Tezos platform alapítói az amerikai DLS vállalat, amely közvetlenül foglalkozik a technikai résszel (vezetői az Arthur és Kathleen Breitman házaspár), valamint a svájci nonprofit alapítvány, a Tezos Foundation, amely ellenőrzi a pénzügyeket, beleértve az előteremtett forrásokat is. az ICO alatt (kezdeti vezetője Johann Gevers volt).

A Tezos befektetői és tanácsadói között szerepel a Polychain Capital, a Zcash vezérigazgatója, Zico Wilkos, valamint a neves milliárdos és kockázati befektető Tim Draper. Egyébként Draper részvétele hívta fel annyira a figyelmet a projekt ICO-jára, és olyan sikeresvé tette a kampányt.

Projekt neve Tezos
Ketyegő XTZ
Érme ára 1,05 USD
Market Cap 692 937 931 USD
Keringő ellátás / teljes ellátás 660 373 612 XTZ / 801 312 599 XTZ
ROI 123,26%
Rang # 18
ATH / ATL 10,00 USD / 0,314631 USD

Bajok a befektetőkkel

Az eredeti terv szerint a főhálózatot 2017 végére kellett volna elindítani, és a tokenek még korábban mennének a cserére. Amikor a projekt sorsa veszélybe került, legalább 3 csalási váddal járó csoportos kereset repült a címére. A fő díjak az értékpapírok kínálatában és eladásában elkövetett csalások, be nem jegyzett értékpapírok értékesítése, félrevezető reklámozás, fiktív kötelezettségek és tisztességtelen verseny.

tezos mém

Hol tároljuk a Tezos (XTZ) kriptovalutát?

Az XTZ érmék vásárlása előtt létre kell hoznia egy pénztárcát, amelyben tárolni fogják őket. Összegezzük a legjobb Tezos pénztárcákat.

 • Tezbox egy kriptotárca, amely elérhető macOS, Windows, Android és a Google Chrome bővítményeként.
 • Bízzon Walletben egy mobil kriptotároló iOS és Android számára.
 • Kukai egy webes pénztárca, amely lehetővé teszi új pénztárca létrehozását vagy egy meglévő importálását.
 • Galleon pénztárca egy nyílt forráskódú pénztárca a Tezos számára, amely támogatja a szinkronizálást mind a szoftveres, mind a hardveres pénztárcákkal nyolc nyelven Mac, Windows és Linux rendszeren.

Érdemes befektetni a Tezosba?

Szerintünk megéri. Íme a kriptovaluta néhány előnye:

 • Gyors és olcsó tranzakciók (beleértve az ingyenes, jutalék nélküli) tranzakciókat.
 • Jó méretezhetőség.
 • Kényelmes pénztárcák.
 • A kriptovalutát támogató erős közösség (fejlesztők, Tezos Alapítvány, Sütőmedencék, fórumok).
 • Modern DPoS algoritmus (amely hűvösebb, mint a POW vagy a POS).
 • Nagy esély a hálózat decentralizálására.

Tezos (XTZ) bányászat

Az XTZ token bányászata nem lehetséges. A Bitcoin hálózatban új blokkokat hoznak létre a komplex matematikai problémák megoldásával a berendezés feldolgozási teljesítménye révén; a Tezosban a blokkok generálása a „sütésnek” köszönhető.

A folyamat leírása az alábbiakban történik:

 1. Az algoritmus véletlenszerűen választja ki azokat az érméket, amelyek részt vesznek a blokkok kialakításában.
 2. A kiválasztott érmék tulajdonosai néhány héttel azelőtt, hogy részt vesznek a blokkok létrehozásában, értesítést kapnak arról, hogy mely időszakban kell betétet befizetniük (annak nagysága attól függ, hogy egy adott tulajdonos hány blokkot hoztak létre). A Tezos Fehér Könyvében ezt a betétet adósságkötelezettségként jelölik meg.
 3. A letét csak akkor fagyasztott le és olvasztott fel, ha a „pék” becsületesen dolgozik, miután új XTZ-ként felhalmozta a kellő jutalmat.

tezos sütés elve

Vásároljon Tezos-t a Crypto cseréjére

Eleinte mindig vásárolhat érméket a kriptovaluta cseréjére. Számos pár képviselteti magát a kriptovaluta tőzsdéken, köztük a Bitcoin, az Ethereum, az USDT és még sok más. Itt vannak!

Csere BTC ETH USDT Fizetési mód
XT Kriptopénz
Livecoin Kriptovaluta, fizető fél, tökéletes pénz, Qiwi
KuCoin Kriptopénz
Kraken Elektronikus pénzeszközök, átutalás, banki átutalás (SEPA), átutalás
Huobi Global Kriptopénz

Ez egy nagyszerű lehetőség, ha már rendelkezik kriptovalutával. Ha egy másik kriptovalutával szeretné megvásárolni a Tezost, akkor azt tőzsdéken vásárolhatja meg.

Vásároljon Tezos-t a Fiat cseréjére

Számos tőzsde kínál XTZ érméket a fiat számára. Tezos érméket vásárolhat USD, EUR, CAD és KRW áron. A kriptográfia megvásárlásához regisztrálnia kell a weboldalon, be kell fizetnie egy fiat betétet, és ki kell cserélnie a kripton.

Csere usadollár EUR CAD KRW Fizetési mód
Coinone Banki átutalás
Kraken Elektronikus pénzeszközök, átutalás, banki átutalás (SEPA), átutalás
Coinbase Pro Banki átutalás (ACH), banki átutalás (SEPA), átutalás
Bitfinex Kriptopénz, Banki átutalás

Vásároljon Tezos-t (XTZ) hitelkártyával a Changelly-n

A Changelly platform lehetőséget kínál arra, hogy az XTZ-t gyorsan, biztonságosan és minimális hitelesítési eljárással vásárolja meg bankkártyájával. A fiat fizetési folyamatot az Indacoin partnerünk hajtja, és csak néhány egyszerű lépést tesz meg.

megvesz tezos xtz kriptot

A vásárlási lehetőség mind a weboldalunkon, mind az Exchange Widgeten keresztül nyitva áll, amely partnereink forrásaiból megtalálható.

Bármely érmét (amelyet a Changelly képvisel) Tezos kriptovalutára is kicserélheti. Például,

 • Cserélje a BTC-t XTZ-re
 • Cserélje az LTC-t XTZ-re
 • Cserélje az ETH-t XTZ-re

A támogatott kriptovaluták teljes listáját itt tekintheti meg.

Összegzés

A token kereskedés napi kereskedési volumene több millió dollár. Ez meglehetősen szerény mutató, összehasonlítva a kriptovaluta piac vezetőivel. Érdemes alaposan megnézni a projektet, figyelemmel kísérni az információs hátteret. A per pozitív eredménye esetén a jelzőnek ígéretes jövője lehet.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásokat kínálónak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved. Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me