Ahogy világunk egyre digitálisabbá válik, a kriptovaluták ezzel együtt változnak. Minden nap új kriptók jelennek meg, új izgalmas funkciókkal és lehetőségekkel. A Pi Network egy ilyen pénznem, amely egy új típusú, a hétköznapi emberek számára hozzáférhető digitális pénznemeket jelent. Most mindenki, aki rendelkezik okostelefonnal, bányászhatja a PI kriptot.

Három Stanford-diplomát indított el 2019-ben a PI kriptovaluta gyorsan népszerűségre tett szert a felhasználók körében. Annyi, hogy az árára vonatkozó szakmai jóslatok vannak közzétéve. Mi a Pi Network (PI) kriptovaluta? Hogyan bányásztam a PI-t? Tudjon meg mindent új cikkünkben.

Pi hálózat (PI) fő elvei

A Pi Network bétaverziót 19.03.14-én indította el három Stanfordi PhD és diplomás:

  • Dr. Nicolas Kokkalis, a technológiai vezető;
  • Dr. Chengdiao Fan, termékvezető;
  • Vincent McPhillip, a közösség vezetője.

A Pi Network lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen mobil eszközről PI kriptovalutát keressenek. Ez általában a kriptovaluta evolúciójának eredménye. A Bitcoin kezd régimódivá válni, mivel sok áramot igényel, míg a PI érmék teljesen környezetbarátak. A Pi Network a Proof-of-Work algoritmust használja a magas villamosenergia-költségek nélkül.

A Pi hálózat fejlesztésének három lépése van:

1. fázis Tervezés és token terjesztés

A Pi szerver daruként viselkedik, amely egy decentralizált rendszer viselkedését utánozza, mivel működése után működni fog. Ebben a szakaszban a felhasználói élmény és a viselkedés javítása lehetséges, és viszonylag könnyen elvégezhető a fő hálózat stabil fázisához képest. A felhasználók számára készült összes pénzverés az indítás után átkerül az élő hálózatra.

Más szavakkal, az élő hálózat előre beépül a genezisébe, hogy blokkolja az 1. fázis során létrehozott összes számlatulajdonos-egyenleget, és ugyanúgy működik, mint a teljesen decentralizált rendszer. A Pi ebben a szakaszban nem jelenik meg a tőzsdéken, és lehetetlen bármilyen más devizával megvásárolni a Pi-t.

2. fázis. Hálózat tesztelése

A fő hálózat elindítása előtt a gazdagép szoftvert telepítik a teszthálózatra. A teszthálózat pontosan ugyanazt a megbízhatósági ütemezést használja, mint a fő hálózat. A Pi alapcsapata több csomópontot fog fogadni a teszthálózaton, de több úttörőt arra ösztönöz, hogy indítsák el saját csomópontjaikat a teszthálózaton. Valójában annak érdekében, hogy bármely csomópont csatlakozzon a fő hálózathoz, azt javasoljuk, hogy kezdje a teszthálózattal. A teszthálózatot a Pi emulátorral párhuzamosan kell futtatni az első szakaszban és időszakosan. Például mindkét rendszer eredményeit naponta összehasonlítják, hogy felderítsék a teszthálózat hiányosságait és hiányosságait. Lehetővé teszi a Pi fejlesztők számára, hogy javaslatot tegyenek és végrehajtsanak javításokat. Mindkét rendszer alapos, párhuzamos elindítása után a testnet olyan állapotba kerül, ahol eredményei összhangban lesznek az emulátorral. Amikor a közösség készen áll, Pi lép a következő lépésre.

3. fázis. Fő hálózat

Amikor a közösség úgy érzi, hogy a szoftver készen áll a gyártásra, és alaposan tesztelték a teszthálózaton, elindul a Pi hálózat hivatalos mainnetje. Fontos részlet, hogy a lényegre való áttérés során csak azokat a számlákat nem korlátozzuk, amelyek igazoltan valódi emberekhez tartoznak.

Ezt követően a daru és a Pi fázis 1 hálózati emulátor bezárul, és a rendszer örökké függetlenül működik. A jövőbeli protokollfrissítéseket a Pi közösség és az alapvető Pi csapat fogja bemutatni, és a bizottság javasolja. Megvalósításuk és telepítésük attól függ, hogy a csomópontok frissítik-e a bányászati ​​szoftvert, hasonlóan a többi blokklánchoz.

Egyetlen központi hatóság sem fogja ellenőrizni a valutát, és teljesen decentralizált lesz. A hamis felhasználók vagy az ismétlődő felhasználók maradványait elvetjük. Ez az a fázis, amely alatt Pi csatlakoztatható a központokhoz.

Hogyan lehet az enyém PI kriptopénz?

Ugyanolyan egyszerű és intuitív, mint a Changelly alkalmazás használata. A hálózathoz való csatlakozáshoz elegendő egy iOS vagy Android alapú mobil eszköz. Ezután kövesse az alábbi egyszerű utasításokat:

  • Az operációs rendszer típusától függően keresse fel az App Store-t vagy a Google Play-et.
  • Írja be a Pi Network szót a keresési résbe.
  • Töltse le az alkalmazást az okostelefonjára, és nyissa meg.
  • Adja meg a regisztráció módját: Facebook vagy telefonszám. A második lehetőséget javasoljuk, mivel sokkal biztonságosabb.
  • Töltse ki a lakóhely szerinti országot és a telefonszámot.
  • Töltse ki a keresztnevet, a vezetéknevet és a becenevet.

A regisztráció után minden felhasználó számlánként 1 Pi-t kap. A rendszer a következő rangokat biztosítja:

Úttörő az összes felhasználó belépő szintű rangsora. A gyártási méret 0,39 π / h. Növelheti 0,49 π / h-ra, ha regisztráció során részt vett az áttételi programban;

Hozzájáruló. Ennek a rangnak a megszerzéséhez bányásszam a kriptovalutát három napig;

Nagykövet. Rang azoknak a felhasználóknak, akik más tagokat hívnak meg csatlakozni a Pi hálózathoz.

Csomópont. Tagok, akik további berendezéseket csatlakoztattak a hálózathoz. Ez a szint még fejlesztés alatt áll, és később elérhető lesz.

Az alkalmazás megnyitásakor meg kell nyomnia az „enyém” gombot. Nem kell nyitva tartania az alkalmazást, csak 24 órán belül aktiválja a gombot, és megkapja az érméket.

Hol tároljuk a PI kriptovalutát

A pénztárca az az alkalmazás, ahol bányászod az érmeidet. A projekt 3. fázisa alatt lehetősége lesz arra is, hogy teljes mértékben átvegye a magán / nyilvános kulcsok tulajdonjogát.

Hol lehet kereskedni PI kriptovalutával

Coingecko szerint a PI kriptovalutával néhány tőzsdén lehet kereskedni. A legnépszerűbb párok elérhetőségét az alábbi táblázatban láthatja.

BTC ETH USDT
Hotbit
Gate.io
Bittrex

Összegzés

A Pi Network egyelőre csak egy kísérlet a mobil bányászat területén. Ha a csapat tovább fejleszti a projektet, az alkalmazás valóságos jelenséggé válik a kriptográfia területén. Maradjon velünk!

Changellyről

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me