Az Aragon platform egy DAO (decentralizált autonóm szervezet), amely segíti az embereket vagy szervezeteket saját DAO-k létrehozásában előre beállított eszközök, például intelligens szerződések felhasználásával. Ez egy nyílt forráskódú és Ethereum-alapú projekt. Az Aragon Alapítvány mögött álló fejlesztői csapat (az úgynevezett Aragon One) erős meggyőződéssel rendelkezik, amelyet a platformon keresztül közvetít, előmozdítva a szabadságért, az átláthatóságért, a decentralizációért és az elszámoltathatóságért folytatott harcot.

Changelly megosztja a fent említett értékeket, és örömmel nyújt áttekintő cikket az Aragon kriptoprojektről és érméről. Beszélünk majd annak eredetéről és két fényes fiatalemberről, akik társalapítói voltak, megbeszéljük az ügy technikai oldalát és Aragon szerkezetét, áttekintjük a platform őshonos érméjét, felfedezzük Aragon útitervét és meglátjuk, mi lehet a projekt jövője.

Az aragóniai projekt története

Az Aragon kriptoprojektet két spanyol IT-mega, Luis Cuende és Jorge Izquierdo indította el 2016-ban. Mindkét társalapító szó szerint modern csodagyerek: obszcén fiatal koruktól kezdve úttörő szerepet tölt be a szoftverfejlesztő iparban.

hackFwd cég logójaA HackFwd egy német elővetőmag-vállalat

Luis Cuende mindössze 12 éves korában kezdett el játszani nyílt forráskóddal. 18 éves korára már számos startupot indított, a HackFWD (Európa) elnyerte a legjobb programozó címet, és az Európai Bizottság alelnökének műszaki tanácsadójaként dolgozott..

Jorge Izquierdo karrierje nem volt kevésbé lenyűgöző. 15 évesen elnyerte az Apple WWDC ösztöndíját, és ma Spanyolország egyik legeredményesebb fiatal fejlesztője. Több alkalmazást hozott létre az iOS, a macOS és a Pebble számára.

Aragon története ezzel a két sráccal kezdődik, egy ellentmondásos választásokkal és egy látomásos ötlettel. 2016-ban, miután Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökévé, Cuende rájött, hogy a világ legerősebb demokráciája elbukta saját alapkoncepcióját, és úgy döntött, hogy ideje cselekedni. Megkereste barátját, Jorge-t, és felajánlotta neki, hogy dolgozzon ki egy olyan platformot, amely megszünteti a világot ma irányító hatástalan, homályos és korrupt politikai rendszert..

Hetek alatt a két csodagyerek egy blokkláncon alapuló decentralizált irányítási rendszer prototípust dolgozott ki. Néhány hónappal később elkészült az alfa verzió. Az Aragon projekt sikeres ICO-t tartott 2017 májusában, és 24 millió dollárt gyűjtött, az Aragon jelző ára 0,8 USD volt.

Táblázat az ICO információival: általános és pénzügyiAragon Token ICO információk

Az Aragon névnek semmi köze nincs a Gyűrűk Urához és bátor Aragornhoz, Arathorn fiához, ahogy az emberek néha gondolják. Aragon egy lázadó történelméről híres autonóm közösség Spanyolországban: az 1930-as években hat évig tartott minden központosított kormányzás nélkül. Egy ilyen közösség lehetőségét szimbolikusan tükrözte a projekt neve.

térkép Aragon régió SpanyolországbanAragóniai közösség Spanyolországban

Hogyan működik Aragon

Az alapítók az Aragon-projekt alapgondolatai az átláthatóság, a decentralizáció és a kormányzati intézmények elszámoltathatósága, valamint a tisztességes igazságszolgáltatási rendszer és a közvetlen demokrácia. A platform alapelveit a Aragóniai kiáltvány – egy politikai dokumentum, amely egyfajta alkotmányként szolgál az újonnan vert kormányzati rendszer számára.

Az alábbiakban felsorolunk néhány alapelvet, amelyeket az Aragóni Kiáltvány tartalmaz:

  • a választás szabadsága (önállóság),
  • az erőszak (agresszivitás) megakadályozása,
  • a hatalom decentralizálása,
  • hosszú távú érték a rövid távú profit felett,
  • befogadás (az Aragon hálózattal interakcióban lévő átlagember könnyű kezelhetősége és felhasználói élménye).

Ezen elvek életre hívása érdekében az Aragon olyan ökoszisztémát kínál a felhasználóknak, ahol bárki létrehozhat decentralizált, nagy vagy kicsi, profit vagy non-profit szervezetet. Például virtuális világok, subbreddits, DeFi protokollok vagy akár divatházak használhatják az Aragont közösségeik fejlesztésére. A a tényleges tagok listája óriási.

Aragoniai DAO-k listájaAz Aragon DAO-t használó vállalatok listája

Egy ilyen szervezet létrehozása csak néhány percet vesz igénybe a platform előre megszervezett intelligens szerződéssablonjai miatt. Ezeket a DAO-kat a blockchain technológián keresztül biztonságos és decentralizált módon kezelik. Ha többet szeretne megtudni az intelligens szerződésekről, olvassa el az Ethereum intelligens szerződések magyarázatát.

A DAO-k irányítása érdekében van egy blockchain natív digitális joghatóság vagy digitális bíróság. Megoldja a vitákat a DAO-k és a hálózatban részt vevő magánszemélyek között. Az aragóniai bíróság az első a maga nemében – valóban pártatlan, demokratikus és tisztességes digitális igazságszolgáltatási rendszer, sokkal befogadóbb és magánkézibb, mint az anyagi világban.

Van egy másik része is a projektnek. Az Aragon Connect egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy bármilyen DAO funkciót beépítsenek alkalmazásaikba.

Alapvetően az aragóniai ökoszisztéma egyidejűleg inkubátor, fejlesztői eszköz és bírósági közeg a különböző DAO-k számára. Aragon látnoki irányítási mechanizmusa miatt a nézeteltérések ellenére is békésen léteznek.

Aragon kriptovaluta

Az ANT kriptográfia vagy Aragon Network Token a platform natív kriptovaluta. Ez egy irányítási jelző: az ANT-tulajdonosok szavazással vesznek részt a hálózat ügyeiben. Minél több ANT van, annál értékesebb a szavazata. A javaslatok akkor fogadnak el, amikor a közösség legalább 51% -át megszerzik. Mivel a projekt fejlesztő csapata megpróbál több Aragon érme birtokosát bevonni az Aragón Bíróságra, az irányítási rendszer jelenleg az szünetben.

Az ANT összehangolja az Aragon Hálózatban az értékteremtés és a gazdasági növekedés ösztönzőit. Az ANT iránti igény arányos a teljes aragóniai gazdaság méretével. Az ANT kriptográfia segítségével megszerezheti az Aragon Court tokent (ANJ), és szavazhat a közösségi finanszírozási DAO javaslatairól. Az Aragon kriptovaluta egy ERC-20 érme, és bármely pénztárcán tárolható, amely támogatja az Ethereumot. Számos népszerű tőzsdén, köztük a Changelly-en kereskednek, különböző kereskedési párokban.

A cikk írásakor az ANT piaci felső határa 259,202,118 USD. Mivel Aragon 2017-ben ICO-t tartott, két jelentős áremelkedése volt: az első 2018 januárjában 8 dollár, a második pedig nemrégiben. 2020. augusztus 13-án az ANT ára eléri a rekordszintű 11,45 dollárt.

Az Aragon érme értéke csaknem két éve 0,8-1,2 dollár körül mozog. Szóval, mi okozhatott ilyen holdfényt? Néhány kriptográfiai szakértő úgy véli, hogy a DeFi ág általános piaci növekedése kiváltotta ennek a DAO-nak a csúcspontját, amely az Aave DeFi projektet irányítja. Az Ethereum gáz- és tranzakciós díjak című cikkében írtunk róla.

ANT ANJ és ARA tokenek logója

Van még két token, amelyek az Aragon hálózatban honosak: ANJ és ARA. Az ANJ az Aragon Network Juror rövidítése, és az Aragóni Bíróságon használják tétként. A felhasználó egy bizonyos mennyiségű ANT-érmét letesz egy intelligens szerződésbe, amely aztán ANJ-t generál. Az ARA az Aragon Chain, Aragon saját Proof-of-Stake blokkláncának tétje. Az ANT letétbe helyezésével is verik.

Aragóniai ütemterv és jövő

Az Aragon kriptográfiai platformjának nincs hivatalos ütemterve vagy fix fejlesztési terve. A csapat azonban megmutatja az egyes mérföldköveket a projekt blogja. A projekt jövője szó szerint az ANT tulajdonosaitól és döntéseiktől függ.

A kriptoelemzők gyakran minősítik Aragont a közigazgatás és a kormányzás területén végzett kísérletnek, amely végül majdnem tökéletes irányítási rendszerré kristályosodik. Egy nap úgy tűnhet, hogy ez az új közrend megfelelő alapja a következő generációk számára.

A lényeg

Az Aragon egy ambiciózus titkosítási projekt, amely lehetőséget kínál a felhasználóknak saját DAO-k létrehozására. A platform sablonkészleten keresztül csinálja; okos szerződéseken dolgoznak. Az Aragon alapítói két spanyol csodagyerek, Luis Cuende és Jorge Izquierdo. Víziójuk és személyes értékrendjük befolyásolta a projekt alapelveit.

Az aragóniai hálózat elősegíti a választás szabadságát, a hatalom decentralizálását, a befogadást, az agressziómentességet és az átláthatóságot, többek között. A szervezet alapelveit egy Aragon Manifesto nevű dokumentum sorolja fel.

Az Aragon kriptográfiai hálózatának legfontosabb projektje egy digitális bíróság, amely rendezi az egyének és a DAO-k közötti vitákat. Hogy esküdt lehessen vagy részt vehessen az irányítási folyamatban, a felhasználónak meg kell szereznie az ANT-t, az aragóniai érmét. A fejlesztők 2017-ben lebonyolították az ICO-t, és azóta különböző tőzsdéken kereskednek vele. Az ANT 2020 augusztusának közepén megugrott a DeFi piacon végzett tevékenység miatt.

Itt tisztelettel kezeljük az Argon projektet és annak kriptovalutáját. Changelly büszkén kínál azonnali cserét vagy vásárlást az Aragon (ANT) kriptovalutával. Ha érdekli a projekt, nyugodtan ellenőrizze keresztkamatjainkat, és bővítse kriptográfiai portfólióját.

Changellyről & Changelly Pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me